2023-01-27 110 浏览
今次去左位於東港城食日本菜嘅塚田食堂🇯🇵之前經過成日覺得呢間野好貴🤔點知原來都唔算喎 𝐂𝐏值仲幾高 有驚喜❣️題外話 塚田食堂同塚田農場唔係同一間野嚟大家唔好搞錯🤣🤣我地兩個人嗌左牛肉壽喜燒鍋燒烏冬定食🥘同埋燒肉定食🥓~仲有加左沙律及飲品吧🥗牛肉壽喜燒鍋燒烏冬定食🥘(配日本溫泉蛋🥚)💰$𝟗𝟖呢個餐包括:① 牛肉壽喜燒鍋燒烏冬🥘② 溫泉蛋🥚③ 迷你角切魚生飯🍣④ 漬物🥒呢個餐其實我覺得好有驚喜🤣首先我本來唔知有迷你角切魚生飯😂個𝐦𝐞𝐧𝐮無寫🤣所以成個感覺好似好抵食咁🤣魚生飯入面有三文魚、吞拿魚、三文魚子同埋玉子😛魚生食落都好新鮮🥰滿意😚其次係張枱有個電磁爐仔🔌個牛肉壽喜燒鍋燒烏冬會係個爐上面一路煲♨️所以本身啲牛肉係生嘅🐂有得睇住佢烚下烚下咁 好過癮🤣個鍋入面仲有幾塊腐皮、菇、蔥同埋菜🥬個腐皮索曬啲湯勁甜勁好食🫠🤤😋溫泉蛋我用嚟撈飯食🥚勁正😍同埋個壽喜燒越煲越濃稠同濃味😂所以食到尾會有啲鹹同好頸渴🫢但整體嚟講好好食 無咩好挑剔🥰至於漬物就一般般 我麻麻地鍾意食😂燒肉定食🥓 💰$𝟖𝟖呢個餐包括:① 豬肉片🐖(豬腩肉)& 牛肉片🐂② 珍珠米飯🍚③ 麵鼓湯🥣④ 漬物🥒⑤ 燒肉醬汁🥩呢個餐又係好抵
今次去左位於東港城食日本菜嘅塚田食堂🇯🇵
之前經過成日覺得呢間野好貴🤔
點知原來都唔算喎 𝐂𝐏值仲幾高 有驚喜❣️
題外話 塚田食堂同塚田農場唔係同一間野嚟
大家唔好搞錯🤣🤣
我地兩個人嗌左牛肉壽喜燒鍋燒烏冬定食🥘
同埋燒肉定食🥓~
仲有加左沙律及飲品吧🥗

④ 漬物🥒
呢個餐其實我覺得好有驚喜🤣
首先我本來唔知有迷你角切魚生飯😂
個𝐦𝐞𝐧𝐮無寫🤣所以成個感覺好似好抵食咁🤣
魚生飯入面有三文魚、吞拿魚、三文魚子同埋玉子😛
魚生食落都好新鮮🥰滿意😚

其次係張枱有個電磁爐仔🔌
個牛肉壽喜燒鍋燒烏冬會係個爐上面一路煲♨️
所以本身啲牛肉係生嘅🐂
有得睇住佢烚下烚下咁 好過癮🤣
個鍋入面仲有幾塊腐皮、菇、蔥同埋菜🥬
個腐皮索曬啲湯勁甜勁好食🫠🤤😋

漬物同壽喜燒個餐嘅係一樣 我麻麻地😂
不過有個問題係個鐵板會黐底🙈
可能店家提供食油比食客搽左上鐵板先燒會好少少🫢

沙律及飲品吧 💰$𝟐𝟎
沙律都幾係離不開粟米🌽、蕃茄🍅、沙律菜、
沙律醬個啲🥗 可以自由配搭~
而飲品方面都好多選擇 除左罐裝飲品之外
仲有熱飲提供 例如茶包同咖啡☕️等等~
除此之外佢地仲有自家製嘅飲品
包括橙汁🍊、白桃汁🍑、菠蘿青瓜汁🍍、
薄荷水🌱、葡萄汁🍇、美人果茶🍹等等
我自己就試左葡萄汁、白桃汁同埋美人果茶
三款都好飲 唔會太甜🥰

我下次會再嚟食🥰👍🏻

味道😋:𝟒.𝟓/𝟓
環境🌄:𝟒.𝟓/𝟓
服務🙆🏻‍♀️:𝟒/𝟓
性價比🤩:𝟒.𝟓/𝟓 (要加一)
回頭率🔙🥳:𝟓/𝟓

• ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮𝓪𝓼𝓽 ─── •
👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰
❤️‍🔥|美食情報💥|真實食評🫦
💰|尋覓𝐂𝐏值高嘅美食👅

𝓝𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓻𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓹𝓮𝓸𝓹𝓵𝓮 𝓽𝓸𝓰𝓮𝓽𝓱𝓮𝓻 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓰𝓸𝓸𝓭 𝓯𝓸𝓸𝓭👩🏻‍🤝‍👩🏼🍩
𝓗𝓮𝓲 𝓛𝓮𝓽’𝓼 𝓕𝓮𝓪𝓼𝓽, 𝓪𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝓹𝓵𝓪𝓬𝓮💗

★ 😋如果睇完想去試✨
➜記得𝐛𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤🏷 / 𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞比朋友仔一齊睇👩🏻‍🤝‍👩🏼
燒肉定食🥓
2023-01-26 680 浏览
好味指數😋😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗農曆新年,好多屋企都鍾意去食中式酒樓,我屋企一向都唔算好傳統,開年飯就去咗食日本嘢。🍴和牛壽喜燒定食($208)呢個係 menu 上面最貴嘅定食,鹿兒島和牛片油花均勻,湯底係地頭雞湯,配有日本雞蛋、一大碗蔬菜、白飯、3款前菜。和牛輕輕灼過就可以食得,肉味濃而且入口即化,好味!🍴銀鱈魚西京燒定食($138)西京燒係用麵麴同甜白味噌醃製過之後再燒製嘅食物,銀鱈魚好厚肉,醃製得好好味,調味做得好好,夠味又唔會蓋過魚味,銀鱈魚好肥美有魚油香味,好嫩滑。呢個定食配有白飯、麵豉湯、3款前菜,而魚邊仲有多2款前菜(定係叫配菜呢?)。🍴安格斯小牛排定食($138)定食跟埋燒爐自己燒,牛小排份量唔少,唔算太薄,食落非常爽口,好味!牛嘅質素對得住價錢!呢個定食配有白飯、麵豉湯、2款前菜(冇蒟蒻)。🍴安格斯牛小排及牛柳粒定食($118)牛小排同牛柳粒各有5件,我哋用一個爐燒牛小排,用另一個爐燒牛柳粒,唔知係咪因為個爐冇燒過牛小排,爐面冇咩油份,一放牛柳粒上去,就即刻黐底,要用個夾加埋筷子先勉強可以翻轉,牛柳粒肉味比較濃,但同時相對比較嚡,對我嚟講,俾多$20
好味指數😋😋😋😋
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗

🍴和牛壽喜燒定食($208)
和牛壽喜燒定食

🍴銀鱈魚西京燒定食($138)
銀鱈魚西京燒定食

🍴安格斯小牛排定食($138)
安格斯小牛排定食

🍴安格斯牛小排及牛柳粒定食($118)
牛小排同牛柳粒各有5件,我哋用一個爐燒牛小排,用另一個爐燒牛柳粒,唔知係咪因為個爐冇燒過牛小排,爐面冇咩油份,一放牛柳粒上去,就即刻黐底,要用個夾加埋筷子先勉強可以翻轉,牛柳粒肉味比較濃,但同時相對比較嚡,對我嚟講,俾多$20 將5粒牛柳粒換埋做牛小排會開心D,可能我鍾意食爽口有油花嘅牛小排多D啦!
安格斯牛小排及牛柳粒定食

關於燒爐小插曲,燒爐嘅助燃粒比較快燒完,除非 non stop 專注地係咁一燒完就食,極速鯨吞成個定食外,唔係的話,基本上個火中途一定會熄,要店員更換;如果坐梳化卡位,而個爐放得比較入嘅位置,就要梳化其中一邊嘅人行出嚟俾位個店員,先可以換到,而我哋因為牛柳粒燒到一個爐黐底,就將1碟半嘅牛小排集中一個爐燒,店員就要嚟換咗兩次助燃粒先燒得完。所以我建議,如果坐梳化卡位,而燒牛嘅,可能要將個爐放響較出嘅位置,等店員伸手就換到,或者餐廳方面考慮換一款比較燒得耐少少嘅助燃粒。

餐廳另外可以加$20,享用飲品吧(8款凍飲,5款熱飲茶包 + 咖啡)、沙律吧(6款普通沙律配料加沙律菜)同甜品吧(2款小方格甜品),如果本身食飯都會叫飲品嘅,可能都幾抵,飲2杯已經值回票價,雖然沙律甜品方面就唔算精美。
飲品吧

飲品吧

沙律吧及甜品吧

餐廳用餐時間限時75分鐘,所以一點咗餐之後,D 餐出得好快!我嘅體驗係,食廚房煮好嘅定食,或者人少少兩口子食飯,唔使講太多嘢,75分鐘會食得比較輕鬆;如果幾個朋友開心 share 咁食壽喜燒同燒肉,加埋出去攞吓嘢飲沙律甜品,就會比較難傾偈,成餐飯會感覺好忙。所以諗返起燒肉爐個助燃粒點解咁快燒完,可能餐廳根本唔係預客人慢慢燒嘅。

我試咗4款比較貴嘅日式定食,水準都好高,下次會想嚟試普通幾十蚊嘅定食,睇吓係咪都咁好質素!不過,安格斯牛小排絕對係我想再 encore 嘅,因為唔係太貴又好食~

☆ follow my IG @tracyloveliving ☆

和牛壽喜燒定食
銀鱈魚西京燒定食
安格斯小牛排定食
2023-01-23 123 浏览
這家日式餐廳勝在選擇多,主食也有不少選擇,例如日式火鍋、日式定食、刺身飯等。加$20可以配沙律及飲品吧,沙律吧的選擇的確多,$20很抵食。飲品除了罐裝飲品,也有茶包,例如黑糖紅棗薑茶、蜜桃烏龍茶、玫瑰、洛神花茶、大麥茶、檸檬紅茶等。也有自家製飲品,例如葡萄汁、橙汁、蜂蜜綠茶、白桃汁、菠蘿青瓜、檸檬、薄荷水、維他命柑橘水等。有自助沙律菜、粟米、青瓜絲、蘿蔔絲、蕃茄、螺絲粉等。還有幾款小蛋糕,小小一件,味道甜而不膩。⭐️銀鱈魚西京燒定食$138我還轉了米飯為溫泉蛋飯,銀鱈魚西京燒魚肉肉嫩,配飯吃剛剛好,中和魚的鹹香。還有一碗麵豉湯,和三小碟前菜,我最喜歡蒟蒻,入口QQ,很美味。

有自助沙律菜、粟米、青瓜絲、蘿蔔絲、蕃茄、螺絲粉等。

還有幾款小蛋糕,小小一件,味道甜而不膩。

⭐️銀鱈魚西京燒定食$138

2023-01-20 111 浏览
今晚返左坑口探屋企人之後就去左附近搵野食😋行過見到依間鋪頭都幾多人幫襯😍😍而且見menu 都算幾合理👍👍就決定試下依度係揀個定食然後可以再加$20 去享用salad 🥦🥦及飲品吧salad bar 包左甜品🧈,salad, 同飲品以$20黎講 質數都幾好主菜方面要左個南蠻炸雞🍗定食依度炸雞係日本🇯🇵嘅平民美食去旅行嘅時候應該都食過好多次而我去旅行個時試過買炸粉返香港自己炸係有小小難度好易會燶左佢依度炸得唔錯外層脆唔油炸粉唔厚入面肉嫩而且入味另外亦都叫左燒肉定食(牛肉🥩及豬肉🐷)會配埋個爐仔 比我自己燒夠熱夠新鮮肉已經過適量調味輕輕一燒 已經好香🙈🙈
今晚返左坑口探屋企人
之後就去左附近搵野食😋

行過見到依間鋪頭都幾多人幫襯😍😍
而且見menu 都算幾合理👍👍
就決定試下

依度係揀個定食
然後可以再加$20 去享用salad 🥦🥦及飲品吧

salad bar 包左甜品🧈
,salad, 同飲品

以$20黎講 質數都幾好

唔油
炸粉唔厚
入面肉嫩
而且入味

另外亦都叫左燒肉定食(牛肉🥩及豬肉🐷)

會配埋個爐仔 比我自己燒

夠熱夠新鮮
肉已經過適量調味
輕輕一燒 已經好香🙈🙈
2023-01-13 163 浏览
當日同屋企人經過,又想試下日本野,咁岩見到依間餐廳個menu有燒肉😍價錢亦唔貴,今次就試下依間餐廳啦。餐廳環境闊落,坐得舒服👍🏻依到既日式選擇有好多,有豬有牛有雞有魚,仲有我最愛既燒肉😍我就試下佢地既燒肉定食,而屋企人就試左佢既西京燒銀鱈魚定食。而且佢地既定食包左湯、小食同前菜,都幾豐富👍🏻✨安格斯牛小排定食黎到見到份量都幾多,我仲係飯加多左隻溫泉蛋🤤配埋燒肉真係好夾好好食🤤牛肉質素不錯,性價比都幾高😋✨銀鱈西京燒定食西京燒同銀鱈魚不嬲都係最夾,份量足夠,而且銀鱈魚燒得好香好好食,啖啖肉😋見到餐牌仲有好多好好食嘅日式定食,下次會再嚟試下😋

✨安格斯牛小排定食

✨銀鱈西京燒定食

見到餐牌仲有好多好好食嘅日式定食,下次會再嚟試下😋
2022-12-30 231 浏览
行完跨灣大橋,你想尋找半自助餐,價錢合理的,便要到東港城去尋找這間店。兩老1個想食和牛,1個想食燒肉,所以我們決定了來這一家點,滿足大家的慾望。這兒的食物多事定食,故除了主菜外,還有前菜、湯給飯或麵。島兒島和牛果然名不虛傳,入口即溶,而且菜的份量也不少。燒肉(牛肉及豬肉)份量也不錯,能夠自助燒烤,既能滿足「燒烤癮」,又好食,這兩款菜式下次又會encore。這兒每位加$20便能夠享有自助放題(不要太高期望,但簡單的飲料及沙律是有的)我們還有咖喱蛋飯(是炒飯底),咖喱汁濃郁,不錯。但因為其他食物太美味及吸引,所以下次再來,應該會再點一些特色菜式。

這兒的食物多事定食,故除了主菜外,還有前菜、湯給飯或麵。

2022-12-23 208 浏览
呢間餐廳係香港有4間分店,尖沙咀、將軍澳、沙田、觀塘。今日黎到將軍澳分店,之前食過夜晚都唔錯,見佢set lunch唔算好貴,就入去試試☺️🥗🥤🍰自助沙律飲品吧 (lunch set包埋)原來lunch set有包自助吧😯🥤飲品有雪櫃汽水凍飲,果汁,果茶,養生茶包,我地拎左熱洛神花玫瑰花茶同紅棗黑糖薑茶🌼可能落水嘅份量唔啱🤷🏻‍♀️花茶比較濃,薑茶又比較淡🤣🥗沙律有沙律菜、車厘茄、青瓜、粟米等等,🍰甜品都有啲蛋糕仔,款式唔算好多,但免費黎講收貨👌🏼😉🍲牛肉壽喜燒鍋燒烏冬定食冬天凍冰冰就想食啲滾住好熱嘅野,所以叫左個鍋燒烏冬,枱面有埋個電磁爐俾你烚下烚下🤭壽喜燒湯底帶有甜味但偏咸,不過腐皮索哂啲汁好好食😋牛肉同烏冬都正常質素,跟餐仲會有魚生飯😍小菜、溫泉蛋,溫泉蛋我要咗黎點牛肉🤭蛋味唔算好濃但配埋牛肉就正正🤭食完暖笠笠🥰銀鱈魚西京燒定食 ($128+$18溫泉蛋)之前夜晚食過一次都幾好食,所以今次encore🤭魚皮夠脆,魚肉好滑仲有少許油分🥰送飯一流👍🏼但係個溫泉蛋今次就覺得可能雪櫃太凍,蛋黃唔係流心😫麵豉湯有啲鹹🥺配菜還好,正常水平,同我第一次食有啲出入😕希望可以繼續保持返上一次既水準🙁

🥗🥤🍰自助沙律飲品吧 (lunch set包埋)
原來lunch set有包自助吧😯

🍲牛肉壽喜燒鍋燒烏冬定食

銀鱈魚西京燒定食 ($128+$18溫泉蛋)
希望可以繼續保持返上一次既水準🙁
2022-12-23 167 浏览
今晚自己一個吃晚餐,就在坑口吃個日式料理。這家餐廳晚市有半自助餐,只要加$20,就有沙律吧、飲品吧和兩款甜品。餐廳座位很多,環境寬敞,佈置了不少聖誕裝飾。我選擇了九州和牛壽喜燒鍋燒烏冬定食$168。很快就上菜了,壽司燒定食很豐富,有一盤牛肉,有菜、冬菇、冬菇等,好有一小杯刺身粒飯、漬物等。牛肉頗嫩滑,沾生雞蛋蛋液。牛肉配搭烏冬,烏冬有甜甜的味道。吃完一鍋壽喜燒烏冬已經很飽,所以我沒有加$20 吃自助餐。
今晚自己一個吃晚餐,就在坑口吃個日式料理。

餐廳座位很多,環境寬敞,佈置了不少聖誕裝飾。

我選擇了九州和牛壽喜燒鍋燒烏冬定食$168。

牛肉頗嫩滑,沾生雞蛋蛋液。

牛肉配搭烏冬,烏冬有甜甜的味道。
吃完一鍋壽喜燒烏冬已經很飽,所以我沒有加$20 吃自助餐

2022-12-16 183 浏览
試過一起身就可以食自助餐buffet自選,同埋有飯食未呢?今次就試吓塚田食堂嘅早餐🥣是由多款選擇嘅小食,所以我揀咗佢嘅13品,每一樣嘢食都可以食一兩啖,簡直係少食多滋味。13品之朝食有羽衣甘藍,南蠻炸雞,蛋黃醬沙律,燒晴魚,蔬菜木魚漬,雞肉丸子,蟹子菠菜,牛蒡沙律,築前煮,南瓜蕯摩芋,厚燒玉子,青瓜蟹柳,水果,珍珠白飯,麵豉湯。可以加錢嘗試到佢嘅日本溫泉蛋同埋加錢享用佢嘅飲品吧,而佢嘅飲品吧有唔同嘅果汁任君選擇之外,仲有唔同嘅花茶可以揀。
試過一起身就可以食自助餐buffet自選,
同埋有飯食未呢?
今次就試吓塚田食堂嘅早餐🥣
是由多款選擇嘅小食,
所以我揀咗佢嘅13品,
每一樣嘢食都可以食一兩啖,
簡直係少食多滋味。

13品之朝食
水果,
珍珠白飯,
麵豉湯。

可以加錢嘗試到佢嘅日本溫泉蛋
同埋加錢享用佢嘅飲品吧,
2022-12-15 148 浏览
終於等到假期,可以超悠閒來吃個早餐,每次放假都超想來這裏, 雖然現在已經很容易可以去旅行,但係工作關係, 暫時都不能離開香港 ,就趁假期待這裏解解思鄉情。就是因為太喜歡這裏的早餐, 每次來 兩個人 都會叫三個餐, 超級豐盛的感覺。13品朝食細緻精美的 涼拌、肉類、沙律、魚類、 雞蛋 、 蔬菜 、水果, 足足有十三款。 當中我最喜歡吃羽衣甘藍蘋果沙律, 豐富的纖維 超級有益的羽衣甘藍。 另外 牛蒡沙律和青瓜沙律, 味道調製得很好, 清爽開胃 酸鹹度適中。 南蠻炸雞和雞肉丸子, 香香脆脆的, 配上白飯 非常滿足。自選朝食五品和風西式早餐, 任選任配隨自己喜歡,今次選了燒晴魚和雞肉丸子, 配上沙律菜和滑蛋, 非常均衡的營養。 如選擇吐司的時候, 就會選擇 牛油果雞蛋沙律, 一起吃非常美味。腐皮讚岐烏冬常常以為讚岐烏冬的分量很少, 原來又是一大碗的, 腐皮甜滋滋的煙韌有咬口, 烏冬滑捋捋很彈牙, 三十幾蚊還包飲品。
終於等到假期,可以超悠閒來吃個早餐,

13品朝食

自選朝食五品

腐皮讚岐烏冬

2022-12-13 1899 浏览
早上朋友話每天都要食個豐富早餐,見到呢間好有日本地道感覺睇睇餐牌就食下佢既早餐早上有菜、生果,少少肉都幾健康有3,4,5 款朝食可選擇每個款都好多選擇今次揀咗五品朝食套餐$68自選5款13品朝食就不用煩惱.已經幫你選好坐位好舒適,大大張梳化職員服務都唔錯飲品吧+$8飲品吧幾正有多款冷熱飲品可選擇太抵飲煙肉和香腸、磨菇炸池魚好脆口又有沙律汁蟹籽波菜牛油果蕃茄蛋黃醬沙律香甜南瓜薩摩芋甜甜的幾健康羽衣甘藍蘋果核桃沙律麵豉湯味道適中沙律菜好新鮮,口感爽脆賣相好吸引炸雞好脆口而且都大件燒鯖魚,味道一樣好食迷你蕃茄通粉+$8味道好香又甜蕃茄濃湯粉迷你烏冬 $18烏冬好滑而且份量都多每人一份日式早餐非常夠飽肚塚田食堂📍將軍澳坑口重華路8號東港城1樓181號舖
早上朋友話每天都要食個豐富早餐,見到呢間好有日本地道感覺
睇睇餐牌就食下佢既早餐
早上有菜、生果,少少肉都幾健康
有3,4,5 款朝食可選擇

每個款都好多選擇

今次揀咗

五品朝食套餐$68
自選5款
13品朝食
就不用煩惱.已經幫你選好
坐位好舒適,大大張梳化
職員服務都唔錯

香甜南瓜薩摩芋
甜甜的幾健康
羽衣甘藍蘋果核桃沙律
麵豉湯味道適中

沙律菜好新鮮,口感爽脆

賣相好吸引
炸雞好脆口而且都大件
燒鯖魚,味道一樣好食
迷你蕃茄通粉+$8
味道好香又甜蕃茄濃湯粉
迷你烏冬 $18
烏冬好滑而且份量都多

每人一份日式早餐
非常夠飽肚

塚田食堂
📍將軍澳坑口重華路8號東港城1樓181號舖
$100 (早餐)
2022-12-12 117 浏览
塚田食堂(Tsukada Shokudo),為日本塚田農場嘅自家品牌餐廳。開張時,指出部分食材由日本直送,希望食材新鮮又好味和風料理定價親民,午餐平均68起,香港地想食餐日本嘢,價位差唔多喇。lunch time 經過就試下,lunch set 包自助沙律吧同飲品吧,款式不多,不過免費嘅話都接受。飲品選擇多,除幾款汽水,仲有咖啡同幾款自家果汁果茶。🔺滑蛋豬扒飯 唔要定食要丼飯嘅話價錢會平少少,豬扒厚切,不過就鞋身咗少少。滑蛋正常發揮,都冇咩投訴,整體味道好正常,但係就冇乜驚喜。可能醬汁太多,整個飯太濕。雖然係午餐時間,不過好多人食鐵板牛或壽喜燒,場內未見有好強嘅抽風系統,環境比較侷促,油煙都比較大。普通路過都可以一試,但係唔會刻意幫襯。

和風料理定價親民,午餐平均68起
,香港地想食餐日本嘢,價位差唔多喇。

,除幾款汽水,仲有咖啡同幾款自家果汁果茶。

🔺滑蛋豬扒飯

。可能醬汁太多,整個飯太濕。

環境比較侷促,油煙都比較大。

普通路過都可以一試,但係唔會刻意幫襯
2022-11-30 276 浏览
滑蛋豬扒飯🐷☠️豬扒嘅炸皮太厚,咬落勁厚粉😢炸皮被汁煮後變腍咗就更加難食😫☠️豬扒肉質正常,但無話好Juicy…另外醬汁太甜,蓋過咗豬肉嘅味道😟☠️滑蛋算係咁,不過真係過甜,可能味醂落得太重手😭豚汁定食🍲☠️呢個湯佢聲稱係會食到蔬菜嘅鮮甜,但我飲落只係飲到味噌嘅鹹,鹹到蓋過晒入面豬肉片嘅肉甜味、同埋甘筍、白蘿蔔嘅清甜🥲☠️炸池魚就正常,配埋他他醬都好難唔好食嘅..-呢度加$20可以去自助bar拎沙律菜、飲品同甜品,款式唔算多但味道正常~😀-其實呢度定價都唔平,2個餐都係$98;重點係呢度針卡自己掃,落單用QR code,自助bar就自己拎,食完咁難食嘅嘢仲要俾佢收”加一服務費”,真係食到懷疑人生🙃
滑蛋豬扒飯🐷
☠️滑蛋算係咁,不過真係過甜,可能味醂落得太重手😭

豚汁定食🍲
☠️炸池魚就正常,配埋他他醬都好難唔好食嘅..
2022-11-12 391 浏览
好耐無黎將軍澳,前幾日經過見到原來轉咗新menu,除咗邊爐依加仲有燒肉食!價錢又唔貴,即刻入咗去試下🍴~🐄安格斯牛小排定食 - $138牛小排有十塊,厚度適中~肉排無根而且有油香🫶🏻 鐵板夠熱,慢慢燒都唔會好快無咗熱力!🔥🔥🐖炸豬扒咖喱蛋包飯 - $123呢個咖喱飯超有層次!👍👍蛋包飯下面係用茄汁底炒飯,炒飯仲加咗芝士同煙肉🥓🧀,好好食!咖喱汁夠多,配埋滑蛋食,超級滿足🫶🏻🫶🏻套餐加$20可以享用自助沙律吧同飲品,好可惜最鍾意食嘅朱古力蛋糕已經售罄了🥲🥲

🐄安格斯牛小排定食 - $138
安格斯牛小排定食

🐖炸豬扒咖喱蛋包飯 - $123
咖喱汁夠多,配埋滑蛋食,超級滿足🫶🏻🫶🏻
炸豬扒咖喱蛋包飯

安格斯牛小排定食
炸豬扒咖喱蛋包飯
2022-11-02 336 浏览
沙律吧無食物都唔加沙律菜等等嘢食,直至客人出聲才加食物,但加的食物又未解凍,粟米還有冰就拎出嚟俾客人;麵豉湯又超鹹;食物質素麻麻😂😂😂😂;好彩服務態度還好
2022-11-02