偶爾在銅鑼灣吃飯真的到了不知道吃什麼的地步(而且又想找點價格相宜又好吃😋 又更難了😭(還沒上菜前 還附自家燉煮的南瓜🎃湯 暖胃暖到心上去呢~)海南雞飯套餐 $73每次有海南雞飯都忍不住點下次 每家都會有點不太一樣但這家還保持著滑滑的雞 又不會失去嚼勁 還有骨頭🦴 再搭油飯才吃得過隱癮 而且他們的醬汁 不論薑蓉 還是酸辣的 都和外面不太一樣感覺更家庭一些 更易入口 配飯和雞都輕輕鬆鬆吃光~馬拉肉骨茶(2-3人)$138笑死😆真的太小看2-3人份量了 肉量、菇🍄、杞子還有龍眼等一直撈一直撈 真想知道到底是否料們佔三分二 而湯只有三分一太誇張啦而他們的湯藥味香濃 但又不稠 補起來又易入口~~焗咖哩包-厚切豬扒 $90厚切 是厚切耶 可是一咬下去完全不像咬下去是柔軟嫩軟間 卻不鬆 曾炸過 但不油膩 再沾上偏香草🌿新加坡🇸🇬咖哩YUM !!然後不得不說他們包的部分 吃起來有像東南亞薄餅 配咖哩一流(他們真的有夠強~不論肉 還是澱粉 都做的好吃好吃😋美祿恐龍 $15才$15 想不到不點的理由 而且真的滿滿美祿粉!!上面還加了棉花糖~~ 粉中還有甜甜咬口 一點都不單調(另外呢~~大家可以😌去冰 那就
偶爾在銅鑼灣吃飯真的到了不知道吃什麼的地步
(而且又想找點價格相宜又好吃😋 又更難了😭
(還沒上菜前 還附自家燉煮的南瓜🎃湯 暖胃暖到心上去呢~)
海南雞飯套餐
海南雞飯套餐 $73
每次有海南雞飯都忍不住點下次 每家都會有點不太一樣
感覺更家庭一些 更易入口 配飯和雞都輕輕鬆鬆吃光~
馬拉肉骨茶 (2-3人)
馬拉肉骨茶(2-3人)$138
笑死😆真的太小看2-3人份量了 肉量、菇🍄、杞子還有龍眼等
而他們的湯藥味香濃 但又不稠 補起來又易入口~~
焗咖哩包-厚切豬扒
焗咖哩包-厚切豬扒 $90
厚切 是厚切耶 可是一咬下去完全不像
(他們真的有夠強~不論肉 還是澱粉 都做的好吃好吃😋
美祿恐龍
美祿恐龍 $15
才$15 想不到不點的理由 而且真的滿滿美祿粉!!
上面還加了棉花糖~~ 粉中還有甜甜咬口 一點都不單調
(另外呢~~大家可以😌去冰 那就不會因為冰融化而變淡)

由跑馬地出來 每次都會問到底「坡椰坡囉咪」是吃啥的~
然後終於來了 很值得!!己決定好下次帶家人來了🫰肯定滿意👍
2024-02-16
海南雞飯套餐
馬拉肉骨茶 (2-3人)
焗咖哩包-厚切豬扒
美祿恐龍
  • 馬拉肉骨茶(2-3人)
2024-02-18 117 浏览
下午茶咖央豬扒包一拎出黎嚇一跳 個包超大😱 顛覆左我對下午茶迷你包嘅印象😂 唔止個包 裏面塊豬扒有成吋厚🧐 個咖央醬甜甜地有椰香味👍🏻同個脆豬好夾🤗牛餐檳城椰漿飯配爐燒豬頸肉椰漿飯粒粒分明 豬頸肉邊脆肉嫩😍 除左豬頸肉仲可選香茅雞扒/印度羊扒/厚切豬扒 ➕追加小食 ($22)蝦餅➕蒜香雞翼 兩款小食都外脆內嫩 蝦餅🍤肉質彈牙👍🏻 雞翼多汁 人手即拉拉茶瀑布🧋美祿恐龍🦕🦕好飲又可以打卡灣仔咁既價錢好抵 食物又唔錯👍🏻👍🏻👍🏻推介
下午茶
咖央豬扒包

牛餐
檳城椰漿飯配爐燒豬頸肉
椰漿飯粒粒分明 豬頸肉邊脆肉嫩😍
除左豬頸肉仲可選香茅雞扒/印度羊扒/厚切豬扒

➕追加小食 ($22)
蝦餅➕蒜香雞翼 兩款小食都外脆內嫩
蝦餅🍤肉質彈牙👍🏻 雞翼多汁

人手即拉拉茶瀑布🧋
美祿恐龍🦕🦕
好飲又可以打卡

灣仔咁既價錢好抵 食物又唔錯👍🏻👍🏻👍🏻推介

2024-02-04 149 浏览
*性價比高質之選, 主打星馬菜, 夜晚套餐更只係$60-$80 度, 好抵食..🌟 大大個農夫包, 咖哩有新加坡或印度咖哩兩款選擇, 個人揀左前者 冇咁辣同偏甜啲, 非常惹味, 配上大大塊厚切豬扒非常邪惡🤤😈包亦都焗得好香脆👏🏻. 傳統馬來肉骨茶口味,偏重藥材味,非常濃郁, 排骨煲到入哂味👏🏻.🌟 人手即拉到爆泡滿到瀉拉茶👏🏻👏🏻 甜度適中啱啱好,配返星馬菜一流🫶🏻.其他小食小菜都非常唔錯,不妨可以一試👏🏻.
*[灣仔抵食星馬菜🇸🇬🇲🇾👏🏻]

🌟[焗咖哩農夫包 配招牌厚切豬扒($90)] 大大個農夫包, 咖哩有新加坡或印度咖哩兩款選擇, 個人揀左前者 冇咁辣同偏甜啲, 非常惹味, 配上大大塊厚切豬扒非常邪惡🤤😈包亦都焗得好香脆👏🏻
[馬來肉骨茶套餐($73)] 傳統馬來肉骨茶口味,偏重藥材味,非常濃郁, 排骨煲到入哂味👏🏻
🌟[爆泡拉茶🤤] 人手即拉到爆泡滿到瀉拉茶👏🏻👏🏻 甜度適中啱啱好,配返星馬菜一流🫶🏻
其他小食小菜都非常唔錯,不妨可以一試👏🏻
其實本來是想和朋友來試二人餐的,但是當日沒有,所以我們最後決定了散叫。🔅香茅雞扒焗農夫咖喱包($9️⃣0️⃣)一共有2款咖喱可選,我們選擇了新加坡咖喱,味道和平時吃到啲咖喱比較相似,配上搽了牛油的麵包超級適合。香茅雞扒本身煎炸過,所以即使不點咖喱亦很好吃。🔅鮮蝦娘惹喇沙($7️⃣3️⃣)我覺得這間的喇沙適合不太能吃辣的朋友,因為想健康一點,所以我們叫了米粉。米粉超級索湯,朋友大讚好吃。🔅蝦餅($5️⃣0️⃣)叫了一個小食,炸得頗為香脆,蝦肉亦很彈牙。飲品的話,我會更加推薦熱拉茶,茶味香濃而且口感又順滑,而且冬天就是要喝熱辣辣的拉茶來保暖!

🔅香茅雞扒焗農夫咖喱包($9️⃣0️⃣)

🔅鮮蝦娘惹喇沙($7️⃣3️⃣)

🔅蝦餅($5️⃣0️⃣)
叫了一個小食,炸得頗為香脆,蝦肉亦很彈牙。

好多人可能就係為咗依杯咁爆嘅奶茶來打咭⭕️坡椰坡囉咪 爆泡奶茶我地分別點左冷熱各一杯。「凍爆泡奶茶」吾止震撼,真心大杯(跟餐加$15)因為點左少甜,甜度低左,茶味我就覺得熱嗰杯濃郁啲,以煉奶代替花奶直接地令口感更順滑。總結打咭為先要凍嘅;味道為先要熱嘅。海南雞飯套餐轉雞髀$69 店員先送上熱辣辣嘅青紅蘿蔔湯,是有質素的例湯。我習慣先吃一口油飯飯油香而不膩,陣陣香茅味,我獨個啪一碗零難度,如果可以添飯就正😍加$8 改了雞髀位,輕嚐鷄皮也很有彈性,肉質鮮嫩細滑,配上不同風味三色醬,更添美味。馬來肉骨茶套餐$69養生肉骨菜 (無藥材味version) 湯香味鮮,一字排肥瘦參半,肉質也很鬆化,啖啖肉,冬天暖身之保。油炸鬼作吸湯之用,但得三粒實在吾夠喉,我情願吾要白飯都想吃油炸鬼多啲。每人平均$100 食得夠飽又滿足。

好多人可能就係為咗依杯咁爆嘅奶茶來打咭

⭕️坡椰坡囉咪

爆泡奶茶

我地分別點左冷熱各一杯。

「凍爆泡奶茶」吾止震撼,真心大杯

總結打咭為先要凍嘅;味道為先要熱嘅。

海南雞飯套餐轉雞髀$69

店員先送上熱辣辣嘅青紅蘿蔔湯,
是有質素的例湯。

我習慣先吃一口油飯

馬來肉骨茶套餐$69

養生肉骨菜 (無藥材味version)

每人平均$100 食得夠飽又滿足。

蝦餅
2024-01-25 68 浏览
分享一家很不錯的餐廳,這家餐廳位於一個熱鬧的角落,環境非常舒適宜人。服務人員非常熱情和周到,走進餐廳,會被溫馨的裝潢和友善的氛圍所吸引🫶🏻娘惹喇沙-豬扒轉摻摻。豬扒的外皮香脆,內裡則保持著嫩滑的口感,與醬汁的調和好夾😍福建蝦湯麵轉摻摻也是一道不可錯過的美味。這碗湯麵以蝦湯為基底,彈牙的麵條,味道鮮美迷人😍沙嗲串燒(半打)。選擇了豬肉及雞肉 ,口感鮮嫩多汁,散發著濃郁的炭烤香氣,份量十分慷慨,足夠讓我吃得滿足😌人氣飲品:人手即拉,滿到瀉拉茶瀑布,賣相100分~味道甜甜充滿奶香~朋友點了椰青

朋友點了椰青
坡椰坡囉咪 🧙🏻坡椰坡囉咪‼️好得意既舖頭名🤣同朋友係灣仔行完街就諗起呢間星馬菜🥘 娘惹喇沙配羊扒 $73揀左摻摻 鐘意佢一半米粉一半油麵食落有雙重口感湯底椰漿味濃 勁掛湯啲魚片彈牙 豆卜吸曬啲汁 食落好濃郁有幾款小食可以揀黎配餐加左$16 就有兩塊羊扒 勁抵咬落厚肉又juicy煎到外皮有少少脆 而個羊味好香🐮 咖喱牛腩 $78揀左新加坡咖喱咖喱香濃惹味 辣度岩岩好而牛腩份量都好多用咖喱餸飯幾時都係咁開胃🫔 小食拼盤 $198岩曬有選擇困難症嘅我唔使揀一次過試曬咁多款小食有春卷 咖喱角 蒜香雞翼 蝦餅全部黎到都係熱辣辣食落好香口又足料🍵 凍爆泡拉茶 (套餐+$15)好大杯 仲要啲泡湧曬出黎造型好特別 啱曬我打卡飲落杯拉茶好濃好香滑 正想飛番一轉星馬🤤仲送左老火湯 好正
坡椰坡囉咪 🧙🏻

有春卷 咖喱角 蒜香雞翼 蝦餅
全部黎到都係熱辣辣
食落好香口又足料
小食拼盤

🍵 凍爆泡拉茶 (套餐+$15)
好大杯 仲要啲泡湧曬出黎
贈送既湯水
  • 娘惹喇沙
  • 咖喱牛腩
2024-01-19 69 浏览
係灣仔搵食見到呢間店舖個名好有趣見到晚餐有套餐價又唔太貴就入左去食啦一點完菜就有例湯送上海南雞套餐轉脾 ($81)真係推介要轉雞脾 又多肉啲又滑啲黃油飯粒粒分明唔會痴埋一舊加埋油菜一人份量啱啱好 焗農夫咖喱包配牛脷 $90有新加坡咖喱同小印度蕃茄咖喱揀揀左小印度蕃茄咖喱 味道甜甜地好開胃 用黎點麵包食啱哂牛俐好軟淋 吸左好多咖喱汁農夫包外脆內軟椰青 $39每次見到椰青都想飲呢度既椰青都無令人失望又冰涼又清甜椰子肉好易刮出黎食龍眼冰 $15冰凍既龍眼冰甜度適中好多粒龍眼肉
係灣仔搵食見到呢間店舖個名好有趣
見到晚餐有套餐價又唔太貴就入左去食啦
一點完菜就有例湯送上
海南雞套餐轉脾 ($81)
真係推介要轉雞脾 又多肉啲又滑啲
龍眼冰 $15
冰凍既龍眼冰甜度適中
好多粒龍眼肉
2024-01-19 64 浏览
🌟坡椰坡囉咪位於銅鑼灣,佢哋嘅招牌菜海南雞飯套餐係一定要試嘅!佢哋堅持用上新鮮嘅食材,每一碗飯都經過精心烹調,保持住經典嘅海南雞飯嘅滋味!每一口飯粒都鬆軟香濃,雞肉鮮嫩多汁,一啖落肚,滋味即刻爆發!🍚🍗🔍仲有沙嗲串燒,串燒爐燒得香口,外脆內嫩,每一口都係滿滿嘅香氣同味道!仲有爆泡拉茶係人手即拉,滿到瀉拉茶瀑布,賣相壯觀現場仲可以望到水吧拉~飲到口感綿密,香氣四溢!一啖下去就彷彿置身於新加坡嘅街頭小食攤,絕對令你嘆為觀止!🍢🍛🍹📣而家坡椰坡囉咪仲有推出二人餐,包咖喱拼盤、2份湯、2杯cocktail 或自選飲品,係咪好吸引?!即刻約埋班朋友,一齊嚟試下啦!唔好錯過啊!🎉📢坡椰坡囉咪餐廳詳情:🍽️ 地點:灣仔天樂里6號地舖🕑 營業時間:11:00 - 21:15💰 人均消費:$51-100

📢坡椰坡囉咪餐廳詳情:
🍽️ 地點:灣仔天樂里6號地舖
🕑 營業時間:11:00 - 21:15
💰 人均消費:$51-100
  • 海南雞飯套餐
放假想食下大餐又唔想食咁貴,今次搵到呢間性價比幾高的星馬菜餐廳!😆 餐廳設計簡約,裝潢主要以木系、灰白色為主,播放著休閒的音樂,店員態度親切,價格親民,值得一試👍🏻。1. 🦐蝦餅 ($50/5件)蝦餅炸得好香脆,薄薄的一層粉,炸至金黃色,蝦餅爽口彈牙,蝦味鮮濃!再點埋自家製泰式甜酸,特別開胃!😋 2. 🍢 沙嗲串燒 - 豬肉或雞肉 ($128/半打)我選了豬肉和雞肉,每款各三件,燒得焦香,帶點肉汁,再搭配沙嗲醬,非常惹味!😎3. 🍜晚市套餐:娘惹喇沙 ($73+$16轉小印度羊扒2塊)喇沙湯底用上多種香料熬製而成,帶點椰香味,又不會太辣,湯麵選了摻摻是米粉加油麵,還有魚片、炸豆卜、半熟蛋和芽菜等作配料,好豐富!😝,配菜不用加錢的有厚切豬扒/香茅雞扒/爐燒豬頸肉/鮮蝦,今次我選擇加錢轉小印度羊扒,有2大件,即叫即燒,燒得好焦香,肉質軟腍,而且肉質不會太肥膩,熟度剛剛好!😋👍🏻4. 🍲 晚市套餐:芝士焗咖喱飯套餐 ($79)焗飯即叫即焗,熱辣辣的芝士有拉絲的效果,非常吸引!😍🤩 咖喱味道可以選新加坡咖哩/小印度蕃茄,配菜可以選厚切豬扒/香茅雞扒/咖喱牛脷,我選了咖喱牛脷,有好多件,咖哩牛脷

1. 🦐蝦餅 ($50/5件)

2. 🍢 沙嗲串燒 - 豬肉或雞肉 ($128/半打)

4. 🍲 晚市套餐:芝士焗咖喱飯套餐 ($79)

焗飯即叫即焗,熱辣辣的芝士有拉絲的效果,非常吸引!😍🤩 咖喱味道可以選新加坡咖哩/小印度蕃茄,配菜可以選厚切豬扒/香茅雞扒/咖喱牛脷,我選了咖喱牛脷,有好多件,咖哩牛脷有不同質感,有爽口又有軟腍,不錯!🤤👍🏻

5. 🧋凍爆泡拉茶 (套餐+$15)

大大杯真係好爆!爆滿瀉似瀑布🌊!好吸睛!🤩 人手拉茶茶味濃郁,有奶香味,甜度剛剛好,推介!😆

6. 凍美祿恐龍 (套餐+$15)

冰鎮美祿撒上大量美祿粉和少量棉花糖粒,形成一個美祿小山丘,味道超級濃郁,可以當一個甜品來喝!😝

2023-12-25
  • 蝦餅
  • 沙嗲串燒
  • 芝士焗咖喱飯
2024-01-14 100 浏览
Went here to have dinner with friends..I ordered Cheese Curry Baked Rice Combo with Ox Tongue. With generous portion of cheese on top, it was cheesy and creamy. The rice was fried, which went well with the curry and cheese. The ox tongue was a bit chewy and blend though.I didn't try the Hainan Chicken Combo and Nyonya Laksa with Lemongrass. For the Hainan Chicken, its golden skin made it look appetising.As for the Nyonya Laksa, apart from providing chicken, it also had other ingredients like bea

As for the Nyonya Laksa, apart from providing chicken, it also had other ingredients like bean curd and egg. The laksa smelled aromatic.
The resto was quite spacious, so we could sit there for a long time to chat. The staff were friendly and helpful too. However, there was some dirt on the seat so it was a bit scary to me.
Hainan Chicken Combo
Nyonya Laksa with Lemongrass Chicken
2023-02-06
2024-01-13 76 浏览
之前已經好想試呢間舖頭所以前排聖誕節嘅時候就去咗試吓~~(佢哋嗰陣做緊聖誕勁擦二人餐$318)其實呢個套餐都已經包括咗好多嘢食分別有咖喱雞扒、咖喱海鮮、咖喱雜菜、馬拉汁灼通菜等等雞扒食落去好嫩滑之餘亦都煎得好香👍👍(而且呢個套餐亦都會配咗兩個唔同味道嘅咖喱醬分別係小印度蕃茄咖喱醬同埋新加坡咖喱)我自己就幾鍾意小印度蕃茄咖喱醬🤩🤩咖喱海鮮食落去亦都幾豐富(入面有魷魚、海蝦同埋青口)魷魚食落去好煙韌爽口😋😋海蝦食落去亦都好新鮮之後我自己都幾鍾意食嗰個馬拉汁灼通菜(首先我本身係個好鍾意食通菜嘅人)佢炒得真係好入味😙😙除咗以上嘅嘢食之外呢個套餐亦都仲有油酥餅、咖喱角同埋法包配咖喱嘅話首選一定係油酥餅😍😍因為可以一次過點曬唔同味道嘅咖喱醬最後就講埋我哋揀咗嘅嘢飲啦好難得見到成新加坡菜嘅舖頭可以飲Cocktails所以我哋都揀咗飲Cocktails💖💖我揀咗要Singapore Sling飲落去味道都幾易入口而我朋友就揀咗要Tequila Sunrise👍👍
之前已經好想試呢間舖頭
所以前排聖誕節嘅時候就去咗試吓~~
(佢哋嗰陣做緊聖誕勁擦二人餐$318)

其實呢個套餐都已經包括咗好多嘢食
分別有咖喱雞扒、咖喱海鮮、咖喱雜菜、馬拉汁灼通菜等等
雞扒食落去好嫩滑之餘亦都煎得好香👍👍
(而且呢個套餐亦都會配咗兩個唔同味道嘅咖喱醬
分別係小印度蕃茄咖喱醬同埋新加坡咖喱)
我自己就幾鍾意小印度蕃茄咖喱醬🤩🤩

咖喱海鮮食落去亦都幾豐富
(入面有魷魚、海蝦同埋青口)
魷魚食落去好煙韌爽口😋😋
海蝦食落去亦都好新鮮
之後我自己都幾鍾意食嗰個馬拉汁灼通菜
(首先我本身係個好鍾意食通菜嘅人)
佢炒得真係好入味😙😙

除咗以上嘅嘢食之外
呢個套餐亦都仲有油酥餅、咖喱角同埋法包
配咖喱嘅話首選一定係油酥餅😍😍

我揀咗要Singapore Sling
飲落去味道都幾易入口
而我朋友就揀咗要Tequila Sunrise👍👍

2024-01-11 82 浏览
星期日慢慢坐喺度食下午茶又幾寫意🫶🏼🫣首先最吸引嘅梗係人手即拉滿到瀉拉茶瀑布,上到枱真係好大杯,側邊有好多泡瀉哂出來🫶🏼🫶🏼嗌咗少甜,味道啱啱好,有濃郁嘅茶味 + 奶嘅香味🍼下午茶叫咗斑蘭豬扒包,已經包埋嘢飲💚估唔到豬扒包都可以落班蘭,真係好有創意💚班蘭醬好厚身,充滿香味同甜味原來同佢厚切脆卜卜既豬扒都好夾!加多$22 有蝦餅,簿簿地零捨脆真材實料 夠彈牙配埋酸味味既醬汁 好開胃🍤下次再嚟食吓啲午餐同埋晚餐先
星期日慢慢坐喺度食下午茶又幾寫意🫶🏼🫣

下午茶叫咗斑蘭豬扒包,已經包埋嘢飲💚
估唔到豬扒包都可以落班蘭,真係好有創意💚
班蘭醬好厚身,充滿香味同甜味
原來同佢厚切脆卜卜既豬扒都好夾!

加多$22 有蝦餅,簿簿地零捨脆
真材實料 夠彈牙
配埋酸味味既醬汁 好開胃🍤

下次再嚟食吓啲午餐同埋晚餐先
2024-01-08 95 浏览
星馬菜價錢仲好掋🤭座位坐得舒服,銅鑼灣來講價錢認真唔貴,午市下午茶包埋嘢飲😆♥ 海南雞飯套餐 $69(午市套餐)嗌左個海南雞飯轉左雞髀🍗+$8咋一定要轉!雞髀位滑好多🤭,點埋三色醬送飯食,黃油飯好香,加埋碟油菜 夠哂飽♥ 喇沙 $51(下午茶餐)喇沙揀咗配豬頸肉燒得好香🤭揀得喇沙一定係食摻摻啦,米粉米線兩溝麵底口感豐富!配料仲有豆卜、魚片同雞蛋🥚,湯底順滑又唔會太辣美祿恐龍🦖 +$15加15蚊跟餐轉左美祿恐龍,成杯超濃郁仲有勁多美祿粉同棉花糖喺面頭♥ 咖央多士星馬菜必點咖央多士,兩邊都烘得香脆夾住厚厚半融嘅牛油🧈😍😍😍,加埋斑蘭醬甜絲絲,超級邪惡好彩同同事分享食!

♥ 海南雞飯套餐 $69

♥ 喇沙 $51

美祿恐龍🦖 +$15

♥ 咖央多士

.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🔥 𝐂𝐡𝐫𝐢𝐬𝐭𝐦𝐚𝐬 𝐂𝐮𝐫𝐫𝐲 𝐅𝐢𝐞𝐬𝐭𝐚 @ 🌟 坡椰坡囉咪《👽食神大媽食星馬菜》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Christmas Curry Set for Two HKD 318- Indian Curry- Singaporean Curry- Curry Beef Brisket- Seafood Curry- Mixed Vegetable Curry- Scalded Kangkong- Pickled Radish- Paratha, Baguette, Curry Wedges- Soups-Milo Dinosaur-Red Bean Ice.👽 呢間主打星馬菜嘅餐廳,平時係我哋好鍾意嚟食嘢嘅地方,尤其個下午茶好鬼抵。今次夜晚經過見到佢有個節日限定推介餐牌,有個「聖誕勁擦二人餐」供應,咁鬼過癮,決定試下!.🎄 呢個「聖誕勁擦二人餐」真係超抵食呀!佢一個價錢,包晒以下所有咖喱拼盤入邊嘅嘢食,仲有兩碗湯,再額外有兩杯嘢飲可以自己揀。真係好鬼誇張咁抵!.🥘 個餐包括左個經典咖喱拼盤,入面有小印度蕃茄咖喱同新加坡咖喱兩
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
- Soups
-Milo Dinosaur
-Red Bean Ice

Christmas Curry Set for Two

🥘 個餐包括左個經典咖喱拼盤,入面有小印度蕃茄咖喱同新加坡咖喱兩款咖喱,風味各自都好獨特。小印度蕃茄咖喱帶少少酸甜,令人胃口大開,新加坡咖喱則有更濃郁嘅香料味。
🥩 主菜方面,可以自由揀牛腩、牛舌、豬扒或雞扒其中一種,我哋揀咗牛腩,肉質軟嫩,份量絕對夠!

Christmas Curry Set for Two

🦐 仲有一個咖喱海鮮,裏面有大蝦、魷魚、青口!超級有誠意,仲要用料絕對唔差!

Christmas Curry Set for Two

🥬 蔬菜方面呢,就有咖喱雜菜同馬拉汁灼通菜,份量係絕對夠兩個人食,有西蘭花、椰菜、通菜等等,好惹味,但係又健康。太過惹味嘅時候可以食少少醃酸蘿蔔,即刻清一清味蕾。

Christmas Curry Set for Two

🍞 食咖喱就當然唔少得主食,個餐包埋油酥餅、法包同咖喱角,一次過滿足多個願望!油酥餅好鬼煙韌、法包香脆仲要蒜蓉味濃、咖喱角外脆內軟,個餡好好味!

Christmas Curry Set for Two

🍲 個餐仲包兩個例湯,裏面好多雪耳,好味㗎!
🦖 仲可以自由揀飲雞尾酒或特飲兩杯,要揸車我地就揀咗美祿恐龍同鮮奶紅豆冰。飲落去好解渴,尤其美祿恐龍好多美祿粉,紅豆冰又超多紅豆,好爽呀!

Christmas Curry Set for Two

🥳 整體嚟講,,呢份聖誕勁擦二人餐份量真係大,味道豐富,嘢食質素非常唔錯,價錢好實惠。仲要包埋嘢飲可以自己揀味道,真係好有誠意!餐廳佈置左好多節日裝飾,又坐得舒服,大家一定要記得黎試下呢!

📍 灣仔天樂里6號地舖
📲 +(852)2413-6900