2010-08-09
***** 味壽司的服務質素低劣至極!******本人因為見到有推廣, 所以早前買了現金劵打算請男朋友食他最鍾愛的壽司. 點知花錢之餘,仲搞到我同男朋友食到好唔開心 . 到了餐廳門口, 望入去唔錯, 可惜樓下無位, 所以唯有上樓上, 樓上裝修比較差, 樓底又矮.不太好 !野食方面 , 我們點了一些壽司及刺身, 之後有位女待應送來一碟赤貝和帶子刺身, 但係個女待應好唔小心將其中一件赤貝刺身)跌左落台面 ( ORDER 左一只活赤貝, 共有3件),佢馬上說不好意思, 不過之後馬上行開左及沒有再理會我們, 我同我男朋友都覺得不明白點解可以甘就行左去?? 於是我地叫左附近一位男待應過來看看及將事情告訴他, 但是他聽完之後好寸甘反問返我地, "甘你地想店惦?", 我真係沒有想過會有一個甘既回覆!? 於是我問他"甘我們可以點?" 他話可以換過一碟, 不過我一望見到佢個樣,心里一寒~~, 我真係好驚, 唔知佢會比返些什麼比給我們, 所以我說不需要了, 但是佢話, 佢地唔會再要, 所以會換過一碟給我們, 當時我有點兒擔心, 誰不知道第二碟只有一件直徑只有約一寸左右( 即平時壽司上面既一半SIZ
野食方面 , 我們點了一些壽司及刺身, 之後有位女待應送來一碟赤貝和帶子刺身, 但係個女待應好唔小心將其中一件赤貝刺身)跌左落台面 ( ORDER 左一只活赤貝, 共有3件),佢馬上說不好意思, 不過之後馬上行開左及沒有再理會我們, 我同我男朋友都覺得不明白點解可以甘就行左去?? 於是我地叫左附近一位男待應過來看看及將事情告訴他, 但是他聽完之後好寸甘反問返我地, "甘你地想店惦?", 我真係沒有想過會有一個甘既回覆!? 於是我問他"甘我們可以點?" 他話可以換過一碟, 不過我一望見到佢個樣,心里一寒~~, 我真係好驚, 唔知佢會比返些什麼比給我們, 所以我說不需要了, 但是佢話, 佢地唔會再要, 所以會換過一碟給我們, 當時我有點兒擔心, 誰不知道第二碟只有一件直徑只有約一寸左右( 即平時壽司上面既一半SIZE), 加一絛裙邊($35.0). 我同我男朋友都從來未食過甘小既活尺赤貝刺身, 於是我地問下個男待應, 佢話活赤貝有大有細, 我地聽到甘樣既回應真係覺得好無奈! 望住碟野都唔知講什麼, 再抬頭一望個男待應, 佢竟然一邊妙咀一邊白鴿眼甘對我地!當時即刻覺得好不受專重, 而且覺得自己好似好卑微甘, 真是有點兒想...,哭,! 所以一定要比個劣評比佢, 因為個喊公仔真係好能夠表達到我當時既反應! 我只係想同男朋食一餐飯姐, 點解好似比人當左做"乞兒,", 我有比錢嫁..........! 我地於馬上離開! 之後買左一支水飲完都仲係覺好口渴, 要再買第二支.
食完今晚個肚有點不適, 不過好彩仲有力可以堅持到寫食評, 希望分享是次經驗以告誡大家去食之前 "要停一停! 諗一諗!"
希望餐廳老闆有機會看到是次食評, 及促員工改善一下對工作, 對客人既態度, 食物衛生! 客人是為求開心而唔係求激心! 更加不想搞到肚痛!