2024-07-10 478 浏览
今日係度同同事見到有呢間新開嘅和風炊飯,都好似幾正。於是我地今次就order左佢個🐟和風三文魚炊飯。外賣自取加埋平台費 total $61.9,仲平過大家樂嘅三文魚飯。但佢份量比較小,大食少少應該會唔夠飽。佢有一舊半三文魚(薄薄地),一舊白蘿蔔同紅蘿蔔,仲有少少菜。佢飯嘅份量都算少,不過個飯係有調味過嘅,同日本食d炊飯差唔多味道。係好味嘅,不過如果可以大份返dd會好d!🤣🤣🤣

外卖自取
$61.9 (午餐)
最近試咗新開嘅“和風炊飯專門店”,叫咗鹽燒厚切牛脷炊飯同關東煮,整體體驗幾好,不過亦有改善空間。先講鹽燒厚切牛脷炊飯,牛脷質地非常嫩滑,鹽燒嘅處理令牛脷味道更加突出,有煙韌嘅口感,食落好滿足。炊飯本身嘅味道亦相當不錯,每口都有濃郁嘅和風味道,不過對我嚟講飯量稍為過多,如果可以少一點飯就更加理想。關東煮方面就比較普通,味道唔算特別突出,同其他地方相比平平無奇。可能係湯底唔夠濃郁嘅關係,部分餸食落感覺有啲單調。總括嚟講,新開嘅"和風炊飯專門店"喺鹽燒厚切牛脷炊飯方面表現相當出色,牛脷嫩滑多汁,味道濃郁。不過,關東煮方面仲有進步空間。如果你鐘意食牛脷,呢間新店都算係一個唔錯嘅選擇。
2024-06-26
外卖自取