餐厅: 大家樂
资讯:

2024-01-11 52 浏览
今日陪屋企人入「港安醫院🏥」醫院附近冇嘢食🥲,唯有行過嚟荃灣中心呢邊,過到嚟其實餐廳選擇都冇乜….所以最後決定食大家樂,因為見好似最穩陣👉🏻👈🏻Order 咗蘋果豬串骨。香橙雞扒鐵板餐$67原先餐係跟羅宋湯,但係我就選咗轉中湯(花生眉豆節瓜豬骨湯)餐汁就配咗‘黑椒汁’🖤餐飲就飲🍋熱檸檬茶💛豬骨同雞扒切落去都軟腍,味道保持大家樂嘅水準,冇乜特別😹鐵板上仲配咗蛋炒飯同埋一啲蔬菜🥬餐廳座位,都坐得闊落嘅。
今日陪屋企人入「港安醫院🏥」
醫院附近冇嘢食🥲,
唯有行過嚟荃灣中心呢邊,
過到嚟其實餐廳選擇都冇乜….
所以最後決定食大家樂,
因為見好似最穩陣👉🏻👈🏻
Order 咗蘋果豬串骨。香橙雞扒鐵板餐$67
原先餐係跟羅宋湯,
但係我就選咗轉中湯(花生眉豆節瓜豬骨湯)
餐汁就配咗‘黑椒汁’🖤
餐飲就飲🍋熱檸檬茶💛
豬骨同雞扒切落去都軟腍,
味道保持大家樂嘅水準,冇乜特別😹
鐵板上仲配咗蛋炒飯同埋一啲蔬菜🥬
餐廳座位,都坐得闊落嘅。
2020-09-29 352 浏览
大前(26-9-2020 Sat)晚,家人返嚟食中秋節飯,其中一味係喺呢喥買嘅白切雞一隻,由於一個盒唔夠裝,所以要兩個.味道正常鮮,口感都一係,佢o既薑蓉味道都溫和,唔太嗆味.唔知幾錢,大嫂亦冇講上次食評係喺18年2月18日刊登嘅呢篇: https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/%E5%94%94%E6%8A%B5%E9%A3%9F-e2982144其他:有連刀情況.
白切雞一隻
白切雞一隻
味道正常鮮,口感都一係,佢o既薑蓉味道都溫和,唔太嗆味.

唔知幾錢,大嫂亦冇講

其他:
有連刀情況.
2020-09-26
外卖自取
2019-10-29 283 浏览
路經大家樂 見有少少餓 望入去幾爆下 就入去睇吓個menu有咩食原來做梗免費升級紅豆冰唔洗加錢認真睇 多款左 有熱狗主題 糖水主題 仲有雞全翼主題不過都係傳統鴨瀨岩我食而家買完唔洗交飛坐定定得屏幕顯示就得!雖然下午茶但鴨既份量幾足好味最正都係杯紅豆冰 天氣涼涼地食幾爽
原來做梗免費升級紅豆冰
唔洗加錢
認真睇 多款左 有熱狗主題 糖水主題 仲有雞全翼主題
不過都係傳統鴨瀨岩我食
而家買完唔洗交飛
坐定定得屏幕顯示就得!
雖然下午茶但鴨既份量幾足
好味
最正都係杯紅豆冰 天氣涼涼地食幾爽
2019-05-21 395 浏览
今日心血來潮,經過大家樂,見到佢個咖哩飯又重新包裝過,就入去試試佢試左咖哩雜菜飯. 以往咖哩飯可以散叫,而家一定要跟特飲,價錢$48. 包野飲黎講價錢勉強ok本身佢可以再加$3加多塊印度酥餅送飯,可惜我太遲黎賣哂等左5分鐘就有得食. 個飯都係standard 大家樂style白飯再加幾塊椰菜咁. 個咖哩汁今次有少少稀,濃d就好了. D雜菜係幾多既,有西蘭花番茄薯仔仲有兩隻半邊蛋. 總括黎講味道係可以但無乜新意. 希望大家樂可以推出更多有特式既菜式!

本身佢可以再加$3加多塊印度酥餅送飯,可惜我太遲黎賣哂

咖哩雜菜飯
2019-05-20
2018-02-18 690 浏览
家人o係前日16-2-2018 (Fri)大年初一返o黎拜年,一早訂o左大家樂o既盆菜做晚飯,由大哥拎返o黎,睇睇包裝,原來佢o地俾埋12隻膠碗同12對筷子,再打開盆菜睇,佢o地將燒味,鮑魚,蝦同西蘭花分開pack,盆菜排列整齊,見到有瑤柱,鴨腳,白魚蛋,冬菇,蠔豉,福袋,蓮藕.到晚飯時間開餐喇,先食粒白魚蛋,腍晒,完全冇口感.瑤柱冇乜味;豬皮入味但又係太腍;蘿蔔口感好,亦有好多,多到食唔晒.鴨腳o既口感亦唔差;福袋內有肉有菜,ok.鮑魚都冇太腍;重有隻唔知咩菇.鮑魚彈牙;燒味正常冇問題.家人話啲汁好鹹,我又唔係好覺.之後問返大哥,呢個係大定細?佢答大,即呢個係$848.00o既鮑魚瑤柱福袋盆菜(10-12位)用,如果唔係我o地當中有人食o左年糕同賀年食品,呢個份量都唔係幾夠8個人食.抵食係2.7分
睇睇包裝,原來佢o地俾埋12隻膠碗同12對筷子,
再打開盆菜睇,佢o地將燒味,鮑魚,蝦同西蘭花分開pack,
燒味,鮑魚,蝦同西蘭花
到晚飯時間開餐喇,先食粒白魚蛋,腍晒,完全冇口感.

瑤柱冇乜味;豬皮入味但又係太腍;

鮑魚彈牙;燒味正常冇問題.

家人話啲汁好鹹,我又唔係好覺.

抵食係2.7分
2018-02-16
外卖自取
2017-05-21 575 浏览
快餐求快,也可以有點特色。大家樂檸檬他他醬烤雞,是除了粉麵飯外的一個不錯選擇。88蚊兩個人食剛剛好,確係熱賣價。兩杯大大杯嘅凍檸樂,加上烤雞熱騰騰,夾到無朋友。可惜,焗飯太乾,有點失色。而那個檸檬他他醬,聽落好特別,其實好普通。不過,整體來說,還是抵食,不錯之選!

2017-05-15 471 浏览
好久都沒去快餐店食晚餐,前幾日不想去太遠就落樓下的大家樂解決是晚晚餐,琳瑯滿目的牌板最吸引我的是鐵板燒系列,我選了紐西蘭爵士牛扒鐵板餐,鐵板餐包餐湯,意粉跟餐包,這份量對女生來說是足夠! 湯是跟餐配,而我不想飲西湯,所以就在落單時轉左中湯,中湯是我很愛的紅蘿蔔粟米湯😍,一碗竟然有齊粟米🌽紅蘿蔔同肉排頗有驚喜! 飲落清甜不死咸,不錯!牛扒餐的紐西蘭牛扒很大塊,可以看到差不到佔了整塊鐵板,肉質軟腍多汁,不會薄切切,有番咁上下厚度,醬汁可以配洋蔥汁或黑椒汁,我揀黑椒汁,黑椒汁味道濃郁但不辣,淋上牛扒上面發出「沙沙」聲,味道十分配合,餐包鬆軟大舊塗上牛油很好食🍞,牛扒底下是意粉,加上開胃新鮮的番茄仔🍅,基本上是很夠食,味道不是特別出色但至少夠飽肚而且勝在熱辣辣,閒時來鋸個扒都是不錯🍴

2017-04-15 319 浏览
出了特大牛扒早餐,就來試試,35元起跳,可選薯飯/多士。如要薯餅可配牛蕃茄。另有蛋/腸/茄汁豆可選。不過不失,牛扒用鬆肉粉醃過,少了點咬口,不過35元不能要求太多,牛扒是大塊的。大家樂的麥皮是必吃g選。
2016-08-26 267 浏览
難得放假但好早就彈左起身,就決定落樓下食個靚早餐,好耐都未食過大家樂啦😆早餐款式好多選擇,我就簡左牛尾湯扭扭粉系列,跟餐配牛油餐包·吉列魚柳,餐飲就飲熱檸茶 ! 排隊付錢時看到5蚊牛奶麥皮優惠,好耐無食過啦就決定加😉我的港式早餐也太豐富吧😏😏😏,吉列魚柳幾好食,外脆內熱,牛尾湯扭扭粉的份量剛好,帶點微辣,加入蕃茄的酸甜及牛肉碎🍅很開胃 ! 餐包大大個好軟熟,配埋大大片牛油好正😊 熱辣辣的牛奶麥皮很值得推介,雖然5蚊但都幾大碗,陣陣牛奶香,食完好飽肚 ! 熱檸茶用上4片檸檬🍋,唯檸檬不靚令整杯熱檸茶帶苦澀味 !

早餐
2016-05-24 341 浏览
今日同女朋友在荃灣行街,經過(大家樂) ,見到有個幾底食既二人套餐(香草鹽烤雞),價錢$88。於是我地就決定一齊去試。環境舒適程度較為一般,人流多,冷氣少,座位與座位之間較為擠迫。整個套餐包括: (原隻香草鹽烤雞、兩條牛油粟米、一盒芝士焗肉醬意粉、兩罐百事可樂和香甜番薯)雞肉非常油膩,肉質較為乾身。意粉口感較為乾身,不入味道。粟米味道較為清淡,口感較乾硬。甜番薯口感較為軟綿綿的,帶有很重的甜味。不

雞肉非常油膩,肉質較為乾身。
意粉口感較為乾身,不入味道。
粟米味道較為清淡,口感較乾硬。
甜番薯口感較為軟綿綿的,帶有很重的甜味。不
2016-05-24
2014-12-11 479 浏览
星期六日好多時候都會去食下午茶,十次有十次都會揀叉燒飯加雞翼,因為抵加飽!! 今次突然想試新野,發覺之前走漏左眼。原來佢下什茶個熱狗係咁好食!主要係因為2樣野,蕃茄同醬。蕃茄好甜無酸味,新鮮,而個醬竟然係蜜糖芥茉醬,真係超好食!!!
2014-11-16
2014-06-21 613 浏览
夜晚同屋企人唔知食咩好,就去左大家樂食,諗左好耐唔知食咩好,見到紐西蘭西冷牛扒鐵板餐個牌咁吸引就簡左佢。我叫左紐西蘭西冷牛扒鐵板餐+芝士醬汁+低糖綠茶。等左一陣,勁肚餓,見到身邊都有食到鐵板餐,但始終見唔到完整既樣。終於到我既號碼,我充滿好奇行過去,但第一眼已經令我大失所望,意大利粉既份量仲多過塊牛扒,同個牌既完全相反(牌中既意大利粉份量係一小卷,然後塊扒係佔個鐵板既3分之2)不過芝士醬汁就有好多。第一啖我食左個意大利粉先,只能說真係好乾好乾好乾,第二啖食牛扒,好薄,而且又好硬好韌,咬到個牙胶都攰,第三啖食個腸,幾好食,皮好脆,個餐包配牛油都好好食 (配菜仲好食過主菜…)。另外值得一讚既係杯低糖綠茶同芝士醬汁,杯低糖綠茶唔會好甜又唔係話好淡,好岩配哩食鐵板下火,而個芝士醬汁,唔係好濃,又唔係好"流",配落去幾好味。最後餓到扁既我,都有食左3分之2,其餘就share比屋企人。

2014-04-05
14-4-2013(日)今年第二次吃大家樂,是相同的分店。因為懶惰,回家途中途徑大家樂,忘記上次所汲收的教訓,便天真地走入去買外賣回家去,點了一哥焗豬扒飯,怎知又出事了! 拿回家,打開外賣盒,賣相極度不濟,份量不大;吃下一口,只有微溫,蕃茄味不濃,還竟有辣味? 是下錯了茨汁嗎? 豬扒如舊得一小塊,肥膏多於肉,肉質也嚡身! 差!大家樂,你又再欺騙我的純真,唉!真的不再來了,決心要和你割蓆,否則我就改叫做「龜蛋」!
14-4-2013(日)

拿回家,打開外賣盒,
差!

2013-04-14
3 分钟 (外卖自取)
2013-02-25 93 浏览
21-2-2013(四) 是日上午與父母往黃大仙廟拜神後,我一人返回荃灣家取點東西,再往青衣探望父母。在家取完東西後,已約2pm,還未吃午飯,途經大家樂 ,於是貪方便進去吃飯 。 當走進店內,看見職員正在牆上掛著下午茶時段的餐牌,我隨意點了一客下午茶餐:水餃豬肉片擔擔麵配熱柚子茶 。看見賣相僅屬一般,味道則很差。那擔擔麵只是一般的上海麵,整個湯底也沒有花生醬味,難道我在點餐時看錯餐牌? 我真的忘記了,不知曉。湯底像開水般味道,完全沒有味道,我要加上三包辣椒醬才有點味 但只是一個有辣味的「水底!」,而不是湯庇啊丨水餃煮得極度腍身,我用筷子一夾,它隨即便散開,一堆的內餡散在湯底內,我感到完全不是味兒;那豬肉片沒有醃製過,吃下一片,感覺像打邊爐滾熟的豬肉片沒味道一樣,還不知是否晚上賣火鍋的餸料? 那杯柚子茶,溫度只是暖暖的,柚子片的數量很少很少,像喝開水一樣,跟餐還要加多五元才有,我真笨啊! 有一段日子我在天水圍工作,因工作地方最近的食肆便是大家樂,隔天便會光顧一次,四年過去了,味蕾減弱了,很難過。。。沒吃大家樂九個多月,今次與它再度重逢,想不到它的質素依然沒有改變。。。依然這麼差勁! 但我
21-2-2013(四)

有一段日子我在天水圍工作,因工作地方最近的食肆便是大家樂,隔天便會光顧一次,四年過去了,味蕾減弱了,很難過。。。沒吃大家樂九個多月,今次與它再度重逢,想不到它的質素依然沒有改變。。。依然這麼差勁! 但我沒有失望,因為從來不抱有任何期望,只是覺得又浪費了金錢了!

大家樂,你經常欺騙我們,會為我們做足100分,沒有做到之餘,還一而再、再而三靜悄悄地加價起來,唉!太過份了!

2013-02-21
2012-03-27 61 浏览
大前日(24-3-2012 Sat)朝早同男友起身後食早餐,佢話o黎呢間,我o地搵到位後我即去買o野食,見收銀人龍郁得咁慢,而且都有啲o野已經賣晒,就幫男友一次過買埋.我要o左兩個都係$19.00o既腸仔火腿蕃茄肉碎扭通粉同腸仔煎蛋蕃茄肉碎扭通粉餐,要熱檸茶同熱檸水.拎完返埋位食喇,見到蕃茄肉碎扭通粉冇乜蕃茄同肉碎,完全唔覺係呢樣o野,食落,味道好淡,根本食唔到蕃茄味,煎蛋煎到熟晒,我對呢個餐好失望.而杯熱檸水呢,水好熱,檸檬好少少澀.服務:等收銀同攞o野食都等幾耐吓,廚房出早餐又亂,明明我o係龍頭等腸仔火腿蕃茄肉碎扭通粉,女職員都可以畀o左我後面o個個,o個兩杯咁簡單o野飲都要等到最後至整.服務:由畀錢買o野到攞齊食物都用o左15分鐘時間.

煎蛋煎到熟晒,我對呢個餐好失望.

而杯熱檸水呢,水好熱,檸檬好少少澀.
腸仔火腿蕃茄肉碎扭通粉同熱檸茶
腸仔煎蛋蕃茄肉碎扭通粉同熱檸水
服務:

服務:
由畀錢買o野到攞齊食物都用o左15分鐘時間.
2012-03-24
$19.00 (早餐)