每個星期都計劃Weekend 嘅好去處趁住而家涼涼地咁舒服嘅天氣就約咗班Friend一齊嚟大尾篤BBQ場地好大,容納到好多人食過咁多間自助燒烤場我敢講呢度係食過最好味嘅一間醃好入味嘅肉類,唔會好鹹同味精開爐已經包埋兩包炭同基本用具獨立包裝嘅方包都係Free,好新鮮軟熟仲可以帶埋綿花糖嚟整多士有小朋友嘅話,星期六日帶埋嚟玩就最啱充氣彈床超正,我見到佢地玩得咁開心都想跳埋一份,可惜身高已超標仲有好多懷舊小店有兒時玩嘅🔸滴滴金煙花🔹沙炮🔸撈金魚童年回憶返哂嚟跟埋飲品劵.百零蚊又飲又食,仲有得玩今日真係超級開心

每個星期都計劃Weekend 嘅好去處
趁住而家涼涼地咁舒服嘅天氣
就約咗班Friend一齊嚟大尾篤BBQ

場地好大,容納到好多人

食過咁多間自助燒烤場
我敢講呢度係食過最好味嘅一間
醃好入味嘅肉類,唔會好鹹同味精

開爐已經包埋兩包炭同基本用具
獨立包裝嘅方包都係Free,好新鮮軟熟

仲可以帶埋綿花糖嚟整多士

有小朋友嘅話,星期六日帶埋嚟玩就最啱

仲有好多懷舊小店
有兒時玩嘅

🔸滴滴金煙花
🔹沙炮
🔸撈金魚

童年回憶返哂嚟

跟埋飲品劵.百零蚊又飲又食,仲有得玩
今日真係超級開心
2023-03-04
2023-03-05 334 浏览
淨係見個厕所D陳年舊積已經食唔落,加上臨收工時見負責分配食物個哥哥仔好用心咁將每枱客人剩餘未燒過的食物好用心咁回收然後一車車咁運送回廚房方向唔知想點,已决定不會再去。
2023-03-04
2023-03-02 314 浏览
上星期週末同朋友去大埔踩單車 到大尾篤當然少不了去BBQ 🍢選擇了網上推介的「麥師傅」6點半到 場地已經墟冚$190 任燒5個鐘😲 真係好抵~先付款後取爐取食物燒烤爐 有分2款 傳統用叉 or 帶網式而每個燒烤爐都會有兩包炭🤗🤗~除了選燒烤爐外 亦要取走場地提供的蜜糖、方包、餐具、紙巾跟燒烤網仲有4張嘢飲券到位後 有專人幫手起爐 勁快手🙌🏻~第一轉食物是一盤預設的食物有豬排, 牛排, 魷魚, 丸類等豬排牛排醃得剛好 不會太濃味👍🏻魷魚🦑帶濃濃咖哩味吃完後就可以到食物處再取啦💓~有豬扒,牛扒,魷魚,叉燒,牛柳粒,雞扒,金沙骨,腸仔,燒賣,魚蛋,墨魚丸,芝士魚餅,多春魚,芝士腸,紅腸,粟米,翠玉瓜,雞翼都有3-4隻口味🤤~ 另外 場地好適合一家大小🌟🌟免費泊車🚗💨夾公仔機撈金魚連小朋友最愛既充氣滑梯都有 ❤️❤️我都想玩😹😹------------------------------
上星期週末同朋友去大埔踩單車 到大尾篤
當然少不了去BBQ 🍢
選擇了網上推介的「麥師傅」
6點半到 場地已經墟冚
$190 任燒5個鐘😲 真係好抵

先付款後取爐取食物
燒烤爐 有分2款 傳統用叉 or 帶網式
而每個燒烤爐都會有兩包炭🤗🤗

除了選燒烤爐外 亦要取走場地提供的
蜜糖、方包、餐具、紙巾跟燒烤網
仲有4張嘢飲券
到位後 有專人幫手起爐 勁快手🙌🏻

第一轉食物是一盤預設的食物
有豬排, 牛排, 魷魚, 丸類等
豬排牛排醃得剛好 不會太濃味👍🏻

撈金魚
連小朋友最愛既充氣滑梯都有 ❤️❤️
我都想玩😹😹

2023-03-01 250 浏览
最近天氣涼爽天色又靚 放假最適合就係去室外活動了上星期六同朋友約咗由大圍踩單車入大尾督BBQ無安排地4點幾去到大尾督 路上見到聞名已久嘅大尾督麥師傅燒烤場呢個時間仲有位可以食到👉🏻假日$190一位 任食5小時另加一爐$60開爐費和包2包碳 👉🏻可選傳統式燒烤(用燒烤叉)或者網式燒烤鍾意燒多啲慢慢食 就選擇咗網式燒烤👉🏻入場付費 會包埋一卷紙巾、兩隻鉗、食具、手套、一樽蜜糖、一包麵包和每次2張價值$8的飲品券 👉🏻飲品券可以換到各款罐裝汽水或枝裝水 或加錢換購其他茶類或啤酒等飲品👉🏻呢到嘅任食唔係自己拎嘅 一開始拎張飛仔去食物區 工作人員會比一個大紅盤裡面有基本每位份量嘅醃豬牛雞扒、咖哩魷魚、醃雞翼、腸類和丸類 👉🏻食完就拎番個盤出去再取其他野食 可以要求份量再由工作人員放入盤中 咁樣都比每個人自取衛生啲 又避免咗有啲人會揀黎揀去觀感不好👉🏻基本燒烤嘅肉類食材都有 必食佢嘅主打咖喱魷魚 燒完後口感彈牙又入哂味 正👉🏻亦都有額外可比錢購買的例如金菇、棉花糖等👉🏻麥師傅燒烤場佔地面積好大 又多款遊樂設施、遊戲活動 好適合一家大細黎 大人燒野食時 小朋友都有活動場所 見到場內嘅小朋友都玩得好開
最近天氣涼爽天色又靚

👉🏻假日$190一位 任食5小時
另加一爐$60開爐費和包2包碳

👉🏻可選傳統式燒烤(用燒烤叉)或者網式燒烤
鍾意燒多啲慢慢食 就選擇咗網式燒烤

👉🏻亦都有額外可比錢購買的例如金菇、棉花糖等

👉🏻麥師傅燒烤場佔地面積好大 又多款遊樂設施、遊戲活動 好適合一家大細黎 大人燒野食時 小朋友都有活動場所 見到場內嘅小朋友都玩得好開心 咁就唔怕佢地無聊係爐邊走黎走去整親
2023-02-28 228 浏览
天朗氣清嘅周末去岩就去燒野食~呢日黎左大尾篤麥師傅,假日如注意等小巴等左30分鐘先入到黎收費門外已貼住任食食物餐單星期五至日$190/任燒5小時方包免費,包蜜糖、餐具、廁紙每人會包2罐$8/飲品,$13/樽裝要加錢另有數款收費食物開爐費分$60/$70食物需去食物領取處帶第一次紅色托盤出去領取,講想要咩,店員就會拎俾你!不過,頭一盤不能自選!已預設好~推介食品有超大塊豬扒、金沙骨、雞翼、咖喱魷魚同芝士豆腐另有彈床岩晒小朋友放電仲有撈金魚/夾公仔
天朗氣清嘅周末去岩就去燒野食~
呢日黎左大尾篤麥師傅,假日如注意等小巴等左30分鐘先入到黎

收費門外已貼住任食食物餐單

星期五至日$190/任燒5小時

方包免費,包蜜糖、餐具、廁紙

每人會包2罐$8/飲品,$13/樽裝要加錢

另有數款收費食物

開爐費分$60/$70

不過,頭一盤不能自選!已預設好~

推介食品有超大塊豬扒、金沙骨、雞翼、咖喱魷魚同芝士豆腐

另有彈床岩晒小朋友放電

仲有撈金魚/夾公仔

2023-02-25
2023-02-24 266 浏览
而家天氣涼涼哋最啱就係燒嘢食都有一排冇去燒嘢食,平日去燒嘢食冇咁多人好舒服😗去咗大美督麥師傅燒烤場,地方夠大,平日$180/位,假日$190/位,可以燒五個鐘,可以慢慢燒🍢入場比賽錢之後,就有基本餐具:紙蝶、膠叉、蜜糖🍯、燒烤叉、手套🧤。每人有兩張飲品券可以去換飲品。之後就可以去食物自助區度拎嘢食,會有一張飛仔比你。第一轉基本上店員已經為你準備好,裏面咩都有,咁樣就衛生啲。有廚師腸、牛丸,墨魚丸、雞扒、豬扒、牛扒、雞翼、芝士腸,金沙骨、紅腸等等。食完之後就可以用返原有嘅盤再去拎食物。今日平日去環境幾舒服,天氣又好好。門口仲有空地泊車非常方便!

每人有兩張飲品券可以去換飲品。

上星期週末同男朋友過咗去大埔踩單車,順便去咗大尾督試勁出名嘅麥師傅燒烤😬,5點半到成個場已經幾墟冚,原來只需$190就可以任燒5個鐘😲 真係好抵,仲要嘢食任refill,同男友即刻入咗去試一試佢🤭一入場就已經提供咗一大盤預先執好咗嘅肉、蜜糖、方包、燒烤叉、餐具、炭、紙巾同夾,好齊全!仲有4張嘢飲券拎嘢飲,一嚟就有專人幫手透爐,勁快手就燒得🙌🏻首先緊係燒啲易熟嘅丸呀腸呀先啦,牛丸好彈牙好juicy,推薦!之後燒埋啲雞翼,佢啲雞翼都幾大隻下,本身應該要燒耐少少,但好在佢個火夠哂猛,都幾快熟😜 之後男友又加咗$30買咗個網,方便燒啲大大塊嘅肉!加咗網燒真係好方便,可以一嘢燒哂啲咖哩魷魚、牛扒豬扒、金莎骨等😎 本身已經聽聞佢啲咖喱魷魚好唔錯,今次試過真係覺得幾好食😋 另外,金莎骨都好唔錯👍🏻 搽埋蜜糖味道似足叉燒,正!整體嚟講成個體驗都好好,嘢食唔錯,可以任refill真係無敵🤣,仲要個場夠哂大,唔使提早book都有位,當日仲有成間公司廿零三十人包咗場燒嘢食,相當熱鬧,個場仲有唔少娛樂設施比一家大細玩,輕輕鬆鬆就過一個難忘嘅晚上👍🏻

2023-02-23 210 浏览
見近來天氣很好, 與朋友約好一同BBQ, 於openrice search到一間很多好評的大尾篤麥師傅燒烤場, 一於試試燒烤場採取任食模式, 只需$190即可任食, 仲包2罐飲品, 十分抵食 !場地十分闊落, 枱與枱之間都有足夠空間分隔, 唔怕爐與爐之間太近而感覺炎熱。一坐低已經有職員幫手透好爐, 十分方便第一轉可以有一盤預設的食物, 已經十分豐富, 有豬排, 牛排, 魷魚, 丸類等。豬排牛排醃得剛好, 不會太濃味, 而且新鮮, 不是冰凍已久; 魷魚有濃濃的咖哩味, 入口爽滑用場地提供的盤可隨意到食物領取處拿食物, 有多春魚, 豬頸肉, 粟米等, 種類十分多總括來說性價比十分高 !

總括來說性價比十分高 !
2023-02-21 225 浏览
自助餐BBQ,$200都唔使食到捧住個肚出嚟,之前都聽過人哋講麥師傅嘅食物醃得幾好味😋,最好味係豬扒同埋雞翼,平時燒嘢食我都唔鍾意食豬扒,但係佢嘅豬扒嘅味道真係整得好好食,我竟然食咗兩塊,另外雞翼有四個味,都好唔錯,同埋佢仲有啲比較特別嘅食物,例如多春魚、翠玉瓜、牛肉粒….都好唔錯🥰🥰🥰🥰同埋個場地都幾好,有啲小朋友嘅遊戲可以玩,又有夾公仔機,同埋我最欣賞嘅係,佢仲有雪糕雪條賣,食完嘢熱辣辣食返條雪條勁正😍

2023-02-21 148 浏览
天氣涼涼地,最好就燒野食,但由搬左屋之後,都好少燒野食,冇地方燒🥹🥹,但我朋友介紹我去燒烤場燒,我第一次出去燒嘢食,感覺好新鮮,我見到場地都好乾淨,一去到比完錢就有人幫我哋開爐,跟住就可以燒嘢食㗎喇😝😝佢會先俾一盤安排咗嘅食物我哋,跟住燒晒之後就可以再去攞一啲其他食物,好多種類可以揀,唔使驚冇嘢食唔夠食😂😂😂我最鍾意食嘅係雞翼,佢雞翼都有好多選擇,有普通嘅蒜蓉味,另外仲有南乳味、黑椒味、咖喱味,同埋仲有一款係雞全翼🫶🏻🫶🏻同埋我見到人哋喺度燒乳豬,燒乳豬好似表演咁,燒咗出嚟好靚同埋好香,姐姐仲會幫手切埋隻乳豬❤️❤️❤️

2023-02-21 147 浏览
自從疫症之後,就沒有出外BBQ,難得現在疫症緩和,就跟朋友一齊來到大尾篤燒烤!這裡的場地很大,當天去到都非常多人,而且越夜越多人!場地內除了有燒烤設施,亦有休憩區、小朋友玩的充氣床、撈金魚、攤位遊戲等供客人玩樂!每人入場時便要收費,假日成人$190可以任食5小時,還送蜜糖,另外亦送上每人2罐飲品,飲品會用劵的形式換領,這樣就不怕飲品變暖!燒烤爐亦有兩款選擇,一款是網燒,另一款是用叉燒的!付錢後就可以自己揀爐,再由職員幫忙開爐,每個爐會包2包炭!燒烤食物方面都幾多選擇,有多款不同味道的雞翼、不同味道的牛扒、豬扒、雞扒、魷魚、多春魚,多款丸類、腸等,亦有提供麵包,食物的味道都不錯!這裡亦可以自帶食物到場內燒烤,不過飲品就不可以自備,這裡有提供多款枝裝飲品、汽水可以購買,而且價錢亦不會太貴!這裡亦歡迎帶同狗狗來一同燒烤!
付錢後就可以自己揀爐,再由職員幫忙開爐,每個爐會包2包炭!

這裡亦歡迎帶同狗狗來一同燒烤!
2023-02-18
2023-02-20 135 浏览
趁重有少少涼涼地 最岩就係去bbq 😂唔洗多講 都知麥師傅既野食出名餣得好夠味 好好食!而且價錢好公道 入場每人包兩罐野飲 就升再買都唔貴 重有面包大量供應!出面又有空地比小朋友玩下!大人細路都咁開心😃特別推介依到既牛排、羊架及雞翼,雞翼設有辣(四川風味),土匪,及黑椒雞翼!十分有風味 俺得入味又好食😋 同埋依到重可以預訂乳豬!有師傅為食客即場燒乳豬。又可以打卡又可以食到脆卜卜乳豬!另外,不得不提店員的服務態度非常之好又有禮貌!下次再嚟過玩🤪

2023-02-19 117 浏览
天氣凍凍地最啱就係去燒嘢食,好似我哋咁懶去燒烤場就最啱啦,無論係一班朋友定係兩個人燒嘢食都係咁開心,今日去咗大美督麥師傅度燒嘢食,成個環境好熱鬧,除咗燒嘢食都好多活動玩,小朋友可以跳彈床,又有撈金魚,估唔到仲有麻雀打!真係好方便,仲有人幫手開爐添,食物嘅種類都好多,各種嘅肉類、叉燒、魚蛋燒賣、咖喱魷魚、翠玉瓜等等,肉類已經醃製好,腌料嘅味道都唔錯,5小時任食,另外都有其他食物甜品可以另外買,慢慢傾偈,慢慢燒非常寫意!

疫情咁耐都無去過燒野食了,今日心癢癢再訪麥師傅,去到見到價錢同以往差唔多,但就多左一款燒烤爐,唔洗用叉,係有網同埋用夾去燒,我地兩口子就試新野,同樣有兩包炭。基本餐具,蜜糖,紙巾,面包,開左爐就去拎野食,首先會有一盤咩都有既野食,之後可以自己再出去拎,每人包兩張8蚊飲品,超過就補錢,水同罐裝汽水都係唔洗補,枝裝同啤酒就補5-8蚊。一開始個爐都幾猛,好易燶,要快快手咁反,燒旺左之後就慢慢控制到,愈燒愈靚。最鍾意佢個豬扒,啖啖肉,呢度食物選擇不過不失,有豬扒,牛扒,魷魚,叉燒,牛柳粒,雞扒,金沙骨,腸仔,燒賣,魚蛋,墨魚丸,芝士魚餅,多春魚,芝士腸,紅腸,台灣腸等等,粟米,翠玉瓜,雞翼都有3-4隻口味,我地兩個人每次拎少少,食完再拎。唔經唔覺燒左三個鍾都已經好飽,佢任食5小時的,但我地都飽了就走,好滿足。雖然話5小時,但都無見過佢趕人走的,除左燒野食都有不同娛樂,有人打麻雀,小朋友有啲攤位同夾公仔機,旁邊都有俾小朋友跑跑跳跳既地方,一家大細去玩都唔錯。

今日見天氣凍左小小就同另一半黎大埔大尾篤bbq 💕其實交通都幾簡單係大埔區內有小巴直接到行多兩步就到❤️🤗收費一啲都唔貴入面已經包左爐費 兩張飲品券 我地仲額外買左一個網同綿花糖❤️佢一開始就會比左一盤default 左既食物盤我地咁入面會有豬扒牛扒雞扒 咖哩魷魚 同埋廚師腸 各類丸之類透好爐我地就開始了!!由於師傅幫手透爐,所以火候都控制得幾好😂😂加埋我哋另外買嗰個網令到食物更加易熟❤️❤️另外本身入場已經包埋蜜糖好貼心🤣食到咁上下,我哋就可以拎嗰個食物盤出去refill佢refill嘅地方都幾易睇到而且空間幾大,又唔同嘅食物俾大家揀喺睇到唔同嘅種類嘅時候❤️就可以同定師傅講,佢會幫手執野食❤️其中淨係雞翼已經有幾款自己最鐘意香草雞翼 仲要有全翼or 中翼好貼心扒都有唔同type 自己覺得豬扒,雞扒最易控制而家燒得好既話係特別juicy 🤣不過而家都好適合一家人黎小朋友仲可以玩撈金魚有d 綠化空間for 小朋友放電都唔錯 ❤️🤣連玩具部都有埋 真係應有盡有😂大量罐裝野飲都係8蚊券就換到 如果要樽裝就補幾蚊咁我自己好鍾意似支裝茶所以加多5蚊淨買既話都唔貴同便利店價錢唔差好遠🤣基本上呢間我都幫襯左好多
今日見天氣凍左小小

入面已經包左爐費 兩張飲品券
我地仲額外買左一個網同綿花糖❤️

佢一開始就會比左一盤default 左既食物盤我地

咁入面會有豬扒牛扒雞扒 咖哩魷魚 同埋廚師腸 各類丸之類

透好爐我地就開始了!!

由於師傅幫手透爐,所以火候都控制得幾好😂😂
加埋我哋另外買嗰個網
令到食物更加易熟❤️❤️
另外本身入場已經包埋蜜糖
好貼心🤣

食到咁上下,我哋就可以拎嗰個食物盤出去refill

佢refill嘅地方都幾易睇到
而且空間幾大,又唔同嘅食物俾大家揀
喺睇到唔同嘅種類嘅時候❤️
就可以同定師傅講,佢會幫手執野食❤️

其中淨係雞翼已經有幾款
自己最鐘意香草雞翼 仲要有全翼or 中翼
好貼心

扒都有唔同type
自己覺得豬扒,雞扒最易控制
而家燒得好既話係特別juicy 🤣

不過而家都好適合一家人黎