2019-05-04 111 浏览
而家唐記連長期飯票都推出埋啦,只要$260就有12張,計返一盒飯都係只需要$21.7,仲要有3年有效期,每個月食一盒都唔算太過份,同朋友一齊夾份用仲抵,正所謂搵食艱難,要係香港搵到咁平而又咁平既飯都真係唔係咁容易我就好鍾意呢度既蒸飯,因為飯唔會太濕太軟,仲會粒粒分明,肉類都冇雪味$21.7就有咁大塊肉餅,而家買餐餸都唔止呢個價錢呢度既燒賣都好大粒 , 加上肉扎實同蝦爽口 , D 料好實在 , 我覺得好食過D酒樓
$21.7就有咁大塊肉餅,而家買餐餸都唔止呢個價錢
2019-04-28
用餐时段
2019-04-30 83 浏览
唐記一向都係我趕時間嘅首選,因為一來佢嘅品質都KEEP 到水準,二來佢分店夠多,而且分店嘅位通常都十分方便,例如地鐵站附近都會有。而家仲出左新嘅煎包系列新出嘅我當然要試試啦呢個韮菜包料嘅夠份量都多,而且味道都OK,不過外面層皮就唔係幾夠脆,可以再脆D 就正豆漿飲落冇渣,飲得出有黑芝麻味鮮竹卷同雞札依然有水準燒賣賣相差左少少,不過都OK嘅牛肉球唔太彈牙,而且店員唔記得另外比喼汁我不過好在我屋企有鵪鶉蛋燒賣糯米雞夠晒大隻,岩晒我地幾個人分

而家仲出左新嘅煎包系列

新出嘅我當然要試試啦

豆漿飲落冇渣,飲得出有黑芝麻味
鮮竹卷同雞札依然有水準
燒賣賣相差左少少,不過都OK嘅

牛肉球唔太彈牙,而且店員唔記得另外比喼汁我
不過好在我屋企有

鵪鶉蛋燒賣
糯米雞夠晒大隻,岩晒我地幾個人分
2019-04-20
等候时间
5 分钟 (堂食)
「有媽的孩子像個寶」這句真的說得沒錯,爸媽回鄉探親,無人下廚😂 正當我同妹妹為三餐煩惱之際,媽媽在唐記買了外賣🥡準備左點心及蒸飯,今次我們三餐有著落啦🤘🏻😝唐記分店遍及港九新界,連地鐵站內都有,媽媽這次是在葵涌分店買,在地鐵站出口的對面🚇位置十分方便她買了足料糯米雞,凍包,奶茶,燒賣及章魚肉餅飯我蒸熱了凍包作早餐,是菜肉包,唐記的包子挺大,包皮很鬆軟,菜肉包肉餡分量好多,是健康飽肚的早餐之選妹妹就食章魚肉餅飯作為她的早午餐,厚切既肉餅,加上大量椰菜絲,菜肉比例剛好,有菜感覺上比較健康有營,飽肚滿足,岩哂她這個飯控🍚我帶了足料糯米雞回公司做午餐,個名無改錯,真的好「足料」有咸蛋黃、叉燒、冬菇、臘腸、雞肉,仲有大大隻雞翼,糯米飯好夠味,飯粒有咬口,食完成隻糯米雞超級飽🤭燒賣有四粒,皮薄豬肉餡足,拍得住茶樓的出品👍🏻媽媽連飲品都準備左比我(好感動)是我最愛的奶茶,想不到唐記連奶茶都有,膠樽盛載著挺可愛,飲落挺有驚喜,茶底比想像中濃很多,香滑濃郁,頗有港式茶餐廳風味☕️

她買了足料糯米雞,凍包,奶茶,燒賣及章魚肉餅飯

燒賣有四粒,皮薄豬肉餡足,拍得住茶樓的出品👍🏻

外卖自取
2019-04-17 49 浏览
唐記經常係我早餐之選,朝早食個熱辣辣蒸包,健康又暖胃。今朝買左菜肉包同馬拉糕!菜肉包普普通通啦,幾多肉下。以佢呢個價錢,都算幾抵! 馬拉糕,有d油,同埋幾大舊下,唔好甜食既話,食食下係會覺得有幾甜,有d滯。葵興呢間位於地鐵站對出,長期人流都唔算太多;平時有d分店,特別係係地鐵站內既,有部分包朝早好快賣晒,呢間就無呢個問題啦!
唐記經常係我早餐之選,朝早食個熱辣辣蒸包,健康又暖胃。
今朝買左菜肉包同馬拉糕!
菜肉包普普通通啦,幾多肉下。以佢呢個價錢,都算幾抵!

2019-04-17
外卖自取
$10 (早餐)
2019-04-05 50 浏览
他們和green monday 合作推出的素菜包味道還好,醬汁都挺濃的這次只拍了菜肉包,每次寫食評都忍不住食左先寫哈哈哈。覓 覓 \_凸_/餐廳定位: 白領,遊客, 學生,高端人口,情侶,街坊,文青 ,長者,健康人士,素食者,毒人如我賣點:價錢,排隊快,地域優勢價錢:大眾化 ,比普通麵包店貴一點食用方式:只限外賣上菜速度:快奉送:無服務質素:服務員充足,勞累,敏捷,貼心。點菜菜式:過敏原:蔥,洋蔥意見: 放太久有時會硬了點謝謝你的閱讀與留言因為我是邊吃邊寫的窮忙學生,所以統一用一個格式,再按需要作小許更改。
這次只拍了菜肉包,每次寫食評都忍不住食左先寫哈哈哈。

覓 覓
\_凸_/
賣點:價錢,排隊快,地域優勢
價錢:大眾化 ,比普通麵包店貴一點
食用方式:只限外賣
上菜速度:快
奉送:無

服務質素:服務員充足,勞累,敏捷,貼心。

點菜
菜式:
過敏原:蔥,洋蔥
意見: 放太久有時會硬了點

2019-04-02
等候时间
1 分钟 (堂食)
$7.5 (早餐)
  • 紫薯包