2019-11-02 1479 浏览
打邊爐超正,任食放題,食材新鮮,海鮮拼盤、刺身拼盤超豐富,有龍蝦、鮑魚!雞煲都好味,食完仲可以再轉其他湯底,侍應服務熱情,主動向我地介紹優惠,超抵食!!!!!!!

OK
2019-10-24 1174 浏览
休假,老公相約他老爸吃飯,一搜附近只有這家有檔次的海鮮酒樓,我們晚9點左右到酒樓,咋一看只有一臺顧客,看見環境還乾淨,不錯就坐下,就聽經理介紹點了一隻肉蟹及一條斑魚,味道不錯,蟹肉好鮮甜,老爸喜歡魚看起來賣相不錯,但口感一般,老公説不值這個價格,要38元/兩,這條魚就要差不多800元。整體感覺不錯,不過宵夜時段感覺價格有點高

味道不錯,蟹肉好鮮甜,老爸喜歡

2019-10-21
宵夜
庆祝纪念
生日
2019-09-14 1590 浏览
今日一家人諗住去試下,不過經歷真係唔好,首先攞票時已講食火鍋,門口姐姐話要等好耐,可能要成個鐘,引至冇咩人等,到我地票號,我地跟職員入去,見佢比張台冇爐,就同果位企响我地隔離嘅男部長講我地係食火鍋,佢就話咁你出返去,li度唔係食火鍋嘅,食火鍋出去再等位,當時攞票都講左食火鍋,而家就咁,雖然好快就有位比我地,我問職員係唔係有生日優惠,佢竟然話要影印身份証作記錄,真係好奇怪,生日優惠要影印低客人身份証,咁我地當然唔要果個優惠啦!到我問其中一個職員有冇飲嘅水,佢只指住雪柜果邊,話野飲响曬果邊,咁我走過去,完全唔知水响邊,我就問另一位年長男職員,有冇飲嘅水,佢就問我係唔係要滾水,我話係,佢仲問我要水杯還是茶杯,li位叔叔唔錯,返工係做野嘅!酒樓食物唔錯,但服務態度令人要考慮係唔係需要再幫襯。
2019-09-14
2019-08-28 1540 浏览
本來想去V walk試下度小月,奈何新商場啱啱開幕,人真的太多,每間食肆都要等位輪候,朋友就建議過黎連接住既南昌屋邨商場望下睇下有無岩心水。本來覺得要去屋邨商場酒樓好驚有伏,點知都幾有驚喜酒樓好大,分別有食小菜晚飯同埋打邊爐,呢一晚都有八成滿座。我哋一坐低,侍應就為我哋推介$1優惠,分別有乳豬/乳鴿/燒鵝等既選擇呢度都幾多人所以比較嘈,但勝在每張檯又未算痴得好埋,所以都傾到偈。我哋叫咗一個啫啫通菜煲,鮑魚雞煲,$1BB豬,兩個人食絕對足夠bb豬一共有六件,偏肥,皮脆,但既然係$1,仲邊度可以挑剔呢通菜好香,略嫌有啲黃比較老,味道都唔錯既,好正常。鮑魚雞煲有驚喜,一煲有好似5隻鮑魚仔,本來以為都係得兩隻喺上面裝飾下,點知好足料,味道都幾惹味呢度雖然係一間屋邨酒樓,不過服務態度都幾好,如果黎開南昌呢個地方,想搵間酒樓食飯可以揀呢度,而且都幾乾凈企理。

2019-08-21 1132 浏览
南昌已經好耐冇茶樓了,商場翻身之後,有新茶樓,以後飲茶就唔使去咁遠啦。紅燒乳鴿乳鴿燒得唔錯,都幾惹味,同埋唔算大隻,又唔肥,我覺得幾好。XO醬炒腸粉炒得幾香口同幾均勻,唔會話底嗰啲係無味嘅,呢個都係必點嘅。潮州粉果同鳳爪都有水準叉燒酥老人家比較鍾意食,我自己就普通覺得鹹左少少。煎韭菜餃炸到表皮乾身脆口,內裡都多汁好味整體來講,酒樓嘅食物質素幾好,裝修都幾靚同舒服,價錢都偏中上,難得有一間酒樓重開,都係值得開心嘅,又多一個家庭週末聚餐嘅地方啦。
紅燒乳鴿
乳鴿燒得唔錯,都幾惹味,同埋唔算大隻,又唔肥,我覺得幾好。
XO醬炒腸粉
炒得幾香口同幾均勻,唔會話底嗰啲係無味嘅,呢個都係必點嘅。
潮州粉果同鳳爪都有水準
叉燒酥
老人家比較鍾意食,我自己就普通覺得鹹左少少。
煎韭菜餃
炸到表皮乾身脆口,內裡都多汁好味

2019-07-20
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 紅燒乳鴿
  • XO醬炒腸粉
2019-08-20 1015 浏览
今晚約咗三個好朋友聚會,本來想去南昌VWalk搵地方食飯,但因每間食肆都好多人,所以轉咗去南昌薈這酒樓。酒樓一邊係小菜晚飯,另一邊係火煱放題,我哋四個就揀咗小菜嗰邊。裏面地方都幾大,未坐滿,但已經好噪。晚市有兩個優惠三寶餐,同時也再可以一蚊叫一個餸優惠。我地雖然三個人,但都叫咗六個餸。先叫咗$298個餐有三餸 + 一蚊一隻文昌雞 + 菜煲 + 紅燒豆腐$298餐有三個餸,义燒皇,火候剛好,色澤好靚,加上甜甜义燒醬,同半肥瘦义燒,肉質嫩生汁明蝦球,蝦球彈口,個汁似沙津醬,帶少許甜酸,好好食$1文昌雞,雞冇肥油,都幾滑,抵食啫啫金鈎通菜煲,個菜加咗蝦乾肉碎,有咸香味,同幾辣,唔錯,但因菜煮過頭,黃黃的,扣分蒸魚係跟餐,葱油好香,魚肉滑紅燒雜箘豆腐總括嚟講,份量都多,煮得好味,最緊要價錢抵

$298餐有三個餸,

生汁明蝦球,蝦球彈口,個汁似沙津醬,帶少許甜酸,好好食

$1文昌雞,雞冇肥油,都幾滑,抵食

蒸魚係跟餐,葱油好香,魚肉滑

紅燒雜箘豆腐

總括嚟講,份量都多,煮得好味,最緊要價錢抵
2019-08-20
同奶奶打邊爐,因為旺角警署有示威,平時出太子食既我地唯有轉場,去奶奶樓下領展場食。因為對面私人屋苑璽西落成,個場裝修後啲舖升晒呢,仲有條天橋駁去對面個場。打邊爐冇得揀,得任食:$328/位!仲要加一💸 而家香港人真有錢。不過都多算野食,以下5款係包既:1)海鮮盤:波士頓龍蝦、帶子、蝦、蟶子、青口、兩款魚2)魚生:蝦、三文魚、帶子、北寄貝3)雪花靚肥牛4)水餃皇5)小食一款,我地食呢晚係鮑魚啲職員建議可以食咗雞煲先,我地煮好個雞煲,啲職員都有幫我地用隻碟裝起,再起個鴛鴦鍋等我地可以打邊爐。湯底選擇比較少,而鴛鴦鍋都規定咗係芫茜皮蛋湯加沙嗲湯底。仲叫咗隻乳鴿,整體都算幾好。有幾樣唔太滿意既:1. 最估佢唔到係個白飯收咗我$13😡,都唔係問題,食任食,我大可以食烏冬,問職員要既時候,應該提醒我要額外收錢,基本服務2. 冷氣勁凍,凍到我啲手指麻痺,卡位仲係風口3. 煮雞煲時奶奶見個煲好乾,加咗少少水落去,好大煙。有果女職員衝埋來,說教式話佢唔應該咁整,應該點點點,見到奶奶個樣不悅。如果有規矩要跟唔該寫低,或者見個雞煲上就過來跟跟,冇理由話佢老人家。

1)海鮮盤:波士頓龍蝦、帶子、蝦、蟶子、青口、兩款魚

2)魚生:蝦、三文魚、帶子、北寄貝

3)雪花靚肥牛

4)水餃皇

5)小食一款,我地食呢晚係鮑魚

湯底選擇比較少,而鴛鴦鍋都規定咗係芫茜皮蛋湯加沙嗲湯底。
仲叫咗隻乳鴿,整體都算幾好。

有幾樣唔太滿意既:
2. 冷氣勁凍,凍到我啲手指麻痺,卡位仲係風口
2019-08-17
2019-08-05 815 浏览
朋友新屋入伙,幾個朋友上左佢度坐陣就去左呢間食飯,貪佢任食任飲,8:30後仲有折。一行10個等左陣就入得,先黎每位一隻鮑魚同冬菇,幾大隻,味道一般。過左一陣就一大盤魚生,質素都係可以接受既,差唔多時間黎左雞煲,經理主動話會幫我地炒,又講要用咩火,同埋講番雞係無限添加,中間又撩我地傾計,睇得出佢係有心做服務既。之後就黎左張相既海鮮盤,有蝦、蟶子、象拔蚌、龍蝦、龍躉同帶子,其實食完都飽左7、8成。全程個經理都有check我地使唔使幫手,又會主動換碟,今時今日喺屋村酒樓好難搵到架啦。埋單290一個,抵食到爛。

2019-07-27
等候时间
10 分钟 (堂食)
2019-08-05 674 浏览
星期日與媽媽飲茶,來這家新開的酒樓,裝潢很不錯,所以滿懷期望。等了十五分鐘入座,沒有通知過,侍應帶位到張枱,才發現原來要搭枱,感覺相當錯愕。適逢搭枱的貴客又高談闊論政治話題,政見不同本來不是問題,但道不同不相為謀,勉强將井水和河水混在一起,確實不妥,其實酒樓應該還食客一個自由的空間。不是味兒地看看點心紙,草草地點了幾樣,且看質素如何。先來一碗燒鵝瀨,燒鵝略咸,是胸位,有肉汁,皮還有少少脆,瀨粉太少,但整體質素,合格有餘。而母親叫了燒腩瀨,來的卻是燒腩河,河粉量多,但母親表示燒腩過咸及太肥,又因欠缺了平時會佐配的花生和咸菜,而失望有微言。叉燒穌味道不錯,多層的穌皮分明而且鬆脆,叉燒餡調味豐富又不失真。咸薄罉,加入了香芋,而且粉醬與炸蠔餅的相似,與傳統的不同,感覺怪異。百花釀魚肚,百花是墨魚肉打膠,但不太彈牙。魚肚發得不够,未能做到棉花般綿軟。調味一般,但值得一讚的是没有太多腥味。粉果的澄面皮極厚,內餡的配料亦不像一般的,竟没有花生,沙葛,五香粉醃過的肉丁等等。雖知每種食物都有特定的組合和調味,不是隨隨便便湊合掛羊頭賣狗肉而成,這其實還算是粉果嗎?流沙包,不流沙,完。埋單二百幾,不算便宜,
不是味兒地看看點心紙,草草地點了幾樣,且看質素如何。

流沙包,不流沙,完。

埋單二百幾,不算便宜,但質素强差人意,失望而歸。
2019-08-04
等候时间
15 分钟 (堂食)
下午茶
2019-07-20 991 浏览
家人新開張2星期已光顧過3次,今天星期日帶我黎第一次光顧,專程來食$1乳豬及$298餐,落單時女侍應提醒我們今天是假日要收$328一個餐,我們説ok ,但到了結賬時,原來乳豬是計原價$138,原來又是假日無特價,但女侍應並無提醒我們,因為我們4大人1小孩,$1優惠要5人先可以,我們還叫侍應計我們5位茶錢來用此優惠。本人覺得餐牌有誤導成份,星期六丶日收正價之字樣非常細小,於是向經理丶主任等反影此事,由細細聲理論到大大聲,誰不知對方只是一句對不起,錢就照收,我認為應該收回我$1餐,但他們不肯。後來最離譜係有一個光頭的老男人過來向員工了解事情後,便走過來大罵我們4個女人:「罵我們是盲的,自己無眼睇㗎,客人大曬呀,説我們得把聲,又掟餐牌,又越罵越用身體貼近我們其中二人,眼神想出手打人似的。此人相信是火鍋店logo的光頭大陸人老闆,所以先咁無文化及用歪理來做生意,所謂上樑不正下樑歪,員工們丶熟客們都有眼睇此事,手法非常核突,本人丶朋友及同事都永遠不會再光顧此店及分店。香港已再不是香港,悲哀!

香港已再不是香港,悲哀!

2019-07-14
2019-07-13 487 浏览
今次第一次食呢間野,新開大約一星期。同屋企人叫咗蝦餃燒賣呢啲野食下。雖然選擇種類唔算好多,但係味道的確唔錯!蝦餃同蝦腸嘅蝦爽口彈牙大大粒皮又夠薄!食物質素普遍唔錯!職員服務態度好好,叫佢地幫我催單,唔會話ok就走,會翻黎話翻俾我聽等多5分鐘就有。

2019-07-13
2019-07-06 510 浏览
新開酒樓,乳豬好味,燒腩仔脆,龍躉兩味都好食,晚飯味道唔錯,平日有$1 豬,鵝,龍蝦更抵例湯例排剛剛6碗,花生味豆煲雞腳都幾好下次再試任食海鮮火鍋$328,1.2米小童半價,1米以下免費
新開酒樓,乳豬好味

例湯例排剛剛6碗,花生味豆煲雞腳都幾好

2019-07-05 623 浏览
新開張日見排晒長龍花籃滿場,當然即刻嚟試下佢嘅夜市啦!只不過,首日營運內部管理難免要一段時間配合。今晚餐飯,點菜漏單,人手不足,吹完又冇,就難以避免。但勝在部長都好肯跟單有交帶,所以見到好多枱都等咗好耐但冇投訴,第一日開業明白嘅 ~講到食方面,好快到嘅就係「一蚊燒鵝」同「花膠四寶羹」。呢兩款論味道都算唔錯,食材分量亦過得去。再嚟嘅,就係到我最期待嘅「九里香大鱔球」。上到枱不禁嘩聲 ... 隻碟好大。不過咁,其實啲鱔肉質我幾滿意,入口非常香,唯獨諗唔通點解咁大 ... 隻碟,哈。之後嘅就係「鮑魚雞煲」有幾隻鮑魚㗎,夠香口仲幾入味添!而到最後,搞笑嘅就係餐前小食,終於喺我哋食曬啲嘢之後嚟啦 (當中叫部長跟過無數次),好過漏咗嘅 ~總括嚟講,呢餐選味道真係幾好,雖然等位耐啲,嘢食嚟得慢啲,要部長跟單多啲。不過喺第一日營業,我諗叫佢紙上嘅「優惠三寶」上菜應該會快好多,話曬廚房會入定嚟貨數量或者整定某啲餸菜,總好過我哋就咁單嗌。不過都食過返尋味㗎,等我下次再嚟飲下茶,再試埋佢哋啲點心先 ...

花膠四寶羹

大鱔球

鮑魚雞煲

2019-07-04
等候时间
60 分钟 (堂食)
花膠四寶羹
大鱔球