2019-10-06 90 浏览
今日去咗一間旺角嘅餐廳嗰度食雞煲,呢間餐廳個名都好特別,叫做回到味來,其實可以話係因為個名先至吸引到我去食呢間雞煲,我哋預先打咗電話來定位,訂左8:30但係我哋8:00就已經嚟咗,諗住睇吓有冇得早啲食,黎到先發現原來呢間餐廳係唔定位冇得食嘅,因為實在太多人呀,雖然我哋嚟早左但係都要等到8:30先有得食,不過坐低左之後店員嘅服務都係好好嘅,佢哋仲同我地解釋因為上一台客慶祝生日食蛋糕,所以先至遲咗少少交枱比佢哋,出邊真係好少餐廳仲會解釋,好多餐廳真係唔願做咁樣,態度又差,但係呢度真係唔同,你可以感受到佢哋對顧客嘅熱情,淨係等位呢樣嘢都咁好心機同我地解釋,呢度原來除咗食雞煲之外仲可以食卜卜蜆,不過今日來的目的主要都係食雞煲所以下次先試試食卜卜蜆,呢度嘅玩法係你可以先食雞煲,無限任加雞煲,食都夠晒啦,就可以加湯打邊爐,呢度嘅雞煲味都真係幾唔錯,我哋叫咗兩隻雞,第一次就是小小小小辣,第二次就要小辣,因為第一次真係唔覺得佢啦,食完兩隻雞之後我哋就開始打邊爐啦,呢度除咗有得畫一啲火鍋配料之外仲可以喺出邊自助式咁樣拎,火鍋配料嘅款式唔算太多,不過配合雞煲來講今晚呢個晚餐都幾豐富,另外值得我覺得好豐富嘅地方係,呢度除咗可以食雞煲同埋打邊爐之外,你仲可以叫串燒,同埋一啲台式飲品,呢樣野我就真係未見過出邊係有嘅,可能串燒係即叫即燒嘅關係,我覺得等得都有少少耐,不過嚟到嘅串燒,味道又真係唔錯,值得一讚,以台式飲品嘅選擇都唔算少都有10樣八樣,而且唔會太甜
2019-10-02 2135 浏览
海鮮火鍋半放題套餐$248兩個鐘, 認真抵食。五款湯底提供選擇, 黃金南瓜海蜆湯、 蕃茄濃湯、四川麻辣湯、 芫茜皮蛋湯和自家清湯, 選擇了茜皮蛋湯底, 可幫助降火 ,水滾後, 散發出陣陣芫茜香味, 喝一口湯 , 入口鮮甜美味, 用來灼菜, 令菜更加鮮甜, 仲有粒粒皮蛋碎, 夠曬滋味。先來一個無限添食, 招牌邪惡 雞煲或黃燜雞煲或卜卜 海蜆煲, 喜歡海鮮的我, 當然選擇了海蜆煲, 海蜆冇沙 、挺身, 肉質鮮甜紮實 , 配上微辣嘅醬汁, 好惹味, 值得encore 添食。食完美味卜卜蜆, 開始火鍋, 60款火鍋配料任選 , 有蔬菜、 菇類、 腸仔、肉丸、 肉類等 。本地手切牛頸脊, 脂肪分佈平均, 爽滑彈牙, 牛味突出, 肥牛嫩滑 , 豐盛油脂, 墨魚丸、蟹籽丸 、魚蛋 、芝士丸、 龍蝦丸, 肉質彈牙和緊緻, 鮮味十足 。 響鈴 、炸鮮竹和炸魚皮,卜卜脆, 必食火鍋配料, 炸魚皮送酒一流添 。 魚皮餃, 餃子皮煙煙靭靭, 入口充滿肉汁, 令人回味。海鮮串燒 , 生蠔和扇貝 , 生蠔和扇貝厚肉飽滿,鋪上滿滿炸香的金蒜, 蒜味香濃誘人, 最佳拍檔 , 食完令人滿嘴咀蒜香, 秋刀魚魚皮燒到焦

海鮮火鍋放題套餐$248兩個鐘, 認真抵食。

海鮮串燒 , 生蠔和扇貝 , 生蠔和扇貝厚肉飽滿,鋪上滿滿炸香的金蒜, 蒜味香濃誘人, 最佳拍檔 , 食完令人滿嘴咀蒜香, 秋刀魚魚皮燒到焦脆 , 魚肉雪白滑溜, 舐舐脷爆燈。

串燒任食, 全部即叫即製, 芝士丸, 內裏半溶芝士, 好滋味, 串燒燒賣另一種食法, 外皮脆脆地, 好特別 ,日本甜薯, 鮮甜、 綿糯 ,雞腎 ,牛肉粒 ,魷魚, 熱呼呼,香噴噴 , 入口嚼勁, 表面灑上孜然粉調味, 更加惹味。

飲品有很多款口味汽水選擇, 更有多款台式飲品提供, 哈蜜瓜珍珠奶茶, 哈密瓜味清新怡人, 不太甜, 珍珠QQ彈牙 , 台式風味, 仙草冬瓜茶, 火鍋最適合飲品,解暑和降火一流!
今次揀咗任食雞煲、串燒、火鍋放題!先來雞煲,味道非常濃郁,配料有洋蔥、芫荽、花椒等等,夠晒香濃!雞件食完可以再添。見到四周隔離太好多人叫卜卜蜆,好似好好食,等下次再嚟,叫卜卜蜆呢款!食完雞煲,可以叫侍應幫我地換火鍋湯底打邊爐。今次叫咗南瓜湯底,又唔會太淡,清清地南瓜味幾好!套餐送咗一份牛頸脊,雪花好靚,牛味濃郁,正!任食配料都好多,特別推介:新鮮腐竹,煮熟左淋淋地幾好食,唔似加工,搞極都唔難嗰隻!娃娃菜、菜心,金菇都好鮮甜!魔芋都彈牙!蟹柳、水魷魚、蟹子丸都正常。燒海鮮方面,Encore左燒扇貝、生蠔同海螺!入面加咗啲蒜粒更加香!
今次揀咗任食雞煲、串燒、火鍋放題

套餐送咗一份牛頸脊,雪花好靚,牛味濃郁,正!

任食配料都好多,特別推介:

新鮮腐竹,煮熟左淋淋地幾好食,唔似加工,搞極都唔難嗰隻!
娃娃菜、菜心,金菇都好鮮甜!
魔芋都彈牙!

蟹柳、水魷魚、蟹子丸都正常。

就咁食火鍋已經 唔夠我呢個foodie 想食架啦!有個朋友介紹 ,就嚟試下 !好似平時特別打邊爐嗰啲係海鮮雞煲!! 今次$248呢個,唔只係雞煲 ,另有多款串燒包括海鮮 ,仲要有台式飲品㖭 !!!惡魔雞煲小小辣 ,特別小貼士 ,響鈴加入雞煲超好食呀 !不過啲雞有啲老 。。串燒係孜然口味 ,鍾意食孜然嘅人就會鍾意啦 !我自己推嘅就有冬菇,雞髀菇 ,日本番薯仔 !大家一定要早啲嗌呀!!!因為製作需時 !海鮮串燒就好多蒜頭 ,但偏油 !火鍋材料大眾化 ,台式飲品都發現唔錯嘅選擇 , 百香果紅茶同同抹茶都唔錯 !!

海鮮串燒就好多蒜頭 ,但偏油 !

火鍋材料大眾化 ,

2019-09-27 102 浏览
雞煲就唔一定要食辣既~好彩呢間餐廳有黃燜雞煲揀,一樣可以過下雞煲癮依家佢地做緊任食雞煲火鍋串燒放題~串燒有成三十幾款俾你揀,仲有台式飲品任飲,都真係幾抵食雞煲香味超濃郁,一打開蓋成浸香味直撲埋黎!!諗返起都流口水!!除左雞件之外仲有秀珍菇做配菜,呢種菇好索味,吸收哂秘制醬汁既精華真係超正雞件都好嫩滑,滑到好似件件都係雞脾肉咁,食大啖肉,啱我呢D懶人火鍋料就係自助形式自己出去夾既有好多丸類呀、魚皮餃、豬頸肉、響鈴、腸仔、蟹柳等等....都係大路既火鍋料啦其實只要有魚皮餃同響鈴已經夠我食成晚....hahaha...除左火鍋當然唔好錯過串燒啦...我地叫左勁多款,都唔記得哂全部款式啦不過就重點推介雞皮、魷魚、芝士魚豆腐、韮菜、甜薯、雞肉同五花腩雞皮真係燒到卜卜脆,咬落唔痴牙唔會un,滿口油脂甘香,的確好邪惡!!一串起,兩串止....五花腩就肥瘦相間得剛剛好,燒到有少少焦香,又係另一個邪惡頭目....ORZ....再講埋飲品啦~佢地既台式飲品絕對唔會得兩三款咁少,係有超過二十款!!我印像中飲左珍珠奶茶、仙草冬瓜茶同埋香芋珍珠奶茶....全部都好好飲,又大杯喎朋友就飲左芒果牛奶同埋奶蓋紅茶,佢

火鍋料就係自助形式自己出去夾既

除左火鍋當然唔好錯過串燒啦...
我地叫左勁多款,都唔記得哂全部款式啦

朋友就飲左芒果牛奶同埋奶蓋紅茶,佢都一致讚好!!
2019-09-13
2019-09-25 155 浏览
係Facebook見到呢間野最近做緊promotion,五點至七點時段$98一位,一於試下。四條友五點左右就到左,一坐低先落左個雞煲,叫左微辣。份量都幾多,味道都唔錯,但雞肉就鞋左少少,有幾舊得骨無肉。食完雞煲就加清湯轉打邊爐,自己出去拎餸,menu上面寫到勁吸引,點知出到去好多野都無,都係D基本既丸啊,腸啊,菜啊,公仔面啊等等,有肥牛不過賣相不是太好,而且離遠聞到有怪味,所以無夾到。食物整體都算新鮮,起碼D菜都算靚靚仔仔,無穿無爛。另外仲有串燒任叫,我地叫左燒賣,獅子狗,腸仔,午餐肉四種,燒賣幾特別,外脆內軟,其他就普普通通無咩特別。服務還可以,不過可能個陣太多客,人手唔太夠,所以菜上得好慢,而且無咩人理我地。整體黎講,食物質素還可以,無咩大驚喜,好似普通打邊爐咁,不過呢個價錢黎講都幾合理。另外提提大家,$98另加一,再加$10醬汁費!
2019-09-25 113 浏览
同事話好耐未試過一齊食飯,講講下就話去食雞煲喇,因為我本身都冇乜所謂,都無參與討論就跟埋去食啦。討論辣度嘅時候大家得出結論係死就死啦,叫咗中級惡魔雞煲,其實都算係越級挑戰,我地幾個人其實係得1個可以食得好辣,其他都係一般。只不過次次都係叫少辣,好似冇乜挑戰精神,跟住食完又話唔夠辣,所以今次大家就試下中辣,睇下邊個頂唔順先。開蓋即係聞到雞煲嘅香味,加上好似有較平時辣嘅氣息。一食就知係辣過平日好多,食到成頭汗,好彩D飲品係可以任飲,打邊爐食雞煲點可以少咗飲料,任飲任食先夠過癮。火鍋要咗芫荽皮蛋湯底,再揀麻辣湯底嘅話應該會辣死或者肚痛。配料有好多種類,全部可以自己任攞,根本食唔晒咁多嘢。真係好抵食!串燒味道正常,有廿幾種食物可以選擇,我地點左好多嚟試,粟米燒過好清甜,豬頸肉,牛肉,多春魚都好正。咁多選擇又可以食盡雞煲,火鍋同埋串燒,每人俾咗$300仲有錢找,真係好彩有跟埋去食咋!

咁多選擇又可以食盡雞煲火鍋同埋串燒,每人俾咗$300仲有錢找,真係好彩有跟埋去食咋!
2019-09-21 238 浏览
網上book了餐廳,用了以$188的優惠放題任食雞煲串燒及台式飲品!細則內也有清楚寫出$10的醬料費雞煲放題還是第一次,試下都好!坐下後,點了雞煲後,我們同時也點了一些串燒吃,串燒來了,都看得傻眼!雖然主打是雞煲,但羊肉串燒也不至於一口便吃完的份量吧,朋友說:我兩歲兒子吃的肉也比這肉大口🤣🤣感覺有點寒酸,一笑置之,而且味粉過量!幸好多春魚真是一條串著,獅子狗也算是一條切開兩段!第一張單點了的串燒也沒有完全送來,可能怕客人浪費?但剛開始吃,我們點的也不算多,也是沒有來足!我們只好在下一張單再點吧!雞煲到了,3人用餐份量也可以吧,後來還是再點一份,第二份的雞煲比第一份的多很多,而且味道比第一煲的濃味,我和朋友都比較喜歡第二煲的味道!二輪雞煲後開始吃火鍋,火鍋不是主打,所以配料不算太多選擇,丸類、菜類也ok,蔬菜算是十分新鮮!火鍋後,我們再多點一份雞煲,熱辣辣的送上,味道。。。還是第二煲的好!呀!點了幾杯可以無限添飲的台式飲料,但一致認為可一不可再,我杯蘋果醋,我只嚐到甜味,醋味欠奉,還是喝罐裝飲品就好了!不知道是地方太狹窄還是怎樣?每次店員走過還是會撞到我的座位,雖然是二人座的座椅,但也有
雞煲放題還是第一次,試下都好!

二輪雞煲後開始吃火鍋火鍋不是主打,所以配料不算太多選擇,丸類、菜類也ok,蔬菜算是十分新鮮!

,還是喝罐裝飲品就好了!
不知道是地方太狹窄還是怎樣?每次店員走過還是會撞到我的座位,雖然是二人座的座椅,但也有被撞開的感覺,可能被安排坐在門口的位置吧

2019-09-18
用餐优惠
試食活動
2019-09-18 195 浏览
初初聽到回到味來,總係覺得好有科幻的感覺,一啲都聯想唔到係食什麼菜式。好彩唔止我一個無知,谷友已經出聲問,負責book位嘅朋友講餐廳主打係食雞煲。唔講真係好難聯想到雞煲是回到味來的重點。先上一個雞煲,吃完後就可以換湯底,再食牛肉同埋其他任點火鍋配料。仲有串燒食啦。雞煲望上去好似冇咩汁,不過煮滾咗就正正常常。雞肉嫩滑,辣辣地好惹味,我地添咗1次。推介一定要食埋D紫洋蔥,同雞煲味道好夾,我地搶住食!之後食串燒,款式好多,最好係已經燒好可以即食,好過要自己再慢慢燒。記憶中較特別有台灣腸及日本甜薯,好好食。打邊爐其實都已經飽咗一半,不過唔好浪費,要食埋D牛肉呀嘛。牛肉唔會過肥,又唔會好韌。自助配料櫃目測應該有幾十款,不過我地就真係試得唔多,個個已經嗌好飽。又有雞煲又有串燒仲可以任飲,每人3百蚊都唔使,性價比超高,一定要再去啦~

2019-09-18 192 浏览
#回到味來睇Facebook見到呢道又有雞煲又有串燒仲要有台式飲料😆任都係任食任飲!感覺上試到好多野食,價錢又平!一黎到好多人等緊位,好彩我地有book位。可以揀雞煲或者卜卜蜆。我地揀咗雞煲,想試下佢既惡魔雞煲。店員會建議微辣,😯但我地食開辣,就要左小辣。🤯果然比一般嘅雞煲辣。小辣大約有中辣的情度。🥵又麻又辣而且帶後勁,辣得好過癮!😁愛辣人士會鐘意。轉鍋打邊爐🙋🏼‍♀️揀左黃金南瓜湯湯底是很清淡,就係有少少南瓜味。感覺上比較健康。會有一份手砌牛頸脊,🤩肉味幾香濃。其他食物就在外面雪櫃自取。個人挺喜歡肥牛同埋鯇魚片。小鴨子蔬菜籃🧺很可愛。仲有串燒同燒烤任食😝主要用咗蒜蓉孜然粉同埋胡椒調味。台式飲品任飲都好吸引。感覺更抵。士多啤梨紅茶同以前仙x岩都有幾分似☕️。
#回到味來

一黎到好多人等緊位,好彩我地有book位。

轉鍋打邊爐🙋🏼‍♀️揀左黃金南瓜湯
湯底是很清淡,就係有少少南瓜味。感覺上比較健康。

小鴨子蔬菜籃🧺很可愛。

仲有串燒同燒烤任食😝主要用咗蒜蓉孜然粉同埋胡椒調味。

2019-09-18 158 浏览
和朋友夜晚10點去食,冇人招呼,肉又冇,淨得丸,菜又唔新鮮。諗住會好快refill啲豬肉,點知食丸食到飽都冇肉!問店員幾時會refill肉,佢話師傅準備緊,準備咗成個鐘都未切到出黎?俾咗174蚊食丸同菜,有冇搞錯?啲蜆嘅沙多到食唔落口。響鈴更加不知所謂,好似食緊膠一樣。環境擠迫,唔乾淨,店舖服務幾差,店員嗌極冇人應,要個湯杓要咗三次,直到我地食完都係冇人拎黎。咁嘅服務都要收服務費真係無言以對。唔會再幫襯,似呃錢,食到嬲。
唔會再幫襯,似呃錢,食到嬲。
2019-09-17
2019-09-15 309 浏览
最近上見到新假期介紹 - 旺角「回到味來」$148任食火鍋放題而且佢見佢講得咁吸引,就心思思同朋友兩個人去食食完覺得真係中晒伏,除咗覺得唔可以講好食之餘,我覺得仲可以用難食形容我哋7:00去到樓上,已經超級爆場,如果冇訂位嘅話,我諗應該最少等一個鐘。我諗呢個都係新假期廣告效應。首先我地點左雞煲先,職員都幾細心咁樣問我地你要那一種辣,本來想選小辣,但最後店員建議我哋先選微辣,覺得唔夠辣可以幫我地加。好彩真係揀咗微辣,因為真係超辣。如果平時唔食得辣嘅人真係唔好選。但雞煲只有辣味,未完全唔香,而且雞肉肉質好鞋。食完之後職員會幫我地轉個湯底打邊爐,又5款,選擇而我選擇左南瓜湯🎃個湯底真係清到一個點,而且冇味。之後就會煮煮下,有好好多黃色泡泡出嚟,感覺好嘔心一開始佢哋比一碟質素看似唔錯,嘅肥牛比我地。但之後已經係全自助,但可能因為場內職員不夠的狀態下,完全沒有refill..

而且佢見佢講得咁吸引,就心思思同朋友兩個人去食

我諗呢個都係新假期廣告效應。

雞煲只有辣味,未完全唔香,而且雞肉肉質好鞋。

個湯底真係清到一個點,而且冇味。

之後就會煮煮下,有好好多黃色泡泡出嚟,感覺好嘔心

兩年前,「回到味來」剛開業嘅時候黎食過火鍋, 當時仲係單點,主打雞煲、海鮮、火鍋, 原來而家已經變左火鍋放題, 仲最平以$98就可以食到火鍋放題, 真係超值!😯 優惠時段19:00前離座或21:30後入座, 便可以享用最平$98嘅火鍋放題, 仲有兩個升級套餐, 咁當然係越貴包嘅野越多越豐富啦!😏 食足兩個鐘,想食宵夜嘅foodie又多一個選擇。 其他時段19:00-21:30就每位$188起, 我地揀左最豐富嘅火鍋放題套餐,$248/位: 惡魔雞煲、黃燜雞煲或卜卜蜆煲 火鍋湯底 本地手切牛頸脊 30多款任食串燒 多款任食海鮮串燒 多款任飲飲品 任飲台式飲品 黃燜雞煲 所謂黃燜,其實就係將雞件煎黃,炒完再燜,所以雞件夠香,迫晒d油出黎,唔會太油膩, 肉質不硬不柴,鮮香惹味, 而且雞件份量多,應該有原整一隻雞!😯 食完雞煲可以轉打邊爐, 有南瓜湯底、清湯、蕃茄湯底等, 我地揀左南瓜湯底, 不過略嫌南瓜味太淡,好稀, 只有數片南瓜係到,又好難越滾越入味。😟 本地手切牛頸脊 牛頸脊份量都算合理, 油花不多,但勝在肉香有嚼勁。
兩年前,「回到味來」剛開業嘅時候黎食過火鍋
當時仲係單點,主打雞煲、海鮮、火鍋
原來而家已經變左火鍋放題
仲最平以$98就可以食到火鍋放題
真係超值!😯

優惠時段19:00前離座或21:30後入座,
便可以享用最平$98嘅火鍋放題
仲有兩個升級套餐,
咁當然係越貴包嘅野越多越豐富啦!😏
食足兩個鐘,想食宵夜嘅foodie又多一個選擇。
其他時段19:00-21:30就每位$188起,
我地揀左最豐富嘅火鍋放題套餐,$248/位:
黃燜雞煲
肉質不硬不柴,鮮香惹味,
而且雞件份量多,應該有原整一隻雞!😯
黃燜雞煲
食完雞煲可以轉打邊爐,
有南瓜湯底、清湯、蕃茄湯底等,
我地揀左南瓜湯底,
不過略嫌南瓜味太淡,好稀,
只有數片南瓜係到,又好難越滾越入味。😟
南瓜湯
本地手切牛頸脊
牛頸脊份量都算合理,
油花不多,但勝在肉香有嚼勁。
任食火鍋配料逾60款,
部份火鍋配料可以係自取區自取,
有肥牛、豬豚肉、羊肉卷等肉類,
又有手工餃、丸類如芝士腸、蟹柳等,
仲有炸響鈴、炸魚皮和多款蔬菜等選擇。
火鍋配料
火鍋配料
30多款任食串燒
有燒賣、蟹籽丸、芝士魚豆腐、墨魚咀、日本甜薯,
好多選擇呀!👍🏻
海鮮串燒都可以任食!😍
🌟推薦❗️扇貝、帆立貝
扇貝
飲品如果汁、汽水,
台式飲品如仙草奶茶、仙草冬瓜茶、奶蓋綠茶等都係任飲架!
飲品
仙草奶茶
2019-09-13 170 浏览
好耐之前都同朋友黎食過,記憶中都唔錯既今日同朋友約左係呢附近行街買D野,咁就話夜晚上黎呢度食雞煲啦佢地原來依家轉左做任食~價錢都算吸引我地就揀左$188個惡魔雞煲,原來仲有三十幾款串燒任食~如果想加埋任食海鮮串燒就$248可惜朋友對海鮮唔太有興趣,所以就揀無海鮮果個啦雞煲好快就送到上黎啦~個雞煲依然係咁香咁惹味,聞到都覺得勁肚餓味道夠哂辣~啱哂我地兩個既口味呀雞肉份量都好夠,足足有一隻雞既份量呀~D雞肉勁滑勁好食!!真係無得輸!!食到咁上下放左幾塊牛頸脊落雞煲,同樣咁好食,索哂味~~食完雞煲就加湯打邊爐~~我就出找拎火鍋料都係最大路個D食材啦~豬頸肉、腸仔、丸類等等...放得乾淨企理,唔會搞到勁核突~串燒我地叫左韮菜、雞翼、龍蝦丸、雞肉等等款式味道都幾唔錯~~最緊要係孜然粉落得夠,勁香口~
好耐之前都同朋友黎食過,記憶中都唔錯既
今日同朋友約左係呢附近行街買D野,咁就話夜晚上黎呢度食雞煲

佢地原來依家轉左做任食~價錢都算吸引
可惜朋友對海鮮唔太有興趣,所以就揀無海鮮果個啦

味道夠哂辣~啱哂我地兩個既口味呀
雞肉份量都好夠,足足有一隻雞既份量呀~
食完雞煲就加湯打邊爐~~我就出找拎火鍋

串燒我地叫左韮菜、雞翼、龍蝦丸、雞肉等等款式
味道都幾唔錯~~最緊要係孜然粉落得夠,勁香口~
2019-09-06
2019-09-12 159 浏览
話說喺網上面見到有人推介呢一間雞煲火鍋放題餐廳7:30pm 前結帳有優惠,所以小編就同女朋友嚟到呢一間雞煲火鍋放題餐廳試一試,呢一間餐廳除咗有火鍋配料任食之外,套餐仲包埋串燒任食。雞煲方面啲雞肉整得好入味,然之後可以揀一個湯底打邊爐,小編同女朋友揀咗南瓜湯底,亦都有大約20種火鍋配料可以比大家去選擇,串燒方面小編就喜歡串燒雞中翼,同埋串燒芝心丸,海鮮亦都係好新鮮嘅。飲品方面亦都有大概10多種嘅飲品種類可以比大家去選擇,小編就比較喜歡呢間雞煲火鍋餐廳嘅自家製竹蔗茅根。

• 惡魔雞煲
  • 即炸響鈴