2010-03-19
適逢嫲嫲生日及终於约齊一家大细合共16人開年,今日嫲嫲當然係主角,所以我們首先幫佢落order,平日食好少嘢的嫲嫲食咗以下食品,你話勁唔勁?先食咗蟹籽沙律,好醒胃!跟住嚟個日式釀蟹蓋,嫲嫲話很香及好味,外脆內軟,很適合長者及小朋友!跟住就食咗幾片刺身有三文魚、鱆紅魚、油甘魚及魚,樣樣都好新鲜,唔腥!跟住嚟一碗和風蟹皇翅,口感和味道不錯,真係有蟹肉!炸物就有南瓜天婦羅、蕃薯天婦羅及大蝦天婦羅,原先每樣两件,食完後又忍唔住再加二件蕃薯天婦羅,因為好粉好好味!串燒就食咗秋刀魚、燒魷魚咀、燒生蝦及茄子田樂,因為已經有飽意,所以每樣食少少,剩下的當然由我哋攪掂!我食燒雞翼、海螺串、日式龍蝦粥及拉麵時,佢又話要試吓,真係唔講得笑?我哋見到嫲嫲咁食法,真係有啲擔心佢飽過龍!到最後仲食埋杯紅荳雪糕至走!總括來講,以放題角度來看,有水準,好滿足,非常正! (因嫲嫲在今個月生日16送2)
先食咗蟹籽沙律,好醒胃!
跟住嚟一碗和風蟹皇翅,口感和味道不錯,真係有蟹肉!
總括來講,以放題角度來看,有水準,好滿足,非常正!
(因嫲嫲在今個月生日16送2)