2023-11-14
⁉️又到左食好嘢嘅時間,今日就帶大家嚟啦,旺角試吓呢間位於地鐵站附近2分鐘路程嘅韓燒 @seorae.hk 值得介紹嘅去呢度嘅所有前菜都係自助形式,有非常之多嘅選擇㗎!另外食燒肉之前仲會加芝士蛋漿,食到尾聲就可以食芝士蛋啦!。豬肉湯$120拎到上嚟本身以為係一碗平平無奇嘅湯,但係點知原來內有乾坤!睇我啲圖片都見到裏面有幾咁多嘅豬肉,全部都煮到非常軟爛。另外呢個湯做到真正嘅原汁原味,成功帶出咗食材本身嘅鮮味。呢度仲會提供唔同嘅配料,例如有蝦仔醬料等等可以加落個湯度,大家可以自己調校湯嘅味道㗎!。喜來韓豚五花肉$180呢度嘅五花肉係好多朋友都推薦㗎!果然1秒帶你返到韓國,嗰種醬汁同埋調料嘅味道全部都非常正宗!而且口感亦都非常好,加埋生菜食仲正!。真雪花牛肉$228呢度嘅牛肉質素都非常好,佢嘅油脂分布非常平均,燒到出嚟可以做到焦香又juicy 嘅效果!連我哋呢啲地獄廚神都做到㗎!而且$228有咁大盆牛肉真係好抵食呀!。石鍋牛肉拌飯$85呢個石鍋拌飯嘅份量非常充足,而且食材嘅營養搭配都好豐富,我最鍾意嘅就係入邊嘅香菇同埋牛肉粒,佢嘅口感同層次真係好夾!鍾意食辣嘅朋友,可以加埋佢嘅辣醬撈埋食!喜來
。豬肉湯$120
。喜來韓豚五花肉$180
。真雪花牛肉$228
。石鍋牛肉拌飯$85
喜來稀肉 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心7樓