2023-08-02 172 浏览
我幾年都冇嚟旺中喇!去到旺中想食啲甜品,突然腦海就諗起有間又一cake,以前淨係喺葵芳食過佢嘅班戟🥞覺得好好食🤤其實我已經唔係好記得葵芳嘅味道啦,因為真係好耐之前食過,淨係記得係好味。今次我哋帶咗個焦糖布丁配Oreo雪糕,另外仲有個係藍莓芝士蛋糕配豆腐雪糕班戟,我覺得30幾蚊真係好抵食👍🏼佢嘅芝士蛋糕真係有成舊蛋糕切落去咁多,另外佢個焦糖布丁上面層焦糖真係好脆。同埋食班戟最重要嘅就係佢啲cream,我真係好鍾意食cream 㗎😂整體來講我好滿意,因為可能真係太耐冇食過有回憶嘅味道👅
整體來講我好滿意,因為可能真係太耐冇食過有回憶嘅味道👅
2023-08-01
2023-07-14 193 浏览
平日放工放學時間及週末都要排隊,不過等候時間都好快今次食柯華田脆脆配豆腐味雪糕pancake之前仲食過1.香蕉榛子2.焦糖燉蛋3.朱古力世界除咗pancake,雪糕山同8號瘋球(一盒有8球雪糕)都好出色飲品就椰汁西米露必飲 😆但今次得我一個人食唔到咁多🐷 給生活一點甜❤️❤️每次黎都食甜panckae,但未試咸pancake
平日放工放學時間及週末都要排隊,不過等候時間都好快
今次食柯華田脆脆配豆腐味雪糕pancake
之前仲食過
1.香蕉榛子
2.焦糖燉蛋
3.朱古力世界
飲品就椰汁西米露必飲 😆但今次得我一個人食唔到咁多🐷

給生活一點甜❤️❤️
每次黎都食甜panckae,但未試咸pancake
2023-06-26 211 浏览
平時去葵廣本店,以為呢間分店水平差唔多,點知係中伏🤨 價錢竟然比葵廣店貴,以為水準應該ok啦,點知…等候時間好長、pancake 唔脆 (已經係即拎即食🙄)、餡料好少😲 (食落無味)以上問題無係葵廣店出現,所以呢次係失望~ 唔會再嚟呢間食😂(同埋旺中真係好迫😂)

2023-05-10 258 浏览
上一次喺葵芳試咗開心果醬雪糕班戟🥞,得到好大驚喜(無打食評)。所以今次經過旺角分店,一於黎個二刷✌🏻,無諗過今次變成好失望😭。首先講吓佢哋結構已經好唔同,葵芳分店既係面頭有開心果醬,再到雪糕🍦,然後下面就係忌廉,再下層又到返爆多既開心果醬,好似甜筒咁食到底都仲有勁多開心果醬🤤,非常滿足。至於旺角分店,就好似圖片顯示咁剩係得雪糕🍦上面有開心果醬。而佢嘅忌廉就圍咗喺雪糕球嘅周圍,雖然外貌上感覺會比較靚📸,但係食起上嚟非常唔方便,因為忌廉隨時會跌落嚟😓。講到底,都係想食佢嘅開心果醬,除咗有濃濃嘅開心果味,仲有開心果碎粒粒,增添左唔少口感👍🏻。但旺角店嘅出品非常之失望,應該冇下次。如果大家想食嘅話,記得去返葵芳分店💯,雖然等候時間會比較長,但係食落既滿足感係冇得比😥。
開心果醬雪糕班戟
2023-05-09 161 浏览
是日路過旺角中心,發現又一㦸除了葵芳,這裡也設有分店,當然要捧捧場。平時小妹一定會食朱古力香蕉班戟,今天決定試個新口味,意大利芝士蛋糕加豆腐雪糕班戟,味道夾,唔會太甜,好味

外卖自取
之前係葵廣食完又一戟覺得好好食,所以係旺角見到分店時都再食多次,睇下唔同分店之間水準係咪一樣。今次叫左開心果(醬)雪糕班戟。開心果(醬)雪糕班戟($42)本身以為開心果雪糕班戟係開心果醬加開心果雪糕,但原來只係開心果醬加自選雪糕,而無開心果雪糕,有少少失望。開心果醬係好味的,不過呢,對比葵廣店,雪糕份量比葵廣少,班戟皮葵廣有少少脆的,但旺角店完全唔脆,D Cream就兩邊一樣。總結而言,要食就去葵廣食,會開心好多!以下係我的評分(滿分為5分):味道:3.5分環境:(外賣不評)服務:(外賣不評)價錢:3分推薦程度:3.5分又一戟   網址: https://s.openrice.com/QrbS0H9q700~uKZISBA地址: 旺角彌敦道688號旺角中心一期 2 樓 SA31
開心果(醬)雪糕班戟
開心果(醬)雪糕班戟($42)

總結而言,要食就去葵廣食,會開心好多!
以下係我的評分(滿分為5分):
味道:3.5分
環境:(外賣不評)
服務:(外賣不評)
價錢:3分
推薦程度:3.5分

又一戟
地址: 旺角彌敦道688號旺角中心一期 2 樓 SA31
2023-04-29
開心果(醬)雪糕班戟
2023-05-07 131 浏览
非常好吃的甜品。快靚正。咁啱撞正食飯時間冇乜人排隊。近排好熱門嘅甜品之一。即刻嗌返個焦糖燉蛋布甸班戟。果然冇失望。。味道非常不錯。上面嘅布甸加埋下便嘅雪糕,好好食❤️❤️❤️❤️
法式焦糖燉蛋班戟
2023-05-01
法式焦糖燉蛋班戟
2023-05-03 111 浏览
#20230416 🤍📍 又一戟 @one_more_pancake_mong_kok旺角彌敦道688號旺角中心一期 2 樓 SA31 🍽️葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓85B號舖藍田匯景道8號匯景廣場5樓317A號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#芒果雪糕班戟 #芝麻味雪糕 $38💭 其實係唔需要比啲餐牌既配搭局限左,基本上餐牌有既野都可以自己mix and match😎芒果加芝麻聽落唔夾🥭食落都唔係好夾,但🐷兩樣都幾鐘意所以覺得唔錯🤪班戟皮好薄,薄到可以透光,鐘意麵粉底既朋友就未必鐘意喇.#旺角美食 #🐷在旺角 #葵芳美食 #🐷在葵芳 #藍田美食 #🐷在藍田 #🐷_食
#20230416 🤍
旺角彌敦道688號旺角中心一期 2 樓 SA31 🍽️
葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓85B號舖
藍田匯景道8號匯景廣場5樓317A號舖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#芒果雪糕班戟 #芝麻味雪糕 $38
外卖自取
這個香蕉忌廉雪糕班戟是一道受歡迎的甜點,尤其在夏天時吃起來更加清爽🍨 雪糕可以依個人喜好選擇不同的口味,例如士多啤梨、雲呢拿、巧克力等等😽香蕉雪糕班戟🍌美咪指數:👅👅👅👅(4/5)可以自選雪糕口味,但我就揀咗曲奇味嘅,因為香蕉同曲奇嘅組合都好夾❣️班戟夠薄夠鬆軟,配上香蕉、忌廉、雪糕同朱古力醬,味道真係好食得嚟,一過啖食好滿足😍士多啤梨雪糕班戟🍓美咪指數:👅👅👅👅(4/5)班㦸配上士多啤梨的鮮美,令班戟就更美味👍🏻我發現士多啤梨同班戟係非常好嘅搭配,因為士多啤梨嘅酸味可以平衡班戟的甜度,同時增添了一份豐富嘅口感。每一啖都讓我感到愉悅,令人回味無窮,呢個甜品尤其適合夏天享用🌅

香蕉雪糕班戟🍌
美咪指數:👅👅👅👅(4/5)

士多啤梨雪糕班戟🍓
美咪指數:👅👅👅👅(4/5)
2023-02-26 225 浏览
由細食到大😋由葵廣食到黎旺中即叫即製,經常有人排隊買黎食。🌽粟米蟹柳紫菜+芝士比起甜pancake,我中意食鹹pancake 多啲~pancake 大大個,食完好飽肚😋甜甜地,帶少少煙韌香脆嘅外皮,入面有拉絲芝士、沙律醬、蟹柳、粟米、紫菜🥹口感同味道都好有層次,推薦!
由細食到大😋由葵廣食到黎旺中

即叫即製,經常有人排隊買黎食。

🌽粟米蟹柳紫菜+芝士

2023-02-24 129 浏览
前排見到有人推介焦糖燉蛋班戟就好心動好想食🌸等男朋友放工的期間就自己去咗旺中食😆焦糖燉蛋好滑,而雪糕可以自選雪糕🍦我就揀咗薄荷朱古力🍫竟然同燉蛋都幾夾下😚推介!
2023-02-24 119 浏览
辣肉腸班戟加芝士$29+5辣肉腸有頗多塊下,而生菜就麻麻啦感覺唔係好新鮮🥬建議加芝士可以做到拉芝嘅效果🧀班戟皮甜甜地而沙律醬係甜個隻,個人就麻麻了💦自己一個食晒成個都好飽肚💫
辣肉腸班戟加芝士$29+5
2023-01-02 227 浏览
每次去去葵廣都會見到佢大排長龍,一直都唔係好明點解班戟可以咁吸引,今次係旺中見到冇咩人排隊就買咗嚟試吓。-❤️‍🔥熱香蕉+ 榛子醬+朱古力醬 +忌廉班戟淨係睇個名已經要糖尿病發,但耐何佢係top1嘅配埋,就叫咗呢款。班戟係偏身嘅而唔係圓錐體,上面有好多忌廉,但好彩唔算好甜。配搭嘅榛子同朱古力醬都唔會好甜,香蕉都幾多。✨最值得一讚嘅係佢嘅餸底,薄薄地,出面有啲脆但又有啲煙韌,好推薦。👍🏻-整體來講,班戟唔會好甜,餅底又好食,下次會再幫襯。
❤️‍🔥熱香蕉+ 榛子醬+朱古力醬 +忌廉班戟
整體來講,班戟唔會好甜,餅底又好食,下次會再幫襯。
2022-12-31 141 浏览
之前喺葵廣掃街會買來食有好多唔同嘅款最鍾意食焦糖燉蛋班cake 今次行過旺中見到熟口熟面原來都係又一戟咁啱喺對面top食完嘢都要買返個甜品今次就買咗一個Menu Number one 香蕉班戟 $38 揀一款雪糕雖然聽個名好似普普通通咁樣但係基本嘢都可以好好食一睇個樣就知好足料食左面嘅兩啖就開始食到有雪糕令到成件事更加好食加埋啲朱古力醬,真係一流佢呢個班cake嘅優勝之處就係即使你食到最抵最尾嗰一啖都好都係會咬到餡,而唔會係得返班戟皮
之前喺葵廣掃街會買來食

但係基本嘢都可以好好食
一睇個樣就知好足料
食左面嘅兩啖就開始食到有雪糕
令到成件事更加好食
加埋啲朱古力醬,真係一流
佢呢個班cake嘅優勝之處就係即使你食到最抵最尾嗰一啖都好
都係會咬到餡,而唔會係得返班戟皮
$38 (宵夜)
2022-12-06 171 浏览
🎈食物:🌕🌕🌕🌕🌕以前會成日叫香蕉朱古力可麗餅,自從食過焦糖燉蛋可麗餅,就返唔到轉頭,次次嚟親旺中,都會叫佢,實在太好食😋😋😋🎈環境:🌕🌕🌕🌕🌑現場環境望落去都乾淨衛生,通常會上樓梯喺旺中同top世界之間橋位嗰度食,食完喺返附近垃圾桶掉垃圾,都方便嘅🎈服務:🌕🌕🌕🌕🌑可以用八達通俾錢,都冇話咩服務唔服務,俾錢比飛等叫號,不過多人買都要排一陣間🎈回購:🌕🌕🌕🌕🌕黎親都會買,就知幾鐘意食la😂😂😂
🎈食物:🌕🌕🌕🌕🌕

🎈環境:🌕🌕🌕🌕🌑

🎈服務:🌕🌕🌕🌕🌑

🎈回購:🌕🌕🌕🌕🌕
黎親都會買,就知幾鐘意食la😂😂😂