2021-12-19
我知道荃灣嘢食好多,今日心思思想食熱湯嘅食物, search到呢一間米線好似幾受歡迎,於是試吓,而且行過去好近。咁岩去到都仲有幾個位,唔使排隊。佢嘅餐單係喺牆上面,不過我覺得有啲混亂,佢唔係好似車仔麵咁樣可以展示俾你睇有咩餸。佢係本身set咗有兩個餸係點,三個餸嘅組合, 4個餸既組合,跟住我睇到有啲迷惘。侍應行過嚟話你隨便點買都得,雖然係咁但係點都有啲亂。於是見到牆上面有咩餸菜可以選擇,就揀嗰個餸。我揀咗豬腸、紅腸,跟住想要一份芽菜,侍應話本身有芽菜,我話我想要多啲可以加錢,跟住佢就話咁不如都話多芽菜少米線啦,會有提議俾你。跟住湯底嗌咗酸辣米線,本身跟小辣。都幾快嚟到,唔使幾分鐘就煮好左。個湯底嘅味道都幾有味,幾濃。小米線,個米線都係好多,芽菜好似真係有比多左我,都幾好!紅腸有四片大片嘅,豬腸夠味,好淋。但係間舖頭其實坐得都幾迫下,四個人坐一張枱,但係中間係冇隔板,防疫意識差。雖然餸嘅份量唔算少,但係個價錢都算幾貴!我嗌咗兩個餸加酸辣湯底,原來酸辣湯底已經當係一個餸,三餸咁樣計, 總數要$56 ,唔包嘢飲,呢個價錢真係幾貴!尤其是佢坐得好迫又唔舒服既情況, 性價比幾低。呢間野唔會砸黎食
咁岩去到都仲有幾個位,唔使排隊。
侍應行過嚟話你隨便點買都得,雖然係咁但係點都有啲亂。
小米線,個米線都係好多,芽菜好似真係有比多左我,都幾好!
紅腸有四片大片嘅,豬腸夠味,好淋。
雖然餸嘅份量唔算少,但係個價錢都算幾貴!
尤其是佢坐得好迫又唔舒服既情況, 性價比幾低。
呢間野唔會砸黎食啦, 名過於實!