2021-09-20 392 浏览
📍 黄店四喜🌟每年都會推出不同口味嘅月餅 而且月餅盒包裝都會加入✔️港式特色今年就用咗電影海報🎬做主題 🌀 招牌迷你花生醬奶黃月餅 (四個裝)今年用上紙盒包裝「壞過花生」包裝好靚花生醬味濃郁💯 仲食到粒粒花生粒而且少有地奶黄味都好突出 呢個配搭好夾不過略嫌餅皮比較鬆化 所以餅皮同餡料好容易分離🌀 迷你伯爵茶味奶黃月餅 (四個裝)「伯爵茶溫泉 」伯爵茶味香濃   見到有絲絲伯爵茶葉由於茶味重 所以相對清新 唔會太甜膩🤗
📍

黄店四喜🌟每年都會推出不同口味嘅月餅
而且月餅盒包裝都會加入✔️港式特色
今年就用咗電影海報🎬做主題

🌀 招牌迷你花生醬奶黃月餅 (四個裝)
今年用上紙盒包裝「壞過花生」包裝好靚
花生醬味濃郁💯 仲食到粒粒花生粒
而且少有地奶黄味都好突出 呢個配搭好夾
不過略嫌餅皮比較鬆化 所以餅皮同餡料好容易分離

🌀 迷你伯爵茶味奶黃月餅 (四個裝)
「伯爵茶溫泉 」伯爵茶味香濃   見到有絲絲伯爵茶葉
由於茶味重 所以相對清新 唔會太甜膩🤗
花生醬奶黃月餅
花生醬奶黃月餅
2021-09-20 383 浏览
#月餅系列最後嘅壓軸就有四喜餅店嘅🔸伯爵茶味奶黃月餅佢哋嘅包裝設計非常搞鬼同非常緊貼潮流😂佢哋除咗奶黃月餅之外仲有傳統月餅,但係一早已經售罄而奶黃月餅之中我就揀咗伯爵茶味嘅一款月餅一打開就有一陣伯爵茶味湧出嚟但皮比較鬆散,一切就散…一開頭係只食到淡淡嘅奶黃味道,去到中後段伯爵茶味道先至慢慢散出嚟~而伯爵茶奶黃味道都幾夾,而且唔會太甜💛如果佢哋可以做好少少個餅皮就十分唔錯而且價錢好相宜 $136/盒下年想試埋佢哋嘅傳統月餅🥲想食嘅朋友可以去荔枝角或者K11睇吓有冇現貨🤪
#月餅系列

最後嘅壓軸就有四喜餅店嘅🔸伯爵茶味奶黃月餅
佢哋嘅包裝設計非常搞鬼同非常緊貼潮流😂

佢哋除咗奶黃月餅之外仲有傳統月餅,但係一早已經售罄

而奶黃月餅之中我就揀咗伯爵茶味嘅一款

月餅一打開就有一陣伯爵茶味湧出嚟
但皮比較鬆散,一切就散…

而伯爵茶奶黃味道都幾夾,而且唔會太甜💛

如果佢哋可以做好少少個餅皮就十分唔錯

而且價錢好相宜 $136/盒

下年想試埋佢哋嘅傳統月餅🥲

想食嘅朋友可以去荔枝角或者K11睇吓有冇現貨🤪

2021-09-18 288 浏览
仲有唔夠兩星期就到中秋節, 唔知大家會去邊度賞月呢? 今日經過K11 Art Mall B2嗰層見到四喜嘅pop up store, 有奶黃現貨提供之餘仲有幾個打咭位俾人影相✨ 21/9之前經過K11嘅朋友記住唔好錯過喇🙃#迷你奶黃月餅 - #BeNinja ($136/4個)#迷你奶黃月餅 - #奶黃馬戲團 ($240/8個)#迷你伯爵茶奶黃月餅 - #伯爵茶溫泉 ($136/4個)#迷你花生醬奶黃月餅 - #壞過花生 ($136/4個)@sayhey4cake ______________________________四喜麵包西餅📍Kiosk 3, B2/F, K11 Art Mall #instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatguide #drinkdrinkeateatguy #河內道 #尖沙咀美食 #見字食餅 #食好西 #🥮 #💛

#迷你奶黃月餅 - #BeNinja ($136/4個)
#迷你奶黃月餅 - #奶黃馬戲團 ($240/8個)
#迷你伯爵茶奶黃月餅 - #伯爵茶溫泉 ($136/4個)
#迷你花生醬奶黃月餅 - #壞過花生 ($136/4個)

@sayhey4cake

四喜麵包西餅
📍Kiosk 3, B2/F, K11 Art Mall

• 迷你伯爵茶味奶黃月餅
中秋佳節點少得月餅呢🤗 黎緊會同大家分享下幾款來自傳統餅家四喜麵包西餅既月餅,呢幾年佢地都會出啲超吸引既包裝黎裝月餅,送禮真係一流架😳🥮 五仁雙黃月餅 $358個包裝好正,係朱魚璋博士呀🤣不過唔知年輕人中唔中意食呢啲傳統既五仁月餅🤣因為由啲nut加火腿絲整成,我媽媽成日形容為比傳統蓮蓉月餅健康🙂不過都幾多人唔中意食佢🤣 可能我由細食到大,所以對呢個味道都還可以😙四喜麵包西餅出既月餅樣比較軟身,而我都係第一次食有鹹蛋黃既五仁月餅!又冇遺和感wor 😜😜😜但老實,呢個價錢真係一啲都唔平😂 我諗想食五仁月餅可以有其他選擇~你估都估唔到一間傳統餅家四喜麵包西餅既月餅會出呢啲咁新穎既味😼 吸引左好多人試下!包括我😽 🥮 迷你伯爵茶味奶黃月餅 $136聽個名都超吸引😙 成個月餅都有伯爵茶啲點點係餅皮度~一打開伯爵茶味已經超濃😍 食落口第一啖係食得出伯爵茶既味,係要去到好後好後先有奶黃味出一出🤭不過都好明呢兩種味都好難走埋一齊,所以基本上兩種味都食得出已經做到基本要求了🤤呢個相對試價錢比較親民啲🤣 可以一試~🥮 迷你花生醬奶黃月餅 $136呢款比伯爵茶個款更食得出奶黃味,唔會去到最後先有啲餘韻散

🥮 五仁雙黃月餅 $358
個包裝好正,係朱魚璋博士呀🤣
不過唔知年輕人中唔中意食呢啲傳統既五仁月餅🤣

🥮 迷你伯爵茶味奶黃月餅 $136
聽個名都超吸引😙 成個月餅都有伯爵茶啲點點係餅皮度~
一打開伯爵茶味已經超濃😍
呢個相對試價錢比較親民啲🤣 可以一試~

🥮 迷你花生醬奶黃月餅 $136
呢款比伯爵茶個款更食得出奶黃味,唔會去到最後先有啲餘韻散發出黎🤣🤣
奶黃同花生醬味既配搭都唔錯~
不過如果有啲花生碎粒就更正了😋

食到第3個,我終於發現四喜月餅有咩問題🤣
就係個餡好易就同左個餅皮分離左🤣
因為個餅皮太鬆化,唔容易同啲餡痴埋一齊,所以一邊食就一邊跌,都有啲麻煩😞
味道係唔錯,如果呢樣改善埋真係冇得彈😍
2021-09-13 251 浏览
—迷你伯爵茶味奶黃月餅 (四個裝) ($124早鳥價)今年好早就留意幾時有得賣月餅券如果唔係驚又買唔到🤣上網買嗰陣揀埋邊個時段攞 未跟指示用微波爐/焗爐整都覺得伯爵茶味香醇 唔太甜膩但咬開就有d易散———————————————————四喜麵包西餅長沙灣青山道500號百美工業大廈地下B6-8號鋪(荔枝角B1出口)星期一至六:06:30 -19:00 | 星期日:休息尖沙咀河內道18號 K11 – B2層Kiosk 5 (尖沙咀D2出口)星期一至四:12:00 - 21:00星期五至日:12:00 - 21:30

迷你伯爵茶味奶黃月餅 (四個裝) ($124早鳥價)
今年好早就留意幾時有得賣月餅券

四喜麵包西餅
星期一至六:06:30 -19:00 | 星期日:休息

星期一至四:12:00 - 21:00
星期五至日:12:00 - 21:30
最近大家都討論呢個月餅,有好多推廣,唔知係咪廣告,所以我都好想試吓。好多謝朋友買咗佢嘅月餅券俾我,所以我去咗換領。呢個月餅係唔錯,不過絕對唔係傳統月餅嗰種好食,呢個月餅嘅餅皮冇乜香味,只有甜味⋯⋯⋯點會咁㗎中間花生醬好香濃,不過完全冇奶黃味,唔知點解佢會加入奶黃呢兩個字,完全食唔到奶黃,不過食到濃郁嘅花生醬,就同平時喺超級市場買嘅花生醬差唔多⋯不過都算係一個創新嘅配搭,有進步空間,月餅來講未算合格,甜品來講還可以。分數:5/10

分數:5/10

2021-09-11 279 浏览
又到中秋食月餅🥮因為包裝咁多年都好搞鬼,就照舊買返四喜嘅奶皇同埋伯爵茶味奶皇月餅月餅粒粒都獨立包裝,折開後攞出嚟時有啲困難,出面舊餅皮有少許分離現象奶皇味內餡軟糯,味道偏重吉士味,咸蛋黃味就唔係好出,少少偏甜伯爵茶奶皇出好濃厚嘅伯爵茶味🍂夾埋奶皇餡味道仍然突出!茶控必選~四喜嘅奶皇月餅唔似半島奶皇果種腍滑口感,餅身比較有硬少少,但味道都算幾好,未試過嘅真係值得買嚟試下吖~而家去K11重有popup storeWalk-in 都買得到,行過千祈唔好錯過~
又到中秋食月餅🥮
因為包裝咁多年都好搞鬼,
就照舊買返四喜嘅奶皇同埋伯爵茶味奶皇月餅

月餅粒粒都獨立包裝,
折開後攞出嚟時有啲困難,
出面舊餅皮有少許分離現象

奶皇味內餡軟糯,味道偏重吉士味,
咸蛋黃味就唔係好出,少少偏甜
伯爵茶奶皇出好濃厚嘅伯爵茶味🍂
夾埋奶皇餡味道仍然突出!茶控必選~

四喜嘅奶皇月餅唔似半島奶皇果種腍滑口感,
餅身比較有硬少少,但味道都算幾好,
未試過嘅真係值得買嚟試下吖~

而家去K11重有popup store
Walk-in 都買得到,行過千祈唔好錯過~
2021-09-10 720 浏览
💛四喜麵包西餅💛西蘭花鮮菇蛋批 $22⭐️⭐️⭐️.5大大嚿蛋批,熱辣辣即刻食最正😆有兩大舊西蘭花🥦仲有好多切條嘅鮮菇,菇味十足,蛋都幾好食,個底係一層好薄嘅酥皮,而個邊嘅酥皮量就會多啲,不過唔係太鬆化嗰種,平平哋當一餐/下午茶都唔錯葡撻 $8⭐️⭐️⭐️普通葡撻一個😂酥皮比較少層,唔係嗰種好厚嘅酥皮,甜度適中,間唔中想食葡撻都可以買一個試吓各款曲奇 $20 ¼磅⭐️⭐️⭐️20蚊嘅曲奇有9塊,可以試暈晒佢今日有嘅八款曲奇📌黑白芝麻曲奇 個人最唔推介呢款😟食唔出有芝麻味,只係咬到啲一粒粒嘅口感🍵綠茶朱古力曲奇 綠茶味幾香,不過就嫌啲朱古力粒味道怪怪地🍫雙重朱古力曲奇朱古力味係OK嘅,但都係覺得佢啲朱古力粒怪怪地🥜腰果曲奇比較推薦食呢個😙腰果味偏濃,一粒粒腰果碎幾好食🫐藍莓曲奇牛油曲奇上係一層藍莓果醬,呢個幾特別可以試吓🍪合桃曲奇有¼粒合桃喺曲奇上面,個底就係普通牛油曲奇☕️咖啡曲奇☕️咖啡曲奇有兩款,一款係長方形,另一款係唧花曲奇,比較推薦長方形嗰款一入間鋪就比月餅盒上面嘅東方升吸引住🥰😍不過月餅太多卡路里啦,夠膽買都唔夠膽食🙈今日12pm左右到,除咗一班街坊排晒隊咁買🥮,啲文員都趁着放飯時間出嚟,個個都三
💛四喜麵包西餅💛

各款曲奇 $20 ¼磅
⭐️⭐️⭐️
20蚊嘅曲奇有9塊,可以試暈晒佢今日有嘅八款曲奇
📌黑白芝麻曲奇
個人最唔推介呢款😟食唔出有芝麻味,只係咬到啲一粒粒嘅口感
🍵綠茶朱古力曲奇
綠茶味幾香,不過就嫌啲朱古力粒味道怪怪地
🍫雙重朱古力曲奇
朱古力味係OK嘅,但都係覺得佢啲朱古力粒怪怪地
🥜腰果曲奇
比較推薦食呢個😙腰果味偏濃,一粒粒腰果碎幾好食
🫐藍莓曲奇
牛油曲奇上係一層藍莓果醬,呢個幾特別可以試吓
🍪合桃曲奇
有¼粒合桃喺曲奇上面,個底就係普通牛油曲奇
☕️咖啡曲奇☕️
各款曲奇

一入間鋪就比月餅盒上面嘅東方升吸引住🥰😍不過月餅太多卡路里啦,夠膽買都唔夠膽食🙈今日12pm左右到,除咗一班街坊排晒隊咁買🥮,啲文員都趁着放飯時間出嚟,個個都三至五盒咁樣買,月餅一袋袋咁俾人買走,可能真係太多人嚟搶嘅關係,舖頭而家基本一半以上嘅空間,都放滿月餅紙皮箱,反而少啲街坊入嚟買麵包🤥另外佢哋個松露朱古力🍫喺網上都幾多人推薦,不過問咗要2pm後先開售,行過嘅朋友可以去試吓😛
2021-09-09
西蘭花鮮菇蛋批
2021-08-11 1096 浏览
-芫荽三文魚蛋批 有人係咁誠意推介蛋批個批底薄身唔太厚 個批邊勁好食 脆卜卜好足料 每一啖都會食到好多芫荽同三文魚但個人認為個三文魚落多左少少鹽 如果落返嘅胡椒粉會更惹味 (純粹個人口味問題)希望可以輕手少少
-芫荽三文魚蛋批 有人係咁誠意推介蛋批
個批底薄身唔太厚 個批邊勁好食 脆卜卜
好足料 每一啖都會食到好多芫荽同三文魚

希望可以輕手少少

2021-07-13 1250 浏览
👍🏻洋蔥煙肉蛋批 $22煙肉唔會好咸,洋蔥味又唔會太搶,夾埋岩岩好,仲有少少芝士味😋蛋既質地幾滑溜,口感似挺身啲既水蛋有淡淡蛋香😙批底用左牛油皮,牛油味好香🤪成件好厚身,做下午茶夠哂飽肚😌味道:9/10性價比:9/10-👍🏻法蘭克福腸咖喱蛋批 $26咖喱味唔算好濃烈,但估唔到咁香咁突出🤩!食到咖喱既辣味😋有啲似麵包舖咖喱牛肉包個種味道🤣餡料除咗法蘭克福腸,仲有洋蔥、粟米同蕃茄蓉蛋質地比起另一款較老,但濕潤唔係乾爭爭一樣係挺身唔易散,蛋香都俾咖喱蓋過左面頭燒得焦香,熱食嘅話應該仲正🤤🤤味道:9/10性價比:9/10-📍#四喜麵包西餅長沙灣青山道500號百美工業大廈地下B6-8號舖
👍🏻洋蔥煙肉蛋批 $22
蛋既質地幾滑溜,口感似挺身啲既水蛋
有淡淡蛋香😙
批底用左牛油皮,牛油味好香🤪
成件好厚身,做下午茶夠哂飽肚😌
味道:9/10
性價比:9/10

👍🏻法蘭克福腸咖喱蛋批 $26
咖喱味唔算好濃烈,但估唔到咁香咁突出🤩!
食到咖喱既辣味😋
有啲似麵包舖咖喱牛肉包個種味道🤣
餡料除咗法蘭克福腸,仲有洋蔥、粟米同蕃茄蓉
蛋質地比起另一款較老,但濕潤唔係乾爭爭
一樣係挺身唔易散,蛋香都俾咖喱蓋過左
面頭燒得焦香,熱食嘅話應該仲正🤤🤤
味道:9/10
性價比:9/10

📍#四喜麵包西餅
長沙灣青山道500號百美工業大廈地下B6-8號舖
  • 洋蔥煙肉蛋批
  • 法蘭克福腸咖喱蛋批
2021-07-09 1213 浏览
港式麵包店買少見少 ..唔知由幾時開始1個包要十幾廿蚊 有d重要食完=食空氣而家想搵間平民價既傳統包店談何容易雖然而家d「貴價包」都好好味 但「平民包」都好好味囉性價比高好多!係四喜麵包揀左好耐 好多款好多都想食..最後買左個朱古力包同芝士火腿酥買包選擇困難症…朋友借出2個盒 成功走塑yeah~返屋企叮番熱少少個朱古力包 勁香好好味😋芝士火腿酥都香口又足料 正好想屋企附近都有一間良心港式包店! 💛真係會瘋狂買
港式麵包店買少見少 ..
唔知由幾時開始1個包要十幾廿蚊 有d重要食完=食空氣
而家想搵間平民價既傳統包店談何容易
雖然而家d「貴價包」都好好味 但「平民包」都好好味囉
性價比高好多!

係四喜麵包揀左好耐 好多款好多都想食..
最後買左個朱古力包同芝士火腿酥
買包選擇困難症…
朋友借出2個盒 成功走塑yeah~

返屋企叮番熱少少個朱古力包 勁香
好好味😋
芝士火腿酥都香口又足料 正
好想屋企附近都有一間良心港式包店! 💛
真係會瘋狂買
2021-07-03 1259 浏览
Geo條👅評分:⭐️⭐️⭐️⭐️(5⭐️最高)杏仁朱古力曲奇 🍪 朋友送上星期同朋友仔食飯,朋友買咗幾盒四喜曲奇俾我哋幾個fd,曲奇有抺茶+朱古力或者杏仁+朱古力🤤我揀咗後者,曲奇好鬆化,好脆,而且一啲都唔甜同麻唔會太重牛油啲膻味,比較健康同麻唔會太油,食多幾塊都唔會覺得heavy!我今年又要期待吓佢哋啲月餅🥮😍同靚靚月餅盒四喜麵包西餅 (長沙灣)地址:長沙灣青山道500號百美工業大廈地下B6-8號舖
Geo條👅評分:⭐️⭐️⭐️⭐️(5⭐️最高)

杏仁朱古力曲奇 🍪 朋友送

四喜麵包西餅 (長沙灣)
地址:長沙灣青山道500號百美工業大廈地下B6-8號舖

2021-05-08 1990 浏览
📎抹茶曲奇🍵抹茶曲奇帶有輕微甘苦,抹茶味濃,不過裏面嘅朱古力粒偏硬少少😆📎芝麻曲奇芝麻味超濃😋食到一粒粒嘅芝麻,食完都仲有陣香味係口裡面😍📎朱古力曲奇🍫朱古力味都唔錯,不過相對起嚟無太大驚喜📎腰果曲奇🍪腰果可以再多啲🧐腰果味再重啲會更好📎藍莓曲奇🫐曲奇屬於唧花曲奇裏面最好食嗰隻🥰最鬆化📎原味脆皮泡芙🙈本身對呢個跑步期望有啲高🥲但係冇想像中咁脆,忌廉就係平時普通嘅蛋糕忌廉😙如果改為吉士醬就正💛📎松露朱古力$22有6粒🤩性價比極高,味道唔錯,甜度啱啱好🙆🏻‍♀️可以叫做平民版Royce😋值得一題🥰店員服務好好,經開嘅話可以支持下
📎抹茶曲奇🍵

📎芝麻曲奇
芝麻味超濃😋食到一粒粒嘅芝麻,食完都仲有陣香味係口裡面😍

📎朱古力曲奇🍫
朱古力味都唔錯,不過相對起嚟無太大驚喜

📎腰果曲奇🍪
腰果可以再多啲🧐腰果味再重啲會更好

📎藍莓曲奇🫐
曲奇屬於唧花曲奇裏面最好食嗰隻🥰最鬆化

📎原味脆皮泡芙

📎松露朱古力

值得一題🥰店員服務好好,經開嘅話可以支持下
2021-05-08 1230 浏览
今天去左MCL睇戲,時間唔夠食正餐,只好週周圍行下睇有有咩買黎食。剛好見這間麵包舖,就買左個咖喱牛肉包同芝士火腿千層超好食,特別係咖哩牛肉包超有驚喜 可惜食完先想起未影相
可惜食完先想起未影相
2021-05-08
1 分钟 (外卖自取)
2021-04-20 1463 浏览
自從之前食過四喜嘅月餅之後,一直好想再幫襯下小店🥰 點知天意弄人,某星期日去完D2 Place市集,專登行過去,點知原來星期日唔開🥺 今次平日經開長沙灣又再過去😚終於買到啦🥳🥳🍫 泡芙 ($15/2)泡芙勁大個好吸引😍😍有分原味皮同朱古力脆皮,而餡就一樣嘅🤣 每樣要咗一個,泡芙外皮唔算太酥軟,所以有朱古力脆皮既加持下會比較出色🤪入面似普通舊式麵包舖嘅蛋糕cream,就唔算好驚喜😛 但就真係超級大個,食一個都好飽😂有機會都想再試下小店既蛋餅😋😋好似都幾多好評😍

🍫 泡芙 ($15/2)
泡芙

有機會都想再試下小店既蛋餅😋😋好似都幾多好評😍