2021-12-06 254 浏览
台灣野好味!!!想念台灣可以黎食!!!如二人黎食,可以點二人套餐!如一人黎食,可以點一人套餐!套餐加加埋埋,非常化算!冰粉,無論是黑糖或奶茶味,都是一流的!!!
台灣野好味!!!想念台灣可以黎食!!!
如二人黎食,可以點二人套餐!
如一人黎食,可以點一人套餐!
套餐加加埋埋,非常化算!
冰粉,無論是黑糖或奶茶味,都是一流的!!!
  • 冰粉
2021-12-03 238 浏览
番茄汤底盐酥鸡面!面很劲道很好吃!番茄汤底甜甜的,很开胃,里面还有番茄肉,对于学生来说面量刚刚好,能吃得完不浪费,盐酥鸡的分量也很多!总的来说,我蛮推荐这家的,性价比ok,还有小诗,饮品也便宜!
2021-11-29 176 浏览
来过多次,味道一流,价格亲民,尤其牛肉和牛肉相关一切都真材实料。平时最爱各种牛肉汤面,今天试试热干面,很不错,有台湾特点还有武汉风情,哈哈。特意点了招牌肥肠,42,性价比一流

2021-11-20 97 浏览
今日行左成日 本來好攰諗住返屋企放鬆吓點知路過見到呢間野第一眼好吸引 就諗住入嚟試吓 發現價錢好合理 嘢飲都好好飲 並且食物都好新鮮 雞扒都係即刻炸 食到好俾心機喺度做下次會再幫襯!
今日行左成日 本來好攰諗住返屋企放鬆吓
下次會再
幫襯!
2021-11-12 88 浏览
鹽酥雞炸得好香口🤤士林香腸份量比想像多🤩望到隔離枱牛肉麵好大碗好吸引檸檬愛玉好清新 啱啱好解左熱拌麵有少少油晚市去食 價錢唔會太高又食得好飽 性價比都幾高唔會坐得好逼 環境都幾舒服😙😙
鹽酥雞炸得好香口🤤
士林香腸份量比想像多🤩
望到隔離枱牛肉麵好大碗好吸引
檸檬愛玉好清新 啱啱好解左熱拌麵有少少油
晚市去食 價錢唔會太高又食得好飽 性價比都幾高
唔會坐得好逼 環境都幾舒服😙😙
2021-10-28 126 浏览
前菜密瓜ok甜👍🏻麻辣湯底夠味夠辣👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻雞扒 炸蝦 唔淋😋😋😋😋麵質不錯👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻珍珠奶茶略嫌細杯 但也夠喝
前菜密瓜ok甜👍🏻
麻辣湯底夠味夠辣👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
雞扒 炸蝦 唔淋😋😋😋😋
麵質不錯👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
珍珠奶茶略嫌細杯 但也夠喝
2021-10-28
2021-10-20 111 浏览
一直想試吓呢間牛肉麵,今晚行往附近,就試吓。點了紅燒牛肉麵,轉薯粉,中辣及酥炸雞扒麵。牛肉麵中辣果然夠辣。薯粉夠彈牙,牛肉十分稔,配上湯,唔錯。可惜對我來說中辣有點過辣,所以末能好好品嚐本身牛味。酥炸雞扒,外脆內軟,隨麵有前菜,半隻蛋及一片蜜瓜。感覺較健康。試過薯粉及一般麵餅後,實在原配的麵餅是較好食。小插曲是下單時點了薯粉,但上菜時卻送上一般麵條,詢問店員,原來店員落單時忘了寫低,願意更改。更正後他說麵條其實會更好食,兩者比較後,果然無錯!
一直想試吓呢間牛肉麵,今晚行往附近,就試吓。
試過薯粉及一般麵餅後,實在原配的麵餅是較好食。
2021-10-19
$66.5 (晚餐)
2021-10-12 106 浏览
我認為這間餐廳很不錯,下次可以再來,歡迎大家經過紅磡可以來試下,今次食咗兩樣嘢,一樣係逢甲鹽酥雞扒蕃茄拉麵,令一個係日式吉列虎蝦慢煮筒骨湯拉麵,另外叫咗兩杯珍珠奶茶。感覺不錯,而且環境乾淨,價格尚可!
2021-10-03 120 浏览
第一次俾食評……點了兩個下午茶,附前菜,飲品,食物不錯。但點菜的侍應有點不小心,一個叫酸辣湯,另一個叫了麻辣湯,但送上來兩個都是麻辣湯,我想加酸辣湯,但侍應叫我自行加醋便可以成為酸辣湯…………有點兒求其。而隔離檯叫的野飲也來錯了,只聽到廚房有人說……你又落錯單了……看來大家點食物時要小心一點……食物雖好,但服務一般,好可惜喔………………………………………………………………………………
第一次俾食評……
點了兩個下午茶,附前菜,飲品,食物不錯。
看來大家點食物時要小心一點……
2021-09-30 89 浏览
味道不錯 有特色番茄湯唔錯鹽酥雞地瓜飯好特別 香酥雞排配麻醬也是不錯香辣牛展也很不錯熱仙草奶茶也很不錯 很特別附上小菜 雞蛋 酸菜 酸辣雲耳 很開胃 野飲價錢便宜 服務也是很不錯的
味道不錯 有特色

附上小菜 雞蛋 酸菜 酸辣雲耳 很開胃

野飲價錢便宜

服務也是很不錯的

2021-09-27 95 浏览
同屋企人下午找午餐食,見到呢間牛肉面店店舖不細,坐得舒服嘅都。😙坐低叫左碗台灣牛肉麵,今次叫半牛根半牛肉拼薯粉(酸辣湯底)❤️識食就當然先試湯底先la, 湯底不太喊,有酸和辣,由於叫了中辣,覺得都幾辣下😅 肉方面燜得好lum, 好好味!希望可以keep 住水準,令更多人知道呢間隱世小店❤️
同屋企人下午找午餐食,見到呢間牛肉面店
店舖不細,坐得舒服嘅都。😙
  • 紅燒牛肉麵
昨日在「太子」光顧過西餐廳裡面,沒有沙律醬或沙律醋調味,只有芝士粉的雞胸肉凱撒沙律,跟擁有濃厚糖漿加士多啤梨甜味的雞蛋布甸厚多士,還有白桃乳酪飲品之後,星期三我又重回「黃埔」,看看那間沒有開門的「必嘉街」小食店是否已經重開。結果最後很遺憾地,那間「必嘉街」小食店始終還是沒有開門營業,我又被迫改為光顧其他「黃埔」食店,享用星期三晚餐裡面的雞肉食品,結果我在旁邊「明安街」找到食店「十八味私房牛肉麵」。「十八味私房牛肉麵」餐牌裡面雖然的確有不少牛肉食品,可惜「十八味私房牛肉麵」所有的牛肉食品都只包括有「牛肋條」,而沒有「牛腩」,所以我最後沒有選擇享用「牛肋條」。另一方面,我發現「十八味私房牛肉麵」餐牌所有的飯類食品裡面,全部都出乎我意料地,加入了含豬肉成分在內的「滷肉飯」,跟一向晚餐都不食豬肉的我不太合襯,我向侍應要求一客「香酥雞扒飯」走「滷肉」。所以我在之前在返回「新蒲崗」享用「牛腩粉」晚餐之前,只在「十八味私房牛肉麵」裡面享用「香酥雞扒飯」,配飲品「黑糖QQ仙草奶茶」。很遺憾地「香酥雞扒飯」配「黑糖QQ仙草奶茶」沒有飲品跟餐價錢優惠,需要收回原價。「十八味私房牛肉麵」製造的套餐台式飲品「

「十八味私房牛肉麵」製造的套餐台式飲品「黑糖QQ仙草奶茶」,「黑糖QQ仙草奶茶」裡面的「黑糖」糖漿甜味非常濃厚,濃厚到把「奶茶」裡面原本的紅茶茶味都完全掩蓋過去。

至於「十八味私房牛肉麵」裡面主菜食品「鹽酥雞扒飯」走「滷肉」,餐廳廚房果然沒有為我的「鹽酥雞扒飯」食品加入滷水豬肉肉燥,白飯部分表面上就只有半塊雞蛋而已,這是走「豬肉」肉燥之後,對「鹽酥雞扒飯」的實際影響。

不過「鹽酥雞扒」是「十八味私房牛肉麵」廚房新鮮炸出來的製成品,所以趁熱享用「鹽酥雞扒」,發現「鹽酥雞扒」的實際製成品口感感覺變得十分香脆,即使雞扒粉漿偏厚,也沒有對「雞扒」實際雞肉口感構成影響。
黑糖QQ仙草奶茶

香酥雞扒飯

另外「十八味私房牛肉麵」餐廳廚房還另外在「鹽酥雞扒」實際製成品的表面上,加入大量甜味「芝麻醬」作為調味醬汁,甜味「芝麻醬」令「鹽酥雞扒」雞肉的實際味道變得很甜。

至於環境方面,餐廳沒有電視機播放新聞報導,只有私用投射放映機播放視頻網站裡面的短片而已,所以沒有對我的用餐體驗構成影響。只是餐廳沒有「牛腩」,令我難以在餐廳裡面享用「牛腩麵」、「牛腩飯」,有點失望而已。
2021-07-28
黑糖QQ仙草奶茶
香酥雞扒飯
2021-08-15 141 浏览
曾幾何時,我都會簡唔中來這間私房牛肉麵醫肚,因為價錢相當抵,一個套餐跟野飲,涼菜,仲有生果Tim.不過今次食就有少少失望,事關我一如以往點左平時食開既麵,湯底都係一樣…但一食,點解個湯咁淡架?再食塊牛展…無味既😑😑😑而我亦叫了「台灣腸」。。。凍既…仲一啲油香都無…(其實都估到凍哂,因為我見到擺左係出菜位好耐,都無人拎…當時見佢地去上菜位,出麵比人,又返去,另一碗麵又做好,又出比人,就係咁…我兜台灣腸就咁擺左10分鐘…)有啲失望…唔會再黎…

有啲失望…唔會再黎…
2021-08-14 70 浏览
食物水準高,酸辣好味,台灣麵好食,飲品都好,不偏甜剛好。老闆煮食有心。環境好座,比遠處街尾台灣台店好食,會再來。酸辣比麻辣好食。豬比雞好食。配菜也好食,輕微睡意。
2021-08-12 60 浏览
放學後特別推薦來這家18味吃面,而且是推薦臺灣面,臺灣面糯糯的,湯底特別贊特別好吃。 臺灣味特別濃,喜歡喜歡,而且特特別推薦店裡面的鹽酥雞套餐。冷粉也特別推薦哦。