2024-01-15 46 浏览
睇個門面已經覺得好pink pink🤣🤣仲用咗好多卡通公仔做主題,幾特別嘅一間川菜,座位唔多,需要等位,同埋staff都唔多,上菜執枱都要等一等~· 天花頂酸菜魚餐 $138叫咗唔辣,怕全部嘢都好辣就會肚痛😂😂一人餐但其實酸菜魚係好大份!魚都有好多,不過入面就無薯粉嘅,只有白蘿蔔同酸菜做配料,魚係無骨有鮮味,唔會無質感嘅,酸度都啱啱好· 獨門秘製麻辣豬手餐 $118叫咗少辣,不過重點係夠哂麻!份量唔算好多都有6舊,可能會唔夠飽,豬手唔會咬唔開· 跟餐涼菜麻辣牛𦟌係好好食!不過跟餐只係得3塊左右,涼拌又唔會好死辣,都好入味香辣土豆絲都同樣入味,同爽脆!唔會太油膩· 跟餐小食黃金脆炸小酥肉係幾香口!但黃金只係炸到黃金色而唔係鹹蛋黃😆加上辣粉係好好食,如果跟豬手嘅話就好啱,因為豬手冇乜肉,會飽啲~香炸脆奶係幾特別,比起出面個啲嘅脆皮會厚少少,有奶香味又唔會好甜· 紅糖糍粑 $28要記住趁熱食!唔係就無咗糍粑會拉絲個種口感🤣煙煙韌韌嘅~加埋紅糖又唔會過甜,都不錯· 炸雞翼 $28正正常常~外皮好脆肉質都滑· 手打檸檬茶 $33第一次飲手打檸檬茶,見住個員工好落力咁打啲檸檬,飲落好夠味,檸檬又唔

· 天花頂酸菜魚餐 $138

· 獨門秘製麻辣豬手餐 $118

· 跟餐涼菜
香辣土豆絲都同樣入味,同爽脆!唔會太油膩

· 跟餐小食

· 紅糖糍粑 $28

· 炸雞翼 $28
正正常常~外皮好脆肉質都滑

· 手打檸檬茶 $33
第一次飲手打檸檬茶,見住個員工好落力咁打啲檸檬,飲落好夠味,檸檬又唔會過酸又唔會好澀

🍽 口麻天辣 | 深水埗
📍 深水埗深旺道28號V Walk 2樓L2-127-128號舖
這次已經是我第二次來開餐,無他,就是因為太掛念這裏的酸菜魚,所以特別帶媽媽來試試。自選午餐$88起,包括精選主菜及涼菜,更可以自選辣度,我們鎖定目標,先來一人前酸菜魚精選,而媽媽就點了秘醬口水雞。天花頂酸菜魚酸菜魚是用新鮮鱸魚切塊,入口啖啖肉,嫩滑無刺,亦沒有魚腥味,我點的是走辣,這樣就可以吃到金湯的鮮香原味。秘醬口水雞口水雞入口啖啖肉,雞皮爽脆Q彈,雞肉嫩滑少骨,配上秘製醬汁,麻辣開胃,很適合佐飯。香辣土豆絲及香辣牛𦟌隨餐附送涼菜,而是日的涼菜就是香辣土豆絲及香辣牛𦟌。士豆絲爽脆,味道酸酸辣辣,非常開胃;香辣牛𦟌軟淋嫩滑,入口有麻香。微辣帶酸,開胃又下飯。辣麻鳳爪鳳爪份量好像比上次的細份了,不過味道是不錯的,椒麻味重,清脆爽口。黃金脆炸小酥肉小酥肉外酥內嫩,肉汁豐富有脂香,炸漿感不重。麻辣藕丁藕丁入口又麻、又辣、又脆,麻辣味道適中。紅糖米茲粑米茲粑味道香甜,軟軟糯糯的,有嚼勁。香炸脆奶送上來時是剛炸起,外層酥脆,內層香滑,甜烏的,充滿奶香。手打檸檬茶看著店員以人手瘋狂的將冰塊及檸檬打碎,感覺挺治療,入口時檬檸香味濃郁,味道甜甜酸酸,非常清新。

天花頂酸菜魚

秘醬口水雞

香辣土豆絲及香辣牛𦟌
微辣帶酸,開胃又下飯。

辣麻鳳爪

黃金脆炸小酥肉
小酥肉外酥內嫩,肉汁豐富有脂香,炸漿感不重。

麻辣藕丁
藕丁入口又麻、又辣、又脆,麻辣味道適中。

紅糖米茲粑
米茲粑味道香甜,軟軟糯糯的,有嚼勁。

香炸脆奶
送上來時是剛炸起,外層酥脆,內層香滑,甜烏的,充滿奶香。

手打檸檬茶
一個人都可以食到酸菜魚🌶️口麻天辣ʕ๑’ㅅ‘๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ⸝⸝‪⸝♡呢一間咁靚意粉紅色主題嘅餐廳💗主打食酸菜魚 份量好足!仲要為一個人而設 咁就隨時隨地唔洗人陪都食到啦🩷天花頂酸菜魚💲1️⃣3️⃣8️⃣❤️酸甜清新蕃茄魚💲1️⃣2️⃣8️⃣本身好怕食魚會腥 不過呢間就唔會啦✨魚片冇骨都好滑 食落啖啖肉( ˶ ̇ ̵ ̇˶ )‪‪♡魚肉嘅份量仲好多 細食嘅人分分鐘可以兩個人share🫶🏻天花頂酸菜魚有得自己選擇辣度🌶️好多酸菜 酸味同辣味平衡得啱啱好✨啲魚肉仲好入味 辣得嚟仲唔會話好油膩 非常適合香港人嘅口味!酸甜清新蕃茄魚就啱晒唔食得辣嘅朋友🍅酸酸甜甜嘅蕃茄湯 好開胃( ´͈ ᵕ `͈ )♡佢仲有啲蕃茄粒同粉絲 粉絲索晒啲汁 好入味!✨套餐仲會連咗白飯、是日小食同涼菜 非常豐富!🧡香辣豬扒串串💲3️⃣8️⃣一份有兩串 用咗孜然粉調味~豬扒唔會好乾咬唔開咁 都幾好食💛香炸脆奶💲2️⃣8️⃣一份有兩嚿 炸得都幾香脆 好香鮮奶嘅味道!🤎香辣土豆絲💲2️⃣2️⃣超級香辣 爽脆嘅土豆絲好惹味 但呢個算比較偏辣!💜紫米豆漿/黑豆漿💲1️⃣6️⃣食咗啲炸嘢 飲返個養生豆漿先(。>ㅿ<。)出面都冇見過呢款嘅豆
一個人都可以食到酸菜魚🌶️口麻天辣
呢一間咁靚意粉紅色主題嘅餐廳💗主打食酸菜魚 份量好足!
仲要為一個人而設 咁就隨時隨地唔洗人陪都食到啦

天花頂酸菜魚有得自己選擇辣度🌶️
好多酸菜 酸味同辣味平衡得啱啱好✨
酸甜清新蕃茄魚就啱晒唔食得辣嘅朋友🍅
酸酸甜甜嘅蕃茄湯 好開胃( ´͈ ᵕ `͈ )♡
佢仲有啲蕃茄粒同粉絲 粉絲索晒啲汁 好入味!
✨套餐仲會連咗白飯、是日小食同涼菜 非常豐富!

🧡香辣豬扒串串💲3️⃣8️⃣
一份有兩串 用咗孜然粉調味~
豬扒唔會好乾咬唔開咁 都幾好食

💛香炸脆奶💲2️⃣8️⃣
一份有兩嚿 炸得都幾香脆 好香鮮奶嘅味道!

🤎香辣土豆絲💲2️⃣2️⃣
超級香辣 爽脆嘅土豆絲好惹味 但呢個算比較偏辣!

💜紫米豆漿/黑豆漿💲1️⃣6️⃣
食咗啲炸嘢 飲返個養生豆漿先(。>ㅿ<。)
出面都冇見過呢款嘅豆漿 豆味好香 而且低糖飲落唔會太甜!
仲要係樽裝細細枝 飲唔晒都可以一陣再飲!

⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚
📍口麻天辣
外卖自取
2023-12-29 12 浏览
我自己都幾鍾意食酸菜魚,水煮魚就成日都怕佢泰勒,今次喺深水埗南昌站附近,外賣試咗呢間酸菜魚同水煮魚,好啱口味!基本上我哋都係叫咗小辣,因為水煮魚嗰啲辣椒喺面頭,都真係幾怕太啦!酸菜魚同水煮魚魚質一樣,都係好滑好好食!酸菜魚會偏重口味一啲,我自己就幾鍾意食水煮魚,味道啱啱好,加上配白飯,超正!酸菜魚酸菜好出色,亦都有啲麻味!雖然我就返屋企,我都覺得唔錯,食物質素好似到,另外一日豐富晚餐亦都有配小菜同同埋今日係炸鮮奶甜品,我自己都幾鍾意食嗰陣先啦!

2023-12-29 20 浏览
放工比較遲,本想買點家常菜做晚餐找到一家吃麻辣菜的食店位於V Walk 新開 MOTO MALA 口麻天辣是好可愛粉紅色餐廳😍😍還有套餐可選套餐已經包一款小食+涼菜+白飯,非常抵食~ ~決定外賣回家享用~~✔ 酸甜清新蕃茄魚 家人唔食辣,蕃茄魚岩晒她們湯用鮮茄去煮,酸酸甜甜,就更討喜了!!!吃起來魚片新鮮爽滑冇骨配菜吸收了鮮茄湯,吃起來特別美味喜歡吃的朋友要試一試😉😉✔ 噴火水煮牛肉 水煮牛肉嗌少辣都辣得過癮牛肉很好吃,味道香濃辛辣但喝一口湯又只有輕微辣感配有跟薯粉同芽菜底索晒汁非常惹味的 ~ ~✔秘醬口水雞 雞肉軟軟的,一點都不柴配合麻辣味,味蕾瞬間感到衝擊而且份量很足,吃起來啖啖肉對於愛吃雞肉的人來說非常過癮了👍✔黃金酥炸小酥肉套餐包是日小食酥肉炸到金黃色入口酥脆又不太油膩夠哂香口,令人吃不停口..❤️💛🧡
放工比較遲,本想買點家常菜做晚餐
找到一家吃麻辣菜的食店
位於V Walk 新開 MOTO MALA 口麻天辣
是好可愛粉紅色餐廳😍😍
還有套餐可選
套餐已經包一款小食+涼菜+白飯,非常抵食~ ~
決定外賣回家享用~~
✔ 酸甜清新蕃茄魚
家人唔食辣,蕃茄魚岩晒她們
湯用鮮茄去煮,酸酸甜甜,就更討喜了!!!
吃起來魚片新鮮爽滑冇骨
配菜吸收了鮮茄湯,吃起來特別美味
喜歡吃的朋友要試一試😉😉
✔ 噴火水煮牛肉
水煮牛肉嗌少辣都辣得過癮
牛肉很好吃,味道香濃辛辣
但喝一口湯又只有輕微辣感
配有跟薯粉同芽菜底索晒汁
非常惹味的 ~ ~
✔秘醬口水雞
雞肉軟軟的,一點都不柴
配合麻辣味,味蕾瞬間感到衝擊
而且份量很足,吃起來啖啖肉
對於愛吃雞肉的人來說非常過癮了👍
✔黃金酥炸小酥肉
套餐包是日小食
酥肉炸到金黃色
入口酥脆又不太油膩
夠哂香口,令人吃不停口

❤️💛🧡
2023-12-20
外卖自取
有日去開深水埗行街,見到香港好受歡迎嘅插畫家傭仔crossover我最鍾意食嘅酸菜魚,令到決定要入去試😆呢間位於v walk 嘅「口麻天辣 MOTO MALA」係一間一人前酸菜魚專門店。成間餐廳嘅環境都好fancy,粉紅色嘅格調,公主既擺盤,令我深深愛上咗呢間餐廳嘅環境😍講返食物先,今次得我一個人,我試咗佢嘅一人晚餐,套餐包括主食,涼菜,小食同埋白飯。食完之後簡直係大滿足😋(滿分為:🌟🌟🌟)套餐($138)主菜:天花頂酸菜魚🌟🌟🌟由於我唔食得辣嘅關係,所以今次我揀咗酸菜魚走辣。餐廳嘅酸菜魚絕對唔馬虎,首先佢酸菜用量非常多,每一塊魚肉都十分嫩滑,而且大大塊又無魚骨,可以安心食用。餐廳仲要用蠟燭微微熱住碟魚,超級細心❤️同埋我最欣賞佢喺酸菜魚上面加咗炸蒜同埋芝麻,令到成個口感更加有層次同豐富😍涼菜:麻辣藕丁🌟🌟我唔係好食得辣,但係我食落都覺得舖頭好有誠意。佢係菜式入邊加咗辣椒同花椒,令到除咗辣味之外,亦都充滿香氣😙小食:炸雞翼🌟🌟雞翼更加唔使講,雞翼大大隻,啖啖肉,非常滿足🤭飲品:手打檸檬茶($33)🌟🌟🌟佢嘅手打檸檬茶都好有特色,首先佢用咗兩種不同檸檬,店員用人手大大力咁樣將檸檬嘅精華提取

(滿分為:🌟🌟🌟)
套餐($138)

主菜:天花頂酸菜魚🌟🌟🌟

涼菜:麻辣藕丁🌟🌟

小食:炸雞翼🌟🌟
雞翼更加唔使講,雞翼大大隻,啖啖肉,非常滿足🤭

飲品:手打檸檬茶($33)🌟🌟🌟
佢嘅手打檸檬茶都好有特色,首先佢用咗兩種不同檸檬,店員用人手大大力咁樣將檸檬嘅精華提取,另外茶味都唔會十分苦澀,茶味十足,亦都可以解到我食得好飽嘅油膩感🤩

因為我實在太飽,無試到佢嘅甜品,有機會我會同埋班friend再去試埋佢嘅蕃茄魚,同埋試下其他甜品,推薦大家去試☺️
  • 天花頂酸菜魚
2023-12-12 574 浏览
因為上朋友屋企探BB, 但為左爭取時間同多D BB玩, 所以我地係V WALK度買外賣, 見到一間叫做口麻天辣既餐廳幾靚, 又多人食, 所以我地選擇係D間買D間口麻天辣有好多一人SET選, 包飯, 有餸, 有前菜, 小食, 都幾豐富, 所以我地揀左三個一人餐拎到外賣上手, 已經發現好吸晴, 因為係好靚既粉紅色, 我地都好少見到, 外賣盒都咁有心思令到我地更加期待當中既食物每個一人餐, 都會配一盒前菜小食, 今日係椒麻鳳爪黎, 份量都唔少, 我應該都食到有5-6隻, 有少少椒既麻辣, 幾開胃, 而且係完全冇骨的, 食的好方便 ;而另外係炸鮮奶, 食落外脆內軟, 口感好好, 而且唔會過甜噴火水煮牛肉-$128因為我地有朋友唔算好食得辣, 所以我地叫少辣, 食落係岩香港人口味, 叫少辣連唔食得辣既朋友都話OK, 係麻為重, 而牛肉幾嫩口, 同個水煮汁好夾, 而且仲有芽菜同埋粗既薯粉係底去索個汁, D個無得輸酸甜清新番茄魚-$128魚肉嫩滑, 完全唔會有泥味, 而且唔算多骨, 番茄醬汁酸甜爽口, 係有一種令人越食越開胃既感覺秘醬口水雞-$118口水雞我地為左就朋友, 所以叫唔辣, 想食少少辣我

噴火水煮牛肉-$128

酸甜清新番茄魚-$128

秘醬口水雞-$118
口水雞我地為左就朋友, 所以叫唔辣, 想食少少辣我, 就用水煮牛肉個汁加少少辣味, 而雞肉都幾嫩滑, 而且份量都有唔少, 我地都覺得幾抵食

總結, D間口麻天辣食物都唔錯, 而且份量都算幾多, 整體性價比幾高。
2023-12-07
經過vwalk 會見到呢間特別吸睛嘅餐廳本來以為成間粉紅色會係啲cafe西餐點知原來係性價比好高嘅川菜🌶️餐廳位置唔多夜晚行過都見到有人等位唔會好大油煙乾淨企理靜靜地坐得幾舒服圖中所見全部嘢食兩個人埋單HKD 420真係細食少少都食唔晒要打包拎走主食嗌咗水煮牛肉同酸菜魚本身套餐已經包一款小食+涼菜+白飯當晚嘅係麻辣手𦟌加炸鮮奶套餐份量絕對夠一個男人食晚餐嘅份量嘢食嘅溫度夠熱亦夠重口味食得辣嘅嗌小辣已經辣得過癮非常惹味水煮牛肉有跟薯粉同芽菜底啲滑牛食落口唔會成口都係油而酸菜魚就成個底都係酸菜啲魚唔會腥亦冇骨完全索晒酸菜嘅汁值得一提嘅係兩款主食都有加炸蒜口感豐富咗之餘重口味之人會覺得特別香嘢飲特別推介吓比較少見嘅紫米豆漿唔會太甜而且冇加冰感覺更順滑而小食仲試咗椒麻鳳爪係開胃嘅青辣椒味麻辣土豆絲亦都夠爽身夠幼夠辣唔係得鹹味脆炸酥肉係即叫即炸夠晒邪惡每款小食份量小小可以試多幾款滿足到我成日心大心細嘅選擇困難症最後仲嗌咗個紅糖糍粑作結真心大滿足😌推介俾鍾意食辣同食小食嘅大家
經過vwalk 會見到呢間特別吸睛嘅餐廳

滿足到我成日心大心細嘅選擇困難症
最後仲嗌咗個紅糖糍粑作結真心大滿足😌
推介俾鍾意食辣同食小食嘅大家
2023-12-04 371 浏览
🔸 酸甜清新蕃茄魚 $98  配白飯涼菜這個一人份量套餐,十分注重儀式感,擺盤精緻,用過金架晾住餸菜上碟,架下面仲有蠋火暖住餸菜。魚片係新鮮嘅桂花魚肉切片,份量都好多。 這碟係餐廳唯一一款唔辣嘅菜式,魚肉係十分鮮甜,少少酸味係來自鮮茄,盤底下面鋪咗好多粉絲,因為粉絲吸收咗魚汁和鮮茄汁,所以都好好味,淨係食碟粉絲都已經可以食飽。是日涼菜係 麻辣牛𦟌,係一啲都唔鹹嘅,有好重 藤椒麻味, 鍾意食麻辣嘅朋友就一定好鍾意食呢個小食。味道:8/10性價比:7/10🔸 秘醬口水雞   $88  配白飯及是日涼菜(萵筍絲) 呢個口水雞睇到都流曬口水,有齊雞髀雞翼,浸係啲辣醬油上面,鋪上芝麻同香蔥,雞肉做得好入味,呢個口水雞係偏麻辣味嘅,雞肉都好嫩滑。跟餐個涼菜亦相當好味,係 萵筍絲,有啲麻油同埋蒜粒撈起嚟,入口清爽😚味道:7/10性價比:7/10🔸 醋香蘿蔔  $19蘿蔔切成薄片,黑酣浸透,味道酸酸辣辣,十分爽脆,係個醒胃前菜。味道:7/10性價比:7/10🔸 小食  炸雞翼   2 / $28   黃金脆炸小酥肉  $28雞中翼兩大隻,表皮炸得脆卜卜,而且仲有好有嚼口,裏面啲雞肉仍然嫩滑嘅。  炸
🔸 酸甜清新蕃茄魚 $98  配白飯涼菜

味道:8/10
性價比:7/10

🔸 秘醬口水雞   $88  配白飯及是日涼菜(萵筍絲)

🔸 醋香蘿蔔  $19

性價比:7/10

雞中翼兩大隻,表皮炸得脆卜卜,而且仲有好有嚼口,裏面啲雞肉仍然嫩滑嘅。  炸小酥肉就真的好酥脆,內裡半肥瘦肉條醃得都夠味,係即叫即炸嘅。

🔸 甜品:彩虹冰粉   $38

黑涼粉上面鋪咗一行行嘅: 豆黑、黑芝麻、青提子乾、花生粒、芋圓。 冰粉好滑,唔會太甜, 呢個飯後甜品都幾潤喉。

▪️

🔹環境:【口麻天辣】小店就在南昌站 V Walk大商場裡 戲院後面,舖位雖然唔算大,佈置好 fancy,以粉色為主,舖中央就係職員Bar枱,食客座位就圍在Bar枱邊🤪 可能出品精緻有一定水準,午市時間有好多外賣單。
2023-11-30
  • 酸甜清新蕃茄魚
2023-11-30 24 浏览
呢間以粉紅色為主既小店,一進去就感受到滿滿既少女心!裝潢靚,有種走入甜夢般既感覺。呢度既酸菜魚真係正!新鮮既鱸魚喺秘製湯底入邊游嚟游去,食落去肉質Q彈過彈床,仲有啲細細辣味刺激到我既味蕾,啖啖正!啱曬鐘意吃辣既朋友。佢哋既麻辣燙亦都唔錯噃,菜種新鮮,食落去清爽得嚟又有麻辣既刺激,一試愛上!至於水煮牛肉,牛肉嫩滑爽口,配上濃郁既湯汁,辛香吸引,一咬落去牛味十足。此外,同埋插畫家合作既牆壁真係好上鏡,喺度食飯唔單只係滿足口腹之慾,仲可以滿足晒影靚相既慾望,真係一舉兩得!下次要帶埋其他朋友嚟試下其他菜式,再揾機會多影幾張相傳到社交平台攞Like!🍴😍💕

2023-11-20 340 浏览
口麻天辣 (深水埗)深水埗深旺道28號V Walk 2樓127-128號舖這間餐廳以其粉紅色的裝潢吸引了我的目光,最後帶了一大袋外賣回家。晚市套餐都幾抵食的。一個價錢包括了主茶、是日小食、是日涼茶(椒麻鳳爪)以及白飯。我點了兩個晚市套餐,分別是酸甜清新的番茄魚($128)和風味獨特的天花頂酸菜魚($138)。番茄魚散發出濃郁的番茄香氣,魚肉鮮嫩多汁,每一口都帶來清新的味道。而天花頂酸菜魚則結合了酸菜的酸度和魚肉的鮮甜,營造出一種酸辣的美味,令人回味無窮。另外,我也點了一些其他小食。其中,麻辣牛𦟌($38)絕對是辣味控的最愛。牛𦟌肉切得細嫩,搭配上豐富的辣椒和香料,每一口都充滿了辣味的刺激,讓人難以抗拒。黃金脆炸小酥肉($28)外皮金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,每一口都散發出濃郁的肉香,讓人回味無窮。最後一定要食些甜點,紅糖糍粑($28)口感綿密,紅糖的甜香滲透其中,每一口都散發出濃郁的甜美。香炸脆奶($28)則是外層酥脆,內裡滑嫩,每一口都帶來不同的層次感。彩虹冰粉($38)作為完美的結尾。這款彩虹色的冰粉看起來十分誘人,口感綿密細膩,搭配上豐富的配料和糖水,清涼又爽口,給我留下了深刻的印象

口麻天辣 (深水埗)
深水埗深旺道28號V Walk 2樓127-128號舖

[口麻天辣]這間餐廳以其粉紅色的裝潢吸引了我的目光,最後帶了一大袋外賣回家。

彩虹冰粉($38)作為完美的結尾。這款彩虹色的冰粉看起來十分誘人,口感綿密細膩,搭配上豐富的配料和糖水,清涼又爽口,給我留下了深刻的印象。

#食評 #外賣體驗 #口麻天辣 #美食探索 #辣味狂熱 #香辣美食 #美食愛好者 #深水埗美食 #餐廳推薦 #美食分享 #美味佳餚 #激辣體驗 #麻辣牛肉 #精緻甜點 #彩虹冰粉 #香炸脆奶 #紅糖糍粑 #foodie #instafood #foodlover #foodphotography #foodstagram #foodporn #foodblogger #foodadventures #foodreview #foodexplorer #spicy
2023-11-19
2023-11-19 42 浏览
噴火水煮牛肉餐 ➰ $98選左中辣,辣度岩岩好。牛肉上面有麻椒同炸蒜,牛肉好嫩滑入味,底下的薯闊粉都好入味彈牙。送飯食一流呀。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️天花頂酸菜魚餐 ➰ $108 酸菜魚好多塊15-20塊左右。魚好滑溜,朋友唔食辣,選左少辣。唔食辣既朋友都食到。酸菜都酸度岩岩好〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️秘醬口水雞餐 ➰ $88口水雞都係好滑,雞皮好薄,份量都好多。送飯之選。同朋友一人叫一份餐,之後share食好正。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️麻辣牛展 ➰ $38叫左個小食,今次係encore再叫,因為好好味。牛展好爽口,同個麻辣汁好配合。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️黑豆漿 ➰ $16食左咁多油膩食物,再飲黑豆漿,可以解辣之外仲可以解油膩感。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️店舖以粉紅色為主題,充滿可愛少女感,食野之餘仲可以打卡

噴火水煮牛肉餐 ➰ $98

天花頂酸菜魚餐 ➰ $108

秘醬口水雞餐 ➰ $88

麻辣牛展 ➰ $38

黑豆漿 ➰ $16

食左咁多油膩食物,再飲黑豆漿,可以解辣之外仲可以解油膩感。

店舖以粉紅色為主題,充滿可愛少女感,食野之餘仲可以打卡
  • 天花頂酸菜魚
  • 噴火水煮牛肉
有朋友推介依間餐廳,為咗試多d,嗌咗外賣同屋企人一齊試🤓等外賣果陣,發現店面幾似一間酒吧/ 拉麵店,有張長吧枱,粉紅主色設計,又推一人前酸菜魚套餐,幾特別,另類嘅浪漫🌹主食套餐係包是日小食、涼菜,仲有白飯,揀咁2個餐:4. 酸甜清新番茄魚因為驚魚泡太久唔好食,要求咗魚分開裝。同印象中嘅酸菜魚好唔同,首先魚肉又滑又彈、唔腥;湯底番茄味好天然,酸酸甜甜好開胃,仲有d香口嘅芝麻、蒜等,好食!😻6. 秘醬口水雞雞肉好嫩滑、有彈性、唔會好肥,係好出色。但個汁偏鹹,可能揀咗免辣,師傅混醬濃味咗dd🤌🏻麻辣牛展牛展整得幾有彈性,加d麻辣,食落醒神!🙃香炸脆奶外皮幾酥脆,就算放左外賣盒好耐都係保持到口感,入面包住幾嫩滑嘅奶棒。幾好👍🏻黃金脆炸小酥肉依個還好,放完食物盒,皮都腍曬,堂食應該更適合😜手打檸檬茶真係打到d檸檬肉出曬嚟,但又唔會過酸;茶底幾特別,有陣不常飲到嘅香味,我就比較鍾意港底茶底😌紫米豆漿係台灣製造嘅😍,紫米唔係一粒粒,而係溶入曬豆漿,每啖都滲出紫米味,甜度又適中,低糖又健康!好正🤩用咗好多膠盒,罪過罪過;建議大家堂食,食物會新鮮熱辣d、又環保♻️
有朋友推介依間餐廳,為咗試多d,嗌咗外賣同屋企人一齊試🤓

主食套餐係包是日小食、涼菜,仲有白飯,揀咁2個餐:

4. 酸甜清新番茄魚

6. 秘醬口水雞

麻辣牛展
牛展整得幾有彈性,加d麻辣,食落醒神!🙃

香炸脆奶

黃金脆炸小酥肉
依個還好,放完食物盒,皮都腍曬,堂食應該更適合😜

手打檸檬茶

紫米豆漿

2023-11-17
2023-11-10 39 浏览
老公唔多食辣,所以無試酸菜魚!留待下次同粉紅之友再光顧😋我們三人點了麻辣脆蓮藕蓮藕粒,麻麻辣辣好脆口👍黄金脆炸小酥肉炸粉比例多咗些!酸甜蕃茄魚粉絲👍魚片非常之滑👍粉絲吸收哂蕃茄甜酸湯,好味道👍海鲜麻辣燙:椒藤湯寬薯粉條自選湯底、粉麵、葷菜、素菜。白飯
老公唔多食辣,所以無試酸菜魚!
留待下次同粉紅之友再光顧😋

我們三人點了麻辣脆蓮藕
蓮藕粒,麻麻辣辣好脆口👍

黄金脆炸小酥肉
炸粉比例多咗些!

酸甜蕃茄魚粉絲👍
魚片非常之滑👍
粉絲吸收哂蕃茄甜酸湯,好味道👍

海鲜麻辣燙:
椒藤湯寬薯粉條
自選湯底、粉麵、葷菜、素菜。

白飯

2023-11-03 37 浏览
放工想去食辣嘢,被粉紅色小屋吸引咗入去,辣度可以自己揀。酸菜魚份量夠,魚同酸菜都好好味。口水雞都正,涼菜試咗蓮藕,鳯爪,兩樣都很開胃。小食炸酥肉好香口。好夠飽 😋😋
酸菜魚
口水雞