我係被openrice食評D相吸引黎食,因為我相信好多人同我一樣好少冇啦啦要揀新加坡嘅菜式黎食,但佢一D都冇令人失望!〰️〰️〰️〰️🥤 爆泡拉茶 甜味恰到好處,亦達到打卡feel! 重點係只係$15/杯,都諗唔到唔試嘅理由! 〰️〰️〰️🍞咖喱牛腩焗農夫包我覺得最好食果舊包,係包芯果兩條(即一開始伴碟果兩舊),因為果兩塊少啲牛油整體比我想像中好食,牛腩係鬆軟,咖喱味OK, 夠哂份量,絕對對得住價錢〰️〰️〰️🍜厚切豬扒娘惹喇沙摻摻 (午餐)呢個係有驚喜! 本身可以揀要米粉定油麵,而原來摻摻就係Mixed哂米粉&油麵,唔介意口感複雜都建議大家試吓! 我果日食到油麵嘅麵質係偏淋身,正合我意,同埋食到佢索到D喇沙湯,所以我覺得好濃郁好好味! 厚切豬扒都好乾身同香口,正!〰️〰️〰️🍤 蝦餅小食午市套餐可以加$22配個小食,例如蒜香雞翼 / 春卷/咖喱角 etc.我地揀左蝦餅,份量有3件,竟然都幾彈牙幾好味! 〰️〰️〰️餐廳環境就係小店 就好似平時茶餐廳嘅格局勝在乾淨企理 亦唔算好局促好多必叫嘅食物都已經係午餐/晚餐之選入面價錢實惠性價比真心高👍喺鬧市仲有咁平民價錢嘅餐廳真係好難得! 下次同多d人食一定會試埋其他菜式!
〰️〰️〰️〰️

🥤 爆泡拉茶

🍞咖喱牛腩焗農夫包

〰️〰️〰️

🍜厚切豬扒娘惹喇沙摻摻 (午餐)

🍤 蝦餅小食
我地揀左蝦餅,份量有3件,竟然都幾彈牙幾好味!

餐廳環境就係小店
就好似平時茶餐廳嘅格局
勝在乾淨企理 亦唔算好局促
好多必叫嘅食物都已經係午餐/晚餐之選入面
價錢實惠性價比真心高👍
喺鬧市仲有咁平民價錢嘅餐廳真係好難得!
下次同多d人食一定會試埋其他菜式!
2024-04-20
  • 凍爆泡拉茶
  • 蝦餅
  • 娘惹喇沙
天樂里附近都比較多星馬菜餐廳。上星期我同朋友嚟咗位於天樂里嘅坡椰坡囉咪 。店內好燈光光猛,座位都寬敞,有卡位或者二人位,坐得都舒服。喺網上見到好多人食「焗農夫咖喱包」,我哋都叫返個啦!農夫包超大個,表面焗得香脆,內裡鬆軟,倒埋咖喱汁真係惹味。我哋就揀咗牛脷,每件都好厚身,食落都好腍滑。兩款咖哩我哋就揀咗新加坡咖喱,味道都幾香,同農夫包都幾夾。另外我哋仲叫咗一款厚切豬扒飯,豬扒都幾大幾厚,唔會乾身。今次就揀咗印度蕃茄咖喱🍛,食落就香辣啲,都幾有特色。食辣嘢又點可以唔叫返杯凍飲?今次就叫左「爆炮拉茶」同「美祿恐龍」。奶茶飲落幾香滑,係杯甜甜地嘅奶茶。美祿恐龍入面有好多嘅美祿粉,仲加左棉花糖,味道香甜。整體嚟講食物嘅質素都唔錯,價錢亦係貼地,大家經過不妨一試~

整體嚟講食物嘅質素都唔錯,價錢亦係貼地,大家經過不妨一試~
新加坡咖喱厚切豬扒飯
焗農夫咖喱包
爆炮拉茶
美祿恐龍
新加坡咖喱厚切豬扒飯
焗農夫咖喱包
爆炮拉茶
美祿恐龍
坡椰坡囉咪🔥 焗咖哩農夫包配厚切豬扒 $80⭐️9/10⭐️(新加坡咖喱/小印度蕃茄咖喱)二選一(厚切豬扒/咖哩牛脷/香茅雞扒/咖喱牛腩) 四選一小編選擇了椰味比較重的新加坡咖喱配搭厚切豬扒。農夫包香脆鬆軟,非常出色!厚切豬扒外表小脆,不會太乾身,肉質亦算軟腍,與咖喱非常搭配!咖喱不算辣,椰香為主調,如果質感再濃稠一點會更好!🔥海南雞飯套餐 $73 +$8⭐️8.5/10⭐️海南雞肉嫩滑,富有雞味,沒有血水,雞皮亦很香滑,而油飯也香氣十足,味道不錯!小編加了$8轉雞髀!🔥魷魚灼通菜配馬拉汁 $58⭐️7.5/10⭐️魷魚爽口彈牙,通菜嫩口,馬拉汁有點像蝦醬加蠔油的味道,但不是小編喜歡的味道。🔥蒜香雞翼 $60⭐️8.5/10⭐️蒜香雞翼很不錯,它不是鋪滿炸粉和炸蒜的整法,而是簡單生炸雞翼,既有淡淡的蒜香,亦保留了應有的肉汁!🔥凍爆泡拉茶 跟餐$15⭐️8/10⭐️非常適合打卡的飲品,不會太甜!⭐️總結:餐廳食物質素中上,價錢便宜,份量亦十足,絕對是糧尾必食餐廳!
坡椰坡囉咪

🔥 焗咖哩農夫包配厚切豬扒 $80⭐️9/10⭐️
(新加坡咖喱/小印度蕃茄咖喱)二選一
(厚切豬扒/咖哩牛脷/香茅雞扒/咖喱牛腩) 四選一

🔥海南雞飯套餐 $73 +$8⭐️8.5/10⭐️

🔥魷魚灼通菜配馬拉汁 $58⭐️7.5/10⭐️

🔥蒜香雞翼 $60⭐️8.5/10⭐️

🔥凍爆泡拉茶 跟餐$15⭐️8/10⭐️
非常適合打卡的飲品,不會太甜!

2024-04-17 317 浏览
收工覓食, 見個名幾得意, 價錢唔貴, 無加一,有多款套餐揀, 環境光猛溫馨。♡海南雞飯套餐 $81加$8轉脾位, 肉質鮮嫩,套餐仲跟左湯及生菜,營養均衡嘅一餐。♡焗咖哩農夫包(大) 配 咖哩牛脷 $90麵包烘得好脆口, 頂個片塗滿牛油,勁正,配合獨門秘方小印度咖哩,開胃惹味,牛脷份量好多,每塊都好厚好軟腍。♡蒜香雞翼(5隻) $60金黃色炸得好香,另外配蒜香辣醬,呢個食法第一次。♡凍爆泡拉茶(跟餐$15)現場可以望到水吧拉,份量真係多到爆出黎,偏甜嘅泰式奶茶口味。♡凍美祿恐龍 $25新加坡特飲,冰鎮美祿加美祿粉,非常濃郁, 仲有棉花糖粒, 似高濃度棉花糖朱古力。
♡海南雞飯套餐 $81

♡焗咖哩農夫包(大) 配 咖哩牛脷 $90

♡蒜香雞翼(5隻) $60
金黃色炸得好香,另外配蒜香辣醬,呢個食法第一次。
蒜香雞翼

♡凍爆泡拉茶(跟餐$15)

♡凍美祿恐龍 $25
2024-04-11
  • 焗咖哩農夫包
  • 拉茶
I was alway craving for a authentic Malaysia food, that is where I come across this mixed restaurant that offer Singapore and Malaysia food that can settle my desire.Out of four person, all of us were ordering different food. For me definitely the curry mee will come into my eye. The broth was pretty as a national food in between Malaysia and Singapore. On side there was chicken that i will alway go back for it.Beside from that, I had to give the restaurant for the teh tarik, it quite hard to fi

Beside from that, I had to give the restaurant for the teh tarik, it quite hard to find a decent one around in Hong Kong. People ask what the different between Hong Kong milk tea and teh tarik, the answer come down to the milk and the sweet level. If the teh tarik no sweet enough, its not a good teh tarik, mark my words.

Overall, the dining experience was great, the price was OK since it locate at such area. The portion was enough for a adult male. Would recommend for anyone who interest to try out some good Malaysia food.
2024-02-14
2024-03-26 159 浏览
🍊 餐廳名稱:坡椰坡囉咪 (灣仔)🐝 味道:7/10環境:7.5/10整體分數:7/10💰人均:$150+———————————————————係香港想食到新加坡菜都唔係區區有,遠見到個名就好架勢,所以就try try 睇下會唔會淨係得個名。海南雞飯套餐💰73首先一黎色水已經好吸引,無論係雞皮定雞肉都好嫩滑,而且醬汁部分昇華左成隻雞。另外仲有菜,油飯&湯跟埋,同區黎講性價比好不錯。牛腩焗農夫咖喱包💰90有得揀新加坡咖喱/小印度蕃茄咖喱,咁黎到呢到當然揀前煮。味道微辣但香濃嘅咖喱味,牛腩份量好多又淋身。麵包表面乾身脆口,加埋咖喱一齊食剛剛好。蝦餅(5件) 💰50炸到外脆,蝦肉爽口彈牙。馬拉盞通菜 💰60微辣,通菜唔會炒太耐變得淋晒。爆泡拉茶 💰跟餐+20大大杯,好岩打卡,偏甜少少,茶香濃。🗺️ 灣仔天樂里6號地舖 🔍#Flavorfortday灣仔🚆 銅鑼灣站站B出口,步行約7分鐘
🍊 餐廳名稱:坡椰坡囉咪 (灣仔)🐝

———————————————————

海南雞飯套餐💰73

牛腩焗農夫咖喱包💰90

蝦餅(5件) 💰50
炸到外脆,蝦肉爽口彈牙。

馬拉盞通菜 💰60
微辣,通菜唔會炒太耐變得淋晒。

爆泡拉茶 💰跟餐+20
大大杯,好岩打卡,偏甜少少,茶香濃。

🗺️ 灣仔天樂里6號地舖
🔍#Flavorfortday灣仔
🚆 銅鑼灣站站B出口,步行約7分鐘
2024-03-22 199 浏览
去完旅行梗係要約吓媽媽食飯啦我哋又再去試其他新加坡餐廳呢間個名幾趣緻 而且有咖哩農夫包食所以就入去坐低慢慢睇 🔹️焗咖哩農夫包 配招牌厚切豬扒個咖哩有得揀要小印度印度蕃茄咖哩或者新加坡咖哩賣相好似奶油豬 不過練奶變咗咖哩 🤣農夫包皮好鬆脆 牛油味幾出 食多幾啖啲椰香味就開始飄出嚟 再講埋厚切豬扒先 真係好厚 無嘩眾取寵總之就好味 唔會太辣 🔹️海南雞飯加咗8蚊轉雞脾 我媽必點菜式之一每次食都好驚食到雪藏味呢間啲雞好滑 唔會太肥 賣相幾靚仔油飯亦粒粒分明 無痴埋一嚿嚿套餐仲附送餐湯 菜同嘢飲媽媽就叫咗熱檸檬蜜糖水 🔹️蒜蓉炒時菜 (生菜)超超超大碟 真係成座山咁高超多蒜蓉落去炒
去完旅行梗係要約吓媽媽食飯啦

呢間啲雞好滑 唔會太肥 賣相幾靚仔
油飯亦粒粒分明 無痴埋一嚿嚿
套餐仲附送餐湯 菜同嘢飲
媽媽就叫咗熱檸檬蜜糖水

🔹️蒜蓉炒時菜 (生菜)
超超超大碟 真係成座山咁高
超多蒜蓉落去炒
-✨我本身超鍾意食牛舌,所以覺得全晚最驚喜同好食嘅係:🥯焗農夫咖喱包(🍛咖哩牛舌) $90(可選新加坡咖喱或小印度蕃茄咖喱)新加坡咖喱:咖喱椰香味比較重,甜同辣嘅平衡做得幾好,唔會太甜食唔到辣味,咖哩辣度屬度只係微辣,所以大部分人都食到,好惹味!牛舌超級厚切,舌面經過微微煎香,牛舌芯超腍,應該烹調咗好耐時間,牛舌除咗厚切仲要份量越多,大滿足!農夫包外皮超香脆,內層搽咗香滑牛油,配合咖喱食一流,咖喱汁入面仲有超腍嘅薯仔,細食嘅我都食晒!🐔海南雞飯套餐(配油飯) $73(+$8 轉髀位)海南雞超級嫩滑,雞肉當中仲有少少脂肪啫喱,加$轉雞髀好值得,🍚而油飯粒粒分明,仲帶微微油香,呢個套餐仲送例湯同生菜🥬,整體營養均衡。🧋滿到瀉~爆泡奶茶🧋(少甜少冰)⭐️必點!呢個飲品係即叫即拉,一上枱爆曬啲泡出嚟,記住要攪勻先好飲,質地似港式絲襪奶茶咁滑,甜度似泰式珍珠奶茶咁偏甜,茶味香濃,整體都好飲!✨以港島區嚟講呢個價錢唔貴,以上幾樣嘢味道都唔錯,所以當日都差不多全場滿座。-
✨我本身超鍾意食牛舌,所以覺得全晚最驚喜同好食嘅係:

🥯焗農夫咖喱包(🍛咖哩牛舌) $90
(可選新加坡咖喱或小印度蕃茄咖喱)

🐔海南雞飯套餐(配油飯) $73
(+$8 轉髀位)

🧋滿到瀉~爆泡奶茶🧋(少甜少冰)

• 海南雞飯套餐
  • 焗農夫咖喱包配咖喱牛脷
係我印象中冇食過一餐新加坡菜係好食,但係呢間嘅新加坡菜的確幾唔錯˃̶͈̀௰˂̶͈唔怪得之晚飯時間咁多人,人們嘅眼睛係雪亮的哈哈!而且啲客人食完個陣都唔見佢有咩趕客行為,服務過程態度都唔錯,呢個價錢性價比算係幾高~✎ 海南雞飯套餐之前去過個啲餐廳,海南雞一係唔新鮮,一係好多血水,但佢啲海南雞都幾新鮮,雞皮好滑,雞肉嫩滑可口,香濃雞味,幾好食!呢個套餐包一碗菜、油飯同埋例湯。菜爽口唔腍;例湯唔係調味料個種湯,幾好飲,材料有紅蘿蔔、赤小豆同瘦肉等等,帶有濃濃赤小豆味~油飯香而有咬口,唔會過腍亦都唔會過硬,仲係粒粒分明⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎✎ 香茅雞扒焗農夫咖喱包包皮勁鬆脆!切個陣都聽到好爽脆嘅聲~燒到金黃色,牛油味幾濃,滿怖成個包底,食落口感似奶油脆豬!咖喱醬方面有得揀兩個醬料,分別係新加坡咖喱同埋小印度蕃茄咖喱,我哋叫咗新加坡咖喱醬,醬料好creamy同份量多,一開始食係幾香,有浸椰漿味同香料味,食到落去就有啲獨特嘅辛辣味出嚟,味道幾正同惹味~香茅雞扒嘅肉質都幾粉嫩,外皮脆脆!好味´͈ ᵕ `͈✎ 油酥餅 又香又酥脆,油而不腻加埋焗農夫咖喱包嘅咖喱,味道一流!✎ 熱檸檬柚子蜜 淡淡檸檬同柚子味,微酸,微甜。✎ 凍爆

✎ 海南雞飯套餐

✎ 香茅雞扒焗農夫咖喱包

✎ 油酥餅
又香又酥脆,油而不腻加埋焗農夫咖喱包嘅咖喱,味道一流!

✎ 熱檸檬柚子蜜
淡淡檸檬同柚子味,微酸,微甜。

✎ 凍爆泡拉茶
人手即拉!香甜奶茶味,甜味相對茶味多,都幾好飲~

香茅雞扒焗農夫咖喱包
熱檸檬柚子蜜

2024-03-13
香茅雞扒焗農夫咖喱包
熱檸檬柚子蜜
2024-03-14 107 浏览
送左阿仔去補習班就同啲媽媽朋友們一齊去食野有媽媽介紹啲新加坡餐廳間味道正宗而且質素好好!下午茶時間唔多人可以食完再坐一陣等接放學真係岩曬我地😁🔆咖央豬扒包嘩!😳!一上枱真係不禁嘩左一聲! 真係超級厚切!好大塊,豬扒仲大過個包👍🏻要用刀叉食既豬扒包豬扒好厚身,肉汁好豐厚雖然佢好厚身大大件,但肉質好嫩滑一啲都唔鞋口😋😋而且個包好脆口配埋個咖央醬汁,甜甜地,好味又特別!🔆娘惹喇沙可選:米粉、油麵、摻摻再配 : 厚切豬扒、香茅雞扒、爐燒豬頸肉我地揀左香茅雞扒,下午茶係半塊質地都係好嫩滑,仲要無骨麵底揀左油麵,質地彈牙,配左2塊魚片同半隻蛋喇沙湯底味道夠惹味,好有新加坡的味道🔆新加坡咖喱飯套餐 跟 例湯可選:新加坡咖喱或印度小蕃茄咖喱配 : 厚切豬扒、香茅雞扒、爐燒豬頸肉、牛腩、牛脷啲個選擇左新加坡口味,咖哩用左特別既香料,同印度嘅咖哩真係好唔同,都好好味,令人吸引,配埋個白飽,夠曬飽肚成碗牛腩份量好多,薯仔都有1舊😋飲品方面我地揀左🔆龍眼冰 、美祿恐龍🔆龍眼冰,好夠味,清清甜甜,飲後好舒服!🔆美祿恐龍,原來佢係新加坡既一種街頭飲料,係由一杯凍冰冰既美祿加上未溶解的美祿粉末製作而成。味道好濃郁既
送左阿仔去補習班
就同啲媽媽朋友們一齊去食野
有媽媽介紹啲新加坡餐廳間
味道正宗而且質素好好!

下午茶時間唔多人
可以食完再坐一陣等接放學
真係岩曬我地😁

🔆咖央豬扒包

嘩!😳!一上枱真係不禁嘩左一聲!
真係超級厚切!好大塊,豬扒仲大過個包👍🏻

要用刀叉食既豬扒包
豬扒好厚身,肉汁好豐厚
雖然佢好厚身大大件,但肉質好嫩滑
一啲都唔鞋口😋😋
而且個包好脆口
配埋個咖央醬汁,甜甜地,好味又特別!

🔆娘惹喇沙
可選:米粉、油麵、摻摻
再配 : 厚切豬扒、香茅雞扒、爐燒豬頸肉

我地揀左香茅雞扒,下午茶係半塊
質地都係好嫩滑,仲要無骨
麵底揀左油麵,質地彈牙,配左2塊魚片同半隻蛋
喇沙湯底味道夠惹味,好有新加坡的味道

🔆新加坡咖喱飯套餐 跟 例湯
可選:新加坡咖喱或印度小蕃茄咖喱
配 : 厚切豬扒、香茅雞扒、爐燒豬頸肉、牛腩、牛脷

成碗牛腩份量好多,薯仔都有1舊😋

飲品方面
我地揀左🔆龍眼冰 、美祿恐龍

🔆龍眼冰,好夠味,清清甜甜,飲後好舒服!
🔆美祿恐龍,原來佢係新加坡既一種街頭飲料,係由一杯凍冰冰既美祿加上未溶解的美祿粉末製作而成。味道好濃郁既美祿飲品,好似飲極都飲唔完咁🤣🤣
2024-03-12 221 浏览
給圖片誤導了,以為有一份菜,點知就一粒西蘭花一粒椰花菜。差別有d大!見人地堂食份量唔少,外賣縮水得好犀利。椰漿飯不香,雞算ok…感覺咁樣一個外賣餐70蚊,有d不值。
見人地堂食份量唔少,外賣縮水得好犀利。
椰漿飯不香,雞算ok…
感覺咁樣一個外賣餐70蚊,有d不值。
2024-02-29
外卖自取
2024-03-10 70 浏览
✨焗咖哩農夫包 配:香茅雞扒 ($90)最鍾意呢個‼️農夫包好大個,質地煙韌,外層少少酥脆,內裡包住咖哩香茅雞扒,呢種麵包配咖哩唔淋 反而口感幾好👍🏻香茅雞扒好鮮嫩,混合香茅同咖哩香。.✨爐燒豬頸肉 ($75)外層微微焦,帶有炭香🔥🔥肉質好有彈性.✨沙爹串燒- 雞x3️⃣串+豬x3️⃣串 ($84)沙爹味好突出,辣辣鹹鹹 好惹味🌶️串燒豬嘅咬感+味道更好😋.✨油酥餅 x4️⃣塊 ($28)內裡厚實,幾鍾意將油酥餅配埋咖哩食~.✨熱拉茶 ($22)奶同茶都好濃郁,味道亦融合,甜甜地🧡.Overall嘢食都係我最愛 又幾好食,場內燈光同裝潢都唔錯
✨焗咖哩農夫包 配:香茅雞扒 ($90)
✨爐燒豬頸肉 ($75)
外層微微焦,帶有炭香🔥🔥肉質好有彈性
✨沙爹串燒- 雞x3️⃣串+豬x3️⃣串 ($84)
沙爹味好突出,辣辣鹹鹹 好惹味🌶️串燒豬嘅咬感+味道更好😋
✨油酥餅 x4️⃣塊 ($28)
內裡厚實,幾鍾意將油酥餅配埋咖哩食~
✨熱拉茶 ($22)
奶同茶都好濃郁,味道亦融合,甜甜地🧡
焗咖哩農夫包
焗咖哩農夫包
爐燒豬頸肉
沙爹串燒
熱拉茶
哩間小店員工服務不錯,推介💖💖🍞焗農夫咖喱包有2款咖喱可揀,新加坡咖喱或小印度蕃茄咖喱,新加坡咖喱會無咁辣,然後可揀 厚切豬扒/香茅雞扒/咖喱牛脷/咖喱牛腩咖喱汁濃郁🥘質感濃稠麵包焗到外面脆身,裏面質感煙韌💖好食,點埋咖喱汁超正,推介 厚切豬扒,真係好厚身,煎炸得好香🐷同咖喱好夾👍🏻👍🏻$90 CP值超高😍😍🧋爆泡拉茶個爆泡真係好澎湃💥😨😨😨好吸睛 💖超大杯🍱小食拼盤 有5款小食 , 春卷、咖喱角、蒜香雞翼、蝦餅及串燒各4件 ,超級豐富 😍😍蝦餅炸得脆身香口, 好食 💪🏻💪🏻串燒有2串雞肉2 串豬肉 🍢🍢味道整得好惹味✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ 5個為大🈵️分好味指數:🤤🤤🤤🤤🤤靚環境:😍😍😍😍Chill 指數:🌿🌿🌿🌿推介指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🔖 坡椰坡囉咪 (灣仔)灣仔天樂里6號地舖

哩間小店員工服務不錯,推介💖💖

🍞焗農夫咖喱包

好味指數:🤤🤤🤤🤤🤤
靚環境:😍😍😍😍
Chill 指數:🌿🌿🌿🌿
推介指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

🔖 坡椰坡囉咪 (灣仔)
灣仔天樂里6號地舖
2024-02-28 163 浏览
🐔 海南雞飯套餐 💰$73海南雞肉質唔韌,套餐有湯、油飯、時菜,一人份量夠晒🍜 福建蝦湯麵 💰$73有五隻蝦都夠爽甜,湯麵選擇咗摻摻做麵底,即係油麵加米粉,份量夠晒飽肚🥢 春卷(5件)💰$50春卷炸得金黃香脆,點埋個醬汁味道更加好🥬 馬拉盞炒菜 💰$60份量好足夠,馬拉盞味道夠惹味🧋 凍爆泡拉茶 💰$15招牌飲品‼️拉茶造型滿到瀉似瀑布,茶夠味,甜度會偏甜🍫 凍美祿恐龍 💰$15濃郁朱古力味,飲品仲會有啲細細粒棉花糖
🐔 海南雞飯套餐 💰$73
海南雞肉質唔韌,套餐有湯、油飯、時菜,一人份量夠晒

🍜 福建蝦湯麵 💰$73

🥢 春卷(5件)💰$50
春卷炸得金黃香脆,點埋個醬汁味道更加好

🥬 馬拉盞炒菜 💰$60
份量好足夠,馬拉盞味道夠惹味

🧋 凍爆泡拉茶 💰$15
招牌飲品‼️拉茶造型滿到瀉似瀑布,茶夠味,甜度會偏甜

🍫 凍美祿恐龍 💰$15
濃郁朱古力味,飲品仲會有啲細細粒棉花糖
位於灣仔嘅新加坡菜餐廳 "坡椰坡囉咪" , 店名令人印象深刻🤗, 除咗店名, 出品同價錢都一樣令人印象深刻🫰🥔海南雞飯套餐 $73套餐附送油菜、例湯, 例湯絕對唔係茶餐廳冇味湯, 而係落足料嘅青、紅蘿蔔雪耳湯, 滋潤👏, 套餐嚟講雞肉份量都算多😚, 海南雞肉質嫩滑, 油飯味香, 飯粒軟硬適中👍, 一向唔食飯嘅我都忍唔住係咁食😆🥔魷魚灼通菜配馬拉汁🦑 $58魷魚彈牙鮮嫩, 唔會灼過火, 咁嘅價錢有菜有魷魚, 真係抵食👏🥔福建蝦湯麵🦐 $73係用上油麵做麵底, 油麵已經好少地方食得到, 大蝦有五隻, 每隻都鮮甜爽口🥔焗農夫咖哩包厚切豬扒🍲🥩 $90呢個絕對被驚艷到🌟, 私心推介💗, 一定要試, 搽滿牛油嘅農夫包焗得非常酥脆🤤, 廚師好貼心💖, 咖哩汁令上, 讓每一件農夫包都可以完全點上咖哩汁🥰, 豬扒厚切, 食落質感滿滿😋

🥔海南雞飯套餐 $73

🥔魷魚灼通菜配馬拉汁🦑 $58