餐厅: 和牛燒肉一郎 (荃灣廣場)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-10-19 1094 浏览
男朋友最鍾意食燒肉🤗之前食過朋友介紹嘅和牛燒肉一郎就決定一齊去食晚餐🥰黎到餐廳感覺好乾淨😬座位都好舒服😊仲有自助bar可以任食真係好爽啊😄我哋叫咗好多嘢食黑毛和牛六款😬係男朋友最愛嘅牛肉😉每片粉紅色嘅肉質一睇就知好新鮮🫢燒咗之後加少少鹽調味更加好食🤗原隻魷魚筒侍應會教我哋自己燒魷魚跟住做🫢味道真係一流!魷魚🦑好有彈牙😋海蝦🦐鮮甜味彈牙👍青口好大隻啖啖肉味道十足😊係唔可以錯過嘅海鮮👍味醂魚乾完全冇腥味仲帶有淡淡嘅酒香同魚乾本身嘅鮮味😊燒菠蘿🍍酸酸甜甜嘅味道真係非常開胃又解膩🤗好啱食完燒肉之後叫返碟😬甜品我哋叫咗士多啤梨同朱古力嘅雪糕🤗我同男朋友都食得好開心,仲話下次要再嚟食更多

我哋叫咗好多嘢食黑毛和牛六款😬

味醂魚乾完全冇腥味仲帶有淡淡嘅酒香同魚乾本身嘅鮮味😊

甜品我哋叫咗士多啤梨同朱古力嘅雪糕🤗

我同男朋友都食得好開心,仲話下次要再嚟食更多
2024-10-19 1124 浏览
身為燒肉愛好者,呢間餐廳我已經收藏咗好耐,今日先有時間過嚟荃灣試吓! 今晚我就揀咗D餐 $478 雖然我冇揀E/F呢啲豪華套餐,不過都已經超滿足!而且有成120分鐘嘅時間畀我哋慢慢食~ 仲包埋超過132款嘢食添~唔同種類嘅和牛、雞肉、豬肉、海鮮都有,甜品同飲品都係可以任拎任食嘅💰黑毛和牛真係無得輸 多款和牛嘅部位都有大理石嘅油花,放喺烤盤上面烤得滋滋聲真係好吸引‼️入口之後就感受到牛油般嘅軟嫩,跟住就係滿口嘅肉汁喺成個口腔蔓延開嚟! 肉質真係好高質,一試難忘!原隻魷魚筒/青口/海蝦🦞/海鮮都係一樣咁新鮮,唔會話因為放題就失去水準 魷魚真係好大件,口感好彈牙,超滿足! 海蝦肉質鮮甜仲帶住海水嘅鹹味,好鮮美🤗🤗石鍋牛肉飯 我哋仲叫咗主食嚟食,味道都好好!各式各樣嘅韓式拌菜,中間仲擺咗生蛋黃同牛肉,全部撈勻 咗之後食,好好味!

2024-10-13
踏入餐廳,120分鐘嘅放題就此展開。唔使心急,盡情享受燒烤嘅樂趣,時間係好充裕嘅。 喺我品嚐過黑毛和牛之後,我深深咁俾佢嘅口感所震撼到。肉質細膩柔軟得彷彿入口即化,每一 啖都爆發出豐沛嘅肉汁,喺口中留下令人回味無窮嘅美味。再嚟2色蔥花牛舌嘅切工精湛,既保留咗牛舌嘅嚼勁,又唔會過於韌口。鹽味調配得好好,襯托出 牛舌嘅鮮美,搭配上蔥花嘅香氣,更添風味。呢道菜係我每次去放題必點嘅料理之一。 唔可以唔介紹嘅味醂魚乾嘅口感富有彈性,卻唔會過於堅硬,每一啖都能夠感受到魚肉嘅鮮甜。 搭配上味醂嘅微甜滋味,更添咗一絲甘醇。 最令我難忘嘅原魷魚筒嘅新鮮度極高,口感Q彈有勁。搭配上特製醬料,味道更加豐富,鮮味十 足。呢道菜無論係當作涼菜定係下酒菜,都係非常唔錯嘅選擇。

2024-10-16 846 浏览
我一個好朋友阿May下個月要去外國讀書喇,所以諗住帶阿May食一餐勁嘅,留低一個美好嘅回憶。喺網上做咗啲功課,搵到呢間日式燒烤和牛燒肉一郎,而且最近仲做緊個勁抵食既餐,睇網上嘅介紹幾唔錯,就決定係呢度喇。我哋點咗好多野食,有幾款真係好好食,包括:福岡明太子卷、菠蘿、薄炙牛五花(燒肉醬)、香草雞腿肉同埋香草雞頸肉。福岡明太子卷:明太子微辣中帶有甜味,令我同阿May胃口大開,我哋仲多叫咗兩碟,先夠滿足我哋嘅胃口!我哋仲叫咗自家製沙律,每個食材都完美搭配,味道啱啱好!菠蘿:呢間嘢竟然有得賣我最鍾意食嘅菠蘿!菠蘿特別新鮮,清涼,食咗特別爽!薄炙牛五花:有埋燒肉醬嘅配搭,味道變得更加香甜,燒咗更加入味!香草雞腿肉同埋香草雞頸肉:醃製得特別香,肉都好嫩,每一啖都食得好滿足!

福岡明太子卷:明太子微辣中帶有甜味,令我同阿May
胃口大開,我哋仲多叫咗兩碟,先夠滿足我哋嘅胃口!
我哋仲叫咗自家製沙律,每個食材都完美搭配,味道啱啱好!

同朋友聚會一齊嚟到荃灣嘅「和牛燒肉一郎」呢度食日式燒肉放題啦!一早就預約咗,所以店家留咗靚位我哋!🙀🙀佢哋嘅黑毛和牛4款包括有肉眼、牛肋肉、肩胛肉同一口牛,全部都係精選部位,而且油脂分布均勻,個個都有唔同嘅口感,但味道好濃郁,份量十足。真係要試呢個M9 薄炙牛里脊肉,牛里脊肉薄切,D牛肉質鮮嫩多汁,配埋鹽同酱汁,食落口感細膩香濃,超好食,我哋食完有再食!仲有佢哋嘅石鍋牛肉飯嗰個牛肉嫩滑,再加上石鍋嘅焦脆米飯,哇~每一啖都好香,仲带少少嘅焦味,香噴噴的飯底更加正,食到停唔到口。薄炙蔥花牛舌(鹽味)牛舌切得好薄,燒到微微焦香,配上蔥花同鹽味道,好加分,口感非常彈牙,每一啖都好好味,真係無得輸!「和牛燒肉一郎」嘅燒肉放題真係值得一試,每款肉質都非常高質,加上餐廳嘅氛圍同服務都無得頂,真係超正!我哋以後一定再嚟食嘅🤩‼️

2024-10-14 799 浏览
見到人人都話120分鐘嘅放題根本唔夠食,會食唔飽,我真係一啲都唔明白,呢間我食完真心飽到嘔了!第一次嚟就先試SET E,下次再嚟試SET F🤤🍃啱啱點完餐,店員好快就上咗頭盤嘅六品牛肉,分別有肉眼、肩胛肉、一口牛、三角腹肉、牛肋肉、牛肋條。每一個部位都唔錯,份量又多,size都啱啱好,應該薄嘅部位就薄,應該厚實嘅肉都做到咗👍特別鍾意一口牛,一口食落去滿滿嘅牛香味😍🍃M9薄炙牛里脊肉,為咗大家我仲特登去確認準確嘅名稱。😉呢道必須點!M9級別嘅具有濃郁嘅肉香味,燒後香味更加香濃,加上適當嘅調味,好絲滑嘅口感。🍃味醂魚乾,其實我唔係魚乾嘅fans,但見到好多人都特別推薦,所以就燒嚟試吓。食完真係如大家所講嘅,魚腥味基本上係食唔到嘅,再加上燒後,特別脆而且焦焦嘅邊好好食😋環境都好寬敞舒服,加上店內設有送餐車同送餐軌道,服務上都快咗好多。店員都好有禮貌貼心,仲會提醒邊道菜燒幾耐時間係最好食嘅 💯

第一次嚟就先試SET E,下次再嚟試SET F🤤
特別鍾意一口牛,一口食落去滿滿嘅牛香味😍

🍃M9薄炙牛里脊肉,為咗大家我仲特登去確認準確嘅名稱。😉

2024-10-14 712 浏览
今日帶屋企人食和牛燒肉放題,環境闊落,裝潢日式風格好舒服嘅用餐環境~用QR code掃碼點餐方便,唔使嘥時間等侍應嚟,想食乜用電話點就會自動送餐~.今日點左E套餐,頭盤入面包括咗:💛黑毛和牛六款💛海鮮三款💛是日黑毛和牛精選🥩最鍾意就係極上厚切牛舌同黑毛和牛薄炙壽喜燒里脊肉!燒完之後唔使加醬已經好好味,再配埋半生熟雞蛋一齊食,簡直就係完美🤩尤其係厚切牛舌,軟嫩多汁而且仲有滿滿嘅牛肉味,口感正正!呢度嘅海鮮都好新鮮,海蝦同大魷魚都超大隻!我同屋企人都食得好滿足!自助飲品區仲俾咗成面雪櫃嘅選擇!各種汽水任君選擇,仲有雪糕都可以任食,款式多到我食唔晒🤤呢間放題餐廳選擇款式真係好多!肉嘅品質件件都好好,正呀!💯💯
今日帶屋企人食和牛燒肉放題
環境闊落,裝潢日式風格
好舒服嘅用餐環境~
今日點左E套餐,頭盤入面包括咗:
💛黑毛和牛六款
💛海鮮三款
💛是日黑毛和牛精選
🥩最鍾意就係極上厚切牛舌同黑毛和牛薄炙壽喜燒里脊肉!
尤其係厚切牛舌,軟嫩多汁而且仲有滿滿嘅牛肉味,口感正正!
2024-10-12 693 浏览
今日嚟到荃灣廣場嘅和牛燒肉一郎,呢度有我最愛嘅日本和牛。餐廳好寬敞,坐得低最少百幾人,有豪華貴賓包廂、沙律吧、飲品區同甜品區等等。呢度有唔同嘅放題套餐,週日同週末嘅成人價格會有啲唔同,小朋友嘅價格就維持不變。趁住休假就帶埋我屋企人一齊嚟食頓好嘅,我哋點咗D套餐。D套餐入面有特選拌生牛肉、炙燒牛外橫膈膜刺身、炙燒特選拌生牛肉,仲有黑毛和牛四款,包括肉眼、牛肋肉、肩胛肉同一口牛。套餐入面少唔到海鮮組合,最令人眼前一亮嘅係巨大原隻魷魚筒,睇落去好新鮮。一桌嘅美食擺上桌,特別好影相。🤗四種唔同嘅和牛部位,食出唔同嘅口感。如果你想更加了解呢啲部位,可以請服務員做啲介紹。燒牛肉可以根據自己嘅喜好,鍾意幾分熟就自己決定,只需注意火候就得。我個人特別鍾意一口牛,軟嫩多汁,非常好食。生牛肉同蛋黃爆漿搭配,一口食落去真係太美好。鍾意牛肉嘅朋友絕對唔可以錯過呢度,性價比意外地高,唔使擔心食唔飽,只需要擔心食唔夠。

我食完覺得值得寫評價,真心推薦呢間餐廳,新鮮嘅食材,價錢又可以接受。身為燒肉愛好者嘅我,一定要試吓黑毛和牛四款,包括肉眼、牛肋肉、肩胛肉同一口牛。每款都切得厚薄適中,燒得香噴噴,牛味濃郁又口感嫩滑,满足😻。必須推薦嘅係黑毛和牛牛里脊,柔軟多汁,油脂豐富,每一口都覺得牛油係嘴裡融化。原隻魷魚筒都值得一試,魷魚新鮮,入口彈牙,鮮甜多汁,每一啖都係咁滿足😍。至於宮崎南蠻炸雞卷同埋福岡明太子卷都可以留肚試一試。炸雞外脆內嫩,加上獨特嘅南蠻醬汁,味道豐富,香口又唔油膩,食完真係會想再嚟一卷😋。仲有福岡明太子卷,味道鮮美咸香。明太子鮮味濃郁,搭配清香米飯,好味到一啖接一啖🤤

2024-10-11 617 浏览
同老公放工後最喜歡嚟和牛燒肉一郎食晚餐。鍾意呢度嘅環境,仲有任食嘅自助沙律吧、飲品同甜品。除非係大節大日,我哋會揀極精緻嘅套餐,不過一般嚟講,我哋會傾向於好值得食嘅S2套餐,選擇好多。今次我哋要咗牛五花(辣味噌醬)同薄炙牛五花(燒肉醬)各一份,再配一份雞腿肉(辣味噌醬),仲綜合埋要咗翠肉瓜同菠蘿,烤起嚟香甜可口,焦焦嘅香味真係一流。🤤燒肉醬薄炙牛五花同辣味噌醬牛五花都醃製得好好,炭燒後同牛五花融埋一齊嘅味道值得一個大豎拇指。🤩雖然呢度係以牛為主,但如果唔食牛嘅朋友,其實都可以揀雞肉同日本豬肉,豬肉同樣係經過嚴選,只為咗俾食客最好嘅食材。唔使擔心食太多上火,因為飲品區嘅無酒精飲品任飲。對我哋兩個嚟講,食飯完美嘅句點,一定係要食埋甜品,雪糕絕對係我哋嘅最愛。對啦,偶爾我哋會多加啲錢嚟點酒精飲品,小酌幾杯怡情。

2024-10-11 573 浏览
今日同好朋友去荃灣行街,見到呢一間「和牛燒肉一郎」,而且價錢都好合理, 所以就入咗去試吓啦。 難得放假輕鬆一下,當然要搵一間好食嘅餐廳食嘢啦! 基本上我哋食嘅幾款燒肉都係好好食嘅!首先係呢款鹽味嘅2色蔥花牛舌,牛舌煎得好香脆,鹽味恰到好處,再加上蔥花嘅香味,真係好食,口感層次非常之好👍之後就試吓呢個宮崎南蠻炸雞卷。炸雞外皮酥脆,內裡嫩滑,配埋特製嘅南蠻醬汁,真係好惹味,食到唔會停🥰。跟住就試吓牛五花(辣味噌醬)。牛五花煎得剛剛好,外脆內嫩,辣味噌醬嘅香辣味道真係一流,令成塊牛肉更加入味,真係正啊!我哋食咗幾款雞肉,雞腿肉(辣味噌醬)同埋 香草雞腿肉。雞腿肉煎得好嫩滑,再加上辣味噌醬嘅香辣味道,真係好刺激,口感層次非常之好。香草雞腿肉煎得外脆內嫩,香草嘅香味滲入雞肉,味道層次豐富,食到停唔到口。最後就叫咗一份香蔥海苔溫泉蛋拌飯,飯粒吸收晒溫泉蛋嘅滑溜,同埋香蔥海苔嘅香味,味道超級好,齒頰留香!整體嚟講,「和牛燒肉一郎」嘅燒肉真係好好食,價錢又唔貴,係上班族食烧肉嘅好去處!

2024-10-11 340 浏览
星期五係荃灣即興搵晚飯,見到幾多正評,又和牛燒肉就試下啦,人均$428食到好鬼嬲。首先和牛係無牛味無脂肪,連第一輪嘅牛都係難食到爆,個燒肉網又癡肉,燒完啲肉係乾嘅放入口又鞋,想問我食緊乜?好啦試下海鮮,朋友話臭嘅…我連試都廢事。見有咁多款茶包諗住沖杯茶飲,啲水凍嘅….成晚得啲炸物係食得下,最滿意係雪條但miji嘅似乎都唔關間野事🙂諗住同朋友happy friday食餐好嘅,由一開頭嘅服務態度同食物質素都破壞曬我地嘅好心情!想振興下香港消費但俾呢啲餐廳搞彎曬…..
好啦試下海鮮,朋友話臭嘅…我連試都廢事。
見有咁多款茶包諗住沖杯茶飲,啲水凍嘅….
想振興下香港消費但俾呢啲餐廳搞彎曬…..

2024-10-04
2024-10-09 647 浏览
豐盛燒肉放題 今日同朋友嚟到「和牛燒肉一郎」食咗一個超高質嘅日式燒肉放題 基本上我同朋友都讚不絕口,完全顛覆咗我對燒肉嘅體驗!!2色蔥花牛舌(鹽味),呢個牛舌真係不得了,鹽味恰到好處,配上兩種唔同顏色嘅蔥花,口感同味 道都超級豐富。 同埋薄切上等牛舌芯。呢個牛舌芯真係超嫩滑,薄切嘅牛舌燒得啱啱好,入口 即溶,真係好食到不得了!福岡明太子卷。呢個卷真係好正,明太子嘅鹹香同米飯嘅軟糯完美結合,食落口感一流!佢哋嘅香草雞頸肉。雞頸肉燒得外脆內嫩,香草味道濃郁,每一口都充滿咗香草嘅香氣,真係令人 難以忘懷! 菠蘿。燒得啱啱好嘅菠蘿,外層微焦,內裏多汁,甜甜酸酸,正好中和返燒肉嘅濃味 ,真係好清新!總括而言,我哋今次嘅荃灣「和牛燒肉一郎」特色燒肉放題體驗真係好好,非常之值得推介, GOOD

2024-10-09 583 浏览
今日心情超好,難得放假梗係要搵間好嘅餐廳食吓嘢先啦,於是就揀咗荃灣嘅和牛燒肉一郎!呢度嘅日式燒肉放題真係超高質,每一道菜都叫人愛不釋口😋黑毛和牛4款 (肉眼, 牛肋肉, 肩胛肉, 一口牛) ⭐️和牛四款每款都係精品,肉眼厚切但入口即化,牛肋肉充滿肉汁,肩胛肉嫩滑,一口牛更係細嫩多汁,每一啖都超好味。M9 薄炙牛里脊肉 ⭐️呢個M9薄炙牛里脊肉真係入口即化,肉質嫩滑多汁,同炭火燒烤嘅香氣完美配合,好難抗拒嘅美味😽原隻魷魚筒 ⭐️原隻魷魚筒燒得啱啱好,外脆內嫩,鮮味十足,仲有輕微嘅炭火香,食完真係一啖接一啖,完全停唔到口。宮崎南蠻炸雞卷 ⭐️宮崎南蠻炸雞卷外層炸得金黃酥脆,中間包住嫩滑嘅雞肉同餡料,食落口感豐富,味道香濃,非常惹味👍🏻海蝦 ⭐️燒海蝦新鮮又彈牙,輕輕灑上蒜蓉牛油,一啖就爆出陣陣香味,非常鮮美!炙燒牛外橫膈膜刺身 ⭐️呢個炙燒牛外橫膈膜刺身真係不得了,肉質細嫩,炭烤嘅香氣同牛肉本身嘅鮮味完美結合,每啖都係享受。生牛肉壽司 ⭐️生牛肉壽司係最令人驚喜嘅一款,牛肉片薄得見透,放入口即融,非常細膩嘅味道配合埋壽司飯,一流感覺👌🏻蒜蓉牛油海蝦 ⭐️蒜蓉牛油海蝦燒得外脆內嫩,蒜蓉牛油嘅香氣令到整個味道

黑毛和牛4款 (肉眼, 牛肋肉, 肩胛肉, 一口牛) ⭐️

M9 薄炙牛里脊肉 ⭐️

原隻魷魚筒 ⭐️

宮崎南蠻炸雞卷 ⭐️

海蝦 ⭐️

炙燒牛外橫膈膜刺身 ⭐️

生牛肉壽司 ⭐️

蒜蓉牛油海蝦 ⭐️
蒜蓉牛油海蝦燒得外脆內嫩,蒜蓉牛油嘅香氣令到整個味道一層一層咁爆發,非常過癮!

青口 ⭐️
燒青口鮮甜多汁,配合啱啱嘅調味,好有海味,食完令人回味無窮。

香蔥海苔溫泉蛋拌飯 ⭐️
呢個香蔥海苔溫泉蛋拌飯真係一絕,溫泉蛋一捅就流出嚟,同米飯同香蔥海苔拌勻,味道真係香到爆。

雪糕 ⭐️
最後嚟個雪糕甜品,口感順滑,甜味適中,為成個燒肉放題畫上完美句號。

成個和牛燒肉一郎真係高質又唔貴,環境又舒服,去荃灣記得唔好錯過,絕對值得一試👍🏻
2024-10-06 780 浏览
今日去咗荃灣食日式燒肉晚餐🇯🇵,餐廳座位都幾闊落,坐得幾舒服☺️我哋揀咗E套餐,食咗好多種類嘅靚牛肉😍🥩🐮~首先食咗🐂 黑毛和牛六款,和牛嘅肉質鮮嫩多汁,牛味濃郁,呢個份量夠抵食🤩之後食咗🐂 和牛拖羅刺身,第一次食和牛刺身,原來入口係滑溜溜嘅,入口即溶🤤。每份刺身有8片,切得好薄身,令到口感更加輕盈,一啲都唔覺得膩👍而🐂 M9薄炙牛裡脊肉嘅肉質同樣鮮嫩多汁,炙燒過之後,表面嘅焦香令和牛香味天加突出!肉質變得更juicy🥩😍除咗和牛之外,我哋仲食緊海鮮三款盛合,有原隻魷魚🦑筒、青口🐚同海蝦🦐,樣樣都好新鮮,燒過嘅魷魚相當有韌勁,青口鮮甜多汁,海蝦大大隻😄除咗掃qr code落單任食,餐廳仲有自助沙律吧、飲品、甜品都可以任拎,岩晒鍾意食和牛放題嘅朋友~🐂🐮🥩

我哋揀咗E套餐,食咗好多種類嘅靚牛肉😍🥩🐮~