2024-09-11 198 浏览
落雨天總係想食啲熱辣辣嘅嘢,今次同屋企人去食一間好耐冇去食嘅砂鍋雞湯米線。砂鍋花膠雞湯翅烏冬 $97砂鍋到成個湯上到嚟都仲係滾緊,熱辣辣。個湯一上到嚟已經見到有花膠魚同雞,食食仲會發現金華火腿。個雞湯超濃郁,飲極都覺得唔夠砂鍋胡椒豬肚福果米線 $70米線一上嚟已經好濃郁嘅黑椒味,豬肚洗得好乾淨,完全冇臊味,一邊食一邊飲飲到個人暖笠笠。砂鍋雲吞雞米線 $72對比起前面兩個就比較遜色啦,但因為個雞湯底都好出色,雲吞都好新鮮,所以其實都好好食。鍾意飲湯,又鍾意食食麵嘅人真係好推介大家嚟食。

砂鍋花膠雞湯翅烏冬 $97

砂鍋胡椒豬肚福果米線 $70

砂鍋雲吞雞米線 $72

鍾意飲湯,又鍾意食食麵嘅人真係好推介大家嚟食。
胡麻雞絲半刀削麵 ⭐️⭐️⭐️⭐️ $65嚟講算正正常常對得住個價錢,係普通嘅一個胡麻雞絲撈,不過佢份量好足,麵唔係好多但雞絲同青瓜都有好多,夏日熱辣辣食呢個好正,不過嚟到就唔好食呢樣咁嘥啦,叫佢其他先試到花膠鮑魚濃雞湯米線⭐️⭐️⭐️⭐️ 佢啲雞湯底好濃郁,食得出係用好多雞同花膠熬出嚟,今日因為胃口唔好就冇叫到砂窩試所以試唔到啲雞正唔正,見隔離枱個個都叫花膠鮑魚砂窩雞煲好香好正份量足,你可以叫米線、米粉、白飯,有一隻鮑魚三塊花膠同雞,$95如果質素高都唔錯👍🏻不過今次就試唔到,等我下次胃口好啲再試下先

胡麻雞絲半刀削麵 ⭐️⭐️⭐️⭐️

花膠鮑魚濃雞湯米線⭐️⭐️⭐️⭐️

胡麻醬手撕雞拌麵
花膠鮑魚濃雞湯米線
2024-08-21
胡麻醬手撕雞拌麵
花膠鮑魚濃雞湯米線
2024-06-27 558 浏览
味道可以$100以內有雞湯翅2個人食一煲都夠飽原本都覺得可以有下次賣單個陣 我尾數有$4我比左1個$2,1個$1,2個5毫個職員同我講話5毫找唔到出去唔收呢個係咩答案黎?你同我講有咩用?你唔同政府講?佢仲要無痴唔收毫子我無嘈 同另一半搵左個$5比佢找不過我就唔會再有下次
味道可以
$100以內有雞湯翅
2個人食一煲都夠飽
原本都覺得可以有下次
賣單個陣 我尾數有$4
我比左1個$2,1個$1,2個5毫
個職員同我講話5毫找唔到出去唔收
呢個係咩答案黎?
你同我講有咩用?你唔同政府講?
佢仲要無痴唔收毫子
我無嘈 同另一半搵左個$5比佢找
不過我就唔會再有下次
2024-06-02 663 浏览
今日路經元朗幫襯咗呢一間已滋味雞湯湯底做招徠嘅麵店,味道唔錯,最欣賞就係碗麵上枱嘅時候仲係熱辣辣出晒煙。呢個係砂鍋姬松茸螺頭乾貝花菇雞,面就揀咗刀削麵。唔好諗住姬松茸嗰頭乾花個名好勁揪,其實都係切晒粒粒,不過已$77嚟講其實性價比非常高。佢啲雞都幾靚,而且個湯煲出嚟又唔會好油,有一種好滋潤嘅感覺,我最後湯都飲清光。另一碗就叫咗藥膳醉雞刀削麵,醉雞同個刀削麵分開上,醉雞用嘅花雕酒都幾香,佢碗刀削麵個湯底都有啲藥材材料,一啲都唔馬虎。
2024-06-01 519 浏览
我自己是超級中意食雞湯翅嘅人,中意食雞湯翅真系要去試下,我去開元朗一定會去食,雞湯翅味濃郁 足料,我推介配日式出前一丁,原來都系好夾的,湯超鮮甜,大家去開元朗記得去試下
2024-04-20 507 浏览
砂鍋桃膠椰子🥥雪梨🍐一上枱滾滾來熱辣辣 鍋物可以加粉絲/准山面⋯個人選粉絲 盡吸湯內精華再加6蚊轉雞髀🍗(滑溜彈口好多)海底椰多到數唔晒 每一啖都有椰味雪梨就係乾身款式 但浸完遊個湯水都有咬口個人月事完 食飽飽飲完湯 好滿足😌既一餐
砂鍋桃膠椰子🥥雪梨🍐
一上枱滾滾來熱辣辣 鍋物可以加粉絲/准山面⋯
個人選粉絲 盡吸湯內精華
再加6蚊轉雞髀🍗(滑溜彈口好多)
海底椰
多到數唔晒 每一啖都有椰味
雪梨就係乾身款式 但浸完遊個湯水都有咬口

個人月事完 食飽飽飲完湯 好滿足😌既一餐
2024-03-02 628 浏览
天寒地凍,最想食返D熱辣辣嘅湯麵保暖,去嚐.雞湯點了,砂鍋佬米鮮淮山煮雞酒稻庭烏冬🍜香濃雞湯冇味精再加上雞酒煮烏冬,酒味幾香醇,飲完有幾分醉意,湯內有幾塊雞件,但肉質唔算滑,湯內有雲耳、龍眼肉及大量薑片,但又唔覺有鮮淮山🧐飲完湯夠晒驅風驅寒又暖胃,煲仔上熱辣辣又保溫,冬天首選。

天寒地凍,最想食返D熱辣辣嘅湯麵保暖,去嚐.雞湯點了,
砂鍋佬米鮮淮山煮雞酒稻庭烏冬🍜
香濃雞湯冇味精再加上雞酒煮烏冬,
酒味幾香醇,飲完有幾分醉意,
湯內有幾塊雞件,但肉質唔算滑,
湯內有雲耳、龍眼肉及大量薑片,
但又唔覺有鮮淮山🧐
飲完湯夠晒驅風驅寒又暖胃,
煲仔上熱辣辣又保溫,
冬天首選。
2024-02-18 605 浏览
天氣凍就想食熱辣辣嘅野,諗起尼間米線,今次試下佢個黃酒雞。晚黑來好多人,排晒隊。點個黃酒雞,上來嘅時候嚇親,成個煲咁樣拎上來,可想而之份量超足,黃酒味好濃,甜甜地,雞肉都好嫩滑。
2024-01-28 675 浏览
今個星期天氣好凍呀 得5度真係凍到騰騰震 最適合就係食番碗熱辣辣砂窩米線暖一暖身🔥🔥⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰▪️ 招牌砂鍋花膠雞鮑翅(鮑魚2隻)配米線$112砂鍋真係冬天必食 一上碟就聞到好香既雞湯味唔會覺得好多味精 湯底非常滋補 仲會食到好多翅仔 但份量比較少 同埋有好多花膠仔 口感唔錯 花膠唔會好靭 鮑魚煮得剛剛好 唔會太咬唔開 而雞件火侯剛好😋😋▪️砂鍋雲吞雞 $70湯底都係一樣 呢款配雲吞雞 雲吞件數適中 而且入面蝦都好新鮮彈牙 可以試一試整體食物溫度夠熱 而且份量適中 價錢唔算貴 值得一試👌🏼

今個星期天氣好凍呀 得5度真係凍到騰騰震
最適合就係食番碗熱辣辣砂窩米線暖一暖身🔥🔥

▪️ 招牌砂鍋花膠雞鮑翅(鮑魚2隻)配米線$112

砂鍋真係冬天必食 一上碟就聞到好香既雞湯味

▪️砂鍋雲吞雞 $70

整體食物溫度夠熱 而且份量適中 價錢唔算貴 值得一試👌🏼
2024-01-07 626 浏览
放假下午茶時間唔太肚餓,想落樓隨便去間餐廳食小小嘢暖胃,就入咗呢間主打雞湯醉雞嘅餐廳。餐牌有足料靚湯,仲寫明有雞件3件,覺得幾唔錯,所以叫咗碗桃膠椰子雪梨。點知黎到一撈,望落巳經好伏。桃膠搵唔到,啲雞件好似幅圖咁嘅樣。勁細舊嘅雞翼兼分兩件,件?雞胸仲要淨係斬淨小小肉。我問啲staff,咁樣都算足料?佢答我桃膠可能煮溶咗,雞件係碎件。嘩,我真係開眼界,唔怪之得隔離排曬隊,呢間咁冷清。48蚊換一碗廚餘。

足料靚湯

喺呢度除咗試過砂鍋雞之外,佢嘅醉雞都幾好食!價錢係$52 ,但係標明係醉雞髀!除咗雞髀之外亦都可以揀雞卷,入口好滑嘟嘟,而且醉雞好入味,好濃酒香。誠意推介必點之一!

經過見到星期日嘅晚幾多人排隊,主打無味精雞湯既食店。砂鍋雲吞雞 $72我哋叫咗 砂鍋雲吞雞 ,成個砂鍋咁樣上枱,咁啱開始有陣陣涼意,秋冬天食真係一流! 就算上枱一陣都keep得住個溫度,但係對無味精有少少保留,食完都會口渴~~~ 但係賣相同份量整體都唔錯。
經過見到星期日嘅晚幾多人排隊,主打無味精雞湯既食店。

砂鍋雲吞雞 $72

2023-11-11 455 浏览
砂鍋雲吞雞+轉刀削麵 🐓首先讚下佢用砂鍋上,上枱熱辣辣,始終湯一定熱嘅好飲啲,呢方面佢就做得幾好。個湯雞味濃嘅,亦有雞油香,而且店家落咗啲金華火腿,為碗湯添上一層鹹香。可惜湯主要鹹香為主,少咗啲甜味,亦冇其他舖頭會用大量雞腳煲出嚟嘅厚度,有改善空間。🤔配料有幾嚿雞、雲吞同菜。雲吞得兩粒,而且尺寸偏細,好在都有肉味同原隻蝦仔,味道尚可,但唔係好夠喉囉。刀削麵令我有少少失望,唔係我想像中厚厚哋、好彈牙嗰種,反而似台灣關廟麵,偏薄偏淋,勝在量多而已。🥲花膠雞湯+飯 🐓雖然話係花膠雞湯,但係飲落同普通雞湯冇分別,無花膠嗰種濃稠同黏口嘅感覺,花膠質素固然同價錢成正比,唔好期望係酒樓食到既質素🤣,但分量十足同偏爽口。值得一讚既係店家標榜無味精,食完成餐都唔會話口渴。雞方面要睇彩數,我哋分別嗌左兩個。一個有原隻雞髀,多肉易食,一個是胸跟背,碎骨會多啲。但整體都冇話好滑,而且味道偏淡。好彩店家有豉油同一甖辣椒油提供。辣椒油屬於麻辣嗰種,辣味慢慢攻上嚟,仲好香麻椒味,啲雞沾咗豉油辣油後,竟然有口水雞或者辣雞煲嘅味道,識食一定要沾嚟食。😆整體嚟講,食物質素尚可,同價錢成正比。但店家員工親切友善,環境亦光鮮
砂鍋雲吞雞+轉刀削麵 🐓

花膠雞湯+飯 🐓

整體嚟講,食物質素尚可,同價錢成正比。但店家員工親切友善,環境亦光鮮企理,相信開張冇耐同主打街坊生意,經過又想飲啖湯嘅,不妨一試。
2023-10-13 617 浏览
🐻無味精雞湯 | 嚐。湯雞🐻👩🏽👨🏽發掘梗雞地有咩好食,經過見到呢間主打無味精足料湯底好似不錯🐻試左雲吞沙鍋雞同口水雞配伊麵雞湯底🌼雞湯底超濃郁,好夠味飲完唔會頸渴,配麵如果湯底唔夠味絕對係會食唔晒啲麵,但我地係食到一條都無淨🌝口水雞就比較多碎骨,肉質算鮮嫩🌼湯底可以加錢轉胡椒雞湯都得,仲有好多唔同款式,呢間值得Encore🛎️
🐻無味精雞湯 | 嚐。湯雞

🐻試左雲吞沙鍋雞同口水雞配伊麵雞湯底
沙鍋雲吞雞

口水雞
2023-10-11
沙鍋雲吞雞
口水雞
2023-09-27 480 浏览
帶阿女去補習前,趁有時間去食埋個午餐先補習😬成日見呢間醉雞麵咁多人食,緊係要去試下啦!醉雞卷藥膳湯淮山麵真材實料的藥膳湯😍勁好飲配埋淮山麵超夾砂鍋雞湯鐘意飲湯既人岩哂!唔至得雞,仲有翅同金華火腿。大愛

醉雞卷藥膳湯淮山麵
真材實料的藥膳湯😍勁好飲配埋淮山麵超夾

砂鍋雞湯
鐘意飲湯既人岩哂!唔至得雞,仲有翅同金華火腿。大愛