2天前
環境就係典型嘅快餐店style啦,乾淨企理,座位都幾舒服,方便快捷。講番嗰餐嘢啦,先講嗰塊雞扒,望落去賣相都幾唔錯,表面煎到金黃色,油光閃閃,好似喺同我招手咁。咬落去,外皮夠脆,裡面嘅雞肉就有啲乾身,唔夠嫩滑,可能煎嘅時間有啲過咗火。同其他專門做雞扒嘅餐廳比,呢個雞扒嘅肉質就差咗啲,冇嗰種多汁嘅口感。再睇嗰塊多士,烤得幾香脆,邊位有啲微焦,食落去口感唔錯,不過就冇咩牛油香,感覺有啲單調。同其他出名嘅茶餐廳嘅多士比,呢個多士嘅味道就唔夠豐富啦。至於嗰碗通粉,通粉煮得軟硬適中,唔會話太腍或者太硬,火腿片就有啲薄,味道唔夠濃郁。個湯底就幾清淡,冇咩鮮味,同其他餐廳嘅濃湯底相比,呢個就真係有啲失色啦。最後嗰杯奶茶,茶味都幾濃郁,不過奶味就有啲淡,冇達到茶奶完美融合嘅境界。同其他出名嘅奶茶鋪比,呢杯奶茶嘅奶味就唔夠醇厚啦。總體嚟講,呢餐嘢就係快餐店嘅正常水平啦,價錢都算平,求其填飽個肚都OK嘅,但如果係對食物質素有要求嘅話,可能就會覺得有啲失望咯。