2011-06-02
今日(2-6-2011 Thur)爸爸又返鄉下,我唔想同男友出街食,就買o野返屋企食啦.又買乜好呢?都係呢間啦,因為重有檸檬雞柳堡未食過.放工o黎到,有兩個人等o緊o野,老闆兩夫婦都忙到冇停手,我問問老闆今日有冇檸檬雞柳?佢答有.我又問吉士係咩o黎?佢答即係芝士,唔好意思,等我一陣.嗯,其實我都未諗完重要咩o野,我睇睇單張,諗諗重有咩o野小食,我記得o係openrice啲食家推介一樣o野.搵吓搵吓,搵到喇,係蛋餅.要咩蛋餅好呢?今晚冇乜菜食,要$13.00o既玉米(即粟米)蛋餅.到老闆娘得閒問我係咪要檸檬雞柳堡時,我都叫埋玉米蛋餅.佢o地開始整喇,整好o左,老闆畀我時都講句唔好意思要我等,好有禮貌.返到屋企打開,咦?!有包汁o既?蘸咩o架?唔理喇食o左o野先,先食檸檬雞柳堡,雞柳已經有檸檬o既酸甜味,而成個漢堡都冇其他醬,好清,可惜o既係雞柳同包都已經唔脆,雞柳唔太大件.然後係玉米蛋餅,呢個味道更加清淡,粟米唔甜,要蘸o個包微酸o既汁食,咁就好食啲喇.服務:佢o地咁忙都好好招吁,真係好好.
返到屋企打開,咦?!有包汁o既?蘸咩o架? 唔理喇食o左o野先,先食檸檬雞柳堡, 雞柳已經有檸檬o既酸甜味,而成個漢堡都冇其他醬,好清,可惜o既係雞柳同包都已經唔脆,雞柳唔太大件. 然後係玉米蛋餅, 呢個味道更加清淡,粟米唔甜,要蘸o個包微酸o既汁食,咁就好食啲喇. 服務:
佢o地咁忙都好好招吁,真係好好.