2024-03-22
因為朋友岩岩生左個好得意既BB, 但其他朋友都好難就時間, 最後只能夾到平日,為左爭取時間, 所以我地收工我地就買外賣上去食我地選左間叫口麻天辣既川菜, 因為佢成間餐廳走新派型格路線, 以粉紅色為主色, 非常吸精, 而且價錢合理, 所以我地就試D一間我地總共叫左三個SET, 每個SET都包飯, 小食同埋涼菜, 涼菜係土豆絲, 酸酸地幾開胃;而個小食係小酥肉, 香脆得黎有少少微辣, 真心幾正,其中一個小食要了炸鮮奶,外脆內香滑噴火水煮牛肉SET-$128我地一致覺得噴火水煮牛肉係佢嘅招牌菜, 味道鮮美, 辣度適中, 牛肉肉質鮮嫩多汁, 配以豆芽, 辣椒, 薯粉, 令人垂涎欲滴, 噴火水煮牛肉嘅湯汁濃郁, 帶有微辣嘅香氣, 食後令人回味無窮, 送飯一流川味水煮魚SET-$138魚肉鮮嫩多汁, 湯汁濃郁香辣, 選用無刺的魚類, 令人食得放心, 魚片切成薄片, 所以食落保持到鮮嫩的口感秘醬口水雞SET-$118雞肉鮮嫩多汁, 秘醬香辣醇厚, 口感豐富, 好味到就算係平時唔食皮既朋友, 今次都忍唔住食埋皮呀總結, D間口麻天辣性價比幾高, 食完有D羡慕朋友, 屋企隔離就有D間咁好味既餐廳
為左爭取時間, 所以我地收工我地就買外賣上去食
噴火水煮牛肉SET-$128
川味水煮魚SET-$138