2020-03-13 352 浏览
行過見到佢既圖片都好吸引,又有飲品又有吐司又有芋圓,考慮左一陣決定試下飲品先,俾完錢即刻後悔⋯⋯首先佢得一個人看店,收銀係佢,整野食又係佢,咁岩同時有6-7個客人落單,佢竟然整左後面既單先,我排前面既飲品足足等左20分鐘以上,睇住比我遲來既客人一個一個咁走,我先上前問佢仲要等幾耐。佢答我10分鐘,我話我等左20分鐘啦喎,佢態度好差咁話「我無時間整」😑中途一直望住佢整飲品同吐司,衛生程度極低,摸過哂雪櫃啲野,周圍摸,再徒手整吐司,手套都無戴,我睇到一額汗,好彩我無叫吐司,點食得落⋯⋯到我杯飲品,我叫左元祖桃桃姫,實物與圖片完全不符😑 桃味同奶味完全分開,珍珠又係淡而無味,好難飲⋯⋯ $32買左杯垃圾,飲左兩啖就丟左😑 一定唔會再光顧!
一定唔會再光顧!
元祖桃桃姫
25 分钟 (外卖自取)
元祖桃桃姫
2020-02-22 296 浏览
今晚放工在觀塘區.就周圍搵野食😋商場內見到店名幾特別.決定支持下小店🥰其實都幾多幾特別飲品.重有芋泥吐司.但因為有飯局關係.沒有叫到.🥤超級oreo酸奶 💰30⭐️不推薦⭐️一拎到杯野勁失望.😥好明顯係唔滿.都唔係dd甘少....都算😥試飲左先.溝得勁淡...似酸味奶水...Oreo都唔濃.‼️唔好叫咩超級oreo酸奶.😥超級會係期待你係特濃甘解...但完全唔係個回事.總結:失望😥唔識講了
今晚放工在觀塘區.就周圍搵野食😋
商場內見到店名幾特別.決定支持下小店🥰

其實都幾多幾特別飲品.
重有芋泥吐司.但因為有飯局關係.
沒有叫到.

🥤超級oreo酸奶 💰30
⭐️不推薦⭐️

總結:失望😥唔識講了
2020-02-04 232 浏览
叫左杯熱既元祖紫薯姬 $32 價錢偏高 又見佢張圖好靚咁 好期待咁諗住唔差啦但實物得好少紫薯 仲要飲落有陣假假地既紫薯味我懷疑d紫薯係大陸開粉貨d芋圓又無味 似小丸子飲左兩啖掉左 相都唔記得影無下次
叫左杯熱既元祖紫薯姬 $32
價錢偏高 又見佢張圖好靚咁 好期待咁諗住唔差啦

但實物得好少紫薯 仲要飲落有陣假假地既紫薯味
我懷疑d紫薯係大陸開粉貨
d芋圓又無味 似小丸子
飲左兩啖掉左 相都唔記得影
無下次

2020-01-30 227 浏览
以上所有屬實 唔洗問我係唔係要確定發佈! 確定!甚少嬲到即刻飲完 即刻寫食評 本想試下有桃膠嘅飲品 上網搵推介 某UXXXX 推介下 決定一試!午飯時去買見到無人 以為我好運 叫桃膠蜜桃茶  $30一飲桃膠 似雜質多過似桃膠 口感上更加似茶渣茶味無太突出 仔細一睇 有一條頭髮即刻0分 有無搞錯!茶味普通 桃膠更加無誠意連衛生都做唔好? 叫人點回頭啊?$30 我可以去其他連鎖茶店再買一杯我都不求你 好出色 你真係連最基本都做唔好真係比錢買難受!
以上所有屬實 唔洗問我係唔係要確定發佈! 確定!
甚少嬲到即刻飲完 即刻寫食評
午飯時去買見到無人 以為我好運
叫桃膠蜜桃茶  $30
一飲桃膠 似雜質多過似桃膠 口感上更加似茶渣
茶味無太突出 仔細一睇 有一條頭髮
即刻0分 有無搞錯!茶味普通 桃膠更加無誠意
連衛生都做唔好? 叫人點回頭啊?
$30 我可以去其他連鎖茶店再買一杯
我都不求你 好出色 你真係連最基本都做唔好
真係比錢買難受!
桃膠蜜桃茶
2020-01-30
2020-01-21 173 浏览
叫咗杯「琥珀波霸奶茶」,即係黑糖珍珠奶茶。拎到手想搖勻佢,啲奶茶就倒出嚟,原來無封好口。俾返店員,就睇住佢將同一杯奶茶倒黎倒去,倒落唔同杯試邊個杯封到口,其間少左奶茶就加啲茶,一直望住佢咁做,感覺而經非常唔好!調味,份量,每杯都應該有個標準,佢咁樣搞完一輪,已經唔知係咩味,都算。最悲劇係用支飲管拮入去,支飲管係 不 能 完 全 入到去,拮左個小洞出嚟,啲奶茶就係小洞一直湧出嚟!最後,成杯嘢無飲過,俾返佢。是次經驗,盛惠$30。
叫咗杯「琥珀波霸奶茶」,即係黑糖珍珠奶茶。

最後,成杯嘢無飲過,俾返佢。是次經驗,盛惠$30。
2020-01-21
2020-01-14 178 浏览
路過突然想飲野,就叫左個紫薯姬,味道其實就係紫薯+奶+小芋圓,我叫走甜,佢話都會甜甜地,我理解嘅,杯野出到尼係正常味,飲唔到有另外落糖,但唔知點解飲完會起啖講番點解整體感覺伏,係咁嘅,我叫熱飲啦,咁隻杯細隻d都叫正常操作,但可唔可以俾番滿少少呢?我飲得太快冇影相,唔好叫我俾圖,反正我攞上手飲左兩啖,望一望,發現上層有2-3cm都係紫色嘅泡,當下我內心是這樣的但我行得好快,又冇咁厚臉皮返去理論,萬一人地係正常操作呢?總之味道叫正常,但杯野32蚊,然則我覺得自己淨係飲左22蚊嘅容量,為此我特登去左第二度買個炭燒紫薯尼定一定驚

但我行得好快,又冇咁厚臉皮返去理論,萬一人地係正常操作呢?
元祖紫薯姬
2019-12-27 229 浏览
觀塘行街時途經呢間店,見到有台灣之前好hit既芋泥肉鬆吐司,睇張poster影到好吸引咁,就打算試下啦。睇實物時即時o晒咀,差咁遠...俾$35食件咁嘅嘢,試埋味就知中晒伏,芋泥無味,成件事就係難食。

2019-10-07 437 浏览
在觀塘東廣場吃午飯,走到半茶匙,決定先買一杯喝的。叫了一杯超級草莓酸奶:半糖少冰,加珍珠和香草。整體喝下去不甜(可能是選了半糖),珍珠挺有嚼口,仙草味道淡淡,質感涼涼。
超級草莓酸奶
2019-09-13 378 浏览
同事萬歲,平時飲開另一檔,見到依間新開無幾耐,就一於試下見到餐牌d 圖好靚仔,仲要價錢偏貴,所以都幾高期望比較特別既佢有芋圓系列同桃膠系列今次先試芋圓,叫左個紫薯芋圓鮮牛奶我地叫好多杯既關係,可以外賣送上門杯野紫色睇落好靚,好igable因為我叫走冰,所以一飲佢係室溫我覺得合理飲落紫薯味好淡,牛奶味反而出d,所以應該係用鮮牛奶再食下底d 芋圓,細細粒,口感完全唔煙韌彈牙,無乜口感,仲要無乜味再睇下其他人叫個d, 有個叫左芝芝oreo 奶綠,有個叫芝芝oreo 奶茶明顯見到奶綠係完全無加到奶蓋。。我地特登影相同店舖反映番,店舖竟然話d 奶蓋溶左奶蓋溶左?!!真係第一次聽,重點係另一杯擺左成半個鐘都唔見d 奶蓋識溶囉。。今次試完,你估仲會唔會有下次?!?!
同事萬歲,平時飲開另一檔,見到依間新開無幾耐,就一於試下

見到餐牌d 圖好靚仔,仲要價錢偏貴,所以都幾高期望

比較特別既佢有芋圓系列同桃膠系列

今次先試芋圓,叫左個紫薯芋圓鮮牛奶

紫薯芋圓鮮牛奶

我地叫好多杯既關係,可以外賣送上門

杯野紫色睇落好靚,好igable

因為我叫走冰,所以一飲佢係室溫我覺得合理

飲落紫薯味好淡
,牛奶味反而出d,所以應該係用鮮牛奶

今次試完,你估仲會唔會有下次?!?!

2019-09-12
2019-09-10 257 浏览
Another Bubble / Taro / Cheese Cap / Yogurt Taiwanese drink shop in Kwun Tong. What’s special about this one is that there is a Healthy Peach Gum series. I decided to give it a try before heading to a yoga lesson and late dinner.This warm Peach Gum Fresh Milk surprised me. The milk was legit fresh milk, you could taste the thick taste and diary aroma, unlike those made from milk powder. But the best part is definitely the peach gum. It was nicely cooked and so it’s not overly chewy. Yet, it’s li

Peach Gum Fresh Milk

This warm Peach Gum Fresh Milk surprised me. The milk was legit fresh milk, you could taste the thick taste and diary aroma, unlike those made from milk powder. But the best part is definitely the peach gum. It was nicely cooked and so it’s not overly chewy. Yet, it’s like jelly, but a healthy version which was quite enjoyable.

I would definitely love to visit again to try out their yogurt drinks.
2019-09-09
Peach Gum Fresh Milk