難得一早經過壽司郎 見到唔駛排隊諗都唔諗 即刻入去食啦🤭香葸赤蝦 $12炙燒芝士鮮蝦 $12赤蝦 $12日本產原隻帆立貝$22燒明太子配忌廉芝士軍艦 $17三文魚壽司🍣 $17極上鰻魚 $22北寄貝(迷你壽司飯) $12玉子燒 $12千層蛋糕 $22卡達拉娜 $22蜜瓜味雪葩 $12朱古力香莓芭菲 $32壽司款式好多種類 真係樣樣都好想試🤭另外佢哋嘅甜品都好好味 記得要留埋肚食甜品呀😋整體壽司🍣 厚切大件夾抵食 而且刺身新鮮唔算貴 賣單每人平均$180已經食到好飽肚 難怪長期大排長龍 有機會一定要再encore🤤壽司郎 🍣 @sushiro.hk 📌屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2192-2193號舖
難得一早經過壽司郎 見到唔駛排隊

有機會一定要再encore🤤

壽司郎 🍣 @sushiro.hk
📌屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2192-2193號舖

2023-05-06 171 浏览
壽司郎位於屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2192-2193號舖, 乘輕鐵至市中心站入屯門市廣場後上一層至廣場中間即到. 這間食店極受市民歡迎, 星期六要起碼10:30到門口排隊才能食到第一輪. 場內魚生壽司非常新鮮好味, 三文魚壽司,吞拿魚壽司自然是首選,平均每人會食兩三碟. 期間限定壽司如蝦三味等亦是我的最愛,這款壽司一碟三件,同類壽司有三種款式, 令你一次過有三種不同體驗, 但隨著日子不同種類會有所改變. 另外牛肉烏冬夠多牛肉, 茶碗蒸亦夠足料, 甜品方面可選蜜瓜味雪葩, 一家人幫襯可各點所需, 人人滿意.
2023-04-29
  • 三文魚壽司
  • 吞拿魚壽司
  • 蝦三味
  • 牛肉烏冬
  • 茶碗蒸
  • 蜜瓜味雪葩
2023-05-03 164 浏览
一講到壽司郎,真係無人唔識。品質有一定水平,但價錢不算好貴。所以不預早取票,真的有排等。假日有時間,來食一食胃飽自己個胃。😋都有一段時間無來食,入坐後見佢有出2款3食SET,就叫了來試。三食之中有齊三文魚,帶子及大蝦,真係滿足。多肉大件,咬落CHOP CHOP聲,最喜歡這種奢華口感。價錢來説都頗為化算。既然試得,就順便試試另外一款三食。墨魚類,光澤飽滿,咬落少許煙韌有水份。跟出面的又乾又韌的不同,好食!三文魚腩依舊地好食,咬下時油份溢出來,滿口魚油,肉質彈!其他壽司都好食,有試叫之前未曾品嚐過的魚類,不過不失。佢有款甜品之前無見過,就是脆皮朱古力香蕉味雪糕蛋糕。這款蛋糕,一層是香蕉味雪糕,另一層是普通蛋糕,最面有畫成條狀脆朱古力。朱古力沒什麼特別,就是最普通的朱古力,香蕉味雪糕滿有香蕉味,跟底層蛋糕是大約1:1厚度的比例。食慣甜品的我覺得沒什麼特別好食。朱古力只有面層裝飾的條狀朱古力,亦不見得跟香蕉雪糕口味上有什麼火花共鳴。反而茶碗蒸都唔錯,入面都有些材料放了入去,蛋滑夠味。每次都食到好飽離開,唔覺唔覺會點了很多。掛住日本壽司的話,間唔中來食都唔錯。
一講到壽司郎,真係無人唔識。
假日有時間,來食一食胃飽自己個胃。😋

三文魚腩依舊地好食,咬下時油份溢出來,滿口魚油,肉質彈!

其他壽司都好食,有試叫之前未曾品嚐過的魚類,不過不失。

反而茶碗蒸都唔錯,入面都有些材料放了入去,蛋滑夠味。

壽司郎 Sushiro地址 : 屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2192-2193號舖味道指數:⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐等候時間:15分鐘香港人非常喜愛的壽司郎,在屯門終於開分店了,我真的驚喜若狂。剛剛開張的時候,我試過要用兩個半小時排隊。,這次,十點十五分到達,我只用了十五分鐘排隊,便可以用膳。牛肉烏冬每次留壽司郎都會享用的,因為價錢便宜,又大大碗,牛肉分量很多,湯底非常之香濃。一個字講曬---正!壽司所有壽司都非常新鮮,不用飛到日本,也可以吃到日本的壽司未做。吞拿魚、三文魚、赤蝦、油甘魚......所有都非常肥美新鮮!蒸水蛋每次也要吃上兩碗蒸水蛋,水蛋非常之滑溜。不過千祈不要吃那些冷蒸水蛋,因為那是賣剩的,隔夜的😆蜜瓜雪葩我的童年回憶,非常有蜜瓜味,而且雪葩不肥膩,多吃幾個也無仿。儲印仔送公仔儲滿三個印仔就可以有一個小公仔,12個印仔就可以由一個中公仔,24個印仔就可以獲得一個大公仔。
壽司郎 Sushiro

壽司

蒸水蛋

蜜瓜雪葩

儲印仔送公仔
之前去食壽司郎一直都要大排長龍☹️☹️☹️今次平日朝早11點幾去到只需要等二十幾張飛 其實10分鐘左右已經可以入得🥳🥳🥳啲壽司用咗赤兔嘅醋整,所以舊壽司嘅顏色有少少黃 我感覺赤醋嘅酸味比平時更加好味🤤軟殼蟹壽司真係值得嘉許🥳🥳🥳我感覺壽司郎嘅炸物都係非常之好食 唔會有一浸臭油味🤣🤣🤣另一樣好好食嘅係赤蝦壽司,我哋仲叫多咗一次 因為赤蝦味道鮮甜爽口10分新鮮😋😋😋其實唔使排隊嘅壽司郎真係幾抵食,味道亦都好好 但係如果要排長龍嘅話就未必會考慮🤣🤣

2023-03-06 259 浏览
本人3月5日下午已取飛257號碼,在兩點前已到達屯門壽司郎,當時只是叫Number到252號,直至女店員叫256及257的時候,我們已經馬上把號碼票交給她,她當時只安排256入座及後把257的飛退回給我,並叫我們等一下(當時她還在簿上mark上我們的號碼)這時候我已經覺得很奇怪,之後這個女店員就叫了一個補飛號碼,再之後就扮唔記得,若無其事叫258號飛入坐,其實我們一直在她面前等緊,我跟她說為何為會先叫下一個Number入座還未安排我們257呢?明明是她叫我們站在這裏等,她還好意思說謊話我們是後補飛。其實當時我們已經和256一起準時到達她面前,她只是安排了256入座並沒有安排257,煩請有關屯門壽司郎負責人,翻查閉路電視記錄還我們一個清白,對於此種服務態度深感到非常憤怒和不公平,我們根本沒有得罪這個女店員也不知道為何她要這樣做。

2023-03-05
2023-03-01 290 浏览
星期五晚諗住食壽司郎,8點後入座比較慢,見到唔少客人已經結賬離開。但明顯收拾檯&叫號都放慢手腳,以至客人在門口等候時間長。觀察了很多次,有班熟街坊喺會8:30後等walkin後補。但職員都捉到街坊路更拖慢到後補叫號入座。其實眼見店內喺有唔少位 已離席或夠鍾離席,可以清檯做多一round。食過幾間分店,這一間可能管理層處理方式比較唔想臨尾接單。另外比較銅鑼灣店和上環店,這間屯門店的白子軍艦好易融掉,油甘魚太早預備切 放空氣太久有啲變質,漬蘿蔔碎吞拿卷 明顯冇用心 漬蘿蔔少 飯多。(以下是在8點排隊等walkin後補情況)
星期五晚諗住食壽司郎,
8點後入座比較慢,
見到唔少客人已經結賬離開。

但明顯收拾檯&叫號都放慢手腳

以至客人在門口等候時間長。

觀察了很多次,有班熟街坊喺會8:30後等walkin後補。
但職員都捉到街坊路

食過幾間分店,這一間可能管理層處理方式比較唔想臨尾接單。

另外比較銅鑼灣店和上環店,這間屯門店的白子軍艦好易融掉,

(以下是在8點排隊等walkin後補情況)
  • 中拖羅
2023-02-25 247 浏览
我自己好少係壽司舖度點甜品,今日就特登試呢一款壽司郎名物,卡達拉娜,首先長方形好似細細條咁,其實口感非常之實淨,會有啲飽肚嘅,上面鋪上砂糖,再用火槍燒成焦糖,有畫龍點睛之效,另外佢係屬於金碟,所以要$22細細品嚐,有少少似雪糕,但係感覺比較過甜,其實一個人食真係會有啲飽滯,甜品嘅底部會見到有好多一點點黑色一粒粒嘅,其實係雲呢拿籽,所以呢一個細細的甜品,其實都叫做有心機心機之作,高CP值自選👍👍
卡達拉娜

2023-02-11 179 浏览
今日同朋友去屯門市廣場行街,遠距離已經見到有好多人排隊,望下係咩食店,原來係最近人氣爆滿既壽司郎🍣我地都即刻拎票排隊,排左1個幾鐘终於輪到了,一入到壽司店鋪面環境乾淨衛生,今次坐迴轉壽司位置,壽司款式種類好多,有三文魚好肥美,油金魚好好味、赤貝,生蝦熟蝦……..刺身好生鮮,兩個都食到好好🈵️足,食左十幾碟,好有去左日本🇯🇵旅行咁😋,仲有好多日式小食選擇,正正正👍🏻唔怪之得間間分店都咁多人
2023-02-06 180 浏览
一月一壽司郎好似已經好似成為我既習慣🤣,對於1月限定嘅有啲失望(可能係太高期望🤣)2月book唔到🥲,睇吓到時有無機會walk in食!宜家就嚟1月總結先😝~🍨焙茶和風芭菲:$32焙茶同抹茶Perfect Combination 😋仲有入面有兩嚿蕨餅,煙煙韌韌,撈埋雪糕食喺正既!但覺得賣相可以好多少少🤏,焙茶雪糕送嚟就扁咗,融融地咁,好細嚿☹️。🍜明太子忌廉烏冬:$32身為明太子愛好者,一開始非常期待,一打開就聞到有好香既明太子味😍,但食落覺得湯底如果再濃郁啲會更好🥹。🍣梳乎厘海鰻:$12睇返啲相先發現到原來一年前新年恭喜發財系列都出過,個陣覺得非常軟滑,好好食,名副其實梳乎厘🤣,但今次食無乜特別,都唔軟綿綿😐⋯🧀炸水牛芝士:$17🍣大切日本產油甘魚腩:$17🍣厚切天然藍鰭大吞拿魚腩:$27———————————總結:炸物、油甘魚腩、大吞拿魚腩好食😋,炸水牛芝士仲拉絲成功🤣。不過今次覺得其他比較遜色,期待2月既新品再試😝!最後張圖係紀錄一次過換咗7份禮物😂

🍨焙茶和風芭菲:$32

🍜明太子忌廉烏冬:$32

🍣梳乎厘海鰻:$12

🧀炸水牛芝士:$17
🍣大切日本產油甘魚腩:$17
🍣厚切天然藍鰭大吞拿魚腩:$27
———————————
2023-02-04 172 浏览
壽司郎已經食過好多次,除了刺身、壽司吸引之外,甜品真係好出色!我哋入嚟就係為左食甜品😆牛奶雪糕,奶味極重 非常幼滑卡達拉娜,表面有層燒過嘅焦糖,入口好Creamy,好甜好甜但非常之好味
壽司郎已經食過好多次,除了刺身壽司吸引之外,甜品真係好出色!我哋入嚟就係為左食甜品😆
牛奶雪糕,奶味極重 非常幼滑

今次係我第一次一個月月前用手機apps book位!終於唔洗等到20:30先有得食🫠👍🏻可以正常晚餐時間入座食🤩!當日我哋18:30完全直入yeah yeah ~ 🐖豚肉味噌烏冬:$32壽司郎烏冬一向都唔會令我失望😍我最鐘意腐皮烏冬!今次仲要出咗~終於係我食得既肉🐖~一打開暖笠笠,好香既蔥味,湯底好似麵豉湯,飲完又唔會話口渴!🍣大切日本產油甘魚腩:$17好厚身👍🏻大大力推介🤩同場加映仲有個配埋鮟鱇魚肝~———————————總結:我決定食壽司郎要一個月前bookmark 定一日手機book位,咁就可以快、靚、正食✌🏻~

🐖豚肉味噌烏冬:$32

🍣大切日本產油甘魚腩:$17
好厚身👍🏻大大力推介🤩同場加映仲有個配埋鮟鱇魚肝~

———————————
2022-12-23 206 浏览
特突揀左平日去食壽司郎11點幾去可以直入👍🏻如果星期六日至少要排1小時限時食60mins自助iPad 落單5mins 壽司就到齊😆⭐️特別推介:三文魚、帶子、蟹柳、玉子大約食左12碟埋單唔洗$200抵😍🫶🏻
特突揀左平日去食壽司
11點幾去
可以直入👍🏻
如果星期六日至少要排1小時
限時食60mins
自助iPad 落單
5mins 壽司就到齊😆
⭐️特別推介:三文魚、帶子、蟹柳、玉子
大約食左12碟
埋單唔洗$200
抵😍🫶🏻
2022-12-22
未知是因為大家都出國了,或是天氣寒冷,難得遇上冷清的壽司郎(其實又不至於100%冷清,只是門口沒有擠滿人啦),那今天就來「冬天就是要吃得飽飽」吧!今次的期間限定都不是什麼新品,所以小妹都是隨意點些自己覺得好吃的商品。🐟大切日本產油甘魚腩:滿足而肥美的代表!完美填滿小妹的口腔。🐟 大切油甘魚配鮟鱇魚肝:其實鮟鱇魚肝是沒味道?小妹覺得直點油甘魚腩更好。🐟鮟鱇魚肝軍艦:圖片果然是只供參考。幸好酸酸甜甜的柚子啫喱成功替無味但creamy的鮟鱇魚肝。🌱昆布漬比目魚:昆布成功搶fo ,比目魚的魚質有點韌,不吃亦不會後悔。🔥 炙烤鯡魚配梅肉醬:酸感很突出的梅肉醬無疑衝擊大家的味蕾,彈牙柔軟的鯡魚感覺不錯,12元1碟來說可一試。另想說長鰭吞拿魚和油甘魚天身的樣子很相似,且同樣入口即化,推推。就這樣!下年見啦壽司郎!

就這樣!下年見啦壽司郎!
2022-12-16 111 浏览
屯門分店既壽司郎永遠都好多人排隊,每次開個app睇,好似都係全部最多人排咁。。。不過如果拎左飛去行陣街、睇吓戲,間唔中食下都ok geh 。講到食壽司郎,每次我都一定會食佢嘅中拖羅,有少少入口即融既效果又有魚既鮮味(始終唔係貴野,唔可以太高要求🤣)。另外佢既帆立貝壽司都抵食,大大粒又鮮甜。最後就係佢既朱古力香莓芭菲,大杯又好食👍🏻
另外佢既帆立貝壽司都抵食,大大粒又鮮甜。
最後就係佢既朱古力香莓芭菲,大杯又好食👍🏻