2024-07-18 144 浏览
過開元朗睇下有咩食,見到依間標榜叉燒好食嗯...咁就去食吓囉係Yoho 一期美食廣場內嘅舖位,買完自己去揾個靚位食先。叫左「叉燒滑蛋飯」多汁加多罐汽水=$67價錢ok嘅先講下賣相:唔錯喎叉燒:無咩肥位,唔會硬又唔會太諗,適中啦滑蛋:有點失望,其實係一片勁薄蛋塊🙄蛋下暗藏一條手指公長度闊度嘅菜🤣飯:乾濕適中,粒粒分明,唔錯整體來講:女生當輕食ok,男生可能要叫二份先飽🤣
過開元朗睇下有咩食,見到依間標榜叉燒好食
嗯...咁就去食吓囉
係Yoho 一期美食廣場內嘅舖位,買完自己去揾個靚位食先。
叫左「叉燒滑蛋飯」多汁加多罐汽水=$67價錢ok嘅
先講下賣相:唔錯喎
叉燒:無咩肥位,唔會硬又唔會太諗,適中啦
滑蛋:有點失望,其實係一片勁薄蛋塊🙄
蛋下暗藏一條手指公長度闊度嘅菜🤣
飯:乾濕適中,粒粒分明,唔錯
整體來講:女生當輕食ok,男生可能要叫二份先飽🤣
2024-06-08 178 浏览
今日行開YOHO想搵間平價啲嘅餐廳食嘢就去咗YOHO入面個個food courtfood court入邊都有唔少餐廳選擇 行過呢間叉燒丼家睇落都幾吸引 於是就點咗叉燒燒腩仔蛋包飯個炒滑蛋都好出色 送飯食一流叉燒都唔會話太肥或者太瘦 不過燒腩仔個皮有啲硬 但係啲肉都好淋好食😋😋😋
個炒滑蛋都好出色 送飯食一流
2024-01-20 170 浏览
話說今日去到呢間飯店,心思思想食啲平民又正嘅嘢。點咗碗招牌叉燒丼飯,我話你知,啲叉燒真係閃到我雙眼🌟,紅通通嘅表面,燒得啱啱好,微焦嘅邊帶啲炭香,外皮得嚟唔柴,入口就嘗到啲肉嘅甜味,簡直正到不得了👍!佢啲煎蛋呢,煎得啱啱好,個蛋黃軟熟到瞓身,流啲出嚟既蛋黃汁拌埋飯食,每一啖都幸福到爆炸💥。再黎個叉燒腩仔滑蛋飯,我都話喇,試過就知係咪真材實料!啲燒腩仔肥瘦適中, 皮脆肉腍,入口嘅油香透心涼,滿足到我對燒味嘅所有幻想。而啲滑蛋真係滑到渣都無,兜埋飯食,順滑得嚟又夠哂味。哎喲,諗起嚟都仲要流口水啊😋!而家飲品我就揀咗啲菠蘿梳打,飲落去夏天氣息十足,清新得黎又代表下滋味。食物同飲品嘅配搭做得好,真係令我今次嘅食旅充滿驚喜。總結,元朗雖遠,但食完之後心情都光芒四射,滿載而歸,真係值得嚟一試!

2023-08-16 247 浏览
63蚊滑蛋燒腩仔飯,難食到癲,蛋唔滑,腩仔又難皮又唔脆,啲飯硬過我條命,呢間絕對冇下次 ,雖然我都明63蚊起碼有一半去左鋪租度,我唔求好好食,但係都唔係難食到咁掛。
2023-08-16
下午茶
2023-05-30 308 浏览
👀了Food Court的各種食店,最終選了光顧叉燒丼家👇🏼四寶飯$79,有叉燒、燒腩仔、紅腸和半隻鹹蛋,還有少許菜心1. 叉燒肉質都算軟,但有一兩件不太軟身,質素可以再好些,畢竟一碗四寶飯都要$79,不便宜呢2. 說是燒腩仔,但完全沒有燒腩仔的質素,皮不脆,有幾件也沒有肥瘦相間的肉質,所以應該叫燒肉,不是燒腩仔3. 紅腸好味4. 半隻鹹蛋,幸好當天鹹蛋黃有少許起沙,蛋白也不太鹹,不錯,可以送到飯明白物價很貴,但$79的四寶飯質量如此,實在令人失望😞👇🏼叉燒燒鴨飯,叉燒ok,燒鴨的肉質嫰
👀了Food Court的各種食店,最終選了光顧叉燒丼家

3. 紅腸好味

四寶飯

明白物價很貴,但$79的四寶飯質量如此,實在令人失望😞

👇🏼叉燒燒鴨飯,叉燒ok,燒鴨的肉質嫰
叉燒燒鴨飯

2023-05-19
2022-10-22 415 浏览
沙薑豬手真係好正!!!D毛又長又硬,我竟然天真地同收銀靚女講可唔可以換舊。好多謝你話俾我知呢個先係正宗沙薑豬手,D豬手咬都咬唔到,果然係正宗最令人驚喜既係,燒腩仔好似放左幾日咁,肉質勁柴,而D皮當然就係淋既。而且廚師刀工同手勢簡直無得頂,我不停係度諗緊點樣可以係切鵝時,可以避開D肉?7塊燒鵝入面有4塊係骨,仲有1舊肥油。其實我都好幸福,係元朗搵到間可以將燒味煮到登峰造極既餐廳,而且價錢仲好低,二人餐先198。我都唔知元朗有邊間燒味可以咁出色

7塊燒鵝入面有4塊係骨,仲有1舊肥油。

我都唔知元朗有邊間燒味可以咁出色

2022-10-22
  • 二人套餐
2022-10-22 242 浏览
今晚試食叉燒丼家,叫左個二人餐,都成$200。首先個燒鵝得肥膏同皮冇肉,燒肉啲皮係淋既,招牌叉燒得肥,我沙薑豬手又硬又有毛,同收銀員了解,佢話有毛係正常,我請佢食舊試試
沙薑豬手
2022-10-22
2022-09-11 246 浏览
The master of char siu 好耐無食過燒味咁岩經過呢間望落去幾好食既燒味D燒味好夠油光 唔會太柴 算係幾好食既燒味加埋有滑蛋同D汁 送飯一流!!我覺得價錢都算合理 可以接受
The master of char siu

好耐無食過燒味
咁岩經過呢間望落去幾好食既燒味
D燒味好夠油光 唔會太柴 算係幾好食既燒味
加埋有滑蛋同D汁 送飯一流!!
我覺得價錢都算合理 可以接受
2022-07-02 288 浏览
很匆忙地叫餐,師傅見我趕時間很快便斬好給我。一碗四寶飯盛為72元,不過看在在Yoho吃和燒味分量,我覺得算過得去。燒腩、紅腸和鹹蛋都不過不失,叉燒好美味,不愧以叉燒為名。算是Food Court裏較值得幫襯的餐廳。
很匆忙地叫餐,師傅見我趕時間很快便斬好給我。

2022-05-11 286 浏览
話說叫左個外賣🥡二人套餐1)三併 (我揀:叉燒燒肉豉油雞)2)油菜3)兩碗白飯4)兩罐汽水另外我再加左個泡淑雞腳當收到外賣時,已經覺得唔對路,問個外賣哥哥,佢都話係得咁多我一打開睇,三併勁似已經被食過或者係賣剩求其擺落去咁,味道就非常一般😠😠無油菜、無白飯、仲要送少咗罐汽水份量仲少過一人餐😵‍💫收費$228🤬🤬🤬🤬🤬🤬咁貴得個少少嘢仲要咩都唔齊,簡直係詐騙🤬🤬🤬🤬🤬🤬
話說叫左個外賣🥡

二人套餐
1)三併 (我揀:叉燒燒肉豉油雞)
2)油菜
3)兩碗白飯
4)兩罐汽水

另外我再加左個泡淑雞腳

當收到外賣時,已經覺得唔對路,問個外賣哥哥,佢都話係得咁多

無油菜、無白飯、仲要送少咗罐汽水
份量仲少過一人餐😵‍💫

收費$228🤬🤬🤬🤬🤬🤬

咁貴得個少少嘢仲要咩都唔齊,簡直係詐騙🤬🤬🤬🤬🤬🤬
外卖送餐
喺附近住配合返香港人嘅生活時間一般都會買外賣長期都幫襯呢間佢嘅叉燒同埋燒肉真係冇得輸每一次都會嗌埋滑蛋佢啲組合係好完美而且食物次次都好新鮮好有水準佢啲薑蓉又唔鹹總之成個組合係你食完會好滿足同埋好滿意$72蚊係好值得比.今日 11/11 令我完全改觀嘅一次經驗平時舖頭係一個後生女負責落單同埋一個戴帽有口音嘅師傅切叉燒同埋整理個飯今日舖頭買換左一個Bob頭嘅阿姨同埋一個新嘅師傅我唔知道係佢哋配合上有唔如意嘅地方定係兩位都係新手首先我去到櫃檯嘅時候 阿姨喺度整理緊外賣於是我企喺前面等 阿姨問我:你要咩我話:我想嗌外賣 不過你可以整埋手頭上嘅先;)佢一邊整理佢手上嘅外賣 同我講:你嗌啦!咁我就開始落單 然後落到一半佢同我講:你等陣(將心比心你會點諗)然後佢又繼續整理佢手上嘅外賣 再返嚟同我講:你要咩話?首先我唔係冇比時間你去整理手頭上嘅外賣你用好差嘅態度同我講你嗌啦 我都覺得冇問題 明白你有事忙緊到我嗌嘅時候你又叫我等陣如果你唔能夠一心二用嘅話麻煩你處理好自己手頭上面嘅嘢先到我落好單繼續等師傅整野相信師傅並唔係熟手因為本人嗌嘅係雙拼飯再加煎蛋正常嘅做法 包括間鋪嘅圖片顯示 以及過往食咗幾十次嘅
喺附近住

定係兩位都係新手

首先我去到櫃檯嘅時候 阿姨喺度整理緊外賣
於是我企喺前面等
阿姨問我:你要咩

我話:我想嗌外賣 不過你可以整埋手頭上嘅先;)
佢一邊整理佢手上嘅外賣 同我講:你嗌啦!
咁我就開始落單 然後落到一半佢同我講:你等陣
(將心比心你會點諗)
然後佢又繼續整理佢手上嘅外賣
再返嚟同我講:你要咩話?

首先我唔係冇比時間你去整理手頭上嘅外賣

錢我已經俾咗 食物你亦都整咗
作為一個有公德心嘅消費者
我繼續喺度等
我亦都唔係要喺度唱衰呢間鋪
平心而論佢嘅食物係有水準(平時)
希望今次只係單一事件以及個別員工未熟手所導致
講真今次真係好失望!
2021-11-03 307 浏览
每次去元朗yoho mall , 都好掛住叉燒丼家嘅叉燒煎蛋飯。今次都唔例外,兩個月諗住食個快飯,原來平日晚上食飯時間,都人頭湧湧,好難揾位。通常無特別要求肥叉燒,大部分都會比瘦叉燒,但就算瘦叉燒都一樣做到入口嫩滑多汁值得一讚。對於怕肥嘅我,係一個唔錯嘅選擇! 加上兩隻太陽蛋,流心蛋黃汁令我爬多啖飯性價比非常高,食極都唔會厭。另外,我honey叫左個叉燒蛋包飯,份量足夠一個大男人食,但蛋包飯唔夠太陽蛋吸引。
每次去元朗yoho mall , 都好掛住
叉燒丼家嘅叉燒煎蛋飯。
,好難揾位。
值得一讚。
對於怕肥嘅我,係一個唔錯嘅選擇
! 加上兩隻太陽蛋,流心蛋黃汁令我爬多啖飯
性價比非常高
,食極都唔會厭

另外,我honey叫左個叉燒蛋包飯
,份量足夠一個大男人食,但蛋包飯唔夠太陽蛋吸引

2021-09-18 378 浏览
叉燒丼飯$58叉燒油亮肥美,誘人嘅紅色,邊角位微焦,散發著香味。六七片厚切肥叉,份量絕無欺場,加兩隻大大隻金黃晶瑩嘅荷包蛋鋪喺飯面。叉燒肉質軟腍油潤,香甜可口。將蛋黃戳穿流落啲飯度,香滑嘅蛋漿包住粒粒米飯,撈埋甜豉油,加上大塊叉燒,味道超讚。燒腩仔滑蛋飯$62滑蛋蓋住成個飯面,幾乎睇唔到飯嘅蹤影。淋上甜豉油,睇上去金黃晶瑩好吸引。滑蛋滑得嚟又有質感,撈埋飯一齊食,甜甜哋好可口。燒腩仔份量都好多,皮脆肉嫩,鹹香入味。
叉燒丼飯$58

燒腩仔滑蛋飯$62

2021-08-05 302 浏览
假日找地方搵食很艱難,而且大家又想食不同食店,最好就是去food court ,一直都想試這店嘅叉燒飯終於可以試吓啦!一看餐牌真的有很多選擇,不過我已經鎖定食叉燒丼飯,除了有叉燒外仲有兩隻雞蛋,不過這個丼飯的叉燒就比較瘦,如果要食肥叉燒就要俾多$2叫肥叉燒啦!返而這個丼最吸引嘅居然是個汁,真係可以送飯好好味,雞蛋邊又煎得好脆好好味,因為我叫普通叉燒所以就比較靭咗啲!所以下次可以試吓肥叉燒係咪正啲先!因為佢價錢唔算平如果有飲品配就更好!

2021-07-31 237 浏览
喺商場血拼完,又餓又攰想食餐快靚正嘅飯,food court係首選!同朋友自己揀自己想食嘅餐廳唔洗爭經過呢間就比佢嘅叉燒同燒味吸引!叉燒燒腩仔滑蛋飯$82呢度menu有肥叉同瘦叉揀,一般人鐘意食肥叉,我自己就鐘意食瘦,所以揀左呢個,難得瘦得嚟唔柴!滑蛋剛煎起,夠滑!熱辣辣,撈飯一流。燒腩仔亦都好夠味~叉燒丼飯$58呢個就配左兩隻脆邊嘅荷包蛋,大大隻漲卜卜嘅蛋黃更加好送飯!配上我至愛嘅薑蔥,唔太油,配叉燒食更香

經過呢間就比佢嘅叉燒同燒味吸引!

叉燒燒腩仔滑蛋飯$82

呢度menu有肥叉同瘦叉揀,

叉燒丼飯$58