2019-10-07 2316 浏览
為慶祝同事找到好路數, 這天我們由地膽介紹下到了這間餐廳嘗新餐廳佈置優雅, 甚有文青氣息, 唯是日可能因為人多冷氣嚴重不足.是日點了eluxe All Day Breakfast ($90): 呢個all day breakfast真係好豐富! 薯角香腸炒蛋葀樣樣階精! 即使是男生吃完都會飽到上心口! 唯一比較失望是相片沒影到後上的法包, 不知是否因為人多有一兩塊烘窿了, 面積可能也有4份1到5份1, 雖然時間上未必許可再換一份但這情況其實應該要跟客人解釋一下吧...

餐廳佈置優雅, 甚有文青氣息
, 唯是日可能因為人多冷氣嚴重不足.
是日點了:
Deluxe All Day Breakfast
Deluxe All Day Breakfast ($90): 呢個all day breakfast真係好豐富! 薯角香腸炒蛋葀樣樣階精!
...
2019-07-24
Deluxe All Day Breakfast
2019-08-15 1187 浏览
呢間餐廳係朋友在OpenRice 選擇,佢話見到有好評😋揀的!食評話Ok既,都可能係伏!安全起見,大家要睇多十個八個食評先可以判斷堅定留囉!環境方面:其實去到都已經有D動搖係咪要入去,因為一枱客都冇!但朋友話試下啦,可能一陣有呢?!同埋走左又晤知食乜好,我地目標都係想試新嘢同隠世餐廳,所以就一試!餐廳裝修簡潔,坐位之間亦算寬闊,但餐牌選擇不多,冷氣不足,不知是否因為得我地一枱客而節能!食物方面:我地點了煎豬扒拼焦糖蘋果,西冷牛扒黑椒汁薯菜。煎豬扒冇味之餘仲要好乾好柴,配菜烤焦糖蘋果反而仲juicy得多!西冷都一樣,柴到切唔開,但切開有少許肉汁,朋友話因為預先調味所至。最後,晚餐係有甜品及餐飲的,但店由頭到尾都沒有提及過有部分餐飲缺貨暫停,以及甜品都沒有貨!如果我不問甜品係咪的話,就不用交代一聲嗎?佢完全都沒有理會過,收錢後就離開!這是服務嗎?晩餐牌又符合商品說明條例嗎?
2019-07-04
2019-06-20 1028 浏览
伯爵朱古力$48聽說這裡的伯爵朱古力不錯身為伯爵茶和朱古力的愛好者當然要試一試果然沒有令我失望!哈朱古力也有這樣美美的拉花真是讓人賞心悅目未飲就已經覺得好味了哈喝下去果然是不錯啊伯爵茶和朱古力的味道都有嚐到朱古力的味道更是很濃整體也不會調得過甜本人十分滿意和欣賞!☺️(不過價錢比較貴就是了)喜歡朱古力味較重的朋友可以一試啊
伯爵朱古力$48
聽說這裡的伯爵朱古力不錯
身為伯爵茶和朱古力的愛好者
當然要試一試
果然沒有令我失望!

朱古力也有這樣美美的拉花
真是讓人賞心悅目
未飲就已經覺得好味了

喝下去果然是不錯啊
伯爵茶和朱古力的味道都有嚐到
朱古力的味道更是很濃
整體也不會調得過甜
本人十分滿意和欣賞!☺️
(不過價錢比較貴就是了)
喜歡朱古力味較重的朋友可以一試啊
工作前想找一間食All day Breakfast 飲咖啡 既Cafe relax一下 充電一下套餐加$20轉熱飲 本來叫Americano 後來店員向我門外漢推薦其自家Long Black 又不停解說(重點同Americano同價)就決定試試 果然很不錯 味道回甘 帶點水果(淡淡柑橘味)對Long Black改觀!店員態度非常親切 仲會問我食後感 感受到好用心好值得一來!係香港地實屬難得All day Breakfast | $ 90份量都唔小 幾高質 有餐前南瓜湯或沙律選擇有蛋,方包, 腸(2款), 炒菇(3種),煙肉結帳後店員送的糖 謝謝
工作前想找一間食All day Breakfast

有餐前南瓜湯或沙律選擇
有蛋,方包, 腸(2款), 炒菇(3種),煙肉

結帳後店員送的糖 謝謝
2018-10-26 1362 浏览
在香港島工作了很多年第一次到觀塘見工 是一個頗為殘舊的工廠大廈 ,見工後 ,看見遠處有一些燈光本來以為是售賣佛牌佛珠的舖頭 ,竟然是食物店. 想不到有意外驚喜原來工廠大廈都有西式快餐, 味道是正常, 略嫌唔夠飽, 三文魚蕃茄餐湯有驚喜, 這裏的三文魚沒有魚腥味, 看見隔離枱的燒雞沒有頭棟篤企, 下次有機會會一試.
2018-07-30 1054 浏览
第一次到呢間餐廳,新店試一試。結果滿意滿意!2點幾先到,所以無乜人,地方乾淨舒適,裝修,光線,餐桌擺位都令人感到自在。價錢合理,食物都令人滿意。覺得可以再來光顧。
第一次到呢間餐廳,新店試一試。結果滿意滿意!
覺得可以再來光顧。
2017-09-24 2413 浏览
見新開張唔到7日,就膽粗粗去左試食。點左忌廉蟹肉意粉,一上枱,蟹肉味已經聞到,份量適中,材料新鮮,少量胡椒粉帶岀蟹肉甜味,意粉軟硬適中剛剛好,一食都知廚師落足心機。😋😋另外,聽講呢間餐廳有一個專業咖啡師,所以餐飲就特登跟左一個叫"蜜糖薑汁咖啡",試下係咪真係咁正。識飲咖啡既一睇個奶泡打成點就知杯咖啡龍與鳳,整體balanced、mild,而且蜜糖、薑汁同咖啡味加埋竟然感覺柔和,一定係試左好多次比例先做到,唔錯👍👍👍。環境其實都幾靚,但唔記得影相,日系淺藍色文青感,係個休息避世之地,lunch hour有得咁都已經好滿足🙈🙈,下次會再去多次試下個岩鹽咖啡!