2021-05-11
今日同妹妹去咗紅磡6點鐘妹妹就話肚餓,咁我哋就去搵嘢食啦!原本以為十三姨酸菜魚入邊只會有辣的川菜,出乎意料佢比到我驚喜·茄湯清甜魚$188(二人份量、不辣,老少咸宜)同酸菜魚嘅做法一樣,只不過改用咗新鮮蕃茄,湯底變得更加濃郁更加清甜,而且魚肉勁多勁大塊,啖啖肉無骨小朋友食都非常放心,最正嘅係佢用烏冬做底,烏冬索晒蕃茄同魚嘅鮮味,令成個烏冬嘅鮮味都升級埋· 十三姨秘製雞翼$38/5隻秘製醬汁醃過的雞翼再經過油炸,外表鬆脆肉質依然好Juicy,面頭再加上秘製嘅香料,令到成隻雞翼更加㘃味,好味到妹妹一口氣食咗三隻·手撕雞涼粉($58小辣)涼粉每日新鮮製造,爽滑又新鮮手撕雞胸肉拌辣醬、花生,香辣香口又㘃味,小麻小辣簡直令我回味無窮最後嗌咗杯可愛嘅椰汁爆珠特飲俾妹妹,新鮮椰子打製而成嘅椰汁,非常清甜,粒粒爆珠好味又好玩,簡直係小朋友的至愛十三姨酸菜魚有辣有唔辣識揀下次一定會揀返呢度食
6點鐘妹妹就話肚餓,咁我哋就去搵嘢食啦!
·茄湯清甜魚$188(二人份量、不辣,老少咸宜)
· 十三姨秘製雞翼$38/5隻
·手撕雞涼粉($58小辣)
涼粉每日新鮮製造,爽滑又新鮮
十三姨酸菜魚有辣有唔辣
識揀下次一定會揀返呢度食