2020-02-29 585 浏览
這區商場食肆甚少, 住宅人口又太多。 中午繁忙時間搵食相當艱難~『吉豚屋』午市套餐非常超值, 滑蛋豬扒飯, 豬扒香脆肉質鬆軟又夠juicy, 加上滑蛋洋蔥更添香味。 套餐包括大碗豬肉湯, 勁多料。 飲曬一定夠飽喇。 飲品選了荔枝蘆薈茶(茶), 配豬扒飯唔錯!埋單畀錢嘅時候竟然贈送一支漂白水, 絕對係非常時期嘅驚喜。還試了下午茶, 炸豬扒定食$45, 也包括飲品和湯(小碗),非常抵食, 可惜時間都要三點後, 可以早半個鐘就perfect喇這杯熱柑桔檸檬, 非常甜, 太濃味~

唔錯!

埋單畀錢嘅時候竟然贈送一支漂白水, 絕對係非常時期嘅驚喜。

這杯熱柑桔檸檬, 非常甜, 太濃味~

2019-12-23 660 浏览
之前夜晚去左食,等左大約10分鐘就有得入。我就叫左一個滑蛋豬扒飯,要竹size,即係中size。呢個size已經好夠飽,而且豬扒亦都有好多舊,但係可惜嘅地方係因爲炸豬扒同d滑蛋放埋一齊,所以就食唔到脆嘅炸豬扒。整體而言都唔錯。
滑蛋豬扒飯
2019-12-15
滑蛋豬扒飯
早兩日和家人一起去吉豚屋食晚餐,通常我來這間餐廳食,多數都是叫咖喱吉列豬扒,或者滑蛋雞扒的,這兩款外邊都有一層油炸脆漿的,非常香口,但不健康,今天發現了一個鐵板泡菜豬扒定食,豬扒是煎的,不軟不硬,非常好味,食後不會有罪惡咁,健康嘅朋友,不妨一試!
2019-09-21
2019-09-09 531 浏览
我嗌咗一個吉列炸蝦豬柳定食原價69元,然後佢嚟錯咗個吉列炸蝦豬扒定食,價錢唔同咗跟住就變相加咗我價。我覺得好似被欺騙嘅感覺。完全貨不對板。食嗰樣嘢唔係正式嗰樣嘢仲要加咗錢。下次一定唔會再幫襯咯,亂噉收費。
2019-09-09
  • 吉列豬扒定食
2019-08-26 476 浏览
啱啱喺星期六lunch時間去,唔洗等位就有得入。我叫左個滑蛋豬扒飯(竹)。分量唔少,絕對夠食,豬扒汁送飯相當唔錯,滑蛋好好食,夠曬滑,不足之處係d豬扒比滑蛋汁整到軟左,浪費左個炸皮。
滑蛋豬扒fan
2019-08-17
滑蛋豬扒fan
2019-08-18 495 浏览
點解放假先至嚟落雨🌂?我諗大家喺呢個週末一樣有同感🤦🏻‍♀️ 無得出去玩,唯有出去 #商場 行吓,#振興經濟🤪 只可惜 #小秘書 財力不足,都係坐抵食個飯最實際😝 原身我哋想去@元氣壽司」食去壽司嘅🍣 。不過咁啱 #MCL店 裝修緊,我哋唯有改去隔離間 #餐廳「吉豚屋」食🐷🐽 我哋坐抵嘅時候已經差唔多3:30😅 可以用 #下午茶餐 嘅價錢食 #午餐,正合 #小秘書 嘅 #經濟原則🤪 呢次我要嘅係 #吉到豬扒定食 再另加兩隻 #吉列炸蝦🍤(promotion $5@) 餐牌價係$55🥳 不過材料同份量似乎跟 #正餐 無咩分別。#吉豚屋 對 #客人 同 #食物 都幾有誠意嘅,每份 #定食 🍱 都係 #即叫即做,可能因為佢哋嘅主打都係 #炸物,所以一定要保持新鮮🥢 #定食 入面除咗有 #吉列豬 🐷 同 #炸蝦🍤 之外,仲有碗 #豚肉湯 都係落足料㗎😁 而且佢哋嘅 #炸物 都做得好鬆化、而且一啲 #油膩 嘅感覺都冇👍🏻 反而我覺得件 #吉列豬 就乾身咗啲,但係味道都好好呀👍🏻 以 #街坊價 嘅價錢食呢餐,我覺得質素唔差喎🥳

2019-08-17
今日晏就同男朋友食左呢間吉豚屋 一入去個環境其實都ok 兩個人都嗌左個飯食咁既 我本身就坐係梳發位個邊 都差唔多食完咁制架啦我 本身唔覺眼 望望下就有d唔對路 發現就有隻曱甴係我坐緊個梳發到爬😱真係超級恐怖 因為我係驚曱甴個d人黎 我男朋友就本身加左個白飯仲食緊 咁我就即刻坐返出去外面坐左係佢隔離同佢講有隻曱甴係我個邊 佢都即刻停晒手唔敢食落去😥隻曱甴仲要越爬越高 咁我就梗係有同員工反映啦 我係同一個戴眼鏡既男同事講話個邊有隻曱甴 佢自己都見到隻野 之後佢叫我等等 咁我諗佢應該係去揾經理反映啦 咁我見佢去到收銀個邊同個女人(唔知係咪經理)講左d野之後行返反黎 我諗住佢會同我地講返聲唔好意思或者問我需唔需要調枱個d啦 ok佢係無既 佢仲要係我後面同其他同事有講有笑 最過份係成間餐廳無人打算處理件事😃事後我係無再出聲😃我真係頂唔順我就去埋單 去到埋單個到係個個男同事收錢 我問左佢一句 你地係咪無人諗住處理呢件事 佢竟然同我講等你地走左我地就會處理?😥哇 餐廳有曱甴你地好似見怪不怪咁 好噁心啊 成間餐廳無人覺得有問題 有無諗過係你地清潔做得唔夠好先會有曱甴既出現 我俾錢黎食飯架🤮仲有啊個到有個後生札馬尾既女同事超級無禮貌 好好地放低埋單個塊牌唔得既 勁大聲啪一聲放落黎 我得罪你全家咩😥成餐飯都食得勁唔安落啊!
2019-06-06
2019-05-28 568 浏览
一個人喺新都城食LUNCH,都算有唔少選擇。黎到吉豚屋門口,見到下午餐款式選擇唔少又吸引,於是就決定入左黎試下。入到店裡面,環境夠乾淨兼且座位空間夠闊,唔會坐得好逼好辛苦。睇到下午茶MENU,主要有烏冬類、咖哩類、定食類,我最後揀左「吉列雞扒定食($40)」,個SET連埋白飯、野菜豚肉湯同埋飲品。野菜豚肉湯味道夠濃,裡面有豚肉、白蘿蔔片、蔥花,絕對落足料。而塊吉列雞扒炸得鬆脆又夠熱,而且唔油膩,再配埋椰菜絲,值得一讚。飲品就揀左巨峰乳酸特飲,飲落唔會太甜,幾好飲佢最好既地方係有豬扒汁同埋芝麻醬喺枱到任你自己調味,咁就保證一定啱你心水。呢個價錢有咁高質素既食物同舒適環境,值得推薦!

吉列雞扒定食

豬扒汁,芝麻醬

呢個價錢有咁高質素既食物同舒適環境,值得推薦!
2019-05-28
吉列雞扒定食
吉豚屋都食過幾次嘅,一路比我嘅印象都唔差至少唔會中伏,估唔到今次食食吓張枱爬咗隻曱甴出嚟......本身我同男朋友嘅野食已經嚟咗,食咗大約10分鐘左右,我男朋友就見到有隻曱甴係我餐盤邊度爬...隻曱甴就唔係喺食物度爬出嚟嘅,我估係喺啲枱底啊地下爬上嚟,咁我男朋友就好Man咁用紙巾捉咗隻曱由🥺🥺咁之後當然係叫經理啦,經理知咗係有講聲唔好意思嘅,但之後竟然話「正常㗎係咁㗎,可能天氣潮濕又或者有時清潔得唔乾淨...」不過佢都有話洗唔洗換過個新嘅餐之類挽回民心嘅說話嘅,不過我哋知隻曱甴唔係由食物走出嚟就算,不過之後食咗1,2啖都無咩胃口,我哋其實係好客氣咁同個經理講無發脾氣,不過可能佢見我哋太客氣有禮貌,我地亦無request 啲咩,佢到最後嘅處理手法就係dom咗隻曱由同照收我哋錢哈哈,我諗我無咩事以後都唔會嚟。題外話,雞排炸粉有啲多,食落有啲濟同熱氣,湯嘅味道就比之前淡咗,豬肉得一塊好多蘿蔔,而豬排就正常嘅。

2019-03-17 567 浏览
之前每一次來都是吃吉列,今次便一試鍋物。豚肉壽喜燒,賣相十分吸引。湯底不會太甜,份量又適中。不得不提及烏冬,好彈牙又有口感。蔬菜,烏冬都可以吸收湯底的味道,下次再來一定變咗會有選擇困難症。
之前每一次來都是吃吉列,今次便一試鍋物。
豚肉壽喜燒,賣相十分吸引。
湯底不會太甜,份量又適中。
不得不提及烏冬,好彈牙又有口感。
2019-03-13 337 浏览
將軍澳新都城中心食肆林立,呢間食肆專賣吉列豬扒,店舖外觀幾有風格,木製傢俱,感覺整潔。咖哩吉列豬扒飯好有水準,豬扒香脆肉厚,肉汁豐富,又可按個人食量選擇份量,咖哩汁美味香口,飯粒軟滑有口感,侍應有禮貌,抵讚!
2019-03-11 324 浏览
晚市想食下炸野,所以黎到呢間吉豚屋,8點幾鐘,要等4,5枱,等左大約半個鐘。講下環境先,舖門面好暗,少啲眼力都未必睇到,裝修就正常日本feel喇,位置就同快餐店一2樣,拿到盡,岩岩好放得落個盤。食物方面,今次叫晒佢d炸野:炸豬:正正常常,加醬食juicy好多炸雞:正常,食落分唔到炸雞定炸豬炸蝦:麻麻地,味道中下炸肉餅:最好食呢個,味道中上,口感充實,又大又厚服務就一般般,待應叫極唔應,上餐又慢,門口拎飛都要三催四請,先有人應。

食物方面,今次叫晒佢d炸野:
炸豬:正正常常,加醬食juicy好多
炸雞:正常,食落分唔到炸雞定炸豬
炸蝦:麻麻地,味道中下
炸肉餅:最好食呢個,味道中上,口感充實,又大又厚

炸蝦炸肉餅

炸豬炸雞

咸檸桔可樂

炸蝦炸肉餅
2019-03-08 185 浏览
壽喜燒呢個湯底真係好甜好夾豚肉嘅味道先飲下個湯,真係好濃好好味。豚肉份量亦好多只得豚肉簡,無其他。再配上生雞蛋或者泡菜同好多蔬菜金菇既配菜,仲有烏冬跟埋69蚊真係好平好平民
壽喜燒呢個湯底真係好甜好夾豚肉嘅味道

先飲下個湯,真係好濃好好味。

豚肉份量亦好多
只得豚肉簡,無其他。

再配上生雞蛋或者泡菜

同好多蔬菜金菇既配菜,仲有烏冬跟埋

69蚊真係好平好平民

2019-03-06 188 浏览
Deep-fried shrimps & egg bowls and deep-fried pork cutlet & egg bowls. 🍱🥢😍Really love their shrimps bowl, 🤤 crispy shrimps with perfect flavors, scrumptious and savory! 😋Had to come here to order this shrimps & eggs bowls when every time we walk by. The shrimps were just too good to have only 1 bowl! 😍😍
2019-02-27 194 浏览
放飯時間想食餐好既冇問題!同同事排唔到另一間,咁岩吉豚屋又唔使排隊,就決定食佢了🤨👉🏿✨豚肉壽喜燒鍋烏冬 Hkd 69 💸📌最近完全係愛上食壽喜燒🥰等又唔會等好耐,以一個鐘放飯時間黎講係絕對足夠!入面有豚肉,雞蛋,大蔥,金菇,豆卜,豆腐等!加埋烏冬一人分量會食到好飽呢!成個湯底都偏甜,食個陣係覺得好好味!由其係個豆卜索晒啲湯汁,真係好正架😀豚肉都算多,最好味係啲大蔥,入口香甜,真心正呀!不過食完之後會勁口乾😭可能味精太多了,久唔久先食一次都ok既~

👉🏿✨豚肉壽喜燒鍋烏冬 Hkd 69 💸