2024-11-14 77 浏览
今晚來到荃灣這間串燒小店,用數碼下單,看到有超多不同款式的串燒,不但有海鮮類、肉類、蔬菜類、還有飯類、烏冬⋯⋯應有盡有。我跟朋友今晚在餐廳都吃得很開心,食物質素很高,串燒都是即叫即製作的,食物熱辣辣又香口又惹味。急不及待為大家介紹一下是晚吃了的串燒,每一款都相當特別值得推介。豚肉荔枝卷~口感味道十分特別,豚肉又香又濃味,中間包着一整粒多汁的荔枝,當一口咬下去時,荔枝的汁一湧而出,荔枝的酸甜能夠中和豚肉的油膩感相當清新。十分特別及有創意。蒜蓉燒帶子,蒜蓉香氣滿滿,帶子鮮甜肉厚,令人愛不釋手,熱辣辣相當新鮮。鹽燒牛舌,牛舌爽口彈牙十分惹味,啖啖肉。豚肉本菇卷,豚肉包裹著本菇燒烤,豚肉又香又惹味,菇類爽口多汁。一啖一粒豚肉本菇,口感相當惹味,而且菇又濕潤多汁。豚肉蘆筍卷,蘆筍爽口,清新的口感配上香濃豚肉,口感味道都相當清脆爽口。芝士翠玉瓜,十分惹味,芝士滿滿。經過了燒烤芝士變得溶身黏附在翠玉瓜表面,當一口咬下,芝士跟爽脆多汁的翠玉瓜相當夾,十分惹味多汁,推介。豚肉芝士卷,豚肉包着大大粒芝士,經過燒烤芝士變得又香又溶化,夾着豚肉來吃相當惹味滿足。燒鵪鶉蛋,香濃美味,配上獨有醬汁令人愛不釋手,又
豚肉荔枝卷

蒜蓉燒帶子

鹽燒牛舌

鹽燒牛舌,牛舌爽口彈牙十分惹味,啖啖肉。
豚肉本菇卷、豚肉蘆筍卷

芝士翠玉瓜

煙肉芝士卷、燒鵪鶉蛋、明太子芝士雞肉卷

燒鵪鶉蛋,香濃美味,配上獨有醬汁令人愛不釋手,又彈牙令人不自覺地一粒有一粒吃下。
明太子芝士雞肉串,超濃味的明太子芝士,令人愛不釋手,滿滿的明太子醬汁鋪滿了每一粒雞肉粒,雞肉粒又嫩滑多汁,配埋惹味醬汁冇得頂。
蛋黃醬燒青口

蛋黃醬燒青口,又是極邪惡的海鮮類,蛋黃醬跟青口十分夾,濃郁的醬汁,爽口彈牙青口,正。
燒蒜蓉象拔蚌

燒蒜蓉象拔蚌,象拔蚌鮮甜爽口,海鮮類都非常新鮮,配埋蒜蓉來吃超惹味。
豚肉雞蛋卷

豚肉雞蛋卷,相當特別有創意的一道串燒,雞蛋跟豚肉一同來吃,啖啖豚肉濃濃蛋香,而且蛋黃相當惹味,造成半流心效果,一咬下蛋汁四射,正。
芝士流心蛋大啡菇

芝士流心蛋大啡菇,賣相相當豐盛,一整片芝士鋪滿在大啡菇上,經過烤之後,芝士變溶化,中間還有流心蛋,所以一切下蛋汁流出,芝士、蛋汁、大啡菇,配合在一起,味道很好,口感濕潤多汁,正。
鹽燒手羽
鹽燒手羽,脆卜卜的外皮,中間雞肉嫩滑多汁,燒得相當出色。

是晚吃了多款不同的串燒,每一款都燒得相當出色,時間控制得很好,正。
2024-11-08
燒蒜蓉象拔蚌
豚肉雞蛋卷
芝士流心蛋大啡菇
鹽燒手羽
同朋友喺荃灣party,玩到夜晚,佢同我講呢間串燒開到凌晨12點,於是就去食宵夜。佢價錢真係好平民,有好多甚至$10一串,好抵食,出品又幾唔錯!燒午餐肉 ($10)簡單嘅燒午餐肉,燒到外脆內軟,輕輕帶鹹,懷舊滋味,平平地但佢唔係用cheap午餐肉,仲要搽埋蜜糖,好滋味。燒腸仔 ($10)好似出去燒烤用廚師腸燒嘅感覺,仲會幫你搽埋蜜糖,不過就唔需要自己燒。燒芝士腸 ($10)食得出係用金妹嘜芝士腸,外脆內嫩,芝士味濃郁,鹹香十足。燒燒賣 ($12)燒燒賣估唔到幾好食,個燒賣好遠囉,燒到外皮微微焦香,口感豐富。鹽燒手羽 ($28)兩隻鹽燒手羽翼,燒得皮脆肉嫩,鹽味調味恰到好處,保留住雞翼本身嘅肉汁,食落去鹹香滿足,係燒烤嘅經典之選。三文魚炒飯 ($64)炒飯炒得夠乾身,米粒分明,唔會黐埋一嚿,三文魚好多,配料都好豐富,仲有蟹籽好特別。另外我仲叫咗其他嘢食,可以根據自己口味選擇。明太子芝士雞肉串 燒雞肉串 鹽燒牛小排鹽燒豬頸肉芝士年糕牛油焗金菇 月見免治雞肉軟骨棒燒帶子燒四季豆娃娃菜

燒午餐肉 ($10)

燒腸仔 ($10)

燒芝士腸 ($10)
食得出係用金妹嘜芝士腸,外脆內嫩,芝士味濃郁,鹹香十足。

燒燒賣 ($12)

鹽燒手羽 ($28)

三文魚炒飯 ($64)

另外我仲叫咗其他嘢食,可以根據自己口味選擇。

明太子芝士雞肉串
燒帶子
燒四季豆
娃娃菜
2024-11-08 97 浏览
#chuchu食在荃灣📍 夜燒站住咗附近咁多年都唔知嘅串燒小店!最近朋友介紹🐷即刻走去食,有串燒、唐揚物、佐酒小食、主食等,串燒超過70款,即叫即燒,價錢親民,而且用餐時間無限制,仲要免收加一服務費🤩叫完嘢食就上前菜,係wasabi八爪魚青瓜,好好味好開胃!💡平日晚市都好爆!一定要book定,見到有walk in都要等!—————————————————————❣️ 芝士流心蛋大啡菇 $36✅推介,喺超市買一粒都差唔多價錢,流心蛋正正!.❣️ 燒鵪鶉蛋 $22✅ 好小見,燒到好好食,面頭好似有層焦糖面咁,甜甜哋.❣️ 明太子芝士雞肉串 $27✅有層醬好邪惡.❣️ 豬肉荔枝卷 $34✅好好味,荔枝甜甜哋,夾埋豚肉,好減油膩感!.❣️ 燒鰻魚肝 $32比較少見嘅,但個口感好rich,加左燒汁去燒!.❣️ 鹽燒牛小排 $45❣️ 羊架 $48燒到啱啱好,唔難咬,牛羊肉味都好濃!.❣️ 焦糖骰仔豬手 $22搽咗蜜糖係面再燒,好香焦糖味,個豬手肥瘦比例啱啱好.❣️ 燒雞軟骨 $18❣️ 鹽燒手羽 $29火候都係控制得剛剛好,燒到皮脆肉嫩!.❣️ 燒雞皮 $30✅推介,好impressing !燒到好似炸咁脆!.❣️ 蒜
#chuchu食在荃灣
📍 夜燒站

❣️ 芝士流心蛋大啡菇 $36
✅推介,喺超市買一粒都差唔多價錢,流心蛋正正!

❣️ 燒鵪鶉蛋 $22
✅ 好小見,燒到好好食,面頭好似有層焦糖面咁,甜甜哋
❣️ 明太子芝士雞肉串 $27
✅有層醬好邪惡

❣️ 豬肉荔枝卷 $34
✅好好味,荔枝甜甜哋,夾埋豚肉,好減油膩感!

❣️ 燒鰻魚肝 $32
比較少見嘅,但個口感好rich,加左燒汁去燒!
❣️ 鹽燒牛小排 $45
❣️ 羊架 $48
燒到啱啱好,唔難咬,牛羊肉味都好濃!

❣️ 焦糖骰仔豬手 $22
搽咗蜜糖係面再燒,好香焦糖味,個豬手肥瘦比例啱啱好

❣️ 燒雞軟骨 $18
❣️ 鹽燒手羽 $29
火候都係控制得剛剛好,燒到皮脆肉嫩!

❣️ 燒雞皮 $30
✅推介,好impressing !燒到好似炸咁脆!

❣️ 蒜蓉燒生蠔 $43
❣️ 蛋黃醬焗蠔 $43
火候都係控制得剛剛好,juicy!燒生蠔口味仲好創新,有普通蒜蓉,仲有蛋黃醬味!

❣️ 月見免冶雞肉軟骨棒 $38
比較重醬油味,軟骨棒好味!

❣️ 芝士翠玉瓜 $18
特別的芝士咸香,夾住一齊食
❣️ 牛肉他他胡麻冷烏冬 $54 牛肉他他好有牛味,唔會太韌!

❣️ 靜岡綠茶可樂 $34
❣️ 生薑柑桔蜜(熱) $18
💬 Overall樣樣都好食,比較濃味,下次嚟一定要飲翻兩杯🍻餸啤酒!
不專業評分
👅好味指數: 8.5/10
💰性價比: 8/10
👍🏻推薦: 8.5/10
—————————————————————
🏡地址: 夜燒站 (荃灣)
荃灣聯仁街18號地舖
🐷💬每一篇食評都好認真打架

2024-11-06
  • 芝士流心蛋大啡菇
  • 燒雞皮
天氣咁涼爽,Zaza除咗鍾意打邊爐,就去食串燒,可以令個身暖笠笠☺️ 最近有個荃灣街坊推介我去一間隱世串燒店🍡,大讚性價比極高~夜燒站鋪面小巧,好溫馨,坐得好舒服😌 有超過70款串燒,全部即叫即燒,每串只係$10起,價錢親民;仲有海鮮、唐揚物、佐酒小食、主食、甜品等;用餐時間仲要無限制添😘全部食物嘅調味適中,唔會太鹹,或者淡如水,小朋友都啱食🥰坐低冇幾耐幾,侍應就送上免費嘅前菜—柚子醋蕃茄,蕃茄新鮮,配合酸甜醬汁,食完好開胃🤤Zaza仲額外叫多咗一個胡麻豆腐海草沙律🥗,作為頭盤😙 豆腐好滑、海帶爽口,加上甜甜嘅胡麻醬,口感清新有層次燒白鱔🐠白鱔燒到個皮好脆,肉質鮮嫩,搭配蒜蓉同香菜,鮮味又惹味蒜蓉燒帶子🐚連殼嘅帶子 鋪滿蒜蓉同香蔥,外觀吸引🤩;帶子肉質實正又飽滿,味道鮮甜,連埋蒜蓉一次擺落口,香氣逼人燒雞軟骨🐣雞軟骨好大嚿,燒到外焦內嫩,軟骨爽脆燒明太子雞翼🐥明太子雞翼好飽滿,肥嘟嘟;表皮燒到脆卜卜,餡料就有少少辣,惹味非常汁燒牛舌尖🐃牛舌尖燒得恰到好處,肉質軟嫩,一啲都唔韌燒燒賣🍖燒燒賣外皮少少脆,內餡仍然保持Q彈,如果配合埋枱上嘅辣椒醬,就更加好食燒午餐肉🐷燒完嘅午餐肉 仍然保持到原

全部食物嘅調味適中,唔會太鹹,或者淡如水,小朋友都啱食🥰

燒白鱔🐠
白鱔燒到個皮好脆,肉質鮮嫩,搭配蒜蓉同香菜,鮮味又惹味

蒜蓉燒帶子🐚

燒雞軟骨🐣
雞軟骨好大嚿,燒到外焦內嫩,軟骨爽脆

燒明太子雞翼🐥

汁燒牛舌尖🐃
牛舌尖燒得恰到好處,肉質軟嫩,一啲都唔韌

燒燒賣🍖

燒午餐肉🐷
燒完嘅午餐肉 仍然保持到原有嘅油膩感,一啲都唔乾身

串燒娃娃菜🥬
娃娃菜喺燒烤嘅時候,完美吸收醬汁,食落好Juicy

原條肉碎茄子🍆
原條茄子好大條,上面鋪滿肉碎,外觀已經一百分;用鐵羹將茄子肉、肉碎同肉汁,一齊放入口中,真係大滿足

焦糖菠蘿🍍
呢個菜係小朋友至愛,外層燒出焦脆嘅感覺,但同時保持到菠蘿原有嘅水潤同鮮甜

蛋黃醬白蘑菇🍄‍🟫
火候控制得恰到好處,又夠多汁

Zaza仲order咗兩個主食,豬骨濃湯餃子稻庭烏冬🥟🍜好大碗,配料疊到山咁高,烏冬份量都好多,餃子都好大嚿

日式咖喱牛柳粒飯🍛
雖然呢到係串燒店,但咖喱飯絕對可以用嚟做招牌菜,偏杰身嘅咖喱份量好多且偏甜,內裏又有好多牛柳粒,而且已經炆到好腍,仲有勁大碗白飯,大胃王都食得飽

仲要一讚嘅係,呢度嘅自家製焦糖芝士蛋糕簡直係世界級😍 表面係脆卜卜嘅薄焦糖,下面係好Creamy嘅芝士蛋糕🍰,encore之選~

夜燒站會開到凌晨12點,啱晒成為朋友吹水嘅聚腳地
2024-11-05 93 浏览
荃灣嘅日式&燒烤舖頭 款式都幾多 仲有得飲啤酒或者其他燒酒蟹肉脆皮沙律 好特別 係用一個脆卜卜嘅皮載住沙律 好開胃日式燒豆腐、味噌一口椰菜口感都幾特別 雞頸肉串、月見免冶雞肉軟骨棒、雞腳筋、燒雞軟骨、明太子芝士雞肉串雞嘅串燒種類都好多 而且味道都幾好汁燒牛舌尖、鹽燒牛小排煙肉芝士卷、豚肉大葉卷、豚肉本菇卷、海苔豚蠔卷呢啲款式都幾特別 尤其係有生蠔卷其他主食叫咗清酒煮蜆、焗蝦清酒嘅味道好香甜 飲落口舒舒服服舒服啲蜆都好新鮮焗蝦好多,蒜蓉好正牛肉他他胡麻冷烏冬 只係50幾蚊性價比高烏冬好煙韌同埋叫咗杯Sapporo Draft, Zero想飲熱飲嘅,仲有啲生薑蜜等等
荃灣嘅日式&燒烤舖頭 款式都幾多 仲有得飲啤酒或者其他燒酒

蟹肉脆皮沙律 好特別 係用一個脆卜卜嘅皮載住沙律 好開胃

日式燒豆腐、味噌一口椰菜
口感都幾特別

雞嘅串燒種類都好多 而且味道都幾好

汁燒牛舌尖、鹽燒牛小排

煙肉芝士卷、豚肉大葉卷、豚肉本菇卷、海苔豚蠔卷
呢啲款式都幾特別 尤其係有生蠔卷

其他主食叫咗清酒煮蜆、焗蝦
清酒嘅味道好香甜 飲落口舒舒服服舒服
啲蜆都好新鮮
焗蝦好多,蒜蓉好正

牛肉他他胡麻冷烏冬 只係50幾蚊
性價比高
烏冬好煙韌

同埋叫咗杯Sapporo Draft, Zero
想飲熱飲嘅,仲有啲生薑蜜等等
2024-10-30 182 浏览
適逢星期五晚上與友人相聚,今次去到位於荃灣的燒物店—夜燒站,無論食物及環境都是一絕!現在就為每樣食物送上食評!#### 燒燒賣燒燒賣外皮薄而Q彈,內餡鮮嫩,肉質鮮美,搭配一點醬油和辣椒醬,更能突顯其鮮味,是開胃的絕佳選擇。#### 焦糖骰仔豬手豬手經過慢火燒製,外皮香脆,內裡肉質軟滑,焦糖的甜味與豬肉的鮮味相得益彰,令人一啖接一啖。#### 牛油蕃薯仔牛油蕃薯仔外層金黃酥脆,內部則是軟糯甜美,牛油的香氣更為增添豐富的層次感,令人回味無窮。#### 惹味蒜芯蒜芯的香氣四溢,微微的辛辣感讓整道菜更具風味,搭配其他燒烤菜式,能有效提升整體的味覺體驗。#### 燒雞腎雞腎燒至剛好,不油膩,口感滑嫩,回味悠長,搭配特製醬料,風味更佳,適合喜愛嘗試新口感的人。#### 汁燒雞肉大蔥雞肉烤至金黃,表皮香脆,肉質多汁,大蔥的清香增添了整體的風味,令人忍不住想多吃幾口。#### 汁燒牛舌尖牛舌尖燒得恰到好處,肉質軟嫩,汁液四溢,搭配一點鹽和檸檬,能讓其原汁原味更為突顯。#### 豚肉大葉卷豚肉包裹在大葉中,味道清新,肉質鮮嫩,入口即化,搭配特製醬汁,豐富了整體的風味。#### 豬肉荔枝卷荔枝的清甜與豬肉

#### 燒燒賣

#### 汁燒雞肉大蔥

#### 汁燒牛舌尖

#### 豚肉大葉卷

#### 豬肉荔枝卷
荔枝的清甜與豬肉的鹹香形成絕妙的搭配,口感獨特,能感受到夏日的清新。

#### 燒白鱔
白鱔經過燒烤後,肉質鮮嫩,搭配蒜蓉和香菜,增加了香氣,是一道不可錯過的海鮮佳品。

#### 蒜蓉燒扇貝
扇貝烤至剛好,蒜蓉的香氣與海鮮的鮮味完美結合,口感滑嫩,讓人每一口都感受到海的味道。

#### 芝士蛋黃醬焗蠔
焗蠔表面金黃酥脆,芝士與蛋黃醬的搭配讓蠔的鮮味更為濃郁,吃上一口便讓人沉醉。

#### 土佐豆腐
豆腐滑嫩,外層略微煎脆,搭配醬油和香料,簡單卻令人驚艷的味道,適合素食者。

#### 明太子燒飯團
飯團外脆內軟,明太子的鮮味與米飯的香氣相互融合,口感豐富,適合當作小吃或主食。

#### 燒蒜蓉象拔蚌
象拔蚌口感爽脆,蒜蓉的香氣讓其更加誘人,燒烤後的鮮香味道令人唇齒留香。

#### 燒青尖椒
青尖椒燒至微微焦香,口感脆嫩,搭配簡單的調味,讓人感受到蔬菜的自然風味。

#### 燒雞軟骨
雞軟骨經過燒烤後,外焦內嫩,口感獨特,特製的醬汁讓其更為美味,是一個很好的下酒小菜。

#### 燒雞皮
雞皮酥脆,口感豐富,鹹香四溢,搭配啤酒或飲品,非常適合聚會時分享。

#### 牛肉他他胡麻冷烏冬
這道冷烏冬清爽可口,牛肉他他的鮮味與胡麻醬的香氣相得益彰,適合炎熱的夏日享用。

價錢合理且舒適的環境絕對是與友人相聚的好地方,強烈推薦!
2024-10-28 171 浏览
我中意食串物,荃灣呢間好抵食,我食左勁多串。呢度有好多款式,我叫左蜜糖燒燒賣、腸仔、紅腸、墨魚丸等,甜甜地,同埋燒到剛剛好。另外叫左d海鮮,有元貝二食,跟蒜蓉就香d,跟芝士都好唔錯,芝士多到滿瀉咁制呀!蟶子同樣叫左2食,燒到好香。而燒雞翼有明太子同豉油燒雞翼,好大隻,有唔同既風味。油甘魚鮫好抵食,7十幾蚊咁大隻,好中意滑滑既魚肉,配埋特製醬汁,好正呀!小食叫左燒蕃薯仔,甜甜地,好味道。燒pineapple既焦糖好突出,有pineapple同焦糖既甜味。飲品仲有日本版綠茶可樂添!大滿足的一晚。
2024-10-26
2024-10-22 313 浏览
聽聞荃灣有間好出名嘅串燒店,今晚補完習就同舊同學試吓餐廳環境唔算闊落,但都坐得舒服,叫咗好多串串燒,全部都唔錯,調味適中,唔會過鹹或者無味前菜係免費嘅芝麻醬牛肉,食落有少少筋同埋比較靭,但係醬料都叫落得足。叫多個牛蒡反而有驚喜,超級爽口再叫多咗個清酒煮蜆,酒味十足,完全無沙,店員都好貼心遞上大碗俾你裝殼串燒叫咗好多串,款款都好出色海鮮方面,叫咗帶子同蟶子,燒得啱啱好,好新鮮,食落好嫩,好重蒜蓉味牛類方面,叫咗牛舌、蒜蔥封門柳,牛舌大塊、爽口爆汁豬類比較欣賞野菜豬肉卷,野菜抵銷咗肉卷嘅油膩感,簡直一流豬大腸都無異味,唔錯雞肉方面,汁燒雞肉大蔥串就比較普通,反而雞肉棒出色,棒入面有脆脆嘅雞軟骨,溝埋蛋漿多重口感多重滋味😎小食方面,唐揚豆腐普通正常,茄子熱辣辣上枱,拉出嚟一絲一絲咁食😋但係有部分燒過咗龍全場最欣賞就係兩個飯團,好似食緊煲仔飯嘅飯焦咁,好好食總體而言,係一間超水準既串燒店😝
聽聞荃灣有間好出名嘅串燒店,今晚補完習就同舊同學試吓

串燒叫咗好多串,款款都好出色

牛類方面,叫咗牛舌、蒜蔥封門柳,牛舌大塊、爽口爆汁

豬類比較欣賞野菜豬肉卷,野菜抵銷咗肉卷嘅油膩感,簡直一流
豬大腸都無異味,唔錯

全場最欣賞就係兩個飯團,好似食緊煲仔飯嘅飯焦咁,好好食

總體而言,係一間超水準既串燒店😝
2024-10-21 258 浏览
有啲想食串燒,上網搵到呢間,就同家人食個晚餐,估唔到18:30去到,已經差唔多滿座!佢係用手機落單,我哋叫咗:1. 蟹肉脆皮沙律脆皮即叫即炸,蟹肉沙律蟹肉非常新鮮,完全冇腥味2. 雞腳筋調味非常之好食,又好彈牙3. 月見免治雞肉軟骨棒佢有得俾你揀要唔要唔蛋黃,蛋黃配埋個汁好好食,每一口都有雞軟!4. 豚肉大業卷好鍾意大葉嗰陣味,豬肉又好Juicy5. 豬肉荔枝卷豬肉配埋甜甜嘅荔枝非常之夾6. 明太子燒飯團成個飯團拌左明太子,燒到外脆內軟好好食7. 焦糖菠蘿非常之Refreshing,又甜又多汁8. 雞頸肉串未食過雞頸肉好有新鮮感,雞頸肉好嫩滑9. 蒜蔥封門柳勁多蔥,勁多蒜,牛肉又好Juicy10. 雪梨牛肉卷雪梨配埋牛肉真係好夾好夾11. 汁燒牛舌尖呢個牛舌一啲都唔韌12. 燒牛柳非常之嫩滑,好香牛味13. Sapporo beer食串燒一定要配返個北海道啤酒14. 原條肉碎茄子勁多肉碎,茄子又非常之腍!!15. 焗蝦開邊焗蝦,超級多蒜蓉,蝦餃好新鮮彈牙16. 清酒煮蜆啲蜆非常大隻肥美,非常香清酒味17 玉泉西柚汁

佢係用手機落單,我哋叫咗:
1. 蟹肉脆皮沙律
脆皮即叫即炸,蟹肉沙律蟹肉非常新鮮,完全冇腥味

2. 雞腳筋
調味非常之好食,又好彈牙

3. 月見免治雞肉軟骨棒

4. 豚肉大業卷
好鍾意大葉嗰陣味,豬肉又好Juicy

5. 豬肉荔枝卷
豬肉配埋甜甜嘅荔枝非常之夾

6. 明太子燒飯團
成個飯團拌左明太子,燒到外脆內軟好好食

7. 焦糖菠蘿
非常之Refreshing,又甜又多汁

8. 雞頸肉串
未食過雞頸肉好有新鮮感,雞頸肉好嫩滑

9. 蒜蔥封門柳
勁多蔥,勁多蒜,牛肉又好Juicy

10. 雪梨牛肉卷
雪梨配埋牛肉真係好夾好夾

11. 汁燒牛舌尖
呢個牛舌一啲都唔韌

12. 燒牛柳
非常之嫩滑,好香牛味

13. Sapporo beer
食串燒一定要配返個北海道啤酒

14. 原條肉碎茄子
勁多肉碎,茄子又非常之腍!!

15. 焗蝦
開邊焗蝦,超級多蒜蓉,蝦餃好新鮮彈牙

16. 清酒煮蜆
啲蜆非常大隻肥美,非常香清酒味

17 玉泉西柚汁

2024-10-16 349 浏览
上星期難得有假期 約左哥哥去荃灣食串燒 lunch time有lunch set 但我地好想食串燒 所以點左好多款串燒黎食 前菜 帶子裙邊好開胃 蘋果果酒 $78食串燒點少得飲酒呢 呢杯蘋果果酒好味易入口 釀心出羽燦純米大吟釀$110哥哥就自己飲一支大吟釀 蒜蓉帶子$42 per隻好好食 好多蒜燒得好香 又鮮甜 燒蒜蓉象拔蚌$42 per隻同帶子一樣都係好好食 呢2樣係必點 燒油甘魚鮫$76好大件 好多肉 燒得勁香口 very good 燒雞皮$29脆卜卜 好味 燒銀杏$19第一次食 原來又幾好味 感覺健康 柚子胡椒配日本淮山$32健康之選仲有燒淮山 呢個好驚喜 好飲食燒薯仔 但淮山係更香 必點 吉列免治豚肉蕃茄$42呢個菜式又係第一次食 脆脆ge蕃茄 入口有juicy ge豚肉 好味又新穎 鰻魚背刺$25送酒一流 正 雞肉小丸子$25好似平時ge小丸子咁 但用雞肉整 好味道 艾草福餅$28甜品 good ending 呢間平靚正 推介
上星期難得有假期 約左哥哥去荃灣食串燒

艾草福餅$28

甜品 good ending

呢間平靚正 推介

2024-10-15 228 浏览
去朋友到玩,見夜燒站有做開宵夜生意,朋友話平時開到凌晨12點都唔少人食,今日就外賣去朋友屋企邊玩邊食。鹽燒豬頸肉:豬頸肉多汁且富有嚼勁。海苔豚蠔岩: 鮮味生蠔和鹹香的豬肉完美融合。雪梨牛肉卷和鹽燒牛小排的肉質鮮嫩,入口即化。而鹽燒牛舌則是口感豐富,讓人回味無窮。羊架的烤製恰到好處,外酥內嫩,香氣四溢。蔬菜方面,娃娃菜都是清新爽口的選擇,串燒娃娃菜一向都是我favour。海鮮方面,燒蒜蓉象拔蚌新鮮美味,象拔蚌十分鮮甜。吉列炸蠔的外皮金黃酥脆,內裡鮮嫩多汁。最後,燒櫻花蝦飯團更加係必點推介,外脆內軟,櫻花蝦烘乾之後香氣撲鼻,大推!吉列池魚烏冬: 池魚炸得酥脆,烏冬彈牙。荃灣夜燒站買到這麼豐富的串燒外賣,下次可以再去試下堂食宵夜串燒!

鹽燒豬頸肉:豬頸肉多汁且富有嚼勁。
海苔豚蠔岩: 鮮味生蠔和鹹香的豬肉完美融合。
雪梨牛肉卷和鹽燒牛小排的肉質鮮嫩,入口即化。

而鹽燒牛舌則是口感豐富,讓人回味無窮。
羊架的烤製恰到好處,外酥內嫩,香氣四溢。

吉列池魚烏冬: 池魚炸得酥脆,烏冬彈牙。
2024-10-13 384 浏览
店名: 夜燒站地址: 荃灣聯仁街18號地舖荃灣西站D出口,行12分鐘環境: 4/5價錢: 4.5/5味道: 4/5今日去左荃灣揾左呢間人氣抵食嘅宵夜✌🏻,串燒價錢都好親民,性價比高!最重要係開到凌晨都可以約朋友去呢間居酒屋食飯吹水🥢,主打日本菜同串燒🍢,最重要係呢間有唔同款式,雞、豬、牛、海鮮、前菜、飯、烏冬、天婦羅等等。多啲人嚟食就可以試晒咁多款👭🏻👬前菜每枱都有一碟前菜,係酸酸甜甜嘅海蜇,同串燒一齊食可以解膩🙌🏻海鮮類燒蒜蓉象拔蚌❤️❤️❤️❤️$42/1象拔蚌肉質彈牙,而且好有鮮味,配上蒜蓉去燒,更加惹味👀清酒煮蜆❤️❤️❤️❤️❤️$52呢個一上枱,就聞到好香嘅清酒味🍶而且每隻蜆都大大隻,同埋都好多肉,食落去亦都冇沙👍🏻蛋黃醬燒青口 (六隻)❤️❤️❤️❤️❤️$55本身擔心蛋黃醬會唔會有啲過膩🧐但係冇諗過蛋黃醬同青口配搭得好夾,而且一份有六隻,CP值好高💰蒜蓉燒扇貝❤️❤️❤️❤️$40/1扇貝有蒜蓉味或者芝士味揀,我哋就揀咗蒜蓉味,食落去仲有扇貝嘅鮮味,呢個推薦😻蒜蓉燒生蠔❤️❤️❤️❤️❤️$43/1蠔大大隻🦪,偏重蒜口味,又唔會有腥味👏🏻燒墨魚頭❤️❤️❤️❤️$26燒完之後都唔會縮水👍🏻,而且墨魚味好濃,唔會過韌,醬汁亦
店名: 夜燒站

前菜

海鮮類
燒蒜蓉象拔蚌❤️❤️❤️❤️
$42/1
象拔蚌肉質彈牙,而且好有鮮味,配上蒜蓉去燒,更加惹味👀

清酒煮蜆❤️❤️❤️❤️❤️

蛋黃醬燒青口 (六隻)❤️❤️❤️❤️❤️

蒜蓉燒扇貝❤️❤️❤️❤️
$40/1

蒜蓉燒生蠔❤️❤️❤️❤️❤️
$43/1
蠔大大隻🦪,偏重蒜口味,又唔會有腥味👏🏻

燒墨魚頭❤️❤️❤️❤️
燒完之後都唔會縮水👍🏻,而且墨魚味好濃,唔會過韌,醬汁亦都適中🥳

雞類
月見免冶雞肉軟骨棒❤️❤️❤️❤️❤️
呢個雞肉棒由免治雞肉整成🐔,肉質彈牙,調味適中,唔會太過重口味🧂,再加上蛋液,口感豐富

明太子芝士雞肉串❤️❤️❤️❤️❤️
雞肉多汁,肉質亦都好滑。表面有明太子醬加芝士🧀,熱辣辣食好加分🔥

牛類
鹽燒牛舌❤️❤️❤️❤️❤️
呢個絕對係encore之選❗️牛舌好爽口彈牙,呢個食落去完全唔硬或者咬唔開👍🏻

豬類
豚肉蘆筍卷❤️❤️❤️❤️
呢個有驚喜👀,咬落去煮淋嘅蘆筍再加上豬肉卷🌟,中和油膩感,食落去唔會有乾嘅口感😆

菜類
燒娃娃菜❤️❤️❤️❤️
娃娃菜絕對係串燒必食嘅菜類❗️吸晒串燒嘅醬汁,亦都唔會太鹹✌🏻

燒西蘭花苗❤️❤️❤️❤️
燒西蘭花苗醬汁甜甜鹹鹹,食落去唔會好乾😚

燒蘆筍❤️❤️❤️❤️
蘆筍食落去好新鮮,亦都好鮮嫩,咬落去亦都冇渣👍🏻

芝士流心蛋大啡菇❤️❤️❤️❤️❤️
大啡菇上面鋪上一片半溶嘅芝士🧀,切落去入面有隻流心蛋🍳,再加洋蔥,口感豐富😍

牛油焗金菇❤️❤️❤️❤️
金菇份量好多,而且滲透牛油嘅香味,呢個可以一試🙈

原條肉碎茄子❤️❤️❤️❤️❤️
呢個需要啲時間去燒,建議可以嗌咗先。完整茄子一條🍆,而且鋪上滿滿嘅肉碎,每一啖都好滿足😊

甜品/飲品類
可樂Zero & 波子汽水❤️❤️❤️❤️
$15 & $22
食串燒一定要飲番啲有汽嘅嘢飲,好夾🥤

焦糖芝士蛋糕❤️❤️❤️❤️
表面有一塊薄薄嘅焦糖,食落去唔會過甜🍰,食完串燒嚟返一個甜品好match🥰
2024-10-12 310 浏览
網上有幾間都話呢間好平,但原來係一啲一串得一啖嘅蔬菜串燒才是$10 星期五夜晚9點不滿座,本身環境氣氛好,不過隔籬座叫個職員爆細啲個音響,調校後細聲副唔太聽到勁冇feel☹️ 同埋隨便吃點東西.也$800順帶一提,第二杯draft beer 四分一是泡
同埋隨便吃點東西.也$800

順帶一提,第二杯draft beer 四分一是泡

2024-10-12
千祈唔好俾佢鄰近舖頭影響到你,呢間係荃灣搵食必到嘅選擇。佢夠膽開喺度,就係實力同埋自信嘅表現。當之無愧。雖然舖頭唔係好大,加上佢真係好好生意,平日都排晒隊。裏便嘅氣氛真係有少少熱鬧。枱面面積有限,建議大家唔好一次過叫晒想食嘅嘢。每次叫兩三樣,反正佢哋出餐都幾快。我哋叫咗好多嘢:蟹肉脆皮沙律、汁燒大蔥、芝士流心蛋大啡菇、燒雞肝😍、雞頸肉串、燒雞皮、鹽燒牛骨髓🤩、鹽燒牛小排、鹽燒牛舌、豚肉大葉卷、日式叉燒手打烏冬😍、海苔豚蠔卷👍、燒鰻魚肝😍 、燒白鱔、焦糖菠蘿😘、焦糖芝士蛋糕、燒燒賣、燒芝士腸、山藥福包😋。

2024-10-07
2024-10-02 312 浏览
放假前夕當然要happy drink,經友人介紹呢間夜貓子之選嘅串燒店。平常荃灣區啲餐廳最夜開到10點 ,佢哋係營業至晚上12點。有時開夜收工已經無嘢食,可以考慮吓呢間🤭去到餐廳已經坐滿,好彩友人醒目預先訂位,唔係要等位~~食物菜式除咗平常的雞、牛、豬、海鮮等都有啲炸物、主食。價錢方面都合理,不知不覺地嗌咗好多串串😍檸醋八爪魚漬$44串燒都要時間,就叫咗個前菜開吓胃。八爪魚爽口,配埋青瓜絲十分清新。燒燒賣$11焦糖骰仔豬手$24友人柯打燒賣,我仲大大聲逐佢 蒸燒賣咪仲好!點知… 燒賣燒得乾身脆卜卜,搽埋蜜糖🍯好夾🙌🏼 是小妹有眼不識泰山 骰仔豬手一口size 方面入口,燒得惹味juice 燒青花椒$16娃娃菜$15青椒份量幾多,加咗燒汁好好味🤤 都幾辣吓,入面有啲辣椒籽,食起上嚟好惹火娃娃菜燒到剛好,唔錯。燒雞腎$19燒雞胸軟骨$30醬油雞全翼$32野菜豬肉卷$26野菜豬肉卷🫔 野菜嗦晒豬香味,所以入口帶啲汁汁,好味🤤 鹽燒牛舌$48鹽燒牛小排$45燒墨魚$26燒墨魚頭$28燒白鱔$42燒白鱔外表香口又脆,啖啖肉好滋味。鹽燒牛舌質感厚身。調味剛剛好。燒墨魚頭十分推介👍🏻大大粒好好味😋

價錢方面都合理,不知不覺地嗌咗好多串串😍

檸醋八爪魚漬$44

燒燒賣$11
焦糖骰仔豬手$24
骰仔豬手一口size 方面入口,燒得惹味juice

燒青花椒$16
娃娃菜$15
娃娃菜燒到剛好,唔錯。

燒雞腎$19
燒雞胸軟骨$30
醬油雞全翼$32
野菜豬肉卷$26
野菜豬肉卷🫔 野菜嗦晒豬香味,所以入口帶啲汁汁,好味🤤

鹽燒牛舌$48
鹽燒牛小排$45
燒墨魚$26
燒墨魚頭$28
燒白鱔$42
燒墨魚頭十分推介👍🏻大大粒好好味😋
牛小排質感嫩滑,又多肉汁🫶🏻

燒櫻花蝦飯團$31
擔心唔夠飽就叫個飯團墊墊底,飯團燒得好乾身卜卜脆,櫻花蝦燒到勁香,加埋個醬油去燒,整體調味剛好。飯燒到乾身有口感,但會痴牙。

原條肉碎茄子$57
等咗20分鐘左右到了,茄子真係好大條,而且表面鋪滿肉碎😻 調味方面佢無得加辣,所以我再額外加咗辣椒粉,更加惹味。茄子肥厚啖啖肉,肉碎多到可以叫碗白飯😹😹 幾特別嘅菜式

-飲品
大話七$28
荔枝燒酌$78

大話七味道有啲似咸柑桔水再加七喜,甜甜酸酸😻 有時食串燒太熱氣配埋呢杯飲,都幾舒服

荔枝燒酌少少荔枝味清甜再加清清澀澀燒酒,感覺都清新,仲有3粒大大荔枝肉食吓,幾過癮
  • 燒白鱔
  • 鹽燒牛小排