2022-09-14 239 浏览
好鬼嬲,叫份外賣,咖喱蛋包飯炸雞,請問蛋呢? 番到屋企先見到,仲收120蚊,擺明屈人外賣睇唔到入邊搵人笨,以後唔會再幫襯,就咁4塊雞加d飯就120蚊,仲要d味道超普通,求其茶餐廳都好過佢多多聲,無良餐廳!
2022-09-14
外卖自取
2022-08-27 474 浏览
今晚在坑口吃飯,這家餐廳已有一段時間沒有光顧了。晚餐套餐要加$20才可以享有沙律吧,要全桌一起加才可以。沙律吧的飲品選擇不少,有罐裝飲品和特色飲品,例如橙汁、蜂蜜綠茶等。沙律菜有蘿蔔絲、青瓜絲、粟米、車厘茄等,也有螺絲粉和蛋糕。沙律菜很新鮮,青瓜絲和蘿蔔絲刨得很幼很細。蛋糕雖然只有兩款,但味道很不錯。不會太甜,是很棒的飯後甜品。⭐️泡菜豚肉丼$98附送麵豉湯。豚肉泡菜有雜菌、洋蔥、泡菜,入口味道比較濃郁一些。⭐️生薑炒豬肉丼$88味道生薑和豬肉很搭,薄薄的豬肉入口不會覺得油膩,米飯用珍珠米,特別好吃。

今晚在坑口吃飯,這家餐廳已有一段時間沒有光顧了。

晚餐套餐要加$20才可以享有沙律吧,要全桌一起加才可以。

沙律菜很新鮮,青瓜絲和蘿蔔絲刨得很幼很細。

蛋糕雖然只有兩款,但味道很不錯。不會太甜,是很棒的飯後甜品

⭐️泡菜豚肉丼$98
附送麵豉湯。

泡菜豚肉丼
豚肉泡菜有雜菌、洋蔥、泡菜,入口味道比較濃郁一些。

⭐️生薑炒豬肉丼$88
生薑炒豬肉丼

2022-08-27 440 浏览
中午同媽咪到東港城,見到塚田食堂有半自助午餐, 都幾吸引😊。 入到店內我們先點了兩個定食,滑蛋鰻魚定食$98和燒肉(豬肉片&肥牛片) 定食$88, 然後再到自助區攞飲品、沙律和蛋糕。🔸滑蛋鰻魚定食🍱 ~ 滑蛋甜甜的, 鰻魚肥美自帶甜香, 令到我可以食完一碗飯( 平時只食到半碗) 。🔸燒肉(豬肉片&肥牛片) 定食🍱🫕 ~ 喜歡有兩款肉, 豬肉和牛肉的肉質都好軟腍,燒起後配上醬汁拌飯很惹味。 最後記得去自助區攞蛋糕(有兩款口味) 🍰, 再嘆埋杯熱茶🍵,就非常完美了😋。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

滑蛋鰻魚定食$98和燒肉(豬肉片&肥牛片) 定食$88

) 。

2022-08-26
滑蛋鰻魚定食$98和燒肉(豬肉片&肥牛片) 定食$88
  • 燒肉(豬肉片&肥牛片)定食
  • 滑蛋鰻魚定食$98和燒肉(豬肉片&肥牛片)定食$88
依家做緊優惠四人當中有一個半價(可惜今日得兩個) 平日食十分好,唔洗排隊就入得lu, 餐牌方面每次嚟到都有選擇困難因為樣樣都好好食, 今次點咗咖哩蛋包飯同和牛壽喜燒烏冬套餐。炸雞咖哩蛋包飯估唔到咁有驚喜, 咖哩汁聞得出用上好多香料, 好香!食落口有唔同嘅層次, 好啱送飯, 炸雞一貫水平, 每咬一口都有肉汁噴出嚟和牛壽喜燒烏冬跟餐附上一個迷你魚生飯, 好適合用黎開胃和牛雖然只係得三塊, 但係每塊望落肉質好靚同紋理分明, 同一般牛肉係有分別嘅, 食落口十分軟滑,和牛響口溶化一樣。湯頭都係用上走地雞湯飲落去好濃郁及壽喜燒。甜味, 除此之外佢仲有腐皮附上, 鹹中帶甜十分有趣 烏冬沾上溫泉蛋, 食落口香濃蛋香,呢一餐十分滿足!有需要的話,仲可以叫埋自助飲品沙律吧,都有好多選擇不過今次我哋淨係食定食已經好夠飽!
依家做緊優惠四人當中有一個半價(可惜今日得兩個)

炸雞咖哩蛋包飯

和牛壽喜燒烏冬
跟餐附上一個迷你魚生飯, 好適合用黎開胃
烏冬沾上溫泉蛋, 食落口香濃蛋香,呢一餐十分滿足!

2022-08-25 220 浏览
Picked this restaurant in a rush, just fooled by the many “Liked” icon. We arrived before dinner time, set menu seems at reasonable price yet food quality was not at the same level. I would say good presentation but food at foodcourt level or less. Raw fish was fishy, tempura was in HK style….. overall disappointed.
2022-08-21 185 浏览
呢一間位於坑口嘅日式料理餐廳午市套餐會係半自助形式😍,除左自己個set之外仲可以係出門攞野食🥳.呢度嘅自助區都有好多野食選擇😆,沙律飲品等等都應有盡有,甜品方面仲可以攞蛋糕添🍰.滑蛋豬扒定食 $88首先滑蛋本身夠曬滑🤩,而且醬汁都夠濃,夾埋白飯一齊食就啱曬,豬扒亦都有好多件🌟.燒肉定食(豬肉片&肥牛片) $88另外估唔到呢個價錢都可以食到燒肉😋,而且份量都有好多片,真係好抵食😗,豬肉同牛肉都好肥美,油香真係好吸引🤤
滑蛋豬扒定食 $88
燒肉定食(豬肉片&肥牛片) $88
2022-08-14 386 浏览
食過一次晚餐,有定食加少少錢有埋沙律吧覺得幾抵食,今日就去試埋個早餐啲早餐餐牌好吸引,送嘢飲,亦可以加$8飲品吧塚田食堂小鉢朝食$78-必嗌!!賣相已經超吸睛,九宮格碟碟精緻,就好似返咗日本食嘅早餐咁有炸雞、烤魚、三文魚、豆腐、蟹籽菠菜、明太子蘿蔔、蕃茄、漬物等,超豐富,仲加咗$8溫泉蛋,食埋個飯真係晏晝果餐都慳返香炸白身魚炒蛋朝食(配厚切多士)$48-魚外面炸得酥脆,啲色冇想像中咁白,但味道唔錯,炒蛋味道正常份量都幾多,厚多士脆口軟熟早餐只做到11點,為咗食塚田食堂小鉢朝食真係要早啲起身

啲早餐餐牌好吸引,送嘢飲,亦可以加$8飲品吧

早餐只做到11點,為咗食塚田食堂小鉢朝食真係要早啲起身
2022-08-13
$70 (早餐)
塚田食堂小鉢朝食
今日同朋友都有啲肚餓於是嚟到呢間位於坑口嘅塚田食堂食半自助午餐🥳餐廳設有自助沙律吧有生菜🥬、蕃茄仔🍅、青瓜絲🥒、紫洋蔥🧅、紅蘿蔔絲🥕、凍食意粉🍝仲有兩款蛋糕仔🧁多款罐裝飲品、健康養生保健飲品、咖啡☕️-南蠻炸雞定食 $78炸雞定食包括麵豉湯、凍豆腐、兩款漬物、白飯🍚炸雞份量都幾多 點下個他他醬仲正😆-滑蛋鰻魚定食 $98鰻魚定食有埋鐵鍋可以保持熱度👍🏻鰻魚好肥美 仲有滑蛋、洋蔥🧅、菇🍄絕對係非常豐富嘅一餐🥳

今日同朋友都有啲肚餓
於是嚟到呢間位於坑口嘅塚田食堂食半自助午餐🥳

仲有兩款蛋糕仔🧁多款罐裝飲品、健康養生保健飲品、咖啡☕️

南蠻炸雞定食 $78

炸雞定食包括麵豉湯、凍豆腐、兩款漬物、白飯🍚

炸雞份量都幾多 點下個他他醬仲正😆

滑蛋鰻魚定食 $98

鰻魚定食有埋鐵鍋可以保持熱度👍🏻

鰻魚好肥美 仲有滑蛋、洋蔥🧅、菇🍄

絕對係非常豐富嘅一餐🥳

2022-08-08 203 浏览
——塚田食堂 ——將軍澳坑口重華路8號東港城1樓181號舖————————————————————————日系日食 將軍澳今日入將軍澳係因為朋友新居入伙,海景大單位屈機😂佢應得嘅,勤力、聰明,最緊要係有膽識三人行 必有師 擇其善者而從之大前提 要謙卑 如果唔係 只係自視過高新裝修完 大味🙈遲下先係佢屋企先搞搞震Lunch 要搵野食塚田食堂 東港城 易搵方便半自助形式 前菜沙律飲品任飲任食葡萄汁 橙汁 西柚汁 美人花茶 果茶可樂 ZERO 各式有氣飲品都有 自己尼慢慢飲 逐樣逐樣試😂燒雞定食 配熟三文魚飯 有埋麵豉湯加兩個小菜根據自己口味可以加配小食最後食埋個茶味雪糕🍦👼🏻👼🏻$18有兩球抹茶雪糕 以及奶味好重嘅焙茶雪糕
——塚田食堂 ——
將軍澳坑口重華路8號東港城1樓181號舖
————————————————————————

日系日食 將軍澳
今日入將軍澳係因為朋友新居入伙,海景大單位
屈機😂佢應得嘅,勤力、聰明,最緊要係有膽識
三人行 必有師 擇其善者而從之

最後食埋個茶味雪糕🍦👼🏻👼🏻
$18有兩球
抹茶雪糕 以及奶味好重嘅焙茶雪糕
2022-08-07 182 浏览
【安格斯牛小排烧肉定食】🌟烤肉板:粘肉,只有中间部分有火力,整个烤肉炉熄灭两次…店员更换时直接用夹子夹到了我还没来得及夹下来的肉片,感觉很不卫生不严谨。食物:肉质非常一般,牛肉味不明显。上桌时牛肉铺在一堆发黄的卷心菜丝上,看上去比较拉垮,食欲减退大半。整个套餐另外包含一碗很咸的味增汤,两份一口分量的早已脱水发干的咸菜,和整餐唯一及格的白饭。没有另外加自助台(需要➕20蚊):不划算所以没有加。虽然可能店家希望大家额外加钱购入沙律菜,可是定食中没有包含新鲜蔬菜确实少见。【牛肉汉堡定食】 🌟🌟牛肉汉堡等了约20分钟才端来,中间是红色为熟生肉,还好可以用烧肉炉自行加工一下整体一般,不值得138hkd这个价格。
【安格斯牛小排烧肉定食】🌟

【牛肉汉堡定食】 🌟🌟
整体一般,不值得138hkd这个价格。

安格斯牛小排烧肉定食
2022-08-07
2022-08-04 168 浏览
今日來到將軍澳坑口做野,剛好到lunch時間,見到呢間食日式料理嘅餐廳做緊Semi-buffet ,價格又平易近人,一於試下!主餐選擇包含定食、鍋物、燒肉及丼飯搭配漬物、小菜、米飯、味噌湯、茶碗蒸,還有飲料自助吧無限暢飲,沙律菜任添,CP 值很高!係不失精緻的日式小清新風格!豚肉味噌湯炸池魚定食$88大大碗熱辣辣嘅豚肉味噌湯,有豬肉同蔬菜的鮮甜,碗上白飯特別開胃,再加埋個溫泉蛋,同炸到香脆啖啖肉嘅池魚,唔洗一陣就KO曬成碗白飯!天婦羅定食$88天婦羅炸物種類算多,有炸蝦、茄子、冬菇、青紅椒、蟹柳仲有金菇!件件都皮薄鬆脆唔油!係唔錯嘅選擇!食完豐富定食仲可以係自助吧沖返杯玄米茶配件蛋糕仔,飽足的一餐!

豚肉味噌湯炸池魚定食$88

天婦羅定食$88
件件都皮薄鬆脆唔油!係唔錯嘅選擇!

2022-07-28 186 浏览
日式定食一直是我非常鍾愛的菜式,而今天經過東港城場時發現了這麼一間獨特的帶有田園牧歌風情的日式餐廳「塚田食堂」,於是決定進去一探究竟。落座之後發現這裡的空間非常寬闊,座位也很舒適,我看了一下餐牌,選擇了一份滑蛋豬扒的定食,外加一人份的沙律飲料吧。等到食物上來之後才發現今天真的是不虛此行。這一份滑蛋豬扒有別於其他餐廳的滑蛋豬扒,他們的滑蛋當中加入了濃濃的日式醬汁以及洋蔥和蟹味菇,因此燉得非常入味和酥爛,入口即化。而這間餐廳的豬扒則更是一絕,豬肉選用的是非常精細的品種,因此油炸之後再裹上滑蛋吃到嘴裡外酥裡嫩,完全沒有油膩的感覺,非常下飯。而不要小看這一小碗米飯,我選擇的是特色的海苔醬。以前我從未嘗試過海苔醬,今天嘗了之後才發現這種融合了海苔清香的醬料真的與米飯搭配在一起是一絕。定食套餐中的其他小菜同樣深得我心,包括這一碗味噌湯,更是鮮甜可口。我另外還加配了這裡的南蠻炸雞,炸雞炸得火候剛剛好,搭配沙律醬吃,吃到嘴裡鮮香酥軟,讓人吃了一口之後還想再吃下一口。最後我覺得這裡的沙律和飲料吧也是一個很不錯的選擇,不管是蛋糕、通心粉、沙律還是飲品都別具匠心,非常獨特,品嚐起來口感也令人非常滿足。總的來
我另外還加配了這裡的南蠻炸雞炸雞炸得火候剛剛好,搭配沙律醬吃,吃到嘴裡鮮香酥軟,讓人吃了一口之後還想再吃下一口。
總的來說,這是一間我非常喜歡的日式餐廳,真的希望下次能夠帶朋友也來一探究竟,品嚐一下這裡的特色定食。
2022-07-28 179 浏览
去經常幫襯嘅塚田食lunch,叫咗個唔係第一次食嘅天婦羅丼。之前食過唔止一次,出嚟嘅成品係同餐牌一樣嘅。餐牌幅相係咁👇🏻今日俾我碗飯係咁👇🏻首先,佢無左相入面嘅秋葵同雜菜天婦羅,而雜菜天婦羅係成碗飯我最鐘意食嘅(之前食過呢間整得好食)。其次,佢將無咗果兩樣換咗做筍同蟹柳,賣相已經差好遠,仲要我本身對筍係敏感,唔食得...搵個侍應嚟問,佢問完廚房,話天婦羅丼有5樣嘢就係啱架啦🙄如果我係第一次食呢個飯,可能會覺得無乜嘢,因為講真價錢唔算貴;但我之前食過而之前覺得好食,所以今次就覺得失望。

餐牌幅相係咁👇🏻

今日俾我碗飯係咁👇🏻
天婦羅丼(真身)

搵個侍應嚟問,佢問完廚房,話天婦羅丼有5樣嘢就係啱架啦🙄

2022-07-23 193 浏览
呢間餐廳我最鍾意就係有沙律吧,只要個餐滿$58就可以免費享用,沙律、飲品、甜品都係任食,飲品嘅選擇好多,簡直眼花撩亂😍豚肉泡菜定食泡菜炒豚肉好惹味,而且份量重好多,用嚟送飯一流,旁邊仲有芝麻醬生菜,用嚟夾住豚肉泡菜一齊食都好正,小菜仲有蟹柳絲凍豆腐、酸青瓜、牛蒡絲,仲有埋麵豉湯添牛肉壽喜燒鍋燒烏冬定食佢嘅壽喜燒湯底比較淡,唔會好甜,牛肉軟熟,烏冬彈牙,旁邊仲有腐皮,定食仲有一個迷你刺身飯,呢個真係有啲驚喜,另外仲溫泉蛋、酸青瓜、牛蒡絲,食完真係好飽🤣

豚肉泡菜定食

牛肉壽喜燒鍋燒烏冬定食

午餐
⋰塚田食堂;和風料理!平價牛肉壽喜燒?⋰ 呢間位於坑口東港城嘅日式和風食堂食物選擇非常多元化,由鍋物、定食、到烤肉都有,有選擇困難嘅你一定r爆頭揀唔落手。座位闊落,坐得舒服,而且毫無油煙味!𖦹 牛肉壽喜燒鍋燒烏冬定食 $98 壽喜燒湯底加上索湯嘅甜腐皮、冬菇,非常滋味;烏冬滑溜,加上溫泉蛋令烏冬更滑!牛肉肉質唔錯,仲附有一碗迷你角切魚生飯、前菜,大滿足!𖦹 照燒三文魚定食 $138 健康嘅燒三文魚配上豆腐、麵豉湯同白飯,簡單嘅美味。
⋰塚田食堂;和風料理!平價牛肉壽喜燒?⋰

𖦹 牛肉壽喜燒鍋燒烏冬定食 $98

𖦹 照燒三文魚定食 $138

健康嘅燒三文魚配上豆腐、麵豉湯同白飯,簡單嘅美味。
2022-07-20