2016-05-19 1458 浏览
超好食超正超平!今日約朋友放工食飯,朋友介紹依間超正冰室!油麻地B2出囗行2步就到,好方便,地方好新淨。一打開餐牌D小菜好吸引,叫咗幾樣大家share 食!先來一個椒鹽鮮魷,好多肉好足料,又香!茄子炆班腩,依個真係冇得頂,淡淡肉,好食得來又唔覺有味精。蝦仁炒蛋D蛋超滑,又多蝦!之後仲加左個焗西蘭花飯,好大碟,好好味!依度D野堅抵食,服務又好!上菜又快!下次再來過!超好食超正超平!今日約朋友放工食飯,朋友介紹依間超正冰室!油麻地B2出囗行2步就到,好方便,地方好新淨。一打開餐牌D小菜好吸引,叫咗幾樣大家share 食!先來一個椒鹽鮮魷,好多肉好足料,又香!茄子炆班腩,依個真係冇得頂,淡淡肉,好食得來又唔覺有味精。蝦仁炒蛋D蛋超滑,又多蝦!之後仲加左個焗西蘭花飯,好大碟,好好味!依度D野堅抵食,服務又好!上菜又快!下次再來過!
超好食超正超平!

先來一個椒鹽鮮魷,好多肉好足料,又香!

茄子炆班腩,依個真係冇得頂,淡淡肉,好食得來又唔覺有味精。

蝦仁炒蛋D蛋超滑,又多蝦!

之後仲加左個焗西蘭花飯,好大碟,好好味!

依度D野堅抵食,服務又好!上菜又快!下次再來過!

超好食超正超平!

先來一個椒鹽鮮魷,好多肉好足料,又香!

茄子炆班腩,依個真係冇得頂,淡淡肉,好食得來又唔覺有味精。

蝦仁炒蛋D蛋超滑,又多蝦!

之後仲加左個焗西蘭花飯,好大碟,好好味!

依度D野堅抵食,服務又好!上菜又快!下次再來過!
2016-05-14
今天再臨喜鳳就係要試「有心波蘿油」,呢個「有心波蘿油」果然好味,內裏除了牛油之外還有河包蛋及番茄,食落不大油利,可能因為有番茄嘅關係!加埋隻蛋,令平平無其唧波蘿油加添更多味道!直得推介!今次還試埋咸牛肉方塊及生炸雞腿沙拉!媽媽和老爸吃了午餐,大碟又扺食,例湯仲要不加味精,正
有心波蘿油
有心波蘿油
  • 生炸雞腿
2016-05-06 498 浏览
好味道嘅蛋包飯,蛋味十足,肉醬夠味,又夠大碟,一個人未必吃得完,別一味熱狗也相當出色,夠晒大隻,還是用司華力腸,用料新鮮,法式麵包烘得很脆!下次要試有心波籮油!
熱狗
熱狗
2016-05-05 660 浏览
下晝餓餓地就衝左入呢間冰室食下午茶,好耐無食鹹牛肉嘅我,一見到「香蔥鹹牛肉方塊磚」即刻吸引住我塊麵包烘得脆卜卜,加埋鹹牛肉簡直係絕配!老公就點左「乾炒豬肉扒出前一丁」食左幾啖先記得影相😂 點知越食越餓再點左個雞脾薯條,好好好好好味道,邪惡嘅野真係無得頂!另外,呢間冰室有幅畫好得意,原來係冰室一家大細都係入面,充滿親情!有機會想試下早餐晚餐支持本地小店!
下晝餓餓地就衝左入呢間冰室食下午茶,
好耐無食鹹牛肉嘅我,
一見到「香蔥鹹牛肉方塊磚」即刻吸引住我

塊麵包烘得脆卜卜,加埋鹹牛肉簡直係絕配!

老公就點左「乾炒豬肉扒出前一丁」
食左幾啖先記得影相😂

點知越食越餓

再點左個雞脾薯條,好好好好好味道,
邪惡嘅野真係無得頂!

另外,呢間冰室有幅畫好得意,
原來係冰室一家大細都係入面,
充滿親情!

有機會想試下早餐晚餐