2016-11-14 342 浏览
每次去葵廣都會食又一戟,終於唔洗去到葵芳咁遠,旺中都開左分店。同葵廣一樣都係咁多人,等左15分鐘左右。班戟有咸有甜,我覺得咸好食啲,戟皮比甜嘅脆。今次點左蟹柳粟米紫菜班戟,保持葵廣水準。戟皮依然香脆,餡料都好足,每啖都食到蟹柳同粟米。雖然材料簡單,但加埋一齊食真係好夾好好食。
2016-09-18 434 浏览
全城Hit爆的班戟風❗️已經衝出葵涌廣場🏃🏻正式殺入旺角喇!😍蜜桃雪糕忌廉班戟 🍑🍦 ($22)朕每次經過都大排長龍😳原來班戟係即叫即整架!🙇🏻拎上手仲係暖身添😛果然夠哂新鮮呀!🤘🏻滿滿蜜桃加上頂層忌廉🍑賣相好誘人呀~😍蜜桃果肉份量夠哂多💯驚喜係食到底層都仲有蜜桃架🙊層次感輕鬆滿分啦!👏🏻Pancake皮整得夠薄🌯滲出絲絲蛋香味🍳頂層邊邊位咬落脆身👄班戟皮口感煙韌。厚度適中☺️忌廉打得好滑😍唉~為何深夜總是餓呢?🙄
全城Hit爆的班戟風❗️
已經衝出葵涌廣場🏃🏻
正式殺入旺角喇!😍
蜜桃雪糕忌廉班戟
蜜桃雪糕忌廉班戟 🍑🍦 ($22)
朕每次經過都大排長龍😳

層次感輕鬆滿分啦!👏🏻

Pancake皮整得夠薄🌯
滲出絲絲蛋香味🍳
頂層邊邊位咬落脆身👄
班戟皮口感煙韌。厚度適中☺️
忌廉打得好滑😍
唉~為何深夜總是餓呢?🙄
2016-09-18
5 分钟 (外卖自取)
蜜桃雪糕忌廉班戟
2016-07-30 543 浏览
葵廣又一戟登陸,車費都可以省反啦✨雪糕揀左曲奇味,加左大量cream😌姐的脂肪是這樣儲回來🙈長度差吾多有手臂咁長💪一個人食完都飽飽地😹士多啤梨略嫌有啲酸🍓不過班戟煙煙軔軔,好有口感☺️

葵廣又一戟登陸,車費都可以省反啦✨
雪糕揀左曲奇味,加左大量cream😌姐的脂肪是這樣儲回來🙈
2016-07-30 539 浏览
聽聞旺中變了好似葵芳, 食店進駐商場, 於是走入去睇睇。真的有舖頭由賣衫變食店。我對pancake 情有獨中,所以不能不試。有甜款式。有鹹款式。两款都好吸引。今次選了荔枝雪糕香蕉pancake,25元,由於不喜歡cream, 所以走cream. Pancake 外脆內軟,有雞蛋及牛油味,不太甜,好香。咬落好有口感,与清新味的茘枝雪糕和香蕉一起吃,是不錯的選擇。不知是商場提供還是又一戟提供,有一部流動冷氣機放在舖外,好體貼呀
有甜款式。
有鹹款式。两款都好吸引。