2015-11-21
之前就係FB度就見到有關呢間芝士店o既报導,D七彩芝士好特別,第二度冇,就好想過來試下。今日難得路過荃灣,當然米走雞啦。間鋪好易搵,就係荃興徑食街。美國隊長、芝心翻尋味、燒蕉雪人、野蠻女友,D名就真係好搞鬼,唔知道味道如何?我心大心細唔知道食邊樣好。正當我滿面惆悵之時,有個有型的員工哥哥介紹我試下美國隊長。好啦,反正我都未試過,就試下。等咗10分鐘到(當時有D人多),新鮮熱辣辣既芝士TOAST出場啦。果然一試便知龍與鳳。D TOAST好鬆脆,入邊D意式肉醬同煙肉好香,配上鮮甜既菠蘿,簡直一絕。老老實實,我一路都覺得芝士食多會好“漏”,但呢個真係唔會。分量來講,我覺得女士食一半就會飽(除非你好肚餓當飯食啦)。價錢方面令人覺得驚喜。因為佢地D芝士係法國空運過來,麵包也是每日新鮮出爐,成品就只賣30~40幾,係香港來講,真係便宜。總括而言,我好滿意。下次再來要叫多幾個朋友,咁樣先試到多D口味。