2020-10-26 22 浏览
近日聽同事講油麻地有間叫十一串嘅串燒好好食,於是約咗兩位朋友去試下。餐廳裝潢擺設好似日本的居酒居,燈光柔和,座位跟限聚令分隔。黃金脆薯條炸得香脆可口,與冰凍啤酒是絕配。孜然串燒燒雞全翼,蜜糖串燒雞中翼:食串燒少不了雞翼,雞全翼用孜然粉醃製,燒至金黃色,味道香濃又入味。雞中翼加咗蜜糖,肉質嫩滑甜美。鹽燒大虎蝦,鹽燒可以提升虎蝦的鮮甜味,肉質爽口彈牙。燒蒜蓉粉絲大扇貝,原來用燒的煮法比蒸的香很多,不會因為燒令粉絲很乾,反而索曬大扇貝和選用的精華,特別鮮味,大扇貝也很鮮甜爽口。紐倫堡豬肉腸是德國著名的特產香腸,內里有好多唔同香料,酒精能中和肉腸的肥膩感,所以肉腸與啤酒也是天生一對。免治雞肉條,已經調味的免治雞肉條,香脆的外皮加上雞軟骨的香氣和咬口,非常美味!蒜蓉燒生蠔,生蠔的鮮味和蒜香,經過高溫的烘烤,完美的融合在一起,吃起來蒜香味將生蠔的鮮味更好的烘託了出來。串燒鴨胸,鴨胸肉脂肪含量最低,肉質也相對細膩,入口鹹香惹味。腩肉蘆筍卷,腩肉燒得唔會好乾,入口甘香,蘆筍鮮嫩爽口。
黃金脆薯條炸得香脆可口,與冰凍啤酒是絕配。

鹽燒大虎蝦,鹽燒可以提升虎蝦的鮮甜味,肉質爽口彈牙。

腩肉蘆筍卷,腩肉燒得唔會好乾,入口甘香,蘆筍鮮嫩爽口。
2020-10-25 15 浏览
女兒今晚請我去佐敦食串燒,佢話冇得去日本旅行,知道有間好有日本風格的十一串,要立即去感受一下日本feel,品嚐一下串燒美食!店內地方不大,勝在有日式居酒屋格調,店員招呼週到!燒蒜蓉粉絲大扇貝:扇貝好大隻,熟度燒得啱啱好,鮮味十足,粉絲吸收了蒜蓉和扇貝的精華,食落爽口又鮮甜鹽燒大虎蝦:虎蝦夠晒大隻,肉質肥美、爽彈鮮香。紐西蘭烤羊架:羊架肉質香濃及腍滑,不會乾爭爭,口感更加細膩嫩滑。芝士焗生蠔:生蠔肥嫩新鮮,佐以香濃芝士的浸透,口感更為濃郁鮮美。蒲燒鰻魚:肥美的鰻魚外脆內嫩,淋上微甜醬汁分外香口。孜然串燒雞全翼:主要是用孜然粉來調味,提升雞翼的香氣,味道比較濃,非常香口惹味! 木魚湯讚岐烏冬:讚岐烏冬出名口感煙韌、入口彈牙,木魚湯底鮮味十足,好味!

鹽燒大虎蝦:虎蝦夠晒大隻,肉質肥美、爽彈鮮香。

蒲燒鰻魚:肥美的鰻魚外脆內嫩,淋上微甜醬汁分外香口。

2020-10-12
近期發生左太多事,精神壓力好大,都想搵朋友出黎同我傾計談心,食串燒就可以慢慢傾,食夜少少都無問題。我地去左佐敦搵左間串燒小店食,款式選擇都幾多,餐廳好乾淨,去到食串燒最驚入到去坐低啲枱枱凳凳黐笠笠,坐都坐得唔自在,但呢到啲枱凳都好乾爽,衛生呢一點真係好重要。 我地都叫左唔少野食,不過食串燒最重要之一就係飲品,我就揀左銀菊露,清甜又清熱,食幾多串串燒都唔驚熱氣,我地就揀左小辣,如果覺得唔夠辣同想食再重口味啲,就可以自己額外加黑椒、辣粉同鹽。.期間限定:鹽燒油甘魚鮫油甘魚鮫皮脆肉嫩,仲有甘香嘅魚油,鮮味無窮,食之前加左少少檸檬汁,增加味道層次。燒牛舌好有口感,牛舌好易咬唔會好韌,牛味香濃。串燒蜜糖雞中翼雞中翼燒至金黃色,外皮塗左一層蜜糖汁,所以食落先有甜甜地嘅蜜糖味,再有醬汁嘅鹹香,雞肉好嫩滑,好好食!燒雞皮成塊都燒到脆卜卜,雞皮上灑滿左鹽燒同小小辣粉,相當惹味。燒雞軟骨口感豐富,仲有好香嘅椒鹽味,夠哂香口惹味。燒豬頸肉厚切豬頸肉口感豐富,入口油香四溢。 原條蒜蓉燒茄子燒茄子係我每次食串燒都會必點,成條茄子都有滿滿嘅蒜蓉、蔥,岩哂我呢啲鍾意食蔥蒜嘅人,非常之惹味,茄子好多肉,而且燒得岩岩好

期間限定:鹽燒油甘魚鮫

燒牛舌
好有口感,牛舌好易咬唔會好韌,牛味香濃。

串燒蜜糖雞中翼

燒雞皮
成塊都燒到脆卜卜,雞皮上灑滿左鹽燒同小小辣粉,相當惹味。

燒雞軟骨
口感豐富,仲有好香嘅椒鹽味,夠哂香口惹味。

燒豬頸肉
厚切豬頸肉口感豐富,入口油香四溢。

原條蒜蓉燒茄子
燒茄子係我每次食串燒都會必點,成條茄子都有滿滿嘅蒜蓉、蔥,岩哂我呢啲鍾意食蔥蒜嘅人,非常之惹味,茄子好多肉,而且燒得岩岩好,仲可以keep住水分,一啲都唔乾。

燒汁燒冬菇
燒冬菇好考功夫,一唔小心就會燒到過左火,用細火燒又驚佢唔熟,呢到嘅冬菇非常高質,軟腍腍,唔會燒到乾爭爭,仲吸收哂燒汁嘅味道。

脆炸腐皮
腐皮炸到好香脆,中間仲會食到一層層腐皮,口感十足,點上泰式辣醬好正!

椒鹽墨魚咀
墨魚咀,炸漿一啲都唔厚,唔會食到成日都係炸漿粉,墨魚咀新鮮彈牙,大大粒,肉質煙韌,軟中帶硬。

椒鹽炸燒賣
外脆內軟,椒鹽味加上泰式辣醬嘅甜辣味,雙重滋味。

今晚都食左好多野,環境乾淨清潔,坐都坐得舒服又唔會覺得局促,係一個慢慢談心享受美食嘅好地方。
2020-10-18 11 浏览
環境: 入座氣氛如去咗日本屋酒屋、交通方便飲品:生啤好飲又夠凍; 清酒款式夠多最重要是啱晒我哋呢啲早出早歸嘅人食品:價錢實惠、味道精準、款式多性格又比高誠意推介 燒雞皮超正
環境: 入座氣氛如去咗日本屋酒屋、交通方便

飲品:生啤好飲又夠凍; 清酒款式夠多
最重要是啱晒我哋呢啲早出早歸嘅人

食品:價錢實惠、味道精準、款式多
性格又比高
誠意推介 燒雞皮超正
2020-10-18
2020-10-16 27 浏览
小店價錢都偏貴,當然酒水都成5百啦,但啲串燒真係好正,起碼環境衛生,感覺良好啦。今次下午6點到,一入去就有位,後來隔離枱來咗幾個紋身大漢,感覺怪怪,但勝在空間感夠,枱與枱都有足夠距離,不過近廟街都係甘上下啦。羊架大大隻,燒得剛好,有羊味亦有燒烤味,唔太油,證明有用心燒。大隻仔店長都有介紹下啲清酒,會問你想甜啲定濃啲,都好細心。炸雞軟骨就偏少,多返兩三粒會好睇少少。呢啲一睇就知送酒小食啦,整體不錯。呢個叫雞皮蝦,60蚊兩隻,見仁見智啦。

大隻仔店長都有介紹下啲清酒,會問你想甜啲定濃啲,都好細心。

炸雞軟骨就偏少,多返兩三粒會好睇少少。

呢啲一睇就知送酒小食啦,整體不錯。

呢個叫雞皮蝦,60蚊兩隻,見仁見智啦。

2020-10-15 423 浏览
八號風球過後嘅一個上班日......就係趕進度同加班😭因為要去佐敦拎野,所以就同男朋友係附近行下望下有咩好食,希望可以用美食舒緩下加班嘅辛勞🤣 經過吳松街見到有間好eye catching ,全木裝修嘅餐廳,行過去望下原來係間充滿濃厚日本風嘅串燒店🍢🍢 真係好耐冇去過日本,仲好掛住d可以同班friends吹水飲野嘅居酒屋🏮唯有頂住檔先啦🤣同想像中唔同,串燒店冇煙霧彌漫,更加無一大陣油煙味,鋪頭細細,都可以坐到十幾個人,一坐低就order左2杯生啤🍺再慢慢揀食乜,鍾意飲日本清酒嘅你都有好多選擇🍶椒鹽黃金墨魚咀🦑全晚最有驚喜!首先係大大粒墨魚咀,薄薄嘅一層炸粉,食落外脆內juicy,真係食到停唔到口👍👍煙肉荔枝卷🥓每次食親串燒都必點,荔枝夠大粒,好甜同好多汁蒜蓉燒生蠔 🦪一份有兩隻,兩隻生蠔都脹卜卜,一啖食晒都好友難度,加埋啲蒜蓉,食落好鮮味,值得一試紐倫堡豬肉腸其實冇諗過食串燒會order腸仔,係店員推介,早餐食腸仔就食得多,串燒食紐倫堡腸都係第一次,睇相都feel到佢有幾長🌭燒得啱啱好,食落去外脆內軟,好食🤤原條蒜蓉燒茄子🍆一上枱俾佢嚇親,條茄子真係勁巨型!加埋生熟蒜蓉,真係好惹味!加

椒鹽黃金墨魚咀🦑

煙肉荔枝卷🥓

每次食親串燒都必點,荔枝夠大粒,好甜同好多汁

蒜蓉燒生蠔 🦪

紐倫堡豬肉腸

原條蒜蓉燒茄子🍆

一上枱俾佢嚇親,條茄子真係勁巨型!加埋生熟蒜蓉,真係好惹味!加上燒得岩岩好,茄子皮係有啲脆,茄子肉亦都淋😋😋

孜然串燒雞全翼

以前去親燒嘢食都知道燒雞翼係最難,要好有心機先至可以燒到靚嘅雞翼,初頭order嘅時候,冇留意原來係雞全翼,上枱先至發現,雞翼燒得好靚,全隻都係金黃色得黎雞鎚部份又夠熟,雞翼尖部份亦都唔會燶咗!十分出色!

另外因為太耐冇出街食飯,兩個人勁貪心叫咗勁多,仲食咗以下嘅嘢,最尾兩個人飽到飛起😆😆

紐西蘭烤羊架🍖 椒鹽多春魚🐟

鹽燒肥牛粒

最欣賞呢一間串燒店調味唔會太鹹,或者太濃味,可以食到食物本身嘅味道,枱亦都有唔同嘅調味料,如果覺得唔夠味可以自己再加👍👍全部食物都即叫即整,實屬誠意之作😍要多多支持小店❤️
  • 原條蒜蓉燒茄子
  • 椒鹽黃金墨魚咀
  • 紐倫堡豬肉腸
  • 孜然串燒雞全翼
2020-10-10 256 浏览
和朋友慶祝生日,選了對方愛吃的串燒,點了滿桌串燒和炸物,過足口癮。牛舌和肥牛汁肉汁豐富,牛肉味濃,食串燒必點。雞腎和雞軟骨有咬口,惹味又香口的小食。椒鹽炸墨魚咀和燒賣,即炸熱辣辣,粒粒炸得香脆,爽口彈牙。鹽燒雞翼和蜜糖雞翼肉質嫩滑,調味得宜,雞翼控表示滿足。芝麻雞翼表面較為乾身,內裡油脂豐富,芝麻香氣令味道更有層次。燒雞泡魚乾,咬下去煙韌有彈性,配上沙律醬,下酒一流。燒大蝦帶焦香,大大隻,肉質結實彈牙。金菇肥牛卷配上日式燒汁,香口又多汁。煙肉荔枝卷,很新鮮的配搭,想不到出奇的美味,大推。雞皮夠邪惡,薄薄一片惹味非常。椒鹽多春魚酥脆香口,忍不住前後點了兩份。吃燒物當然少不了茄子,茄子口感軟滑多汁,配上大量蒜蓉,是經典的味道。翠玉瓜調味得宜,吃點蔬菜感覺清新。最後來一串燒菠蘿,加了一點點鹽去提味,酸甜多汁,飯後吃最解膩。小店服務殷勤,食物質素性價比高,是和朋友小聚的好地方。

牛舌和肥牛汁肉汁豐富,牛肉味濃,食串燒必點。

雞腎和雞軟骨有咬口,惹味又香口的小食。

椒鹽炸墨魚咀和燒賣,即炸熱辣辣,粒粒炸得香脆,爽口彈牙。

鹽燒雞翼和蜜糖雞翼肉質嫩滑,調味得宜,雞翼控表示滿足。

燒雞泡魚乾,咬下去煙韌有彈性,配上沙律醬,下酒一流。

椒鹽多春魚酥脆香口,忍不住前後點了兩份。

小店服務殷勤,食物質素性價比高,是和朋友小聚的好地方。
2020-10-07
2020-10-09 24 浏览
放工同同事去佐敦行下,行到去一些小橫街時見到哩間日式裝潢串燒店,朋友話好耐無食鰻魚飯,想入去食個飯,坐低後同事被隔離枱的串燒香氣吸引住,忍唔住同我叫左幾串,加一份燒鰻魚,叫完野食當然唔少得叫飲品啦,同事叫左支裝竹庶茅根水,我就叫左罐荔枝玉露,燒雞泡魚乾先上場,紅色一塊切開一條條,咬落似魷魚乾,咬咬下有魚的微鮮味道慢慢浸出,旁邊有些芥末醬點,送酒一流。我地仲叫左燒豬頸肉、羊肉串,咬落肉質彈牙,羊肉無咩So味,淨係食串燒感覺唔夠飽,見到有木魚湯底讚岐烏冬,一於叫返碗填飽下個肚先,同事就順便叫多份蒜蓉燒茄子同蜜糖雞翼。燒鰻魚登場,份量有半條,上面還撒左些芝麻,望落肥美吸引,同事立即品嚐,跟住豎起拇指。木魚湯底讚岐烏冬係一鍋鍋上,當中有些鳴門卷,木魚湯飲落清甜,烏冬彈牙。蒜蓉燒茄子,燒得好靚,面頭巳見好多蒜泥,食落啖啖蒜同肉,正~至於蜜糖雞翼,面層燒到微焦,咬落甜甜地,肉質嫩滑野味,一邊食一邊傾計,都同朋友食到十點鐘先走。

2020-09-14
  • 蜜糖雞翼
  • 燒雞泡魚乾
  • 蒜蓉燒茄子
2020-10-05 43 浏览
去日本旅行多數都會選居酒屋同朋友飲兩杯輕鬆下 估唔到香港都有呢種享受:)因為想同朋友傾下計 今次就選左「十一串」一邊食串燒 一邊飲兩杯呢間串燒店有好多選擇 點菜紙簡單清楚 仲要好好咁分埋類今次點左超多 !1. 椒鹽雞軟骨 份量超大 同埋粒粒都好大粒架 食落啖啖肉 唔多炸粉 價錢完全標低左真係!2. 原條蒜蓉燒茄子超超超大條 差唔多有前臂咁長 同埋我好鐘意放左咁多蒜蓉 每一淡都充滿蒜味 正!3. 芝士大啡菇芝士控一定最愛呀!芝士味超級出 同埋菇好juicy 都幾夾 建議2人一齊share 咁食4. 鹽燒雞中翼比平時食既雞翼大左一個碼 一路食一路流肉汁 仲要雞翼超滑 鹽燒清清地都幾好味呀!5. 木魚湯讚岐烏冬湯底好清 烏冬好彈牙 估唔到除咗燒物 烏冬都煮得咁出色6. 燒雞泡魚乾 送酒不得了 一路傾計 會食唔停 食完一客再食多客同埋呢度好多酒選 岩曬酒鬼呀!清酒都有好多款 同埋價錢都好抵!想同朋友傾下計 摸下杯底 呢度係首選:)

呢間串燒店有好多選擇 點菜紙簡單清楚 仲要好好咁分埋類

今次點左超多 !
1. 椒鹽雞軟骨

木魚湯讚岐烏冬

6. 燒雞泡魚乾
送酒不得了 一路傾計 會食唔停 食完一客再食多客
燒雞泡魚乾

想同朋友傾下計 摸下杯底 呢度係首選:)
芝士大啡菇
鹽燒雞中翼
木魚湯讚岐烏冬
2020-10-04 173 浏览
今次嚟到呢間串燒小店,有驚喜!🔖 鹽燒翠玉瓜串💰16翠玉瓜燒到微焦,但同時能夠保持爽脆多汁😇食完肉類嘅串燒之後食翻啲蔬菜類嘅串燒都幾清新😌💫推薦指數: 7.5/10​🔖 串燒豬頸肉串💰24豬頸肉燒得香口脆身,肉質夠爽彈🤓而且唔會燒得乾身,好食☺️💫推薦指數: 8/10🔖 荔枝燒肉串🌟💰30薄薄嘅煙肉包住香甜嘅荔枝,成個組合幾特別😋荔枝夠juicy,同鹹鹹香香嘅煙肉幾夾😍💫推薦指數: 7.5/10🔖 鹽燒厚牛舌💰28牛舌燒得啱啱好,食落去仲會帶有少少肉汁😋口感爽脆又有嚼勁,唔錯🙌🏼💫推薦指數: 8/10🔖 蒜蓉燒生蠔🌟💰58/2隻生蠔肥美juicy~上面仲舖咗蒜蓉醬🧄又香又好食😇💫推薦指數: 8/10​🔖 鹽燒雞軟骨🌟💰38雞軟骨內外都脆卜卜🤓炸粉份量亦都啱啱好😋加上少少嘅檸檬汁,食落去會感覺無咁油膩😌一粒接一粒,完全停唔到口😍💫推薦指數: 9/10​🔖 燒雞泡魚乾💰38呢到食嘅雞泡魚乾同出面食到嘅有啲唔同👀顔色偏深色之外,亦都相對比較硬身同乾身啲🙈但同時亦都會香口啲😂💫推薦指數: 7/10​🔖蜜糖串燒雞中翼💰28/2隻雞翼燒到有少少香脆,但同時肉質能夠保持juicy🐥💫推薦指數: 8/1
今次嚟到呢間串燒小店,有驚喜!

🔖 鹽燒翠玉瓜串
💰16
翠玉瓜燒到微焦,但同時能夠保持爽脆多汁😇
食完肉類嘅串燒之後食翻啲蔬菜類嘅串燒都幾清新😌
💫推薦指數: 7.5/10​

🔖 串燒豬頸肉串
💰24
豬頸肉燒得香口脆身,肉質夠爽彈🤓而且唔會燒得乾身,好食☺️
💫推薦指數: 8/10

🔖 燒雞泡魚乾
💫推薦指數: 7/10​

🔖蜜糖串燒雞中翼
💰28/2隻
雞翼燒到有少少香脆,但同時肉質能夠保持juicy🐥

🔖黃金脆薯條
💰20
超抵食!$20有大大份嘅薯條☺️新鮮炸好熱辣辣嘅薯條夠哂香脆😌

🔖原條燒蒜蓉茄子
💰38
燒茄子真係食串燒必食!成條茄子都係蒜蓉粒,好香口😋
💫推薦指數: 9/10​

🌟餐廳推薦食品
  • 燒茄子
木門面好有日本居酒屋feel黃色吊燈+木呢個組合好有視覺上嘅溫暖感覺好適合同close嘅朋友食飯講心事選擇好足夠好多其實我覺得食物嘅原生調味已好恰到好處不過總有啲重口朋友韮菜 秋葵腩肉竹筍肥牛粒我都幾鍾意呢度多蔬菜揀如果唔係全部肉肉肉會好快溜蒜蓉茄子好鍾意呢啲燒完都好嫩滑好多汁嘅食物肥牛金菇金菇熟同稔肥牛又夠嫩👍🏿送酒之選 雞泡魚乾我地真係揀咗好多蔬菜類😆唔知大家有冇試過食燒菠蘿痴牙覺得尷尬呢度啲菠蘿居然冇渣 好神奇呢個蒜蓉扇貝 我地encore咗😆蒜蓉+海鮮點輸Lunch menu好似好抵!

木門面

呢度啲菠蘿居然冇渣 好神奇

呢個蒜蓉扇貝 我地encore咗😆
蒜蓉+海鮮
點輸

Lunch menu好似好抵!
2020-10-04 11 浏览
冇得去旅行行完donki之後就散步過唻佐敦食日式燒烤都呃到自己架以前食開嘅燒烤都偏向覺得好油好大煙好焗但呢間就覺得好通爽好乾淨燒烤呢啲要廚師咁多專注力嘅食物鋪頭好難大大間但就好適合兩個人至四人小酌 傾吓密偈因為都坐得好舒服的燒水牛城芝士燒菠蘿 牛舌燒蒜蓉扇貝出去食呢味好容易燒到過熟 扇貝縮埋一粒但呢度就啱啱好 仲係好鮮甜雞軟骨好抵嗌一大碟送酒一流雞泡魚乾食完你層皮要食埋你對翼燒冬菇仲有我最最鍾意嘅燒雞皮唔同餐廳有唔同做法有啲鍾意保存佢油脂我就鍾意好似咁咁樣燒到會薯片咁脆金菇肥牛卷鹽燒肥牛芝士生蠔之後我地再encore多個蒜蓉生蠔因為發覺呢度師傅燒海鮮真係特別好

冇得去旅行

芝士生蠔

之後我地再encore多個蒜蓉生蠔
因為發覺呢度師傅燒海鮮真係特別好
2020-10-02 98 浏览
突然有一日好想食串燒,見到網上有人介紹呢間串燒店,就一如去試吓!牛舌重牛味之餘又好Juicy! 燒得夠香口墨魚咀上枱嗰陣嚇親我!個size都幾大粒,另外揸得好香脆,唔係淨係一層厚皮!好食見佢生蠔唔算好貴,就叫咗個蒜蓉焗生蠔~ 生蠔size好大隻!仲要好重生蠔味,同個蒜蓉真係好夾所以決定先行另外一款生蠔,呢款就用咗芝士去焗生蠔味都係好新鮮,芝士仲有拉斯效果!不過我自己個人就鍾意蒜蓉嗰隻多啲雞肉燒得好嫩滑,唔會有太多調味,好好食!牛肋條係全晚最好食之一!牛肉味好濃郁,一啲都唔油膩!輕輕用鹽同黑椒已經好好食芝士焗啡菇好juicy切開爆晒汁 好食!燒茄子我麻麻哋,朋友就話幾好食,同埋好大條~左邊嗰個免治雞肉串幾特別,有免治雞肉同埋軟雞骨撈埋一齊,有新意!日本甜番薯串味道正常,燒完又係香口好味食咁多油膩野梗係要配返烏冬,清清地雖然呢間串燒店定價比較貴,但係勝在食物品質高,可一可再

牛舌重牛味之餘又好Juicy! 燒得夠香口

所以決定先行另外一款生蠔,呢款就用咗芝士去焗

雞肉燒得好嫩滑,唔會有太多調味,好好食!

芝士焗啡菇好juicy
切開爆晒汁 好食!

燒茄子我麻麻哋,朋友就話幾好食,同埋好大條~

日本甜番薯串味道正常,燒完又係香口好味

食咁多油膩野梗係要配返烏冬,清清地

雖然呢間串燒店定價比較貴,但係勝在食物品質高,可一可再
2020-09-27
2020-09-29 37 浏览
佐敦啲食店多到眼花撩亂,有好幾間串燒舖我食過略嫌性價比有點低今日行咗落吳松街近廟街嗰邊發現到一間好唔起眼嘅餐廳望一望餐牌係串燒,啤酒癮起,就拉住囝囝入去食我就未試過入過一間裝飾咁有氣氛咁靚嘅串燒舖啲燈膽仔有FEEL到,會以為入咗間CAFE反正有貓我就俾Like酒牌嘅種類都幾多,清酒嗰啲都有但我兩丁友,asahi都係我地嘅首選去串燒舖同人講唔飲啤食雞泡魚乾係會俾人話掃興呢個組合真係必點!!!不過個人口味黎講,鍾意闊身少少同埋淋啲嘅呢個就偏幼同脆椒鹽雞軟骨又係唔食就對唔住自己系列呢到整得好好,熱辣辣大大粒之餘入面唔係乾身難咬咬落去係FEEL到有啖雞油啵出黎惹味到唔會去諗佢有幾肥脆脆串燒雞皮實在覺得一間串燒舖有無料到就係要睇佢串雞皮食過其他店,有啲咬落去淋嘅,內外都軟,得陣油益味難食得好恐怖但呢間整得好特別,長條形之餘,咬落去係脆到似薯片咁但趙趙下又有雞皮陣香口味道,加上佢少少調味粉好想好想encore,但我肚腩話我聽要停烏秋葵係個人喜好,有啲人討厭佢滑潺潺嘅口感但鍾意食佢嘅人就係鍾意呢樣野仲有陣草青味呢到又大大條,好抵食原條蒜蓉燒茄子唔好睇燒茄子似係簡單野上面層野又蔥、蒜蓉、孜然粉、椒鹽、
今日行咗落吳松街近廟街嗰邊
發現到一間好唔起眼嘅餐廳
望一望餐牌係串燒,啤酒癮起,就拉住囝囝入去食
我就未試過入過一間裝飾咁有氣氛咁靚嘅串燒舖
啲燈膽仔有FEEL到,會以為入咗間CAFE
反正有貓我就俾Like

酒牌嘅種類都幾多,清酒嗰啲都有
但我兩丁友,asahi都係我地嘅首選
去串燒舖同人講唔飲啤食雞泡魚乾
係會俾人話掃興

呢個組合真係必點!!!
不過個人口味黎講,鍾意闊身少少同埋淋啲嘅
呢個就偏幼同脆
又係唔食就對唔住自己系列
呢到整得好好,熱辣辣大大粒之餘入面唔係乾身難咬
咬落去係FEEL到有啖雞油啵出黎
惹味到唔會去諗佢有幾肥

實在覺得一間串燒舖有無料到就係要睇佢串雞皮
食過其他店,有啲咬落去淋嘅,內外都軟,得陣油益味
難食得好恐怖
但呢間整得好特別,長條形之餘,咬落去係脆到似薯片咁
但趙趙下又有雞皮陣香口味道,加上佢少少調味粉
好想好想encore,但我肚腩話我聽要停烏
秋葵

秋葵係個人喜好,有啲人討厭佢滑潺潺嘅口感
但鍾意食佢嘅人就係鍾意呢樣野
仲有陣草青味
呢到又大大條,好抵食

唔好睇燒茄子似係簡單野
上面層野又蔥、蒜蓉、孜然粉、椒鹽、辣椒粉、少少糖咁
燒條茄子又要控制好時間  燒唔夠時間又好似魚咁啲肉痴實咗
其實講咁多都係想講呢條野好好食,料,烤都整得剛剛好

左起: 鹽燒厚牛舌、鹽燒肥牛粒、煙肉荔枝卷、燒菠蘿

牛舌同肥牛粒都不過不失,咬落去都好juicy唔會乾身
而個人大愛係煙肉荔枝卷,荔枝汁咇出黎時混埋煙肉嘅咸味
呢個組合真係不能抵抗

浸過鹽水嘅燒菠蘿甜到心心眼,無咩好挑剔

烤羊架
我對一條好味羊架嘅指標就係香草調味粉齊,
肉嫩,咬到去骨位要有滿滿嘅羊SO味
呢條做到曬
肥婆我好滿意

呢間串燒小店又食到環境,性價比又高
同八婆朋友、囝囝撐枱腳都一流
食曬自己認為串燒必點嘅野之後又好滿意
耐無心血來潮寫下食評,一於行動支持下小店
2020-09-23
  • 煙肉荔枝卷
2020-09-27 29 浏览
今日同朋友喺尖沙咀行街,順便食埋dinner,朋友話好想食串燒,我哋就行咗去佐敦食串燒。我哋叫咗好多串燒一齊share嚟食,呢個蟶子真的不得了,首先佢蒜蓉好多,啱晒我呢啲鍾意食蒜嘅人,跟住佢個d肉勁肥美,而且好新鮮好淋,正!呢個雞軟骨嘅皮好脆,炸粉少軟骨多,勁好趙,食上癮。加d檸檬汁仲正~呢個椒鹽墨魚嘴都唔錯,新鮮彈牙!我哋叫咗佢個煙肉荔枝卷,佢外面係一塊薄薄嘅煙肉,入邊係一粒荔枝,食落去都幾得意,個口感同味道係幾夾嘅,入邊粒荔枝肉又好甜,值得一試個鰻魚性價比勁高,除咗一啲都唔腥,仲要真係啖啖肉同埋佢燒得幾甜好juciy!如果鍾意食鵪鶉蛋嘅就唔好錯過啦,鵪鶉蛋本身有少少鹹,所以其實佢就咁燒已經好好食!食咁多肉梗係要食啲菜啦,叫左最常係串燒鋪食既韭菜,都幾好食。呢個粉絲扇貝蒜蓉可以多少少,不過食材新鮮,帶子都幾大粒!牛肉同牛舌都好好味,唔韌多汁!呢個豆皮卷本身以為係甜,但其實佢係鹹食,入面有青瓜,d皮好煙un,幾得意!整體cp值都幾好,嘢食夠熱,食材新鮮!

呢個椒鹽墨魚嘴都唔錯,新鮮彈牙!

呢個粉絲扇貝蒜蓉可以多少少,不過食材新鮮,帶子都幾大粒!

牛肉同牛舌都好好味,唔韌多汁!

整體cp值都幾好,嘢食夠熱,食材新鮮!