2024-04-15
今日同屋企人嚟咗元朗又新街呢間新開嘅多多雞大排檔食晚飯❤️舖頭主打招牌脆皮碳燒雞😘真係一試難忘🥰由於係即叫即燒嘅關係,所以要等20至25分鐘左右 但係絕對係值得等㗎,因為上枱嘅時候係原隻雞上 可以俾我哋打卡😆重點係佢唔單止外表靚 成隻雞係外脆內軟 雞肉嫩滑 雞皮燒到非常之脆,有種食緊乳豬皮嘅感覺😻我哋仲叫咗美極海中蝦、金銀蛋菜苗、椒鹽九肚魚同埋炭燒豬頸肉💕美極海中蝦又係一個我要大推介嘅菜式🥺🥺🥺蝦肉彈牙 好新鮮🫶🏻加埋美極嘅香味,簡直令人食唔停口😻😻😻椒鹽九肚魚又係好出色嘅炸物,因為唔會太油膩,但係又可以做到外脆內軟嘅感覺☺️ 炭燒豬頸肉燒得好香,加埋佢哋特調嘅泰式醬汁 好好味❤️最後我想講係連金銀蛋菜苗都好好味 唔會太鹹 菜苗煮得啱啱好,唔會過老😗呢間大排檔真心推介,因為店員好Nice❤️重點係每一味餸都好味🥰🥰仲要啲餸係好大碟嘅 我哋三個人食食咗七百幾蚊人均都係二百幾 但係我哋最尾係食唔晒要打包😨所以呢間餐廳真係好抵食😚😚值得更多人認識🥰🥰🥰多多雞大排檔 (元朗)📍元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖
炭燒豬頸肉燒得好香,加埋佢哋特調嘅泰式醬汁 好好味❤️
多多雞大排檔 (元朗)
📍元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖