2018-07-16
話說我份part time就嚟last day,於是約埋同期入職嘅同事嚟食fellow飯。我地12:00鬆d嚟到,見到有好多位吉咗,不過去到12:45左右就開始多人,走果陣已經見到好多人起出面等位。佢依度收加一,茶芥每位$4,冇lunch set。Menu都有好多野簡,湯麵類係最平嘅,基本上below $50,見唔少人都係叫湯麵同年糕,應該都係吸引嘅。上海小籠包嚟上海餐廳必點,個皮非常薄,味道唔錯,啱啱上枱就食嘅話個皮唔算易穿,但係放耐咗嘅話,一拎個底就穿咗,所以都係襯熱食。蝦球炒拉麵($82)蝦份量多而且好大隻,非常彈牙,個麵唔會炒得好油膩,成碟嘅份量夠2個人share。津白肉絲湯年糕($48)佢落咗年糕、白菜、豬肉絲同冬菇絲,年糕嘅份量多,煮得好淋,個湯係奶白色嘅,好重白菜同豬骨嘅味。野食唔錯,茶都好好飲,staff見到隻杯就冇茶會主動過嚟添。不過等嘅時間就要耐d,我地個小籠包都等咗半個鐘先到,埋單又要等差唔多成個字。
上海小籠包
蝦球炒拉麵($82)
津白肉絲湯年糕($48)