2024-09-24 49 浏览
喵喵喵🐱 Dessert Time〰️〰️鍾意食甜品嘅你哋,一齊嚟嘆甜品啦😋🤤🧇鮮雜果窩夫外脆內軟嘅口感恰到好處,搭配新鮮嘅水果,清新可口,特別適合炎熱嘅夏天。☁️藍天白雲夏日必試清新爽口特飲,果香四溢,完美解渴🍡🍢波波拼盤炸魚旦&炸燒賣嘅組合好吸引,魚旦外酥內嫩,燒賣嘅肉餡鮮美,鹽酥花嘅酥脆口感,好有層次,枝丸嘅彈性十足,搭配炸薯條,好滿足🐓B B Q蜜糖雞翼甜蜜醬汁跟雞肉的鮮嫩好夾,停唔到口呀🥣桃膠雪燕椰皇(暖)甜品中嘅亮點,濃郁椰香&清新桃膠,令人好舒心。椰果&小丸子嘅搭配,豐富多樣,滿足各種味蕾📍地址:屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖#嘆甜品 #屯門 #甜點 #宵夜
喵喵喵🐱 Dessert Time〰️〰️

鍾意食甜品嘅你哋,一齊嚟嘆甜品啦😋🤤

🧇鮮雜果窩夫

☁️藍天白雲
夏日必試清新爽口特飲,果香四溢,完美解渴

🍡🍢波波拼盤

🐓B B Q蜜糖雞翼
甜蜜醬汁跟雞肉的鮮嫩好夾,停唔到口呀

🥣桃膠雪燕椰皇(暖)

📍地址:屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖

#嘆甜品 #屯門 #甜點 #宵夜
🍨我地一家去左屯門食甜品 圓滿結尾中秋節😆呢間既裝修係🐱ᴛʜᴇᴍᴇ 牆上仲有貓爬架 超過癮❣️ᴍᴇɴᴜ超多選擇 小食甜品都非常高質 性價比超高~🍮焦糖布甸配雪糕一定要叫呀女至愛既布甸😝!布甸Q彈滑身 加埋滿滿焦糖醬 勁滿足😋揀左雲呢拿味雪糕 同焦糖布甸係絕配🫶🏻🍧榴槤飄雪榴槤落得好足料!絕對可以滿足到榴槤慾望🤤冰底竟然配左牛奶味🤍成個感覺唔同晒 超好食因為一般榴槤既甜品都會配椰奶🫥裏面仲有小丸子同埋水晶粉 多重口感💞重點呢度超好 成支煉奶擺低俾你自己慢慢加🥰🧇宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫呢個係屯門店限定🌟一定要嗌黎試下!兩款窩夫既茶味都好突出 食落唔會太甜加埋麻糬既口感好煙靭😗啱晒麻糬控💓窩夫外脆內軟 加埋靚靚擺盤 100分💯🌽粟米雞拼盤用椒鹽炸既粟米同雞粒超香口~而且份量超多!🧃芒果檸檬汁呢度淨係果汁既選擇都超多!食左咁多甜品就揀左杯冇咁甜既芒果+檸檬酸酸甜甜 飲落好ꜰʀᴇsʜ🤍
🍨
我地一家去左屯門食甜品 圓滿結尾中秋節😆
呢間既裝修係🐱ᴛʜᴇᴍᴇ 牆上仲有貓爬架 超過癮❣️
ᴍᴇɴᴜ超多選擇 小食甜品都非常高質 性價比超高~

🍮焦糖布甸配雪糕
一定要叫呀女至愛既布甸😝!
布甸Q彈滑身 加埋滿滿焦糖醬 勁滿足😋

裏面仲有小丸子同埋水晶粉 多重口感💞
重點呢度超好 成支煉奶擺低俾你自己慢慢加🥰
榴槤飄雪

🧇宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫
呢個係屯門店限定🌟一定要嗌黎試下!
兩款窩夫既茶味都好突出 食落唔會太甜
加埋麻糬既口感好煙靭😗啱晒麻糬控💓
窩夫外脆內軟 加埋靚靚擺盤 100分💯
宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫

🌽粟米雞拼盤
用椒鹽炸既粟米同雞粒超香口~而且份量超多!
粟米雞拼盤

🧃芒果檸檬汁
呢度淨係果汁既選擇都超多!
食左咁多甜品就揀左杯冇咁甜既
芒果+檸檬酸酸甜甜 飲落好ꜰʀᴇsʜ🤍
焦糖布甸配雪糕
榴槤飄雪
宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫
粟米雞拼盤
2024-09-21 21 浏览
難得黎到屯門,當然要一訪依間隱世高質甜品舖🥴❤️ 舖內裝修佈滿可愛活潑嘅貓咪公仔🐱 打卡影相就啱曬😘 貓奴不能錯過😚 首先試咗店舖推薦嘅特色窩夫🤩 鐵觀音茶醬麻糬窩夫✅ 窩夫可選配各款口味嘅雪糕或雜果盆,非常豐富😚 碟上更有得意嘅貓貓圖案畫碟🫶 超有誠意🌟 窩夫有四大件勁足料🤩 兩個女仔分住食都超飽🤭 上面舖有大大塊麻糬,煙韌又可口😋 一旁附有勁香嘅鐵觀音茶醬,食落別具韻味❣️ 另外點了一份心太軟同埋焦糖燉蛋❤️ 同樣擺盤非常精美🫶 心太軟烘熱送上,內裡嘅流心朱古力餡醇香迷人🤤 外層朱古力蛋糕鬆化可口,滋味滿分😚 焦糖燉蛋表面嘅焦糖薄脆甘甜,底部燉蛋嫩滑細緻,令人食唔停口😆 㨂咗一杯是日特飲藍天白雲☀️ 意境好靚🥰 飲落清爽解膩,帶有淡淡嘅蘋果香,伴甜品一流👍

鐵觀音茶醬麻糬窩夫

心太軟
焦糖燉蛋
藍天白雲
2024-09-21 35 浏览
雖然已經過左暑假 但天氣依然係十分熱Hathy 同Hannah 成日嗌住要食冰 所以琴日放學 就帶佢地去左「嘆甜品」呢度好多選擇 除左滿足到兩姊妹 仲可以滿足埋媽咪我地一入到去就叫左好多野食😅萳荋寶寶推介Oreo 飄雪 呢款係驚喜 完全冇諗過 旁邊細細粒既麻糬bb咁好食😍凍椰皇榴槤飄香 (推介👍🏽)(椰皇鮮奶蛋白 、馬來西亞D24榴槤果肉、椰果及椰汁)啖啖濃濃既榴槤果肉 入面仲有好多椰果 口感非常豐富🤤焦糖脆脆花生醬甜奶鮮忌廉窩夫(推介👍🏽) 每啖都有少少焦糖脆脆 同花生醬 但又出奇地唔太甜 窩夫外脆內軟 口感亦好豐富我地係好鍾意食焦糖脆脆 大愛 🤤另外我地仲叫左焦糖脆餅飄雪炸魚旦燒賣炸薯條藤椒麻辣雞翼呢度有咸又有甜 滿足❤️其實仲有好多野想食 下次要再去過🥰
雖然已經過左暑假 但天氣依然係十分熱
呢度好多選擇 除左滿足到兩姊妹 仲可以滿足埋媽咪
我地一入到去就叫左好多野食😅
萳荋寶寶推介

Oreo 飄雪
呢款係驚喜 完全冇諗過 旁邊細細粒既麻糬bb咁好食😍

凍椰皇榴槤飄香 (推介👍🏽)
(椰皇鮮奶蛋白 、馬來西亞D24榴槤果肉、椰果及椰汁)
啖啖濃濃既榴槤果肉 入面仲有好多椰果 口感非常豐富🤤

焦糖脆脆花生醬甜奶鮮忌廉窩夫(推介👍🏽)

另外我地仲叫左

呢度有咸又有甜 滿足❤️

其實仲有好多野想食 下次要再去過🥰

• 焦糖脆餅甜奶鮮忌廉窩夫
2024-09-20 31 浏览
好久沒有晚飯後有興緻吃個甜品,其實感覺真不錯。甜品就是讓人有點甜絲絲,一點開心的感覺,有時候就需要。椰皇榴槤飄香 $68椰皇清甜,撞上榴槤濃郁味道,再加冰凍口感。薑汁糖水寧波湯丸 $33湯丸是花生口味,湯丸皮夠Q 彈,薑湯正常薑味,還有桂花碎。鐵觀音茶醬麻糬窩夫(曲奇雪糕)$78這個組合是永遠搭的combination。冰凍的雪糕加在暖和的窩夫上。鐵觀音茶醬令這份窩夫有一份與別不同的味道,不會是到處都有的窩夫。金鳳鮮茶 跟餐 $8茶味濃而清新,效果不錯。綜合水果茶 $36甜度剛好,水果味有出來。°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°嘆甜品 @tandessert📍 屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖#MrsLong #hk #hkbloggermama #Longs #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers

椰皇榴槤飄香 $68
椰皇清甜,撞上榴槤濃郁味道,再加冰凍口感。

薑汁糖水寧波湯丸 $33
湯丸是花生口味,湯丸皮夠Q 彈,薑湯正常薑味,還有桂花碎。

鐵觀音茶醬麻糬窩夫(曲奇雪糕)$78

金鳳鮮茶 跟餐 $8
茶味濃而清新,效果不錯。

綜合水果茶 $36
甜度剛好,水果味有出來。

甜品 @tandessert
📍 屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖

2024-09-19 19 浏览
✨雪糕香蕉船呢道甜品真係夏日既完美享受😎冰涼既雪糕搭配新鮮既香蕉,口感豐富,甜而不膩👍🏻👍🏻✨椰皇芒果小丸子椰香濃郁既小丸子配上甜美既芒果,口感滑嫩,清爽可口。每一啖都能感受到熱帶水果既清新🤩仲有滑滑既椰皇👍🏻👍🏻✨心花怒放菜名聽起來就讓人心情愉悅,有齊多款水果🤭小朋友至愛,而且仲大大杯,份量充足👍🏻👍🏻✨小食拼盤多樣化既小食拼盤,適合同朋友分享。每一種小食都有獨特既風味,有炸燒賣、薯條、雞粒,樣樣都好食😋✨BBQ蜜糖雞翼雞翼外皮酥脆,內裡多汁,蜜糖既甜味同雞翼完美結合,讓人回味無窮。✨糖不甩丸子窩夫呢個係一道創意甜品,將傳統既糖不甩與窩夫結合,口感豐富,甜而不膩,是甜品愛好者必試之一🤭🤭✨益力多乳酸飲品酸甜適中,清爽解渴,仲有助於消化,係餐後既理想選擇🫶🏻🫶🏻嘆甜品 (屯門)屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖

✨雪糕香蕉船

✨益力多乳酸

甜品 (屯門)
屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖
2024-09-17 41 浏览
身為大西北嘅一份子,間唔中都會去屯門搵食,甜品嚟講我就最鍾意去呢一間,就算唔係堂食,以前有車河都會落嚟紅橋呢邊買外賣甜品食,今次就約埋幾個朋友食完飯之後嚟食甜品懷緬一下。🟡岩鹽拖肥Oreo 鮮忌廉窩夫身為Oreo控唔食唔得,窩夫上面灑上拖肥、果仁同埋Oreo,幾個好味元素配搭埋一齊,而窩夫啱啱整起熱辣辣,感覺鬆軟,而雪糕都配返Oreo雪糕,好食。🟠焦糖脆脆花生醬甜奶鮮忌廉窩夫朋友叫咗呢個,見到勁多焦糖脆脆喺上邊,勁邪惡,但好吸引。喺窩夫入邊仲加咗麻糬,一咬落去嗰種煙靭感覺,再加上鬆軟嘅窩夫,多重口感出咗嚟😆😆🟣鐵觀音茶醬麻糬窩夫一嚟到我就即刻講咗句咁少女嘅,有蝴蝶拌碟,仲有啲彩色珠珠好靚咁,麻糬成塊鋪咗喺個甜品嘅中間,仲有啲粉紅色喺上邊,有啲似公主嘅白紗裙🤣🤣鐵觀音茶醬都幾濃。🟢熟食⭐炸燒賣⭐波波拼盤 ⭐鹽酥雞粒⭐港式懷舊咖哩三寶⭐炸雞軟骨⭐脆Q地瓜球叫左好多款熟食,特別推薦港式懷舊咖喱三寶,個醬溝埋豬皮同燒賣,真係好開胃,波波拼盤我哋叫咗麻辣味,不過辣味唔係好濃,啱晒同啲唔係好食得辣嘅朋友share🫶🏻;脆Q地瓜球入邊塞滿滿滿嘅番薯蓉,而且因為啱啱整起晒,好香。🔴飲品我叫咗杯藍天白雲

🟡岩鹽拖肥Oreo 鮮忌廉窩夫

⭐港式懷舊咖哩三寶
炸雞軟骨
⭐脆Q地瓜球

🔴飲品
我叫咗杯藍天白雲,見到杯嘢有幾層layer嘅顏色,波子汽水嘅味道,上邊用咗啲忌廉嚟扮雲,有心思。
2024-09-15 18 浏览
一間以貓為主題的甜品店😍 玻璃門除了貼餐牌外還有領養貓貓的傳單,店內有很多貓貓的裝飾及畫碟都以貓圖案為主😍甜品種類很多有中式糖水,窩夫,雪花冰,楊枝金露,奶昔,梳打。。。還有小食,炸物等總有一款合你口味😋糖不甩估唔到皮超新鮮軟糯,平時多數都是配花生碎,這裡除了花生碎外還加上杏仁片又幾特別😋岩鹽拖肥oreo 鮮忌廉窩夫配雪糕😋又係好好味之選😋 窩夫外脆內軟好香蛋味,配上忌廉雪糕一齊食好滿足😋

岩鹽拖肥oreo 鮮忌廉窩夫配雪糕😋又係好

2024-09-04
用餐时段
宵夜
食左好多年嘅甜品店,同朋友喺屯門食完飯嘅指定動作,有時明明唔係要去嗰度附近都會專登落車買返屋企,因為真係好好食👏🏻 今次又同朋友去食,忍唔住叫到成檯都係。 🟥 岩鹽拖肥Oreo 鮮忌廉窩夫呢個窩夫真係一定要試,佢個拖肥唔會太甜,上面仲加咗香脆嘅果仁同曲奇,同鬆軟嘅窩夫真係好夾。對於我地呢啲Oreo控,仲要連雪糕都揀埋曲奇味,食完真係相當滿足。🟨 焦糖脆脆花生醬甜奶鮮忌廉窩夫每次嚟嘆甜品我都要食呢個,係格仔餅嘅高配版,佢地落焦糖脆脆真係唔手軟,超多!個窩夫真係好蛋同麵粉香!今次我再加埋麻糬係入面,口感再豐富咗!我仲配埋豆腐味雪糕,都幾正!🟧 鐵觀音茶醬麻糬窩夫首先一嚟已經比佢menu個賣相吸引咗,實物都真係好靚!佢最特別嘅係麻糬就咁成塊上碟,煙煙韌韌,麻糬控一定唔可以錯過!佢另一個重點鐵觀音茶醬都真係有好香濃嘅茶味,唔會死甜,配埋窩夫就啱啱好。雪糕我就揀咗呢排大熱嘅開心果味,都好正。 🟫 炸燒賣 (椒鹽)、波波拼盤 (麻辣)又係必叫項目,燒賣配埋泰式醬真為好惹味!朋友鍾意食麻辣,所以波波就揀左麻辣粉,裡面有燒賣、花枝丸、魚蛋同薯條,個人覺得麻辣味可以再強啲會更惹味。🟨 鹽酥雞粒、炸雞軟骨

🟥 岩鹽拖肥Oreo 鮮忌廉窩夫

🟨 焦糖脆脆花生醬甜奶鮮忌廉窩夫

🟧 鐵觀音茶醬麻糬窩夫

🟫 炸燒賣 (椒鹽)、波波拼盤 (麻辣)

🟨 鹽酥雞粒、炸雞軟骨
雞粒份量多,炸到鬆鬆脆脆,點埋泰式醬,大家勁快就清咗成碟!炸雞軟骨就正常發揮。

🟪 脆Q地瓜球
勁大粒!外脆內煙韌!裡面中心好似有啲芋泥咁好好食!

🟦 港式懷舊咖哩三寶
豬皮夠軟淋,蘿蔔都幾甜,魚蛋就普通,不過個醬汁唔係普通咖哩,係加埋平時食雞翼尖果浸蒜蓉辣椒味,夠晒惹味冇得輸!

🟩 飲品
近排盡量少飲凍嘢,估唔到呢度都有熱飲選擇,我揀咗蜜桃茶,好香又唔甜。我朋友就揀咗杯都唔錯嘅益力多乳酸,同埋杯超啱打卡嘅「藍天白雲」,個樣勁靚!佢話飲落去酸酸甜甜咁,好舒服同解膩。
屯門紅橋有間甜品店一同假日就好多人嚟食☀️除咗有雪花冰、楊枝甘露、芋圓、心太軟、中式糖水仲有窩夫同炸物小食,真係多到一次試唔哂啊!🥄榴槤忘返$58 配料十足,啖啖都食到D24榴槤肉、西米、椰果等等上面仲有一嚿榴槤雪糕真係好香,好足料啊🤩🤩窩夫款式花多眼亂🧇🍵宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫 $70窩夫好大份,足夠2至3人share兩款口味嘅窩夫中間夾住麻糬口感外脆內軟,食到麻糬嘅煙韌口感😍另可揀一款口味嘅雪糕~🍫朱古力心太軟軟滑朱古力流心好似瀑布咁湧出嚟朱古力甜而不膩,外脆內軟揀配朱古力雪糕,朱古力控必食!🍮焦糖布丁配雪糕 $42出色🍮好似喺日本食嘅一樣蛋味香濃,口感細滑焦糖味甜度恰到好處~除咗甜品仲有小食BBQ蜜糖雞翼同小食拼盤有鹽酥雞粒、薯條、椒鹽燒賣、雞軟骨款款香脆可口,過下口癮唔錯!
屯門紅橋有間甜品店一同假日就好多人嚟食☀️

除咗有雪花冰、楊枝甘露、芋圓、心太軟、中式糖水
仲有窩夫同炸物小食,真係多到一次試唔哂啊!

🥄榴槤忘返$58

配料十足,啖啖都食到D24榴槤肉、西米、椰果等等
上面仲有一嚿榴槤雪糕
真係好香,好足料啊🤩🤩

窩夫款式花多眼亂🧇
🍵宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫 $70

窩夫好大份,足夠2至3人share
兩款口味嘅窩夫中間夾住麻糬
口感外脆內軟,食到麻糬嘅煙韌口感😍
另可揀一款口味嘅雪糕~

🍫朱古力心太軟

軟滑朱古力流心好似瀑布咁湧出嚟
朱古力甜而不膩,外脆內軟
揀配朱古力雪糕,朱古力控必食!

🍮焦糖布丁配雪糕 $42

出色🍮好似喺日本食嘅一樣
蛋味香濃,口感細滑
焦糖味甜度恰到好處~

除咗甜品仲有小食

BBQ蜜糖雞翼同小食拼盤

有鹽酥雞粒、薯條、椒鹽燒賣、雞軟骨
款款香脆可口,過下口癮唔錯!
2024-09-10 17 浏览
貓奴必到之甜品店🐱全店都充滿貓貓痕跡甜品都有大大個貓頭係度點捨得食啊😍-🐾宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫 $70配朱古力雪糕兩款茶味窩夫都好突出宇治抹茶更清新 麻糬拉絲感滿滿窩夫外脆內軟 擺盤精美又好吃🥨-🐾下午茶餐都好抵食$43台灣紅豆甜奶丹麥吐司配雲呢拿雪糕 & 拿鐵咖啡 紅豆軟身沙沙口感 又不會太甜丹麥吐司甜甜地 邊邊夠脆身😍-🐾心太軟 $52配雲呢拿雪糕是必需的!!!等候時間不算太長黎到即食 個流心犯哂規🙌🏻用左比利時朱古力 唔會太甜又唔會苦🤣-🐾小食都好驚艷粟米雞拼盤 $33原味椒鹽炸粟米同埋雞粒份量多又唔會炸到好乾港式懷舊咖喱三寶 $32好喜歡個醬汁 唔辣 重蒜蓉🧄-除左嘆甜品可以嘆埋小食咸甜都掂👍🏻-📍嘆甜品📌屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖
貓奴必到之甜品店🐱
配雲呢拿雪糕 & 拿鐵咖啡
紅豆軟身沙沙口感 又不會太甜
丹麥吐司甜甜地 邊邊夠脆身😍
🐾心太軟 $52
配雲呢拿雪糕是必需的!!!
等候時間不算太長
咸甜都掂👍🏻
📍嘆甜品
📌屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖
2024-09-10 27 浏览
今次黎到屯門出名既甜品店嘆甜品,佢地既甜品真係好多選擇!成間舖頭都充滿着貓貓裝飾,貓奴一定會好開心桃膠雪燕椰皇估唔到咁足料!燉奶好滑,連埋椰皇食好潤🫶🏼最正係佢地既桃膠同雪燕,真係俾足一碗你自己倒入去食,桃膠仲要大大粒椒鹽小食拼盤呢個拼盤分別有薯條、炸雞、雞腎同炸燒賣,嘢食炸得啱啱好,唔會炸到好乾或者好油,唔錯👍🏼有機蜜糖丹麥吐司配開心果雪糕簡單但好味!吐司外脆內軟,配埋蜜糖同忌廉真係好香,小朋友都好鍾意食~開心果雪糕都好香,連埋吐司一齊食口感好豐富白桃烏龍食咗咁多甜嘢,飲番杯白桃烏龍茶就最啱啦!有浸淡淡嘅白桃味,中和口腔嘅甜味岩鹽奶蓋無花果乾窩夫配日式焦糖燉蛋淨係睇個樣都覺得正呀!奶蓋好香好滑,加埋窩夫一齊食真係好夾~我哋特登加咗麻糬,食落好煙靭。焦糖燉蛋好重奶味,鍾意布甸嘅朋友一定唔可以錯過!士多啤梨乳酸底層有士多啤梨果肉,加埋乳酸,酸酸甜甜咁好開胃,不過如果好似我地咁食咁多甜品就會有d漏lol總括嚟講呢間甜品舖嘅嘢食真係唔錯,而且大大份好抵食!好適合一家大細個share食

桃膠雪燕椰皇

椒鹽小食拼盤

有機蜜糖丹麥吐司配開心果雪糕

白桃烏龍

岩鹽奶蓋無花果乾窩夫配日式焦糖燉蛋

士多啤梨乳酸

2024-09-08 32 浏览
/屯門紅橋有間好出名既甜品鋪緊係約埋朋友一齊黎嘆甜品食野❤️佢地除左甜品,都仲有小食可以叫呀🥰🧇宇治抺茶拼烏龍茶麻糬窩夫窩夫係佢地招牌菜!真係ok😂份量幾大,兩款茶味都好出,麻糬好有咬口,唔會好甜,好食👍🏻🍮🍦焦糖布丁配雪糕 $42布丁好滑,一啲都唔流,唔會太甜🤪曲奇雪糕同佢好夾,仲有其他口味雪糕可以揀🍢炸雞軟骨好脆口,無雪藏味😍🍡脆Q地瓜球好脆口,有梅子粉包住,食落幾開胃,入面芋泥仲好煙韌🤤🧆台式拼盤有鹽酥雞、花枝丸同地瓜球。大愛花枝丸,好彈牙😂鹽酥雞外脆內軟,唔係齋食炸粉果隻!地瓜球出色🤣☁️藍天白雲應該係波子汽水加鮮忌廉,打卡一流🤫🥭芒果沙冰朋友話沙冰超滑,芒果熟度岩岩好🫶🏻
屯門紅橋有間好出名既甜品
緊係約埋朋友一齊黎嘆甜品食野❤️
佢地除左甜品,都仲有小食可以叫呀🥰

🧇宇治抺茶拼烏龍茶麻糬窩夫
窩夫係佢地招牌菜!真係ok😂
份量幾大,兩款茶味都好出,麻糬好有咬口,唔會好甜,好食👍🏻

🍮🍦焦糖布丁配雪糕 $42
布丁好滑,一啲都唔流,唔會太甜🤪
曲奇雪糕同佢好夾,仲有其他口味雪糕可以揀

🍢炸雞軟骨
好脆口,無雪藏味😍

🍡脆Q地瓜球
好脆口,有梅子粉包住,食落幾開胃,入面芋泥仲好煙韌🤤

🧆台式拼盤
有鹽酥雞、花枝丸同地瓜球。
大愛花枝丸,好彈牙😂
鹽酥雞外脆內軟,唔係齋食炸粉果隻!
地瓜球出色🤣

☁️藍天白雲
應該係波子汽水加鮮忌廉,打卡一流🤫

🥭芒果沙冰
朋友話沙冰超滑,芒果熟度岩岩好🫶🏻
屯門虹橋出名係美食聚集地😍新墟輕鐵站附近嘅#歎甜品 不知不覺屹立了十多年,身邊唔少朋友都係佢既常客,佢默默地耕耘為屯門既牛牛提供大量優質及種類繁多既新式甜品👏最近見過網上打卡窩夫雪糕拼盤仲要好吸引,價錢亦好實惠,於是我哋就決定試吓美食😋🔹竹炭黑芝麻麻糬窩夫配朱古力雪糕必試的煙靭麻糬窩夫!窩夫有六件,份量非常十足,外脆內軟的窩夫配上紅豆醬及軟糯Q彈麻糬,口感豐富令人回味😋🔹榴槤忘返軟滑的口感的榴槤,細膩質感與滋味加上香濃的榴槤雪糕,層次豐富風味獨特,榴槤愛好者不容錯過😋🔹法式焦糖燉蛋香濃焦糖面配合香濃軟滑的的燉蛋,一脆一軟令口感層次好豐富🔹椰皇楊枝甘露清甜滑溜的原隻椰子,倒入椰汁的芒果楊枝甘露超滿足 搭配椰汁花奶與西米露的香味鮮甜口感一流🔹小食拼盤~五重滋味享受炸燒賣外脆內軟金黃香脆既鹽酥雞粒質感柔嫩及肉汁豐富雞軟骨爽脆惹味、炸薯條鬆軟酥脆🔹士多啤梨乳酸 青蘋果乳酸🥤✨喺炎炎夏日為你帶來酸甜又清爽嘅味道☀ 清新水果香氣 飲起來超級清爽 🥤

🔹竹炭黑芝麻麻糬窩夫配朱古力雪糕

🔹榴槤忘返
軟滑的口感的榴槤,細膩質感與滋味
加上香濃的榴槤雪糕,層次豐富風味獨特,榴槤愛好者不容錯過😋

🔹法式焦糖燉蛋
香濃焦糖面配合香濃軟滑的的燉蛋,一脆一軟令口感層次好豐富

🔹椰皇楊枝甘露
清甜滑溜的原隻椰子,倒入椰汁的芒果楊枝甘露超滿足
搭配椰汁花奶與西米露的香味鮮甜口感一流

🔹小食拼盤~五重滋味享受
炸燒賣外脆內軟
金黃香脆既鹽酥雞粒質感柔嫩及肉汁豐富
雞軟骨爽脆惹味、炸薯條鬆軟酥脆

🔹士多啤梨乳酸 青蘋果乳酸
🥤✨喺炎炎夏日為你帶來酸甜又清爽嘅味道☀
清新水果香氣 飲起來超級清爽 🥤
2024-09-03
2024-09-07 42 浏览
屯門一向有間小有名氣既甜品店,成日滿座要排隊等位,不過美食係值得等待既🥰仲有必試屯門店限定既宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫,真係好好味,抺茶控一定要試!我仲配埋開心果味雪糕添,真係回味!見到有榴槤甜品我又一定會叫🤤依度既榴槤落得好足料,完全滿足我既榴槤慾🤤其他甜品都大份又高質!除左甜品,小食一樣咁惹味!下午茶套餐仲好抵添!Food list🍽️宇治抺茶拼烏龍茶麻糬窩夫 D24榴槤雪燕撈法式焦糖燉蛋配雪糕芒燕濃情原味椒鹽炸魚蛋燒賣藤椒麻辣雞翼

其他甜品都大份又高質!

除左甜品,小食一樣咁惹味!下午茶套餐仲好抵添!

Food list🍽️

宇治抺茶拼烏龍茶麻糬窩夫