2018-12-31 126 浏览
耐唔耐就會約埋幾個朋友食韓燒,今次黎到朋友介紹嘅大同燒烤,果然係聚腳好地方,地方闊落,坐得舒適,入座起計任飲任食兩個半鐘,唔怕趕頭趕命。佢地吸引之處係可以任叫三文魚刺身,雖然係任食,但屬於新鮮肥美質素呢到抵讚。自助吧就有好多款選擇,前菜有泡菜大豆芽呢D唔少得,又有小食如魚蛋,玉子燒,味道唔錯。最鍾意佢個泡菜牛骨湯,香濃蕃茄味又辣辣地。肉類、海鮮同菜類都有得選擇,我地都食唔哂咁多種,而且每款肉都唔同醃料嘅,唔會下下都係同一隻味咁悶,最推介係厚切牛舌,正。飲品勁多選擇,唔係大陸牌子,仲有好多係韓國特色飲品揀。最後仲有甜品、雪糕呢D食,非常豐富惹味嘅一餐。
耐唔耐就會約埋幾個朋友食韓燒,
今次黎到朋友介紹嘅大同燒烤,
果然係聚腳好地方,
地方闊落,坐得舒適,
入座起計任飲任食兩個半鐘,
唔怕趕頭趕命。

佢地吸引之處係可以任叫三文魚刺身
雖然係任食,但屬於新鮮肥美質素呢到抵讚。

自助吧就有好多款選擇,
前菜有泡菜大豆芽呢D唔少得,
又有小食如魚蛋,玉子燒,味道唔錯。
最鍾意佢個泡菜牛骨湯,
香濃蕃茄味又辣辣地。

肉類、海鮮同菜類都有得選擇,
我地都食唔哂咁多種,
而且每款肉都唔同醃料嘅,
唔會下下都係同一隻味咁悶,
最推介係厚切牛舌,正。

飲品勁多選擇,唔係大陸牌子,
仲有好多係韓國特色飲品揀。
最後仲有甜品、雪糕呢D食,
非常豐富惹味嘅一餐。

2018-12-30 186 浏览
一話出寒冷天氣警告,大家就可能會想起火鍋、羊腩煲、BBQ、串燒、烤魚、雞煲等等....不知你想起那樣呢?我就多數想起火鍋,而友人就想起韓燒,仲約我今晚一起去燒一燒。單看餐廳的門面就知地方挺闊落,大大個店字招牌高高鑲在門口正中,好搶眼。內裏裝橫平實,設有一排排闊落的卡座和多張四至六人,適合大夥兒圍住燒,高興!枱與枱之間有一定距離,出入自助區好方便。***************************未開爐之前先準備冰凍的飲品。兩大座飲品櫃放滿罐裝飲品、紙包飲品、啤酒和一些需自費的酒精飲品,另外還有水、菊花茶和自家製梅酒。食燒烤最好配酒,見到一桶一桶的自家製梅酒好吸引,一於要兩杯盡慶一下。梅酒($28)入口冰涼透心,真係降火好幫手。梅香和酒香並存,不太甜不太烈,仲有粒滿有酒香的原粒梅子,又飲得又食得,很喜歡!***************************任飲任食($168),先食啲熟食醫醫肚,選擇不少,有溫泉蛋、沙律菜、雞腳、雞翼、粟米、餃子、韓式薯仔、豆卜、咖哩魚蛋、青瓜螺肉、白菜仔、大豆芽、醃青瓜、芽菜、中華沙律、醃白蘿蔔、菠菜、泡菜、壽司卷、蟹柳粟米玉子燒和枝豆。第一碟揀了
一桶一桶的自家製梅酒好吸引
梅酒
未開爐之前先準備冰凍的飲品。兩大座飲品櫃放滿罐裝飲品、紙包飲品、啤酒和一些需自費的酒精飲品,另外還有水、菊花茶自家製梅酒。食燒烤最好配酒,見到一桶一桶的自家製梅酒好吸引,一於要兩杯盡慶一下。梅酒($28)入口冰涼透心,真係降火好幫手。梅香和酒香並存,不太甜不太烈,仲有粒滿有酒香的原粒梅子,又飲得又食得,很喜歡!
熟食選擇不少
熟食選擇不少
熟食
第一碟揀了白菜仔、大豆芽、醃青瓜、中華沙律、醃白蘿蔔、菠菜、泡菜、枝豆蟹柳粟米玉子燒。很喜歡爽口入味的中華沙律和大豆芽,而香辣的泡菜、腍嫩的枝豆也不錯,但最喜歡還是蟹柳粟米玉子燒,玉子很香滑,味道甜甜地,夾着蟹柳粟米,好味!
日式食品
三文魚刺身
兩款壽司卷
不單止韓式,也有日式。有三文魚刺身多款壽司,仲好有水準。三文魚刺身色澤亮麗,肉質軟柔,油潤肥美,很新鮮。揀了兩款壽司卷,單單賣相已很吸引。黑松露帶子卷和火炙三文魚卷中間也是捲着青瓜、玉子和蟹柳,口感豐富。帶子鮮甜柔軟,配上幽香的黑松露,配搭美味;火炙三文魚滴出油脂,非常油潤肥美,兩款質素佳。
飲熱湯暖暖身
蘿蔔牛骨湯和泡菜蕃茄牛肉湯
吃完刺身,就飲碗熱湯暖暖身,分別有蘿蔔牛骨湯泡菜蕃茄牛肉湯。兩者熱辣辣,前者清甜,後者酸辣,越喝越開胃,好喝!
燒烤食品款式多
燒烤食品款式多
是時候開爐,走到自助區,款式多得令人眼花撩亂,肉類汁燒牛肉、鹽燒羊扒、汁燒雞肉、汁燒牛仔骨、蜜汁豬扒、鹽燒鴨胸、汁燒豬仔骨、汁燒豬大腸、汁燒火雞腎、美國肥牛、汁燒豚肉、鹽燒五花腩、鹽燒牛脷、汁燒梅肉、汁燒雞翼、鹽燒雞軟骨、雞肉腸和紅布腸
海鮮類龍脷柳、多春魚、鯖魚、青口、鹽燒三文魚頭、辣汁八爪魚、汁燒墨魚仔和原隻小扇貝蔬菜類則有洋蔥蒜子、金菇、日本蕃薯仔、青紅尖椒、脆肉瓜、青紅甜椒、燒汁冬菇和鮮茄瓜片
第一碟
汁燒雞肉又入味又嫩滑;汁燒豬仔骨就香口入味
生菜包
第一碟友人先揀了汁燒雞肉、汁燒火雞腎、汁燒豬仔骨、鹽燒五花腩、雞肉腸、紅布腸、龍脷柳、脆肉瓜和鮮茄瓜片。她還悉心地燒給我吃,真窩心!當然不是全部吃晒,嚐了汁燒雞肉,又入味又嫩滑;汁燒豬仔骨就香口入味;脆肉片就清爽多汁。再以生菜包着嫩滑的龍脷柳,加些泡菜和韓式醬料,更好美!
第二碟
鯖魚幾嫩;鹽燒三文魚頭味道調得剛好
用生菜來包,配搭好味
第二碟就輪到我揀,有鯖魚、鹽燒三文魚頭、原隻小扇貝、紅尖椒和燒汁冬菇鯖魚幾嫩;鹽燒三文魚頭好肥美滑溜,味道調得剛好,唔會太鹹,encore 之選。今次用生菜來包了鯖魚、燒汁冬菇和紅尖椒,再加醬汁,此配搭同樣好味。
第三碟全魚出動!
鯖魚和鹽燒三文魚頭
魚癲發狂,第三碟全魚出動!除了encore 鯖魚鹽燒三文魚頭,繼續龍脷柳,還揀了些三文魚腩。燒至魚皮香口,迫出油份,相當肥美油潤,滋味!
水果
甜品
雖只是吃魚,但魚腩實在太肥美,係時候收手,吃些水果甜品清一清油膩感。甜品水果有菊花桂花蜂蜜凍、芒果布甸、紅豆沙、綠茶雪糕糯米糍、雀巢紅豆和朱古力味雪糕、香橙菠蘿。香橙酸酸甜甜甜,又多汁;菠蘿是罐頭,一般!滑嘟嘟的菊花桂花蜂蜜凍滋潤清甜,很適合燒烤後吃;暖笠笠的紅豆沙也滋潤甜美,同樣合適。食埋甜品好滿足!
-----------------------------
以此價錢任飲任食,仲要有質素,而環境和服務都不錯,真係平靚正,冬日去韓燒,正呀!
2018-12-27
$215.6 (晚餐)
梅酒
熟食
三文魚刺身
兩款壽司卷
蘿蔔牛骨湯和泡菜蕃茄牛肉湯
生菜包
鯖魚和鹽燒三文魚頭
👫天氣開始凍,最啱就係食韓燒😍 呢間餐廳地方寬敞舒適,食物選擇夠曬多:有前菜、熟食、刺身、甜品等等🙈一一一一一一一一一一一一一一#閒日晚市放題 <$168>·用餐時間120分鐘同平時嘅韓燒唔同,燒爐上面加咗牛油紙,燒個陣無咁易燶🖖🏻食物種類繁多,驟眼望有唔同肉類外,仲有前菜、熟食、刺身、壽司、沙律、自家湯等等,係自助形式去拎嘢食😳食完泡菜即刻開胃曬,仲想食下刺身打底😋刺身係即叫即切,確保新鮮✌🏻三文魚都幾鮮甜肥美👻食食下會有店員提醒其他食物新鮮出爐,玉子燒啱啱整出嚟,夠曬熱辣辣,食落超正😆.燒肉方面,有豚肉、牛肉、羊扒、豬扒、肥牛、雞肉、雞腎、牛仔骨、海鮮等等☺️醃製過嘅燒肉唔駛蘸醬料都夠味😝第一輪燒記得用肥膩啲嘅肉,出油之後搽滿牛油紙,咁就無咁易痴底同燒燶🙈牛仔骨比較大嚿,需要啲耐性慢慢燒🤔最後燒到外層少焦,內裡保留肉汁,非常Juicy😍五花腩層次豐富,食落充滿油脂香🖖🏻.海鮮有多春魚、魷魚、三文魚頭、龍脷柳、青口、墨魚仔等等😼原隻小扇貝夠曬鮮味,魷魚燒完都唔會好韌😙食完肉類同海鮮,燒埋蔬果就夠曬健康🤤.飲品有多款啤酒同汽水選擇,不過啤酒係收費飲品嚟🤯食完緊係食下生果同
👫
天氣開始凍,最啱就係食韓燒😍 呢間餐廳地方寬敞舒適,食物選擇夠曬多:有前菜、熟食、刺身甜品等等🙈

#閒日晚市放題 <$168>
·用餐時間120分鐘
同平時嘅韓燒唔同,燒爐上面加咗牛油紙,燒個陣無咁易燶🖖🏻
食物種類繁多,驟眼望有唔同肉類外,仲有前菜、熟食、刺身壽司、沙律、自家湯等等,係自助形式去拎嘢食😳

食完泡菜即刻開胃曬,仲想食下刺身打底😋
刺身係即叫即切,確保新鮮✌🏻
三文魚都幾鮮甜肥美👻

醃製過嘅燒肉唔駛蘸醬料都夠味😝
牛仔骨比較大嚿,需要啲耐性慢慢燒🤔
最後燒到外層少焦,內裡保留肉汁,非常Juicy😍
五花腩層次豐富,食落充滿油脂香🖖🏻

海鮮有多春魚、魷魚、三文魚頭、龍脷柳、青口、墨魚仔等等😼
原隻小扇貝夠曬鮮味,魷魚燒完都唔會好韌😙

食完肉類同海鮮,燒埋蔬果就夠曬健康🤤
飲品有多款啤酒同汽水選擇,不過啤酒係收費飲品嚟🤯
食完緊係食下生果同甜品解油膩啦😚
鮮橙切好一塊塊,方便客人食用,入口勁鮮甜多汁😍

自家製嘅芒果布甸唔算太甜,幾好味🍮
紅豆沙同自家煲嘅蘿蔔牛肉湯值得一試,一啲味精都無仲好足料🤘🏻

👾驚喜指數:❗️❗️❗️
🔙翻撻指數:❗️❗️❗️❗️
(5個❗️最高)
💑提提你:
▪️10% Service Charge
2018-12-26 76 浏览
興致勃勃同友人去韓燒,貝到呢間好似都ok,就入去試試佢,入到去店員都好好招待,因為呢間係屬於自助形式韓國燒烤店,所以如果要嘅食物就需要自行出去拎,不過店員都會周不時過黎話俾你知廚房有新野出。飲品都有好多選擇,有酒精飲料之餘亦都有果汁之類。甜品區,有布甸呀,亦有雪糕。亦都有湯同紅豆沙,湯有2款,一款係牛骨湯,一款係泡菜蕃茄湯,泡菜蕃茄湯會有少少辣,但唔係辣既朋友都無問題的。烤肉類款式都多,亦好充足蔬菜類亦有好多款選擇,再搭配小小海鮮類,真係乜都夠食呀另外呢一邊就係韓國菜既前菜,有大豆芽菜,菠菜,拍青瓜,當然唔少得既係泡菜啦,旁邊仲有一d可以即食既小食,當你烤緊肉要等熟時就可以食住黎醫醫肚仔先喇。佢地除左有烤肉之外,仲有小小刺身同壽司架,真係乜都有得你食,想小朋友都有得食韓燒?可以,佢地有飯可以俾你order同有燒玉子,小朋友無問題啦。紅豆沙同布甸,賣相唔特別但係味道好好。

飲品都有好多選擇,有酒精飲料之餘亦都有果汁之類。

甜品區,有布甸呀,亦有雪糕。

烤肉類款式都多,亦好充足

蔬菜類亦有好多款選擇,再搭配小小海鮮類,真係乜都夠食呀

佢地除左有烤肉之外,仲有小小刺身壽司架,真係乜都有得你食,

紅豆沙同布甸,賣相唔特別但係味道好好。
2018-12-23 63 浏览
先講咗個結論:好正,必定會再去知道今日會食韓燒,之前幾日特登食清淡啲,所以可以放開肚皮狂食去到見到地方和食物擺放都很整齊清潔,感覺良好。一坐下來,姐姐介紹可以先放出油比較多的肉類,等牛油紙吸多的油之後會好燒啲,順帶一提,這裡的抽風做得幾好,食完個身都唔會好大味這𥚃有三文魚刺身、壽司和一些日式料理都係任食的,而且質素也很高。三文魚非常之肥美,有點喜出望外另外,師傅亦會定時定候出一些菜式,如黑松露帶子手卷,玉子燒等,都很好吃的。肉食、海鮮和蔬菜方面,款式很齊全。個人推薦牛肋骨、青口和扇貝 (個人喜好),但一般來說都很入味好吃。肉也吃得出是很新鮮的,食物處理得很好而講到我成晚最驚喜的是菊花茶和牛骨湯,都係鋪頭自己煲的,牛骨湯很鮮很濃,我喝了兩碗,而之後都係飲菊花茶,很清甜,同感覺比較健康以這個價錢有這個質素,而且仲係兩小時(之前食其他韓燒都係1.5小時),個CP值真係超高,而且食量比較大的朋友基本上回本都不大問題
先講咗個結論:好正,必定會再去

這𥚃有三文魚刺身壽司和一些日式料理都係任食的,而且質素也很高。三文魚非常之肥美,有點喜出望外

2018-12-23 74 浏览
是日朋友聚餐, 地點揀咗大角咀, 又俾我搵到間食韓燒。岩哂!唔知係咪因為大角咀舖租無咁貴, 地方非常大, 保證坐得舒舒服服。你無眼花, 任食價錢由$168起。試問我見到咁抵, 又點會錯過先。食物既種類多, 生、熟既都有。望吓有咩燒先!「點解個爐上面有張牛油紙既?」好多人都好奇。一黎啲野先無咁易濃、二黎個鐵板都無咁易濃而成日要換。又幾好喎。肚餓既可以食住刺身先, 即叫即切三文魚任食唔嬲。頂一頂肚。另一頂肚之選, 蟹柳玉子。除咗狂食豬、牛、羊, 務求回本之外。記得要試吓人地即甜品, 有驚喜架。

食物既種類多, 生、熟既都有。望吓有咩燒先!

肚餓既可以食住刺身先, 即叫即切三文魚任食唔嬲。頂一頂肚。

另一頂肚之選, 蟹柳玉子。

2018-12-21 59 浏览
今日同屋企人行左入大角咀搵食,一向都知道大角咀有好多好野食!救命,成條街都食野架!最後我地揀左食呢間任食韓燒肉類都幾多選擇,雞牛羊豬,內臟等等款式都幾多,係平民區泥講!仲有幾款海鮮,墨魚仔,扇貝,三文魚頭,青口等等小食都有好多款,咖喱魚蛋炸餃子炸薯角,栗米,豬手,醃製冷盤,泡菜等等Sushi一樣都有,每樣少量製作,無哂就會即做,想食三文魚刺身一樣有,因為想保持新鮮度,所以即叫即切,只要同店員講想要幾人份量,切好左店員就會送埋你枱!三文魚新鮮肥美!係爐上放張油紙燒,店員話無咁易燶!肉類醃得好入味!基本上都不用點醬汁都已經好正!食物質素高!飲料都多選擇,一般大眾喜歡既都有有個冷柜雪住甜品,保持口感!不錯!值得一提既係甜品都係自家製架!好鐘意佢個芒果布甸,甜味適中!一口一件!熱湯有兩款,仲有紅豆沙!雪糕都有6.7款架!正体泥講係平民住宅區泥講,係相當不錯,令人滿意,肉類夠入味,款式足夠!坐位舒適!
肉類都幾多選擇,雞牛羊豬,內臟等等
三文魚新鮮肥美!
食物質素高!
飲料都多選擇,一般大眾喜歡既都有
熱湯有兩款,仲有紅豆沙!
雪糕都有6.7款架!
2018-12-11
-今次同家人去大角咀食依間韓燒餐廳,每人$168, 任食2小時,價錢唔算好費,而且服務幾好,食物款式都幾多,不錯👍-在肉類方面,有鹽燒牛脷,汁燒梅肉,雞翼,美國肥牛,豚肉,五花腩等等,肉類款式都算多,雞翼同牛脷真係好好味😎-除左肉類,仲有各款蔬菜和海鮮有青口,龍脷柳,多春魚,冬菇😋,茄子😆,原隻小扇貝,金菇,青紅尖椒,鯖魚等等。。。-壽司🍣三文魚刺身係要同侍應落單先有,唔會擺出嚟,仲有火炙三文魚壽司,蟹柳玉子燒,不同款式壽司。。。三文魚刺身睇落好新鮮😀,而且仲係厚切,十分肥美😆-而前菜和熟食方面,都有魚蛋,餃子🥟,芽菜,泡菜,中華沙律等等😄-甜品方面☺️有自家製芒果布甸,紅茶奶凍,紅豆雪糕和雲尼拿雪糕,雪米糍,紅豆沙,菊花桂花蜂蜜凍,紅茶奶凍嘅茶味十分濃郁,芒果布甸都不錯👍-飲品方面🍹基本汽水,茶類飲品都有,又有菊花茶,最好食埋切得好靚嘅橙🍊-PS 食完d衫都無油煙味,正!👍🏻-Name🏠: 大同韓燒  Location📌: 大角咀大全街42-44號地舖(港鐵奧運站 B 出口, 步行約7分鐘)價錢💰:$168一位

壽司🍣
三文魚刺身睇落好新鮮😀,而且仲係厚切,十分肥美😆

甜品方面☺️

飲品方面🍹
基本汽水,茶類飲品都有,又有菊花茶,最好食埋切得好靚嘅橙🍊

PS 食完d衫都無油煙味,正!👍🏻
Name🏠: 大同韓燒
價錢💰:$168一位

2018-12-21 59 浏览
經常出街食飯的我自問在大小食肆都留底過唔少腳毛同口水。基本上再次光臨時可以保持同樣水準的已經不多,而有進步的更加為之少數!!但大同韓燒就是其中之一。👍🏻👍🏻👍🏻記得大約兩年前朋友帶過我嚟食,嗰時已經覺得幾好,唔貴之餘食物質素好,而且夠乾淨,今次再到訪居然還多了更多花款選擇,服務態度亦保持熱情貼心,絕對能感受到食物以外的那種家🏠的溫暖。♨️♨️♨️環境坐得舒適仲要咁高質就自然多人幫襯,雖然位於沒有地鐵站的大角咀但依然人氣滿滿!!👩🏻⛰👨🏻🌊有多款肉類🍖,海鮮🐟同蔬菜🥬可以任取任燒,重點係真係好整齊乾淨✨(我自問在衛生方面要求都幾高的),選擇都非常多,性價比高。💰👍🏻👍🏻等緊燒未有得食嘅時候就可以食住多款醃菜🥕或者小食🥟,唔好以為佢哋係配角就馬馬虎虎,全部都好好食的!!👍🏻👍🏻👍🏻最有誠意嘅小食莫過於這款蟹柳玉子燒🥚,真係睇住師傅即燒即供應👨🏻‍🍳,味道同質感都好好的喔~~飲品方面有多款選擇, 仲有自家製菊花茶🌼,誠意方面再一次毋庸置疑。👏🏻👏🏻👏🏻三文魚🐟刺身好厚切,新鮮有光澤,油脂充足,食落口好香滑,滿足滿足。😄😄😄肉類方面,有牛🐮有豬🐷有羊🐑同雞🐥,仲有有豬仔骨,五花腩,雞翼等等,食肉獸🍖

蟹柳玉子燒

肉類方面,有牛🐮有豬🐷有羊🐑同雞🐥,仲有有豬仔骨,五花腩,雞翼等等,食肉獸🍖友人們都非常滿意!!🍖🍗🍖🍗

但係我都係比較愛好海鮮🌊,魷魚,多春魚🐟,墨魚🦑都好新鮮,另外仲有青口同小扇貝無入鏡。😅😅

食肉獸🍖友人們整左呢個肉類🍗巨石陣,興奮到不得了。😂😂😂

燒好咁多肉類🍖當然要用生菜🥬包住先食得開懷,仲有蒜片同埋麵豉醬無限供應,非常貼心。❤️❤️❤️
食飽飽當然要有甜品甜品是不佔任何位置的嘛😂😂😂除了有雪糕🍦和雪米糍外仲有幾款自家製甜品都好出色,紅豆沙,芒果布甸🥭,紅茶奶凍,同埋杞子菊花凍都好好味。🤤🤤🤤
總結:兩年後再訪依然性價比高,衛生乾淨,有誠意亦有進步,即使特地過來吃也值得。👍🏻👍🏻👍🏻
2018-12-13
蟹柳玉子燒
2018-12-19 50 浏览
大角咀出名多野食! 今晚同位大隻佬入左大同食韓國燒烤! 環境乾淨, 食物企理, 款式多! 前菜的壽司已很吸引, 當中的黑松露帶子卷及燒三文魚蟹子卷最好味! 玉子燒, 辣汁浸豆卜, 三文魚都是出色之選。一定要飲它的湯, 蜆肉豬骨湯, 清甜, 微辣, 香濃, 料足, 我飲了兩碗! 蕃茄泡菜湯, 美味濃郁, 完全是韓式羅宋湯的感覺, 欣賞! 肉類亦不錯! 我最推介雞肉, 龍脷柳, 牛脷, 豬仔骨及火雞腎, 汁是各具特色, 肉質嫩! 我最愛它的燒冬菇, 菇香是基本了, 重點是它的汁鎖得很靚, 而且它的秘製汁好好味! 蔬菜當中, 脆肉瓜, 青紅甜椒都是我推介! 這過之後, 還有冷熱甜品供選擇! 飲品方便都要讚, 它提供多款鴻福堂小支裝飲料, 夠哂滋潤, 又唔會浪費! 最後, 我食完毫無煙味! 只因它採用類似牛油紙的東西, 不但成功去油, 也減低油煙, 這也是令人食得開心的原因! 不妨一班朋友一齊去吓! 埋單二百蚊都唔使, CP 值高架!

今日放假,同一家大細黎左呢間大同韓燒食晚飯。呢到坐位舒適,有裝修,感覺十分不錯我當然第一次時間出去拎野食啦肉類:豬、牛、羊、雞等等廳有盡有蔬菜、海鮮類:刺身和熟食:湯:呢到個燒爐面會放上一張紙,令到燒起黎唔會燒(窿),非常之好三文魚刺身非常新鮮飲品區:雀巢雪糕同維記雪糍各式甜品:中式和西式都有總結:呢到既坐得舒適,紙上燒燒得比較健康,食物質素高,性價比高,所有食物都係任食任飲,我地一家大細都非常歡喜這頓晚餐
今日放假,同一家大細黎左呢間大同韓燒食晚飯。

呢到坐位舒適,有裝修,感覺十分不錯

我當然第一次時間出去拎野食啦

肉類:
豬、牛、羊、雞等等廳有盡有

蔬菜、海鮮類:

刺身和熟食:

湯:

呢到個燒爐面會放上一張紙,令到燒起黎唔會燒(窿),非常之好

三文魚刺身非常新鮮

飲品區:

雀巢雪糕同維記雪糍

各式甜品
中式和西式都有

2018-12-14 58 浏览
又係黎食媽媽最愛嘅韓燒以前細個住喺大角咀,今日媽媽帶我返嚟呢度附近探朋友,所以喺附近食埋飯。經過呢間鋪頭,見到晚市燒烤自助晚餐每位$168 ,價錢合宜,於是就試試。食物種類都可以,肉類款式都算多。除咗燒肉,都有一系列熟食的選擇,最啱邊食邊燒!仲有壽司。另外,店員都會問你食唔食三文魚刺身,我拎咗一份。食下食下嘅時候,店員拎咗一份炸左口魚俾我哋,好好味呀,新鮮炸起,好香脆。另外,店舖仲有甜品食,芒果布甸好味,食咗兩個,除咗呢啲,仲有雪糕杯同綠茶糯米糍食。
又係黎食媽媽最愛嘅韓燒

食物種類都可以,肉類款式都算多。

除咗燒肉,都有一系列熟食的選擇,最啱邊食邊燒!

仲有壽司。另外,店員都會問你食唔食三文魚刺身,我拎咗一份。

2018-12-14 2276 浏览
上次食野經過見到呢到開左間韓燒,趁得閒就同家人黎食番餐勁既。呢到地方夠晒大可容納不少客人,坐得都幾舒服下。一個價錢任飲任食,食物種類都幾多下,仲有熟食、自家制甜品、湯品、飲品等應有盡有!!三文魚刺身即點即切,十分新鮮鮮甜!!爐上面放上牛油紙可令食物無咁易燒濃,同埋無咁大油煙味,呢個方法確實不錯👍🏻本人至愛燒魚柳牛肉豚肉同冬菇,魚柳食落嫩滑有口感,冬菇亦調味調得剛剛好,唔咸唔淡不錯,牛肉豚肉肉質鬆軟多汁,值得一試!!仲有d特別既壽司🍣久唔久就推出供客人拿取柳橙切好晒一粒粒,服務極好,我家侄女食到唔停口,一粒一粒接著不斷吃兩款自家制甜品 🍮食左咁多熱氣野食番個菊花蜜同芒果🥭布甸一解油膩感食完自家甜品仲可以出去拎雪糕食我地全部人到食到好飽,bb都食到好開心😃$168一位價錢公道便宜,下次定必再來!!

三文魚刺身即點即切,十分新鮮鮮甜!!

仲有d特別既壽司🍣久唔久就推出供客人拿取

食完自家甜品仲可以出去拎雪糕食

我地全部人到食到好飽,bb都食到好開心😃
$168一位價錢公道便宜,下次定必再來!!
2018-12-14 60 浏览
《大同韓燒》 #食在大角咀📍大角咀大同新邨大全街42-44號地鋪-大角咀大全街一向好多美食同朋友都想試下呢間韓燒 入去入面唔無太多人員工好好禮貌同好細心 一黎介紹佢地既招牌菜-🔸韓燒任食 $168一位(星期一至四)任食時間2小時 包括飲品(有些酒要付費唷)🔸沙律菜 最特別的是其中一隻醬料黑松露沙律醬 黑松露味非常濃郁配上沙律菜 不會太油膩🔸湯類  蘿蔔牛骨湯及泡菜蕃茄牛肉湯推介的是湯是沒有味精 以牛骨烹調再加上紅蘿蔔 蜆  令濃底十分濃郁🔸肉類方面 種類較多牛仔骨 牛肉 雞肉 雞翼 豬頸肉 豬排 五花腩 肥牛等比較出眾 應該是雞腎 同牛舌 很入味且不會太乾身🔸海鮮菜類 有扇貝 魚柳 多春魚 翠肉瓜 冬菇等比較驚喜是 魷魚 因為不是坊間醃得過勁 翠肉瓜甜甜的 蠻好食的-整體食物質素是不錯 服務員禮貌良好地方唔會好狹窄 另外唔夠飽可以免費有白飯無限添加-另外有三文魚刺身 設有小許日式熟食蟹柳玉子燒 大板燒等玉子燒蛋身十分滑身 中間夾上蟹柳和粟米🍴8/10
《大同韓燒》 #食在大角咀
📍大角咀大同新邨大全街42-44號地鋪
大角咀大全街一向好多美食
同朋友都想試下呢間韓燒 入去入面唔無太多人
員工好好禮貌同好細心 一黎介紹佢地既招牌菜
🔸韓燒任食 $168一位(星期一至四)
任食時間2小時 包括飲品(有些酒要付費唷)

🔸沙律菜 最特別的是其中一隻醬料

蟹柳玉子燒 大板燒等
玉子燒蛋身十分滑身 中間夾上蟹柳和粟米

🍴8/10
2018-12-12 52 浏览
好多年冇係香港食過韓燒,呢幾年多數都係食日式燒烤同埋放題今日就提議去食韓燒,上網做過下功課,見大同韓燒有三文魚刺身任食,岩哂我男朋友,價錢又唔貴,咁就book左夜晚7點黎食我地遲左10分鐘先到,但d叔叔同姨姨都冇比面色我地睇,非常熱情同友善,之後問我地要對住坐定一齊坐,仲幫我移埋餐具!一坐低就幫我地開爐,仲提我地要燒左d多脂肪既肉先!個爐上面鋪張牛油紙除左衛生d仲可以防痴底,呢點真係值得一讚我地燒野食既同時,就拎左d熟食邊食邊等,試下三文魚刺身,火炙三文魚壽司,蟹柳玉子燒同菜三文魚好新鮮,好肥美,想要多d可以叫哥哥切多d壽司不過不失,略嫌三文魚燒得唔夠香,有少少腥玉子燒好食,甜甜地,又唔係太實,有蛋味菜有菠菜同白菜,兩款都麻麻地,太重麻油味肉類款式算係齊全,有齊豬牛羊雞,各款蔬菜,海鮮有青口、魷魚、多春魚同帶子(冇影海鮮同菜)推介:魷魚鬚,雞腎,豬頸肉,燒汁牛肉,金針菇冇咩點食熟食,但睇落都唔錯,選擇都ok多甜品:芒果布甸,奶茶奶凍,雪糕,雪米糍。同飲品(酒類額外收費)總括黎講,大同韓燒既服務好好,食物質素都算高,起碼全部都算新鮮,價錢適中
好多年冇係香港食過韓燒,呢幾年多數都係食日式燒烤同埋放題
三文魚好新鮮,好肥美,想要多d可以叫哥哥切多d

壽司不過不失,略嫌三文魚燒得唔夠香,有少少腥
玉子燒好食,甜甜地,又唔係太實,有蛋味
菜有菠菜同白菜,兩款都麻麻地,太重麻油味

推介:魷魚鬚,雞腎,豬頸肉,燒汁牛肉,金針菇
冇咩點食熟食,但睇落都唔錯,選擇都ok多

2018-12-12