2016-02-27 739 浏览
今日同細妹出咗去APM行街,諗住順便去「一杯」食晚餐。點知去到先發現原來東亞信用卡個優惠已經冇左>< 要比正價價錢。嗚嗚嗚⋯⋯亞妹建議去行過APM隔離個亞太中心睇下,話果度有好多新餐廳。由APM行去大約兩分鐘(極近!),去到樓下睇下個水牌,見到有間叫大滿屋既日式放題!5點半前入座第二位半價!!!望一望,仲有幾分鐘就到5點半!諗都唔諗就搭𨋢沖左上去10樓! 一開𨋢門,見到成間餐廳已經坐滿左一半!嚇親我呢!另外令我驚訝既係間餐廳裝修得好modern, 感覺好亁淨企理,比起其他日式放題餐廳感覺舒服好多。星期四5點半前入座,第一位$258,第二位半價,任食兩個鐘!餐廳比左張4人卡位我地坐,一坐低,侍應就同我地講飲品雪糕雪條果d喺出面任攞,其他食物同甜品就剔紙order!出到去見到有超多飲品,樽裝罐裝紙包都有,有凍有唔凍,好貼心!雖然我唔食雪糕,不過見到個雪糕櫃有好多選擇,連雪糕糯米糍都有:) 攞左樽果汁先生就返埋位睇下有咩食,爭取時間吖嘛!先黎一盤刺身!回本之作!嘩!好大盤,放題黎講呢盤刺身都擺得都好有心思同誠意,份量仲多到食完都已經飽左一半,哈哈!d刺身比我想
嗚嗚嗚⋯⋯

攞左樽果汁先生就返埋位睇下有咩食,爭取時間吖嘛!先黎一盤刺身!回本之作!嘩!好大盤,放題黎講呢盤刺身都擺得都好有心思同誠意,份量仲多到食完都已經飽左一半,哈哈!d刺身比我想像中新鮮肥美,特別係油甘魚甜蝦同三文魚!仲有第一次食珍珠黑鳥貝,食落好似北寄貝,好甜好好味!

因為呢排中醫叫我唔好食咁多生冷野,所以冇再叫壽司,主攻其他熱食料理!
食物種類有好多,不過可惜我個胃只有一個,又唔想食唔哂浪費食物,所以只係點左天婦羅、吉列蠔、芝麻雞翼、燒蝦、雞軟骨串、帆立貝燒,全部都熱辣辣好味道!特別係天婦羅同芝麻雞翼,前者粉漿好薄蝦又彈牙,後者炸得好香口又唔算油!正!特別一提呢間日式放題竟然有泰式鳯爪,仲要係超好味,不過如果唔食得辣就唔好點喇,因為都幾辣下
本來仲想點個鍋物黎食下,不過真係已經太飽,唯有下次再試!最後叫左兩個甜品,木槺布甸同桂花糕,細細個幾精緻,又唔算太甜!唔錯!

最後一定要讚一讚係,食左兩個鐘,完全冇漏單,侍應態度亦都好好!走既時候都見到不斷有客人入去!呢間可以翻兜!如果星期一至三仲平d㖭!
2016-02-26 718 浏览
不說不知,觀塘apm 附近新的建築建成之下,令食店多了很多,平日在鰂魚涌上班,到觀塘只是數站相隔,方便得很。 大滿屋 作為放題的代表之一,食物質素向來都有保證。今晚友人生日,決定一到觀塘這家新店。 食物的選擇可不算少呢,炸物刺身等都可以選擇,看到都已經感到肚子餓 看到後,二話不說點上大量刺身,ROUND 1 (朋友的作戰能量很強)帶子是必點的刺身推介,咬下去十分新鮮,充滿海水的味道,鮮味十足,帶有點點甜味。至於甜蝦,三文魚等,質素都很高。甜蝦的份量都不少,而蝦頭充滿蝦膏另外,三文魚相當厚切,魚的脂肪比例均勻,相當分明,咬下去魚本身的味道盡在口腔中,比起平日超級市場質素高很多,大讚。(之後都忍不住Round 2 & Round 3) 燒物方面,羊架絕對是必點的推介。平日很不喜歡羊架沒有羊羶味或太重羊羶味,但這個羊架味道適中,而且帶有點點脂肪,令整個羊架帶有點點油脂,很不錯。 黃金蝦 !! 平日要在與家人食飯才有機會吃到的餸菜,終於有機會吃到了。咸蛋的味道都不少,襯下去十分香口,炒得挺香。唯一有點點油,令吃完整個咀都會油,但質素都挺高。 做了一整晚 「食肉獸」,當

(之後都忍不住Round 2 & Round 3)

做了一整晚 「食肉獸」,當然要吃回一點點菜瓜類。翠玉瓜是串燒類的推介,咬下去本身的瓜汁會流出,烤得外乾內軟,很香口。不用任何調物料,都可感到其鮮味,100%天然

平日很少放題甜品的出現,這個芒果糯米滋,糯米外層有點點厚外,內面的芒果都十分甜及大,所以很驚喜。

其他甜品質素都不錯,相對有質素的放題
2016-02-24 926 浏览
話說果日同屋企人去食放題時間係6點開始 食2個半鐘咁頭果半個鐘我地寫紙野食都叫黎得齊但後來我地加單 人都開始越黎越多咁漏單既情況就開始出現我地寫既壽司單一張都冇黎到到最後計計埋埋有差唔多10張壽司單漏左想講其實做唔黎咁大間 就唔應該設計咁多位置廚房根本應付唔到咁多客源 希望佢地漏單問題可以改善下
話說果日同屋企人去食放題

想講其實做唔黎咁大間 就唔應該設計咁多位置

廚房根本應付唔到咁多客源

希望佢地漏單問題可以改善下
2016-02-22 1401 浏览
Best friend生日就同佢一齊去食放題慶祝佢住係將軍澳所以就帶佢黎觀塘呢間大滿屋啦一早book左7:30所以等都唔洗等即刻入得2個人都比左卡位我地坐一d都唔逼裝修華麗又新,朋友都大讚呢度好靚我地一叫就叫左刺身先梗係有朋友最鍾意ge三文魚同玉子啦三文魚非常肥美新鮮同唔會有雪味睇落都好靚而玉子唔會太甜亦唔會太凍絕對推介我最鍾意就係希靈魚但好驚好大陣腥味呢度ge希靈魚都好新鮮一d都唔腥粒粒魚子好爽口仲有一樣我地2個都勁鍾意就係泰式生蝦有薄薄的一層辣汁係上面爽口新鮮同甜蝦感覺好唔同但呢個就唔係刺身個張到叫反而係沙律個張想叫ge朋友留意啦!!講完魚生梗係講熟食啦絕對推介羊架!佢係熱辣辣上枱架!而且唔會煮得太耐所以一d都唔硬脂肪亦都唔多岩曬食肉獸ge我食得生冷野多我地就叫左個湯暖吓個胃個湯辣辣地亦都好熱夠曬暖味精唔重,飲完都唔會太想飲水最後我地就點甜品見隔離點d甜品細細個我地就唔客氣一野點曬全部細細個真係幾好 比到我地試唔同ge野食絕對推介芒果糯米糍個皮一d都唔厚芒果又香又甜呢間放題真係唔錯,朋友話下次我生日再陪返我黎食
Best friend生日就同佢一齊去食放題慶祝

佢住係將軍澳
所以就帶佢黎觀塘呢間大滿屋啦
一早book左7:30所以等都唔洗等

即刻入得

2個人都比左卡位我地坐
一d都唔逼
裝修華麗又新,朋友都大讚呢度好靚

我地一叫就叫左刺身

爽口新鮮
同甜蝦感覺好唔同
但呢個就唔係刺身個張到叫
反而係沙律個張
想叫ge朋友留意啦!!

講完魚生梗係講熟食啦
絕對推介羊架!
羊架
佢係熱辣辣上枱架!
而且唔會煮得太耐

我地就叫左個湯暖吓個胃
韓式泡菜湯
個湯辣辣地亦都好熱
夠曬暖
味精唔重,飲完都唔會太想飲水

最後我地就點甜品

泰式生蝦
羊架
韓式泡菜湯
2016-02-15 1321 浏览
我最愛食日本料理,但想乜都食,當然選擇日本放題, 可以放肆地食.想不到官塘區都有日本放題店~大滿屋,約了一大班朋友去呢!首先送來刺生拼盤刺身食落口啖啖鮮美肥美十足.我最愛食油甘魚、帶子呢!好香濃魚味的燒鯖魚,加檸汁,更好味呢!炸物雞翼、芝士年糕、一口芝士、吉列蠔,全都是好香脆可口,好味了.金黃色的天婦羅,保留食物原味,不厚重粉漿,十分香脆極了.牛乳海鮮鍋鍋內有好多料, 有蝦、蜆、元貝、金菇、小白菜等,湯味道非常清甜好味.甜品曲奇木糠布甸、美式芝情、芒果糯糍,全都好美味.

我最愛食日本料理,
但想乜都食,
當然選擇日本放題,
可以放肆地食.

想不到官塘區都有日本放題店~大滿屋,
約了一大班朋友去呢!

首先送來刺生拼盤
刺身食落口啖啖鮮美肥美十足.
我最愛食油甘魚、帶子呢!
好香濃魚味的燒鯖魚,
加檸汁,
更好味呢!

炸物
雞翼、芝士年糕、一口芝士、吉列蠔,
全都是好香脆可口,好味了.
金黃色的天婦羅,
保留食物原味,
不厚重粉漿,
十分香脆極了.
牛乳海鮮鍋
鍋內有好多料,
有蝦、蜆、元貝、金菇、小白菜等,
湯味道非常清甜好味.

甜品
曲奇木糠布甸、美式芝情、芒果糯糍,
全都好美味.
题外话/补充资料: 任食二小時, 對於我不是太夠, 如加多半小時都好了.
2016-02-14 1542 浏览
食物就叫咗個海膽手卷, 海膽是偏黑淺黃色...不新鮮..另叫咗很多卷物但大部分沒有來....吹佢還話 no record (自動cut單?) and then order again and again of the missed sushi & rolls then 未黎齊就話last call.... anyway, comment 唔到 sushi & rolls. Sashimi is average, thick slice salmon but can be better if they sort out the ones with 筋 and little bones. 主要只食了熟食, lamb chop (average), crab congee was not bad (crab taste was just right), tempura was ok, chicken wings was alright. That was it, not too many can be commented, as most of our food were delayed or missed.
Food presentation was pretty bad, with the similar head price, can treat yourself with a better jap buffet with much better food presentation. Other than the sashimi boat, other food were presented in a small plate, look more like kids plates...

2016-02-06
  • none
2016-02-03 2384 浏览
9:30第2位半價 walkin排晒長龍刺身必食 希靈魚 大甜蝦 同帶子新鮮壽司細細件 飯唔會好多唔會因為隊飯隊到飽黑松露三文魚 黑松露同三文魚好夾 絕對可以喪食想試試特別啲 可試埋xo醬火灸三文魚個串燒蝦 好好味蝦殼加有椒鹽同胡椒蝦肉彈牙 中意食蝦嘅朋友可以瘋狂喪剔沙律焗大扇貝 帶啲芝士味同沙律好夾 有少許蟹柳扇貝又大又好味海膽三文魚親子卷 新鮮係呢個蟹粥入有粟米但完全無味最後當然要整返隻雪條唔駛搶 大把響雪櫃 飽飽
9:30第2位半價 walkin排晒長龍

唔駛搶 大把響雪櫃
飽飽
2016-02-02
2016-02-01 2036 浏览
上星期來這裡吃放題,但是這食評重點並非為上星期而寫的而是今次經歷平平無奇,沒有寫得著的原動力我是補番兩個多月前食評,日期是十一月中某日首先呢間放題店開了兩個月當時已經第三次食該次提早同媽媽慶祝生日,同長輩食飯本㨂選中菜誰不知七樓德興當天晚上有大酒席我們事前見係平日,又不肯定人數所以沒有訂位姐姐提意不如又去食放題,最緊要媽媽也讚成一行六個轉來這,可能平日比較靜可以立即入坐食物方面同平時的放題店差不多有冷盤、刺身、熱食、串燒、炸物等等但飲品紙包同罐裝only「好行貨」明白到罐裝比起冲的飲品會稍貴但是慳番人手去制作另一方面飲品自取,想必店方亦因為人手問題甜蝦雖然不是高級剌身,鮮甜大隻是晚食得最多海皇翅食落似街邊碗仔翅.不過就多D料芝士年糕好味,佢炸到岩岩金黃色整體呢度夠寬敞環境十分乾淨企理  佈置沒有高級餐廳令人有的壓力味道大致上幾好,料都算落得幾足,總算是水準之作 食物未至於「不可不食」的地步但服務真係「不可不讚」的理由比我屋企人第一個較深印象「一坐低媽媽就想飲吾凍的鳥龍茶打領帶男部長(已經第二次招呼我地)同我講稍等出去倉拿比我地,解釋因為好忙咁多老人家不如一次拿六罐鳥龍茶.倘若飲吾得哂只
上星期來這裡吃放題,但是這食評重點並非為上星期而寫的
而是今次經歷平平無奇,沒有寫得著的原動力
我是補番兩個多月前食評,日期是十一月中某日
首先呢間放題店開了兩個月當時已經第三次食
該次提早同媽媽慶祝生日,同長輩食飯本㨂選中菜
誰不知七樓德興當天晚上有大酒席
我們事前見係平日,又不肯定人數所以沒有訂位
姐姐提意不如又去食放題,最緊要媽媽也讚成
一行六個轉來這,可能平日比較靜可以立即入坐
食物方面同平時的放題店差不多
有冷盤、刺身、熱食、串燒、炸物等等
但飲品紙包同罐裝only「好行貨」
明白到罐裝比起冲的飲品會稍貴但是慳番人手去制作
另一方面飲品自取,想必店方亦因為人手問題
甜蝦雖然不是高級剌身,鮮甜大隻是晚食得最多
海皇翅食落似街邊碗仔翅.不過就多D料
芝士年糕好味,佢炸到岩岩金黃色
整體呢度夠寬敞環境十分乾淨企理
佈置沒有高級餐廳令人有的壓力
味道大致上幾好,料都算落得幾足,總算是水準之作
食物未至於「不可不食」的地步
但服務真係「不可不讚」的理由

比我屋企人第一個較深印象
「一坐低媽媽就想飲吾凍的鳥龍茶
打領帶男部長(已經第二次招呼我地)
同我講稍等出去倉拿比我地,解釋因為好忙
咁多老人家不如一次拿六罐鳥龍茶.倘若飲吾得哂
只要不開罐就可以放番入雪櫃
橫惦都係妹妹要求可否不凍果汁
部長毫不猶豫轉身離開,不久連茶及果汁一拼帶來
而且自動給了我們三杯熱茶話給我們的長者
飲食中途叫他加茶,見到我們的茶每杯餘下一半
他回答加落去會吾熱,不如索性換三杯
最後我們還是要求潻茶算了
....好體貼媽媽十分感恩」

待人接物在川流不息的顧客面前都保持不急躁
認真負責真誠感真係估唔到超乎我地期望之上
题外话/补充资料: 現在最可惜就是沒有問他的專姓大名 上星期去到亦不見到這位部長了 因為一直都沒想到會寫這篇食評 全家人都讚呢位部長十分親切.特別特別特別當晚主角媽媽 部長還同媽媽講生日快樂,身體健康.媽媽離開店仍心懷喜悅 最怕寫關於放題食評因太多資料 媽媽早幾天講開他,我便開始寫,這用了我幾天時間寫
2016-01-31 1671 浏览
朋友知我喜歡食放題,有好野都總會介紹我,今次就陪朋友試下位於觀塘的大滿屋。果然聞名不如見面,裝修得很華麗,燈火通明,而且兩個人可以坐到四人卡位,非常舒服。~餐單~款式多,刺身,壽司,手卷,串燒.....數之不盡,特別鍾意佢係彩色印刷,剔野食時都開心啲! ~飲品~自助式到雪櫃自取,除了一般百事外,值得留意係有道地系列,和韓國系列,咖啡都有,揀野飲都夠美女朋友出現選擇困難,佢就一下子揀左三款了!~刺身~連乾冰噴住煙咁上,又靚又興奮,好明顯係第一個影相位!我最欣賞佢既甜蝦,夠晒大隻,肉質很爽而且鮮味十足,此外,帶子都係另一個要讚既刺身,夠厚,夾上鮮檸檬帶子味份外突出! 其次油甘魚都唔錯!~海膽親子花之戀,玉子份子海膽軍艦~兩款壽司賣相都已經好吸引了,我覺得係比餐單上的相片更靚,size唔太大,一口就食晒,上面的魚籽好新鮮,海膽味清,不是很濃味,但也幾高質素!~海膽手卷~細細支的,size好好,放入口紫菜仍卜卜脆的,飯又唔多,唔會太頂胃!~黑松露壽司~黑松露三個字吸引了我,輕輕的黑松露香沒有蓋住三文魚味,細細粒容易食! 其他壽司就不過不失啦!~明太子雞翼~雞翼燒得脆皮,釀入厚厚的明太子,同雞翼
~餐單~
款式多,刺身壽司,手卷,串燒.....數之不盡,特別鍾意佢係彩色印刷,剔野食時都開心啲!
~飲品~
~刺身~
連乾冰噴住煙咁上,又靚又興奮,好明顯係第一個影相位!
~海膽手卷~
~黑松露壽司~
~明太子雞翼~
雞翼燒得脆皮,釀入厚厚的明太子,同雞翼好襯!我好鍾意放題點雞翼,朋友本身都笑我傻,食埋啲唔等洗既野,但佢見到明太子嘅壯觀情況,都說想食一隻!!
~燒羊架~
新鮮燒起,食落口側邊係有點肥脂,但咬落香口,燒得幾淋身,味唔太咸,怕肥的就自己飛肥吧!
~燒蕃薯~
這裡的燒蕃薯燒得剛好,微微爆開,原本的正常甜味,因為燒得好,更加發揮到出黎! 估不到是第二個影相位!
~炸物~
一口芝士,真係食到我一口都係芝士,原粒芝士炸!
芝士年糕,皮炸得好脆!
紫芋波波,紫芋味唔算濃!
吉列蠔,不過不失!
~牛乳海鮮鍋~
天氣冰冰凍,就想飲個熱湯,這個海鮮鍋充滿了驚喜,飲得出係加了花奶做湯底,大量疏菜和海鮮,青口蜆肉蟹柳,仲有滑滑豆腐,如加個烏冬更不錯!
~沖繩苦瓜炒蛋~
苦瓜是否來自沖繩我不太考究,但很少食住家飯既我竟然在這裡見到苦瓜炒蛋,我就一定不會放過,苦瓜味甘不苦,蛋炒得正好,不太老,講真真係有點媽媽飯feel!

生日旺場
全晚生日歌四起,我沒有細心去數過,但粗糙估計都起碼有10次8次,我唔介意,但如果想約朋友去食,真係需要考慮過每隔一陣就有生日歌播送的氣氛!

總結,我喜歡這放題,感覺衛生,食物夠多,而且沒有走單,出得都好快!

2016-01-29
  • 海膽手卷,明太子雞翼,牛乳海鮮鍋
我愛食日本料理,所以朋友選擇食日式放題來興祝一下,他們選擇大滿屋日本料理,位置地點就腳方便就是近官塘AMP附近.店燈光充足,環境舒適,裝潢雅致,坐位寬敞舒服.大滿屋日本料理提供有多種類美食任揀任食;包括刺身、沙律、小食、串燒、鐵板燒、炸物、一品料理、粥麵飯等熱盤料理、甜品及飲品等首先來了一大盤鼎盛刺身,睇刺身色澤不錯,睇得出非常新鮮.有三文魚、鱆紅魚、油甘魚、希靈魚、吞拿魚、八爪魚、鮑魚川、翡翠螺、白海螺、大甜蝦、北海道鮮帶子,全部刺身都鮮甜肥美十足.我就非常愛食大甜蝦及希靈魚,好甜鮮味.* * * * ** *沙律/小食點了好新鮮泰式生蝦、好開胃泰式生蝦、甜甜地味付裙邊及爽脆帶子裙邊.* * * * ** *燒焗料理鹽燒三文魚頭 - 三魚頭有很多魚肉,燒得脆脆,好夠味.明太子雞翼- 外皮香脆,但略為咸及油膩.燒羊架-羊鞍冇乜羊羶味,肉質嫩滑多汁.帆立貝北海燒 - 配合秘醬汁燒製,帆立貝口感柔軟,汁香味濃.* * * * ** *天婦羅點了天婦羅有海老虎蝦、有機番薯、南瓜、鮮冬菇及蟹棒,全部外皮金黃色,附好簿炸漿,口感香而不油膩.* * * * ** *串燒點了惹味沙爹雞肉串、爽口清酒

我愛食日本料理,所以朋友選擇食日式放題來興祝一下,

店燈光充足,環境舒適,裝潢雅致,坐位寬敞舒服.

首先來了一大盤鼎盛刺身,
刺身
刺身色澤不錯,睇得出非常新鮮.

有三文魚、鱆紅魚、油甘魚、

希靈魚、吞拿魚、八爪魚、

鮑魚川、翡翠螺、白海螺、大甜蝦、

北海道鮮帶子,

全部刺身都鮮甜肥美十足.

我就非常愛食大甜蝦及希靈魚,好甜鮮味.

沙律/小食
點了好新鮮泰式生蝦、好開胃泰式生蝦、

甜甜地味付裙邊及爽脆帶子裙邊.

燒焗料理
鹽燒三文魚頭 - 三魚頭有很多魚肉,燒得脆脆,好夠味.

明太子雞翼- 外皮香脆,但略為咸及油膩.
燒羊架
燒羊架-羊鞍冇乜羊羶味,肉質嫩滑多汁.
帆立貝北海燒

天婦羅
點了天婦羅有海老虎蝦、有機番薯、

南瓜、鮮冬菇及蟹棒,全部外皮金黃色,

附好簿炸漿,口感香而不油膩.

串燒
點了惹味沙爹雞肉串、爽口清酒雞腎串、

香脆牛油燒翠玉瓜、香甜迷你蕃薯串、鮮甜海蝦串.

最後以甜品為生日飯完美終結
最贊!甜品細細份,可以嚐多不同款式甜品,

而賣相好吸引,味道也不錯.
甜品仲有雪糕及雪條任食.
提供多款飲品任飲.

题外话/补充资料: 值得贊!本店員工服務好,經常執台,而送食物快手,並少漏單情況.
刺身
燒羊架
  • 鹽燒三文魚頭
2016-01-07 3028 浏览
第一次食喱間大滿屋,見openrice啲食評都見到評價不錯,就決定試試!今晚訂左6:00pm,所以坐到卡位,不過地方就有啲窄,窄到對面位橋腳都會撞到嘅地步。6:00入座後發覺到坐滿左七、八成。一坐底啲服務員都好有禮貌,之後就叫野食啦!首先叫左刺身,都新鮮嘅,三文魚都算厚切嘅。然後串燒、天婦羅都不過不失。勝在壽司細細件,可以每樣都試下,唯一係海膽不太新鮮。試埋大獲好評嘅蟹粥,粥底岀奇地綿同埋隻蟹係有肉嘅當日埋單大約$220一位,都抵食嘅,服務食物都好唔錯
6:00入座後發覺到坐滿左七、八成。
一坐底啲服務員都好有禮貌,之後就叫野食啦!
勝在壽司細細件,可以每樣都試下,唯一係海膽不太新鮮。
試埋大獲好評嘅蟹粥,粥底岀奇地綿同埋隻蟹係有肉嘅

當日埋單大約$220一位,都抵食嘅,服務食物都好唔錯
2016-01-07 2648 浏览
有日行經官塘亞太中心,無意中接了張"2人同行1人半價"傳單。​​發現了史上最強的日式放題半價!?心思思就去左試下⋯⋯​店內環境:裝潢充滿時尚感,抬頭望上天更見到多條魚在暢泳,而且有卡位,坐得都幾舒服​。枱上有個架,分門別類按食物種類排好點餐紙。刺身 小食:日本空運直送的刺身​排場不少,大盤刺身就在眼前。三文魚刺身厚切,啖啖魚油香味。鮑片、八爪魚和螺肉刺身鮮甜,又爽口易嚼。玉子和帶子刺身好新鮮,一食就知高質素!沙律小食一盤集合多種好吃的急凍開胃小食:帶子裙邊、味付螺肉、章魚嘴、八爪魚和海哲撈,混在一起吃真的很滋味!​想不到除了一般汽水果汁啤酒外,自助飲品區有提供多款坊間少有的飲料。飲品選了幾款比較特別的,>道地黑糖薑母茶-甜度和辣味適宜,好飲!>日本咖啡-甜甜的咖啡,口感好獨特。>番石榴汁-酸酸甜甜,鐘意​石榴一​定要試試。​天婦羅炸得剛剛好,粉漿不會太多,而且酥脆可口。必食南瓜、蟹棒和甜蕃薯天婦羅!栗米、鯖魚和魚頭都不錯!炸物紫芋波波、一口芝士、朱古力棒球、芝士年糕炸得香脆,品嘗時滿口都是芝士香,熱騰騰吃真的很好味!充滿濃濃又軟滑的芝士絲在口腔中激烈地翻動起來。星級甜品有八款,美式芝情
有日行經官塘亞太中心,
無意中接了張"2人同行1人半價"傳單。

​發現了史上最強的日式放題半價!?
心思思就去左試下⋯⋯​
店內環境:
裝潢充滿時尚感,抬頭望上天更見到多條魚在暢泳,
而且有卡位,坐得都幾舒服​。
枱上有個架,分門別類按食物種類排好點餐紙。
刺身 小食:
日本空運直送的刺身​排場不少,大盤刺身就在眼前。
三文魚刺身厚切,啖啖魚油香味。
鮑片、八爪魚和螺肉刺身鮮甜,又爽口易嚼。
玉子和帶子刺身好新鮮,一食就知高質素!
沙律小食一盤集合多種好吃的急凍開胃小食:
​想不到除了一般汽水果汁啤酒外,
自助飲品區有提供多款坊間少有的飲料。
飲品選了幾款比較特別的,
>道地黑糖薑母茶-甜度和辣味適宜,好飲!
>日本咖啡-甜甜的咖啡,口感好獨特。
>番石榴汁-酸酸甜甜,鐘意​石榴一​定要試試。​
天婦羅炸得剛剛好,粉漿不會太多,而且酥脆可口。
必食南瓜、蟹棒和甜蕃薯天婦羅!
栗米、鯖魚和魚頭都不錯!
炸物
紫芋波波、一口芝士、朱古力棒球、芝士年糕炸得香脆,
品嘗時滿口都是芝士香,熱騰騰吃真的很好味!
充滿濃濃又軟滑的芝士絲在口腔中激烈地翻動起來。
星級甜品有八款,
美式芝情、芒果糯米糍、曲奇木糠布甸和香芒世界都是必食!
獨有細細件,最好當是飯後甜品
當天幾乎是滿座的,出餐時間比預期中快,
而且有同事會跟進食物有否漏單情況
員工態度良好,下次會再光顧~
整體而言,食物質素係不錯,
尤其是炸物溫度適中,而且刺身又新鮮!
最讚的食物是年糕芝士和星級甜品

2016-01-06 2065 浏览
驚喜是即場老公即時通知我生日,服務員便播放生日歌,送上魚生飯蛋糕。雖然蛋糕味道不好,但對於壽星女的我,感到很開心。羊架,雞翼,串燒蝦等食物,太辣。魚生新鮮,甜品好吃,但只有幾款。蜜瓜雪條好味,蜂蜜綠茶好喝。服務員招呼周到,有禮貌;清理桌面快。落單不用等太久,食物就送上。
羊架,雞翼,串燒蝦等食物,太辣。
魚生新鮮,甜品好吃,但只有幾款。
蜜瓜雪條好味,蜂蜜綠茶好喝。
  • 魚生
  • 蟹粥
  • 甜品
2016-01-04 1323 浏览
一坐低即刻安排刺身比我地!睇落已經好肥美喇!!款式有好多!其實淨係食呢一轉已經回本~ 細細舊既手卷,超得意!又唔會食飽你!推介! 我鐘意食壽司多過刺身! 細細舊但料好足!推介黑松露三文魚! 野飲超多選擇!抵食!高質素!上菜快!收野快!十分滿意!!
細細舊既手卷,超得意!又唔會食飽你!推介!
我鐘意食壽司多過刺身! 細細舊但料好足!

推介黑松露三文魚!
野飲超多選擇!

抵食!高質素!上菜快!收野快!十分滿意!!
2015-12-09
  • 黑松露三文魚壽司
2016-01-03 1392 浏览
與朋友聚會吃放題,去到已經滿座,場面旺盛,幸好BOOK了座位,否則可能要等很久才吃到。門外寫著2人同行有折大滿屋設有自助甜品區及飲料區,我看見雪櫃有不同種類的飲料,竟然有忌廉溝鮮奶和啤酒!而所謂的甜品區其實只有雀巢雪糕杯、韓國雪條及雪米糍xd其他甜品是要點的。胡亂抽了兩顆都是荔枝,雪得很硬,荔枝味重,正!叫了一盤刺身,擺設得很漂亮。全部吃下去都是能吃出是新鮮的,鮮味十足!特別想提一下三文魚刺身,只能說實在太厚,肥美的三文魚刺身吃進肚子的感覺是實在的、是滿足的!這兩個花之戀壽司,三文魚尚算厚身,左邊的海膽和魚子入口即溶,魚子的口感真的有趣;右邊的蟹子份量亦足夠。這個牛油炒帆立貝,雖然沒有入口即溶,但尚算可口。菠蘿真的挺多汁!而且甜甜的,正!雞肉串燒個人覺得醬汁挺不錯,肉質偏軟;迷你甜蕃薯串雖然外皮燒得不脆,但夠甜夠軟便足夠了。嘗試了三種甜品-朱古力泡芺、芒果糯米糍和布甸。朱古力泡芺-硬身,餡料是滿滿的吉士醬,味道還好。芒果糯米糍-滿滿的椰絲,如果多少許芒果會更好。布甸-椰汁配芒果是絕配,挺滑的。
門外寫著2人同行有折
胡亂抽了兩顆都是荔枝,雪得很硬,荔枝味重,正!
這個牛油炒帆立貝,雖然沒有入口即溶,但尚算可口。
菠蘿真的挺多汁!而且甜甜的,正!
嘗試了三種甜品-朱古力泡芺、芒果糯米糍和布甸。
朱古力泡芺-硬身,餡料是滿滿的吉士醬,味道還好。
芒果糯米糍-滿滿的椰絲,如果多少許芒果會更好。
布甸-椰汁配芒果是絕配,挺滑的。
2016-01-02