招聘中
更多好工 (5)
2021-02-21 243 浏览
一入黎有個姐姐耐心問有無用安心出行無就用紙寫低用低介紹食物(推介有平ga小食)到落完單食野 全程有客入黎都聽到歡迎你走又叫你拎齊野好耐未試過d餐廳咁熱心野食好食鋪內都乾淨企理
一入黎有個姐姐耐心問有無用安心出行
無就用紙寫低
用低介紹食物(推介有平ga小食)
到落完單食野

鋪內都乾淨企理
2021-02-21
  • 生煎包,豬扒
2021-01-30 424 浏览
晚上八點購買生煎包四個, 收銀竟然同我講個纸盒要加兩蚊!都好啦,跟住拎張飛係97, 望一望先……!見到取餐處已經做到93,即係應該唔使等好耐啦, 結果等咗20分鐘! 出餐嗰啲人兩頭擰唔知自己做緊乜嘢咁!拎到返屋企一打開……!唔熱嘅!咬落去啲汁係流曬出嚟,但係一啲都唔熱 ,好似倒瀉樽油咁!包面又硬又乾又厚, 裏面凍冰冰啲肉仲係粉紅色, 下次一定唔會再幫襯!大X樂都好食過佢😫 只好怪自己以為佢好似之前樓下food court 祥興記生煎包咁好食😋
晚上八點購買生煎包四個,
收銀竟然同我講個纸盒要加兩蚊!
都好啦,跟住拎張飛係97,
望一望先……!
見到取餐處已經做到93,
即係應該唔使等好耐啦,
結果等咗20分鐘!
出餐嗰啲人兩頭擰唔知自己做緊乜嘢咁!

拎到返屋企一打開……!唔熱嘅!
咬落去啲汁係流曬出嚟,
但係一啲都唔熱 ,好似倒瀉樽油咁!
大X樂都好食過佢😫
外卖自取
2021-01-22 306 浏览
今日去食午餐,冇叫午市套餐,因為想試麻辣酸菜魚,再加生煎包。兩樣都唔好食,魚唔新鮮有腥味,麻辣同酸味唔平衡唔香,非常一般!招牌生煎包更加唔好食,賣相已經唔得,見到,你唔會想一啖咬落去,望落去好似兩粒大少少有黑芝麻嘅墨魚丸,好細隻冇口感,食唔到包嘅質感因為真係好細隻,另外皮底一啲都唔脆,應該煎完放咗一段時間,肉汁唔香冇鮮味,好失望,是我食過最差嘅生煎包。價錢同食物質素不成正比,埋單$92。唯一可讚是服務唔錯,會主動問要唔要碗仔。

2021-01-10 436 浏览
本來見到很多人都不想光顧,不過認真看來大多數都是外賣,而且客戶去留交替比較快,所以我們都隔了一段時間都進去了。一開始的時候已經有人提示我們用紙貼餐,而且主題給予我們碗和暖水,這一點反映出這裡的侍應服務不差;只不過餐具用外賣的筷子與匙羹有點兒覺得不想洗的感覺,這一點感覺不是以客戶出發。不管怎樣,擔擔麵很入味,雖然辣度上我不太覺得辣,但是味道上絕對有水準;至於上海粗炒比較甜,雖然油膩基本上係一早知道,但係呢種甜度彷彿讓我有點困惑,就連不喜歡吃菇的我被這種甜味蓋過了雙眼,吃掉了不少菇。最後當然是生煎包,樣貌看起來比較小,不過每人吃兩個也是相當夠食,皮夠厚,可以讓你咬開少少,然後吸盡入面的湯汁,湯汁也是相當好味,是十分吸引的。至於肉我個人覺得比較普通,有一種,就係肉囉,的感覺。價錢方面,個人覺得比較昂貴的,可能因為見到他們平日有午市套餐或者下午茶套餐,又或者是因為一開始見到好似份量少的原因,而認為昂貴。只不過論性價比也算是比較高,不只是某些我們喜歡食的在下午茶真的便宜很多,所以我下次會嘗試下午茶時段。

2021-01-06 248 浏览
長期漏單!拎嘅飛快11!等半小時都未整好!同一個飯!k23都拎走左了!同我講未炸好!再等多3分鐘!會不會太可笑啊!等3個3分鐘都未得!實在過分lo!態度又唔係好!講真其實真係唔係傳說中吹得咁好食!生煎包皮又厚又硬!重點係煎太濃!只有濃味!
外卖自取
2021-01-01 291 浏览
自從限聚令下不能在18:00後在外用膳,現在只能趁午餐時間堂食,難得有新嘢,所以我決定在元旦日去試吓!已經一早去排隊,但也排no.3 ,幸好只花15分鐘左右就有位坐!今日是假期,所以沒有set lunch ,有點可惜!生煎包(4個)超級熱騰騰,小心翼翼地跟從指示食,我怕生煎包的湯會流出來😅,真的好好味😋!雞絲粉皮:又冰凍又爽口,再加上醬油,比某些上海麵店更出色堅信號 秘製厚切豬扒菜飯:豬扒又厚肉又保持肉汁,配上菜飯,十分🈵️足!上海菜肉水餃湯麵:一共有七粒水餃🥟,真的有驚喜😄麵條口感不錯👍

今日是假期,所以沒有set lunch ,有點可惜!

生煎包(4個)
生煎包

雞絲粉皮:
又冰凍又爽口,再加上醬油,比某些上海麵店更出色

雞絲粉皮

堅信號 秘製厚切豬扒菜飯:
豬扒又厚肉又保持肉汁,配上菜飯,十分🈵️足!
堅信號秘製厚切豬扒菜飯

上海菜肉水餃湯麵:
一共有七粒水餃🥟,真的有驚喜😄
麵條口感不錯👍
上海菜肉水餃湯麵

生煎包
雞絲粉皮
堅信號秘製厚切豬扒菜飯
上海菜肉水餃湯麵
2020-12-28 173 浏览
剛開業,見好多人光顧,便試一試外賣,、内容如下。秘製豬扒菜飯豬手菜飯煎包小弟非常少寫食評,簡述如下1 豬扒調味非一般的甜,很乾。2 豬手可以,但一般貨色。3 菜飯同大x樂差不多4 煎包個皮未熟。140元連6元外賣盒,我覺得大x樂好食啲,這個質素,我唔會再幫襯。
剛開業,見好多人光顧,便試一試外賣,、内容如下。
秘製豬扒菜飯
豬手菜飯
煎包

小弟非常少寫食評,簡述如下
1 豬扒調味非一般的甜,很乾。
2 豬手可以,但一般貨色。
3 菜飯同大x樂差不多
4 煎包個皮未熟。

2020-12-26 258 浏览
本身幾鐘意食上海菜見到附近開左間新嘅餐廳出名賣生煎包日日都大排長龍 搞到我都好想試下😋所以就搵日去左食佢個抵食下午茶-🌟堅信號生煎包 (4個) ($30)生煎包比較硬身 煎到個底有少少脆而且有好多汁 熱辣辣🤤個包亦都好易夾起唔怕穿🥢就算用筷子既功力唔夠都冇問題 -🌟四川擔擔麵 ($36)同平時既擔擔麵唔係好同味🍜冇咁重花生醬味而且有d麵嘅鹼水味食落偏甜唔太辣-🌟古法扣豬手菜飯 ($38)豬手唔算多肉 不過都炆得夠腍🍖而且有我最愛嘅菜飯唔食菜飯嘅朋友可以選擇湯麵-🌟迷你酸辣湯水餃(盅) (+$18)早排食左個人生第一次食嘅酸辣湯 可惜好難食😭正當我以為全世界嘅酸辣湯都唔好味嘅時候呢個湯改寫左我嘅諗法個湯整得有少少似碗仔翅嘅味不過就加左d酸辣嘅元素🌶️水餃仲要有成3隻 好抵食🥟
本身幾鐘意食上海菜
見到附近開左間新嘅餐廳出名賣生煎包
日日都大排長龍 搞到我都好想試下😋
所以就搵日去左食佢個抵食下午茶
🌟堅信號生煎包 (4個) ($30)
生煎包比較硬身 煎到個底有少少脆
而且有好多汁 熱辣辣🤤
個包亦都好易夾起唔怕穿🥢
就算用筷子既功力唔夠都冇問題
🌟四川擔擔麵 ($36)
同平時既擔擔麵唔係好同味🍜
冇咁重花生醬味
而且有d麵嘅鹼水味
食落偏甜唔太辣
🌟古法扣豬手菜飯 ($38)
豬手唔算多肉 不過都炆得夠腍🍖
而且有我最愛嘅菜飯
唔食菜飯嘅朋友可以選擇湯麵
🌟迷你酸辣湯水餃(盅) (+$18)
早排食左個人生第一次食嘅酸辣湯 可惜好難食😭
正當我以為全世界嘅酸辣湯都唔好味嘅時候呢個湯改寫左我嘅諗法
個湯整得有少少似碗仔翅嘅味不過就加左d酸辣嘅元素🌶️
水餃仲要有成3隻 好抵食🥟
堅信號生煎包 (4個)
四川擔擔麵
古法扣豬手菜飯
迷你酸辣湯水餃
堅信號生煎包 (4個)
四川擔擔麵