2023-06-21 129 浏览
今日收得早, 約埋同事去食碗限定拉麵, 餐廳入面放置咗好多日式擺設, 仲有好多大叔嘅公仔, 落單係用Qr code落單, 好快就有得食😋🍜超特盛特盛濃厚雞白湯拉麵 $128呢碗拉麵超級多料, 原來超特盛意思係會額外有個碟裝起你揀選好嘅四款食材, 份量好多, 多到同事要同我分享, 湯頭清甜, 入面有大大塊嘅雞肉, 同好腍嘅豬肉, 呢塊雞肉勁嫩, 好好食, 完全唔韌, 拉麵又夠彈牙, 好味🍜鹿兒島和牛紫菜和牛骨湯拉麵 $158限定一日得五十份, 見到仲有當然要嗌返碗試, 湯底用上40kg和牛骨再經過12小時熬制而成, 湯底入口非常濃郁牛味, 肉質好嫩滑, 必食🥟大板燒餃子一份有5隻熱辣辣嘅餃子, 面頭佈滿大板燒必備嘅蔥花, 紫菜碎及木魚花, 淋上沙律醬, 口感豐富同好香脆

🍜超特盛特盛濃厚雞白湯拉麵 $128

🍜鹿兒島和牛紫菜和牛骨湯拉麵 $158

🥟大板燒餃子

2023-06-20 119 浏览
今晚收工有d攰, 想拿拿聲食飽番屋企於是就就去左附近嘅D2place睇下有咩食, 見到E間大叔拉麵個名又幾搞笑, 於是就入去試下! 餐廳周圍擺滿玩具同日本嘅裝飾, 好有日本拉麵店嘅感覺, 打卡一流! ⭐松葉蟹湯拉麵一見到已經心心眼, 一上枱就已經聞到香噴噴嘅味道, 湯汁濃郁唔咸, 味道剛剛好, 麵條可以揀軟硬度, 車車揀左正常, 食落爽彈有嚼勁, 上面仲有幾塊薄叉燒同炸左嘅蟹鉗好滿足!⭐廣島蠔赤地獄拉麵有蠔嘅拉麵都比較少食, 加埋地獄又會係點呢? 蠔肉幾鮮甜, 配上辣辣地嘅湯汁, 食落好惹味, 辣度係慢慢漸進式咁的, 車車就覺得唔算太過辣, 不過唔太食得辣嘅朋友仔應該就會覺得幾辣⭐大叔康普茶(菠蘿椰子味)係拉麵店飲康普茶真係第一次, 仲要係菠蘿椰子味, 飲落酸酸甜甜幾清新好好飲!

⭐松葉蟹湯拉麵

⭐廣島蠔赤地獄拉麵

⭐大叔康普茶(菠蘿椰子味)
2023-06-07
🥗日式薯仔沙律 $28估唔到咁大碗,睇落去平平無奇,但好好食,好夠凍啲薯蓉好smooth, 又有保留口感有一啲細薯粒咬吓,中間仲有啲紅蘿蔔,青瓜,清甜開胃嘅前菜🍜美國極上黑豚肉辣櫻花蝦湯拉麵 $118一碗份量都幾多,有4塊大大塊嘅黑豚肉🐷半隻糖心蛋同埋一啲海藻🪸黑豚肉好林半肥瘦有咬口,食落感覺唔會好溜,流心蛋🥚做得好好,蛋黃係半溶狀態而且浸得好入味,麵底係用我最喜歡嘅直面😋 橙紅色湯底櫻花蝦味濃郁,有啲蝦頭嘅鮮味,唔會太辣又唔會太杰可以飲埋啲湯👍🏻🍖日式炙燒豚肉(2片)$30好抵😳$30有兩片厚嘅燒豚肉,火炙嘅燒豚肉,其實係豬腩三層肉,🔥燒到外皮有少少焦脆好香口,個燒汁咸得嚟帶少少甜,加埋啲豬油香好好食🤭🐔特盛濃厚雞白湯拉麵 $98呢碗特色拉麵真係好大碗,有一原隻糖心蛋,紫菜,三大件雞胸肉仲有一舊好厚嘅炙燒豚肉🐖鋪滿左炸香咗嘅乾蔥,湯底米白色,湯底雞味道濃但但唔會油膩,飲得出好純😋如果可以咸少少就更好,雖然係雞胸肉,但係佢係慢煮所以肉質都好滑一啲都唔怕鞋,同埋真好大塊🫣🍗日式南蠻炸雞 $48CP 值高嘅一款小食,建議鍾意食炸雞一定要要,一碟勁大碟冇三大舊,一件係成隻手掌咁大舊😂 (無骨
🥗日式薯仔沙律 $28

🍜美國極上黑豚肉辣櫻花蝦湯拉麵 $118

🍖日式炙燒豚肉(2片)$30

🐔特盛濃厚雞白湯拉麵 $98

🍗日式南蠻炸雞 $48
CP 值高嘅一款小食,建議鍾意食炸雞一定要要,一碟勁大碟冇三大舊,一件係成隻手掌咁大舊😂 (無骨嘅麥炸雞咁🤫)重點係一咬爆汁,好juicy🫠 皮脆肉嫩,上面有勁大pat 他他醬一啲都唔留手😆 岩晒醬怪,一齊食好惹味

🥟羽根煎餃子 $28/三隻
上台要快d 食咗先,因為擺咗一陣個羽根會淋左,餃子熱辣辣中間咬開仲流緊似汁,羽根煎到脆卜卜

🎎拉麵店佈置都係以人氣插畫江大叔Chubby Ojisan為主題,仲有好多玩具擺設,感覺似喺日本啲小店咁好warm
2023-06-20 86 浏览
“鹿兒島和牛紫菜牛骨湯拉麵+超特盛”($158+$30)“慢煮博多地雞肉雞白湯拉麵”($80)“白桃烏龍冷泡茶”($20)去開荔枝角D2 Place行街見到呢間好有日本小巷feel嘅大叔拉麵忍唔住入去試吓😆入到去周圍都有大叔logo圖案好得意🤣更加有大叔嘅週邊可以買走😆呢道嘅拉麵主要分2種湯底分別係和牛骨湯🐮同埋雞白湯🐔另外都有啲期間限定嘅款式所以我地就各湯底點咗一碗😚首先點咗鹿兒島和牛紫菜牛骨湯拉麵呢款拉麵更係每日限定50碗🤩好彩食到😝和牛骨湯入口香濃而清澈☺️鹿兒島和牛超級嫩滑,正呀🥰配料方面除咗木耳絲,筍,大蔥等如果覺得唔夠仲可以加$30要超特盛任選4款配料🤗點咗溏心蛋,醬油筍,紫菜,青蔥啲配料多到可以2個人share😝另一碗就點咗慢煮博多地雞肉雞白湯拉麵呢碗個湯頭比較清甜☺️博多地雞肉大大片,十分嫩滑😚呢碗仲本身已經有溏心蛋😍食完2碗麵已經飽到叫唔到小食🤣飲品方面點咗白桃烏龍冷泡茶🍑食完熱辣辣嘅拉麵飲返啖超爽😝
“鹿兒島和牛紫菜牛骨湯拉麵+超特盛”($158+$30)
“慢煮博多地雞肉雞白湯拉麵”($80)
“白桃烏龍冷泡茶”($20)

去開荔枝角D2 Place行街
所以我地就各湯底點咗一碗😚
首先點咗鹿兒島和牛紫菜牛骨湯拉麵
呢款拉麵更係每日限定50碗🤩好彩食到😝
和牛骨湯入口香濃而清澈☺️
鹿兒島和牛超級嫩滑,正呀🥰
配料方面除咗木耳絲,筍,大蔥等
如果覺得唔夠仲可以加$30要超特盛
任選4款配料🤗點咗溏心蛋,醬油筍,紫菜,青蔥
啲配料多到可以2個人share😝
另一碗就點咗慢煮博多地雞肉雞白湯拉麵
呢碗個湯頭比較清甜☺️
博多地雞肉大大片,十分嫩滑😚
呢碗仲本身已經有溏心蛋😍
食完2碗麵已經飽到叫唔到小食🤣
飲品方面點咗白桃烏龍冷泡茶🍑
食完熱辣辣嘅拉麵飲返啖超爽😝
2023-06-18 1317 浏览
D2 Place 二期既 @ojisanramenhk 一直都想食,每逢星期六日假期就排晒長龍,所以特登搵平日夜晚去唔駛排咁耐😂我好喜歡佢地個裝修真係好有日本拉麵店味道,座位都寬闊唔駛夾住隻手黎食,原來佢地仲有自家產品(有麵碗、餐具同公仔),都幾靚架!日式薯仔沙律$28我幾喜歡佢個薯仔沙律,青瓜同紅蘿蔔比例幾好,薯仔仲有粒粒咬口!日式櫻花蝦揚豆腐$48豆腐真辣辣,加左店主既秘製醬汁同櫻花蝦,香味同甜味都提升左!特盛濃厚雞白湯拉麵$98我平時比較少叫雞白湯,不過見到隔離枱點好吸引😂湯底超級濃厚,雞胸肉係大片片薄身類別,肉質係滑身帶爽口,同個湯底好夾,溏心蛋味道做得不錯,如果可以再流心就更美滿😂炙燒西班牙黑豚肉和牛骨湯拉麵$98牛骨湯又質地薄身但好濃烈牛骨味道,火炙過既黑豚肉油脂香味出哂黎,好邪惡但好食!可惜我忘記追加紫菜,如果紫菜包埋豚肉食應該都幾正😂Asahi $32 / 白桃烏龍 $20*設有加一服務費

日式薯仔沙律$28

*設有加一服務費
  • 日式櫻花蝦揚豆腐
  • 炙燒西班牙黑豚肉和牛骨湯拉麵
  • 日式薯仔沙律
今晚陪老公吃他的最愛:拉麵🍜,再加位於荔枝角D2 Place的大叔拉麵,相當有feel,性價比不錯!推薦推薦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)我係點了:炙燒西班牙黑豚肉和牛骨湯拉麵 $98(硬麵,走青蔥)湯底是慢火烹調的和牛骨湯,足足熬了12小! ! (*ˉ︶ˉ*)入口是醇厚的牛味炙燒西班牙黑豚肉,超邪惡😈,五層肉相間,🐷超級肥美!厚身! !拉麵是幼身的,點選了硬面~配上爽口的木耳絲,入口清新,流心蛋絕對是點睛之筆~喜歡吃流心蛋的朋友絕對要加點! 🥚今晚我遲收工~老公點定拉面等我,拉麵也一點也沒有變得糊口,軟硬度very good ! 湯頭有一層薄膜,非常重膠質!重料! (*ˉ︶ˉ*)特盛和牛骨湯拉麵(硬麵)$108湯底濃郁~配有兩塊雞肉和一塊黑豚肉(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)雞肉沒有過多的調味,能夠吃到雞肉本來的鮮味!黑豚肉則是同樣有口感,肥膏入口即溶,燒肉部位嫩滑! 日式櫻花蝦揚豆腐(店主推薦)$48果然是店主推介!豆腐大大件,索滿醬汁,配上香脆的櫻花蝦o(≧v≦)o真的舔舔脷!日式唐揚魷魚 $48超級大份!Cp值好高✨外皮炸得酥脆,絕對是送酒恩物,應該要加啤酒才是的!魷魚相當彈牙,配上蛋黃醬,一口接一口停不下來!

我係點了:

炙燒西班牙黑豚肉和牛骨湯拉麵 $98
(硬麵,走青蔥)

特盛和牛骨湯拉麵(硬麵)$108

日式櫻花蝦揚豆腐(店主推薦)$48

日式唐揚魷魚 $48

可口可樂 $13

這個份量絕對夠我們二人吃飽飽⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄性價比很不錯哦!餐廳有點像居酒屋,周圍放滿了可愛的大叔卡通裝飾,一點也不麻甩~
松葉蟹盛2人餐💰418💭期間限定至 6月30!💭包沙律、小食、2碗拉麵同餐飲(酒/茶)✨蟹肉豆腐胡麻沙律 💫評分: 7.7/10📝新鮮沙律菜鋪滿鮮味嘅松葉蟹肉,豆腐粒配埋麻醬,好開胃,加咗昆布好日式✨松葉蟹可樂餅 💫評分: 7.5/10📝酥炸金黄酥脆,入面蟹肉Creamy,仲配有薯蓉,配鮮檸檬汁同日式豬扒醬,第一次試松葉蟹肉嘅可樂餅重頭戲拉麵,麵質可以揀軟硬度,2款可以自由選擇「松葉蟹湯拉麵」或「和牛骨湯拉麵」,2款1樣都得✨松葉蟹湯拉麵 💫評分: 7.8/10📝2隻蟹鉗外層沾滿大量櫻花蝦包,湯底幾有蟹鮮味,有兩大片簿身美國極上黑豚肉叉燒,麵條係比較幼身煙韌,加埋心内美蘿蔔、粟米芯、昆布、青蔥✨鹿兒島和牛,紫菜和牛骨湯拉麵💫評分: 8.3/10📝每日限量供應50份,大大片和牛薄片,湯底濃厚勁重牛味,不含味精,再配紫菜絲同蔥絲,好滿足✨春鹿 純米 超辛口 300ml 💫評分: 7.4/10📝套餐跟一支2人share嘅純米清酒,唔算好辛口,幾易入口,唔飲酒嘅可以揀其他無酒精飲品大叔拉麵 𝕆𝕛𝕚𝕤𝕒𝕟 ℝ𝕒𝕞𝕖𝕟@ojisanramenhk 📍荔枝角長順街15號D2 Place二期3樓314
松葉蟹盛2人餐💰418
💭期間限定至 6月30!
💭包沙律、小食、2碗拉麵同餐飲(酒/茶)

✨蟹肉豆腐胡麻沙律
💫評分: 7.7/10

✨松葉蟹可樂餅
💫評分: 7.5/10

✨松葉蟹湯拉麵
💫評分: 7.8/10

✨鹿兒島和牛,紫菜和牛骨湯拉麵
💫評分: 8.3/10

✨春鹿 純米 超辛口 300ml
💫評分: 7.4/10

大叔拉麵 𝕆𝕛𝕚𝕤𝕒𝕟 ℝ𝕒𝕞𝕖𝕟
@ojisanramenhk
📍荔枝角長順街15號D2 Place二期3樓314號舖
(荔枝角🚇D1出口行1分鐘就到)

💫評分: 8.3/10
💬拉麵小店成間嘢都好hoi sum eat,有好多cute cute大叔做decoration‼️你可以買好多souvenir,連個大叔豉油碟都可以加💰買🤣

❣️再訪?🅈🄴🅂

#ojisanramen
#日本料理 #日式料理 #小店 #拉麵推介 #松葉蟹 #香港美食指南 #麵 #日式 #美食 #荔枝角美食 #香港美食 #人氣#人氣店 #小店 #discoverhongkong #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkiger #hkig #hkfoodlover #tagsforlike #foodiehk #foodlover #hkfood #foodinstagram #hkfoodstagram #825food #蟹 #蟹拉麵
2023-06-13 47 浏览
拉麵店佈滿唔同嘅卡通擺切, 一踏入拉麵店就有一種久違嘅童真感, 色彩繽紛好開心。𓊈松葉蟹湯拉麵 $𝟷𝟻𝟾𓊉松葉蟹湯拉麵係期間限定, 拉麵有炸松葉蟹鉗, 美國極上黑豚肉叉燒, 櫻花蝦, 心內美蘿蔔, 粟米芯, 昆布同青蔥。湯底有濃厚嘅蟹味幾香濃, 松葉蟹鉗蘸滿櫻花蝦, 充滿口感, 而黑豚肉叉燒好軟腍。𓊈 鹿兒島和牛, 紫菜牛骨湯拉麵 $𝟷𝟽𝟹𓊉牛骨湯拉麵用上和牛骨以慢火精心熬製12小時而成, 入口牛肉味非常濃郁醇厚, 和牛片粉嫩軟滑, 拉麵偏幼身, 可以根據個人口味選擇軟硬程度。𓊈凍白桃烏龍 $𝟸𝟶𓊉白桃烏龍好解渴解膩, 有淡淡白桃香味, 好飲!

𓊈松葉蟹湯拉麵 $𝟷𝟻𝟾𓊉

𓊈 鹿兒島和牛, 紫菜牛骨湯拉麵 $𝟷𝟽𝟹𓊉

𓊈凍白桃烏龍 $𝟸𝟶𓊉
白桃烏龍好解渴解膩, 有淡淡白桃香味, 好飲!
2023-06-09 40 浏览
🐽呢間拉麵店成個環境都好日系,擺滿好多cutecute既公仔🤩。👅鹿兒島和牛紫菜牛骨湯拉麵($158)豬骨湯就食得多,牛骨湯都真係好少見😃第一時間飲啖湯先!一飲個陣牛既油香湧哂出嚟😳個牛味好濃郁好香!湯質比較稠厚,但預係會偏油😗拉麵軟硬度岩岩好,好有口感亦好索湯汁🍜和牛半生熟,大大塊好軟身,肉味唔重但口感夠鬆軟😬。👅炙燒西班牙黑豚肉雞白湯拉麵($88)汁燒豚肉幾惹味,厚身得黎唔會好韌口👍🏻雞白湯味道偏濃,同牛骨湯一樣都係厚身同有油膩感,而雞既鮮甜味就唔太突出🤔係好在食完唔會覺得口渴~。👅日式櫻花蝦揚豆腐($48)呢個必食!外皮炸香左包住勁嫩滑既豆腐😋點個汁食咸咸甜甜咁好夾😝

👅鹿兒島和牛紫菜牛骨湯拉麵($158)

👅炙燒西班牙黑豚肉雞白湯拉麵($88)

👅日式櫻花蝦揚豆腐($48)
2023-06-07 33 浏览
去左D2 Place日本系拉麵食晚餐~季節限定:松葉蟹湯拉麵🦀🎇上枱時好吸睛,有2個蟹鉗食,湯都濃郁,是日本風味~ 新推出都不失望~🥳鹿兒島和牛紫英和牛骨湯拉麵(一日五十食限定)特別推介流心蛋,日本濃蛋口感,流心出黎望到都已經流口水~牛骨湯都是濃濃的味道,但又不會很嗆喉同好口喝~麵底可以選擇軟身/硬身/適中,亦都可以自己加調味料– 當然不少得七味粉~整間店都充滿日式氛圍🇯🇵都是日式公仔擺設亦有高身座位~思鄉人士可以來朝聖頂下癮呢~~
去左D2 Place日本系拉麵食晚餐~

季節限定:松葉蟹湯拉麵🦀🎇
上枱時好吸睛,有2個蟹鉗食,
湯都濃郁,是日本風味~ 新推出都不失望~

🥳鹿兒島和牛紫英和牛骨湯拉麵(一日五十食限定)

特別推介流心蛋,日本濃蛋口感,

流心出黎望到都已經流口水~

牛骨湯都是濃濃的味道,但又不會很嗆喉同好口喝~

麵底可以選擇軟身/硬身/適中,

亦都可以自己加調味料– 當然不少得七味粉~

整間店都充滿日式氛圍🇯🇵

都是日式公仔擺設亦有高身座位~

思鄉人士可以來朝聖頂下癮呢~~
2023-06-04 49 浏览
喺附近返工想食呢間拉麵🍜但係可惜lunch time永遠都好多人所以收工同朋友黎試試👍🏻 環境裝修好靚小店座位唔多 繁忙時間卡位坐埋一邊~平日夜晚7:00都需要等位…📍炙燒西班牙黑豚肉和牛骨湯拉麵 ($98)黑豚肉有2塊 半肥半瘦 微微燒燶邊😍咬落去油脂感好重 好香口唔會柴😚另外有木耳、葱、糖心蛋配搭 不錯~麵底揀咗中等軟硬 ✨拉麵偏幼身 口感幾好和牛骨湯好濃郁 唔重味精 💥📍美國極上黑豚肉辣櫻花蝦湯拉麵 ($118)櫻花蝦湯底真心辣 辣得來有好惹味😍🌶️另外仲有粟米筍、紫菜、半隻糖心蛋🥚黑豚肉大概2-4片 都幾大塊同埋好索湯嘅精華✨ 飽肚滿足!📍羽根煎餃子 ($40)完美羽根成塊都冇裂開!食落去夠熱😚但可能影相耐左口感冇咁脆餃子size唔算大 如果唔係咁鍾意食餃子,魷魚會相對抵食啲~📍日式唐揚魷魚($48)小編覺得呢個炸魷魚一定要叫‼️份量超級多 魷魚好彈牙炸皮都好薄 真係會忍唔住一嚿接一嚿🤣📍日式櫻花蝦揚豆腐 ($48)呢個豆腐有4件 再加櫻花蝦同少少紫菜豆腐外層有薄炸衣 質感好滑🤪食落去有少少咸甜 因為加咗甜豉油~配拉麵都幾夾👍🏻
喺附近返工想食呢間拉麵🍜
但係可惜lunch time永遠都好多人
所以收工同朋友黎試試👍🏻 環境裝修好靚
小店座位唔多 繁忙時間卡位坐埋一邊~
平日夜晚7:00都需要等位…

📍炙燒西班牙黑豚肉和牛骨湯拉麵 ($98)
黑豚肉有2塊 半肥半瘦 微微燒燶邊😍
咬落去油脂感好重 好香口唔會柴😚
另外有木耳、葱、糖心蛋配搭 不錯~
麵底揀咗中等軟硬 ✨拉麵偏幼身 口感幾好
和牛骨湯好濃郁 唔重味精 💥

📍美國極上黑豚肉辣櫻花蝦湯拉麵 ($118)
櫻花蝦湯底真心辣 辣得來有好惹味😍🌶️
另外仲有粟米筍、紫菜、半隻糖心蛋🥚
黑豚肉大概2-4片 都幾大塊
同埋好索湯嘅精華✨ 飽肚滿足!

📍羽根煎餃子 ($40)
完美羽根成塊都冇裂開!
食落去夠熱😚但可能影相耐左口感冇咁脆
餃子size唔算大
如果唔係咁鍾意食餃子,魷魚會相對抵食啲~

📍日式唐揚魷魚($48)
小編覺得呢個炸魷魚一定要叫‼️
份量超級多 魷魚好彈牙
炸皮都好薄 真係會忍唔住一嚿接一嚿🤣

📍日式櫻花蝦揚豆腐 ($48)
呢個豆腐有4件 再加櫻花蝦同少少紫菜
豆腐外層有薄炸衣 質感好滑🤪
食落去有少少咸甜 因為加咗甜豉油~
配拉麵都幾夾👍🏻
2023-06-01 42 浏览
2023.05.30由於太耐無食拉麵🍜上網搵到呢間Logo幾得意位於D2既拉麵店🍜即刻同朋友去開餐🥢餐廳設計比較像日本地道小店🇯🇵佈滿多種可愛擺設🤩而且設有長卡位同Bar枱座位💁🏻‍♀️食物方面除左有大概十款拉麵🍜數款小食🥟飲品方面就有茶🍵汽水🥤啤酒🍻炙燒🔥西班牙🇪🇸黑豚肉🐷和牛湯拉麵🍜 $98湯底用上40kg 和牛骨以慢火精心烹調12小時😲因此飲落好醇厚既牛味👅而黑豚肉🐷超肥美厚身好邪惡😈蛋係流心蛋🥚而麵既乾爽度剛剛好👍🏻其他配料份量亦足夠👌🏻特盛濃厚雞白湯🐔拉麵🍜 $98雞白湯🐔相對較清甜🤍加上炸京蔥好香脆!另外有肥美既黑豚肉仲有薄片既博多雞肉🐔其他配料一樣不過多左塊紫菜💚大阪燒餃子🥟$48/5隻超多醬鋪滿每一件餃子🥟味道相對較濃☺️日本🇯🇵櫻花蝦揚豆腐$48店舖推介果然無令人失望✌🏻豆腐大大件👏🏻鋪滿醬汁同櫻花蝦好香口!腰果糖味艾爾手工啤🍺$43香港🇭🇰出品既手工啤🍺容易入口🥰香甜清爽又解膩💛
2023.05.30

日本🇯🇵櫻花蝦揚豆腐$48

腰果糖味艾爾手工啤🍺$43
香港🇭🇰出品既手工啤🍺容易入口🥰香甜清爽又解膩💛

2023-05-30 32 浏览
今日去D2 place睇戲,睇戲之前要醫肚先,見到依間店環境似日式居酒屋🏮有卡位同吧枱位,周圍放滿特色的公仔擺設、海報、名信片等,好用心佈置店舖🥰用手機QR code下單📱松葉蟹湯拉麵🍜湯底帶有濃郁的蟹味🦀唔會太鹹,亦有鮮味✨睇落好豐富,有2隻炸櫻花蝦松葉蟹鉗和黑豚肉叉燒😋拉麵口感有彈性,吸收左蟹湯的精華~期間限定~廣島蠔赤地獄湯拉麵🦪🍜蠔的份量同大小適中,食落juicy;雞胸肉幾滑,健康的味道,湯底用咗櫻花蝦辣醬,惹味但食唔出蠔的鮮味~無辣不歡的朋友就可以食依款拉麵小食叫左餐牌推薦的日式櫻花蝦揚豆腐🍤~配甜醬油汁熱食非常香口,有點熱,建議食第一口時要小心

用手機QR code下單📱

松葉蟹湯拉麵🍜

廣島蠔赤地獄湯拉麵🦪🍜

2023-05-27 38 浏览
早排D2 place開左間新既拉麵,門面係個好可愛既大叔,入面裝修都好有日本Feel,仲有個吧檯位,真係好似去左日本咁🤣我地叫左兩款拉麵,一個限量既鹿兒島和牛紫菜牛骨湯拉麵($158)同特盛濃厚雞白湯拉麵($98)😋個牛骨湯係用左12個鐘去熬,飲落味道好濃厚,D和牛大大片,仲好軟嫩😛佢送到上嚟既時候係生牛肉咁,然後浸一浸落個熱湯到,個熟既程度剛剛好,入口仲好香和牛既油脂味❤️個麵可以自選硬度,我揀左正常,食落幾彈牙,仲好掛湯🙌而雞果個勁足料,佢有燒過既豚肉同大量雞肉😋D雞咬落去係完全唔鞋口,嫩得嚟帶點爽口,仲好juicy添!豚肉有燒過既香味,一次食到兩款肉好滿足🤣其實食完兩碗麵已經好飽,不過都係忍唔住叫左個日式櫻花蝦揚豆腐($48)😂佢上面有大量既櫻花蝦、蔥、紫菜同木魚碎,個底仲浸住個醬汁,食落係香口得嚟唔會覺得油膩,好開胃😋整體我覺得呢間餐廳都有幾多特色拉麵,除左雞湯、牛湯,佢仲有個蟹湯都好似好正,有興趣大家可以試下💕

2023-05-27 26 浏览
大叔拉麵 (荔枝角)松葉蟹湯拉麵 $158松葉蟹可樂餅 $40鹿兒島和牛紫英和牛骨湯拉麵(一日五十食限定)$158一拎上枱已經勁香麵口感好好啲和牛湯同蟹湯都好濃好惹味蛋做得好食 真流心蛋黃🤤可樂餅食落啖啖蟹肉 配上秘製醬汁好味靜靜雞食完個人勁滿足下次想試佢既地獄拉麵🌶🌶🌶😋靜靜雞指數 🐥🐥🐥🥚🥚🔂再偷食指數 ✅✅✅✅☑️💲減荷包指數 💸💸💵💵💵——————————————————店舖資料📍荔枝角長順街15號D2 Place二期3樓314號舖#eatstealthily #靜靜雞食 #香港美食 #美食 #food #hkfoodie #foodiehk #instafoodie #hongkong #topcitybiteshk #hkfood #hkig #foodporn #discoverhongkong #foodlover #hkrestaurant #asianfood #japanesefood
大叔拉麵 (荔枝角)

松葉蟹湯拉麵 $158
松葉蟹可樂餅 $40