2024-08-23 388 浏览
要掃街即刻諗起葵廣,之前上網見到好多人推介食呢間嘅炸雞,所以我都慕名而來😍佢有好多唔同嘅選擇,我今次就揀咗黑白松露醬炸雞🍗買完之後都要等10至15分鐘先有,雖然等咗一陣,但係新鮮滾熱辣,食落真係非常之香脆,裏面啲雞仲好嫩滑,值得一等呀👍🏻👍🏻下次我仲想試佢嘅酸忌廉洋蔥同埋邪惡芝士肉醬😋😋

下次我仲想試佢嘅酸忌廉洋蔥同埋邪惡芝士肉醬😋😋
本人一向熱愛炸雞,但天生玻璃肚,吃得太油膩會肚痾。見葵廣有炸雞店標榜零負擔炸雞,便決定來一試究竟。———————————————————————⭐️⭐️⭐️酸忌廉洋蔥炸雞 $48點了最多人力讚的酸忌廉洋蔥口味,等候時間算快,大約6-7分鐘後新鮮炸雞便到手。一份有五大件~醬料工整地落左每件炸雞上,賣相值得一讚!根據店員指示,在食用前把醬料與炸雞混和一起。炸雞外脆內軟,不油膩之如還有少許肉汁,但略嫌炸粉實在太多,佔了雞件的1/3。醬料惹味,酸忌廉配搭粒粒洋蔥碎,將某經典的酸忌廉洋蔥味薯片重現在炸雞上。———————————————————————炸雞輕盈不油膩,的確做到店家所說的零負擔感覺,醬料特別亦值得一讚。但如果炸粉可以再薄一點,一人完成一份亦不是難事。
———————————————————————
⭐️⭐️⭐️酸忌廉洋蔥炸雞 $48
一份有五大件~醬料工整地落左每件炸雞上,賣相值得一讚!

———————————————————————
2024-08-15
2024-08-19 261 浏览
話說之前成日晚上黎幫襯,今日下午我見OpenRice寫12:30就開店,咁所以就過嚟買,點知去到入邊有個店員,我就問佢幾時開鋪,佢完全唔認人好似聽唔到咁。咁我喺店買等到一點。叫佢都完全唔應人,咁我打電話同WhatsApp都冇回覆,我就行入少少問職員,但我一行入去發現佢根本就係聽到我喺出邊問。佢見到我行入咗少少就態度好差,咁叫我行返出去。其實我都唔想行入嚟,但如果你答到我幾時開舖。唔係好味道可以態度咁差都得。所以以後都唔會再去食。
2024-08-01 522 浏览
好耐冇去葵芳,咁啱約左朋友黎行街食野,經過2樓記得呢間炸雞喺ig youtube都多人recommend ,即刻衝去落單,叫左個sour cream味炸雞,收銀哥哥話要等半個鐘左右。都ok嘅,朋友都未到,可以買埋野飲行住等。半個鐘後返到去都仲要等多陣先有得食,食落熱辣辣脆卜卜,雞肉非常juicy,加埋個sour cream酸酸地,令到成件事好夾又唔膩。但$48 先得嗰5粒就真係偏貴,唔洗等太耐都值得一試嘅。
2024-07-19
2024-07-07 687 浏览
夏日炎炎☀️ 最好就緊係去葵廣行街食好野啦!!😋😋經過美食街….唔難發現…個個都手持一兜炸雞行過….原來係啖啖肉呀!!一共有八種口味可以選擇…可惜去到已經無曬咸蛋味🥲🥲….今次我哋就簡咗酸忌廉洋蔥🧅😍😍😍….因為係即order 即整嘅關係….所以要等大約15分鐘左右…..炸雞非常juicy…嫩滑….炸皮一啲都唔厚….個忌廉source 有洋蔥粒增加口感…同炸雞好match😋😋…期待下次去試其他口味🥰🥰

期待下次去試其他口味🥰🥰
2024-07-07 579 浏览
葵廣啲小食舖有好多,韓式炸雞唔算好多行行下街見到有人食炸雞,於是就搵下佢係邊間,原來就係1樓美食世界入面,要等30分鐘先有得食,好彩都算等得值👍🏻👍🏻有幾隻味都好想試,揀左酸忌廉洋蔥味,勁多醬😍個醬超好食😍,酸酸地又唔咸,啲洋蔥又好香😋😋炸雞皮薄又脆,雞夠淋,食到最尾要點晒啲醬先捨得完😂😂價錢就中等,唔算好平 $48蚊5件仔,成10蚊件炸雞,所以試過就夠了😋😋都值得一試的👍🏻
葵廣啲小食舖有好多,韓式炸雞唔算好多

2024-05-15 511 浏览
經典韓辣 $43炸雞係即叫即炸 熱辣辣 第一啖就感覺到個脆漿好薄好脆口 而且係充滿啤酒味而入邊嘅雞肉就保持到好嫩滑 比較有驚喜嘅係仲保留到好多肉汁份量嚟講就比較少 另外醬汁嘅份量都少,而且韓辣嚟講個辣味好淡
經典韓辣 $43

炸雞係即叫即炸 熱辣辣
第一啖就感覺到個脆漿好薄好脆口 而且係充滿啤酒味
而入邊嘅雞肉就保持到好嫩滑 比較有驚喜嘅係仲保留到好多肉汁
份量嚟講就比較少
另外醬汁嘅份量都少,而且韓辣嚟講個辣味好淡
經典韓辣
經典韓辣
2024-04-30 444 浏览
🍗 究極邪惡鹹蛋黃 $50一食落口就即刻愛上🤤 鹹蛋黃唔會好咸 好怕鹹蛋黃製品 食左2啖已經咸到唔想食😅 呢個完全唔會❗️ 老細話加左少少糖 中和返咸味 食落唔會咁辛苦 仲有面頭嘅指天椒粉🥹 少少咸帶點辣 完全係perfect match😆食左幾舊都唔會有種咸到想飲水嘅感覺 又唔會覺得溜口 加上本身炸雞粉薄juicy 鹹蛋黃醬多 諗唔到唔食嘅理由😎🍗 酸忌廉洋蔥味 拼左一粒蜂蜜脆脆味 $48酸忌廉洋蔥又係必食❗️ 之前我都有個post超級推介過😍 呢個味真係好特別 而且好足料 醬入面好多洋蔥 幼蔥新鮮切起 一拎上手已經充滿蔥味😆 今次老細叫我試下蜂蜜脆脆味 有少少改良 更好食 所以就拼左一粒俾我試下🤭 雖然係蜂蜜 但食落唔會好甜(因為我好怕好甜食物🙈)亦唔係一pat蜜糖 蜂蜜醬調得好好 同炸雞好夾😍
🍗 究極邪惡鹹蛋黃 $50

究極邪惡鹹蛋黃
酸忌廉洋蔥味
  • 酸忌廉洋蔥
2024-03-17 452 浏览
呢間炸雞係最近葵廣嘅大熱叫咗個酸忌廉洋蔥味嘅炸雞由於係即叫即炸所以都需要等一陣拎個陣店主有好細心提我地鋪平d醬係每舊雞上面再食雞肉食落好嫩滑多汁 而醬嘅份量都算多呢個味道嘅配搭都幾新奇
呢間炸雞係最近葵廣嘅大熱
叫咗個酸忌廉洋蔥味嘅炸雞
由於係即叫即炸所以都需要等一陣
拎個陣店主有好細心提我地鋪平d醬係每舊雞上面再食
雞肉食落好嫩滑多汁 而醬嘅份量都算多
呢個味道嘅配搭都幾新奇
2024-01-04 578 浏览
去開葵廣掃街,緊系要試多兩間名物 見佢寫住「零負擔食炸雞」實在太邪惡啦...就試下佢🤤🌟蜂蜜脆脆炸雞 $45獨創啤酒炸漿,質感輕盈 雞肉嫩滑📍DamDamYuk地址: 葵芳葵富路7-11號葵涌廣場潮流廊二期2樓2008A號舖
去開葵廣掃街,緊系要試多兩間名物
見佢寫住「零負擔食炸雞」實在太邪惡啦...就試下佢🤤

🌟蜂蜜脆脆炸雞 $45
獨創啤酒炸漿,質感輕盈 雞肉嫩滑
蜂蜜脆脆炸雞

📍DamDamYuk
下午茶
之前已經係ig見到有人介紹,上星期去葵廣終於可以去試吓了🤩當日係星期日都好多人買等咗大概15分鐘🕒明太子炸雞 $45大推呢個炸雞❤️‍🔥係即叫即炸所以都要等一陣~炸雞有5舊,每一舊都超大舊😆外皮炸粉不厚仲好脆,炸雞好嫩同充滿肉汁😚雞肉都冇雪味!!明太子醬都毫不吝嗇,每一舊炸雞都佔滿了🤭當日因👩🏻唔食得太多炸嘢所以我一個人食咗4舊都幾飽下🤣但真係好食到係第二日已經好想encore🥹🤤好味度 : 9/10🔙回頭率 : 9/10

明太子炸雞 $45
明太子啖啖肉

🤤好味度 : 9/10
🔙回頭率 : 9/10
  • 明太子啖啖肉
2023-10-14 496 浏览
平時喺出邊食炸雞會覺得好厚粉,識落可能只係得集訓,不過今次食呢間嘅炸雞非常有驚喜🤩🤩首先,不得不讚嘅係佢嘅炸雞粉簿,皮脆,雞肉肉質嫩滑。我叫咗個Sour cream n onion味嘅炸雞,本來以為係唔夾,仲覺得隻味好搞笑,平時薯片呢隻味就見得多,配炸雞真係第一次,佢嘅sour cream上面放咗蔥花粒,感覺上似中式fusion西式,同時間兩樣嘢又出奇地夾,配埋炸雞,好似三樣嘢融為一體🤣🤣雖然$48得五粒,但係佢個醬真係好好食,值得一試!
2023-09-11 380 浏览
邪惡芝士肉醬味炸雞$50很久沒買香港的街頭小食葵廣真的有很多這類型的小店我先來到這家評分蠻高的炸雞店剛好不用等點外帶時店員有禮貌這蓋子!除了很可愛 還不會悶著炸雞年輕小店的用心,加油那個肉醬的配搭是很有新鮮感,也不會太咸有肉汁juicy,好吃!因為我是回家吃所以沒那麼脆了(哭)還是建議現場盡快享用

邪惡芝士肉醬味炸雞$50

很久沒買香港的街頭小食
葵廣真的有很多這類型的小店
我先來到這家評分蠻高的炸雞
剛好不用等
點外帶時店員有禮貌
這蓋子!除了很可愛 還不會悶著炸雞
年輕小店的用心,加油

那個肉醬的配搭是很有新鮮感,也不會太咸
有肉汁juicy,好吃!
因為我是回家吃所以沒那麼脆了(哭)
還是建議現場盡快享用

2023-08-10 422 浏览
🥢蜂蜜脆脆炸雞 $45呢間係葵廣新炸雞店以前次次黎葵廣都係食chok雞今次一於試吓新攪作第一次試揀左蜂蜜脆脆口味一入口有意料之外嘅芥末味 扣分🥹我expect成嚿都甜加嘛🥲芥末味應該來自炸雞上面嘅白色醬如果大家好似我唔鐘意芥末記得叫佢走白醬雖然杯底有大量蜜糖漿但係因為用杯所以好難點到糖漿比較稀身同甜度不高 唔啱螞蟻嗜甜人士如我😂雖然呢隻味道唔啱我口味但係炸雞本身係出色嘅雞肉juicy唔柴炸衣酥脆而且冇乜油膩感👍🏻
🥢蜂蜜脆脆炸雞 $45
但係炸雞本身係出色嘅
雞肉juicy唔柴
炸衣酥脆而且冇乜油膩感👍🏻
蜂蜜脆脆炸雞
相信炸雞應該系大家嘅comfort food但食過好多間都伏 就算系一啲賣到好貴嘅韓國菜餐廳都可以好伏🥲聽聞呢間啖啖肉嘅老闆以前系做米芝蓮餐廳廚師個名咁把炮 到底又好冇食呢🧐等史努比試完話比大家知😆-👍🏿蜂蜜脆脆 $45呢款系人氣口味 所以史努比嗌嚟試下😆見到menu隔離有張牌寫住招牌自創輕盈啤酒炸漿即系fish & chip炸魚嘅炸漿用咗高身嘅杯去裝 令炸雞唔會浸喺啲醬度搞到淋晒👍🏿所以咬落去超級脆口 加埋少少嘅粟米片食落更加脆🤪又唔會覺得好淋油😚但史努比唔太鍾意上面嗰3 pat淺黃色嘅醬應該系芥末 有啲酸同埋攻鼻😂可唔可以淨系走咗呢隻醬🤣🤣🤣炸雞總共有5件 話到明啖啖肉就梗系冇骨架啦啱晒史努比呢啲懶人🤓全部都大大件 雞肉好嫩滑 仲要爆汁超juicy🤤整體嚟講呢份炸雞幾出色甚至好食過某啲貴價韓國菜餐廳🤭值得大家嚟試味道: 8.5/10性價比: 8/10回頭率: 8/10-
相信炸雞應該系大家嘅comfort food
但食過好多間都伏