2025-01-09 0 浏览
之前見到幾個食評都係話佢態度差,今次自己身歷其中,先知道佢哋真係名不虛傳。我大約3:30去到,人流無咁多以為服務會好D,咁諗真係諗多咗。服務態度差可能係佢哋的宗旨,因為我埋單時講“你哋服務好差喎”,個個姐姐回覆我“梗係架啦”! 係唔係吹漲!佢哋係唔係好似澳牛咁,標榜自己服務態度差?但佢D野食又唔係好食到服務態度唔好都想去食。個日我去到,企咗門口等了幾分鐘,有待應行過但唔會理你。叫人寫單,應完你話等陣,但佢係做其他嘢,唔會再理你。有一班倒米伙記,我估老闆要減到三折先吸引到客人再嚟

2024-12-21
下午茶
2024-11-29 423 浏览
唔知咩玩法!堂食有半價、但竟然外賣得8折!😡😡!加上打電話叫外賣、仲要我等成三分鐘先再聽返!真係冇下次👎🏻👎🏻!好似唔優做咁!我今次係係銅鑼灣分店叫
2024-11-29
外卖自取
平日工作繁忙,難得放假,把握機會來大自然嘆午餐。點餐後,腦海中浮現了一條問題,一個想法🤭人係乜野情況下,午餐會食多d?一般原因:未食早餐、勞動工作消耗體力、遇到不快事情以食宣洩情緒,凡此種種,不一而足。今天剛想到的原因:📢📢大自然半價午餐快餐是正價的,餐牌上的食物半價,於是除了吞拿魚醬雞粒菜粒炒飯外,就額外多加了半價的生煎菜肉餃了。大自然素食 GaiaVeggie Shop 全日半價的優惠,應該是有限期的(暫時未知幾時完結),大家把握機會,食平d,食好d,一起來支持素店。#眾裏尋素千百道 #veggieEverywhere #veggie #gogreen #銅鑼灣素食 #香港素食 #大自然素食#半價優惠

平日工作繁忙,難得放假,把握機會來大自然嘆午餐。

點餐後,腦海中浮現了一條問題,一個想法🤭

人係乜野情況下,午餐會食多d?

今天剛想到的原因:📢📢大自然半價

2024-05-17 1504 浏览
Lunch 時間過去,本身呢間都已經出咗名差,因為想食齋都照去d阿姐係咁傾計唔做嘢明明大把位無人,係咁喝我要去搭枱做乜?仲大大聲話d位唔坐得唔係俾我坐?? 唔怪得無客,真係唔好怪人唔喺香港消費
d阿姐係咁傾計唔做嘢
唔怪得無客,真係唔好怪人唔喺香港消費
2024-05-17
2024-05-14 1572 浏览
黎銅鑼灣行街,諗唔到食啲乜嘢。之後就試咗依間大自然素食,咁啱又有下午茶發覺有好多下午茶餐,銅鑼灣分店都幾迫。服務態度方面: 我只可以講麻麻,沒有服務可言,可能喺銅鑼灣地段,店員比較串(我覺得)。食物方面:不過不失,亦好驚喜,每次都問係咪真係冇肉㗎,但係菜式上比較油膩,兩個人下午茶二百幾蚊都ok。
黎銅鑼灣行街,諗唔到食啲乜嘢。

之後就試咗依間大自然素食,咁啱又有下午茶

發覺有好多下午茶餐,銅鑼灣分店都幾迫。

鹹魚雞粒炒飯(下午茶)
片皮鴨
片皮鴨
2024-05-02 1321 浏览
尋幽探秘兜錯路,竹林深處有人家,居然有間素菜隱蔵於非常舊式的商廈中,走上電梯陰陰暗暗,再跳入古老升降機直奔八樓﹗冷清清小貓三四隻的食客,侍應們輕輕鬆鬆高談闊論悠然自得。原盅黃耳素翅燉椰皇⭐️⭐️⭐️湯底極素的味道,幸好香濃飽滿沒有水汪汪的感覺,足料無欺場。生煎菜肉餃⭐️⭐️油膩感十分重食不出味道來,不知道是韮菜還是薺菜,雖然外層煎得金黃焦香,但餡料非常清淡。瑤柱金菇炆伊麵⭐️⭐️菜多麵少,菜味溶入伊麵中怪怪,鑊氣欠奉而且落味單調陰沉。

生煎菜肉餃
瑤柱金菇炆伊麵
2023-07-03
2024-04-25 1103 浏览
lunch去左好耐無去大自然,因為齋期無套餐就叫左$98羅漢齋炒麵,係大碟但完無味,餸好明顯係白焯完就咁放落去,得返滾水味,所有餸都唔入味,麵底炸到好乾,汁少麵完全吸唔到,好差,我明白點解無咩人去食。埋單連茶介已經唔要蕃茄小食,$118,唔會再食。
2024-04-23
2024-02-29 1644 浏览
適逢全日半價優惠,今午2pm便到大自然吃lunch😄服務員很快便安排入座,優惠期間食完要走不能hea坐🤣,另外有些食物巳沽凊😅。~非一般芝士薄餅👉餅底脆口,芝士味濃且拉絲,不錯✌️~黑松露雜菇焗蘆筍👉雜菇只有秀珍菇用油泡過,蘆筍軟淋,黑松露卻很濃郁味道,👌~法式牛油果焗多士👉出奇鬆脆可口又有拉絲芝士味👍,搶走牛油果味🤣~即磨腰果露👉完全失望,稀爛過甜又無腰果味👎😅整體一般,半價都抵食。😁
適逢全日半價優惠,今午2pm便到大自然吃lunch😄
~非一般芝士薄餅
👉餅底脆口,芝士味濃且拉絲,不錯✌️
~黑松露雜菇焗蘆筍
👉雜菇只有秀珍菇用油泡過,蘆筍軟淋,黑松露卻很濃郁味道,👌
~法式牛油果焗多士
👉出奇鬆脆可口又有拉絲芝士味👍,搶走牛油果味🤣
~即磨腰果露
👉完全失望,稀爛過甜又無腰果味👎😅

整體一般,半價都抵食。😁
2023-12-14 2072 浏览
平日星期五訂了晚上七時半,一入餐廳已見到好多人正在用餐,好彩訂了枱。看看餐牌,好多野都想食,最後選擇了:🏮原盅黃耳素翅燉椰皇湯清甜好好飲,椰子味重,黃耳爽脆,椰子肉腍。🏮壽司拼盤賣相好靚,壽司卷好食,牛油果或芒果配搭嘅壽司好夾,好好味,口感好正!🏮蜜汁叉燒皇像真度好高,味道同口感都好似真叉燒。🏮芝士焗蒜蓉包賣相好吸引,增加食慾感,烘得恰當好處,外脆內軟,芝士味唔膩,好好味。🏮薑蓉炒翡翠苗翡翠苗好嫩,新鮮。🏮香椿瑤柱魚翅蛋白炒飯炒飯炒得乾身,粒粒分明,味道亦唔會太咸,有香椿嘅香氣。🏮原隻鮮菠蘿咕嚕肉甜酸味做得好好,好開胃,‘啖啖肉’嘅感覺。🏮紅豆西米露糖水甜度係少甜,好合心意!好多款式嘅素食,食得好滿足、好豐富嘅一餐。

看看餐牌,好多野都想食,
最後選擇了:

🏮原盅黃耳素翅燉椰皇
湯清甜好好飲
,椰子味重,黃耳爽脆,椰子肉腍。

🏮壽司拼盤

🏮蜜汁叉燒皇
像真度好高,味道同口感都好似真叉燒

🏮芝士焗蒜蓉包

🏮薑蓉炒翡翠苗
翡翠苗好嫩,新鮮

🏮香椿瑤柱魚翅蛋白炒飯

炒飯炒得乾身,粒粒分明,味道亦唔會太咸,有香椿嘅香氣。

🏮原隻鮮菠蘿咕嚕肉
甜酸味做得好好,好開胃,‘啖啖肉’嘅感覺

🏮紅豆西米露糖水
甜度係少甜,好合心意!

好多款式嘅素食,食得好滿足
、好豐富嘅一餐

香椿瑤柱魚翅蛋白炒飯
原隻鮮菠蘿咕嚕肉
紅豆西米糖水
2023-10-04 1772 浏览
近年多咗接觸素食,發覺香港其實都有好多高質嘅素食餐廳!最近就俾我發掘到呢間喺鬧市中嘅餐廳,素菜菜式有好多花款,價錢相宜味道仲要幾不錯😍推介大家試下出面比較少見嘅🐖大紅乳豬件($126) 賣相幾可亂真,好有心思😍 自製掛包加上素乳豬件同乳豬醬,食食下真係覺得自己食緊真乳豬咁🤣🐷芋蓉豬扒焗飯 ($106) 素豬扒嘅口感同真肉又係好似,芋蓉都綿密,不過太多澱粉就有啲填肚~我哋仲試咗芝麻手撕雞 ($56) 同鮮牛油果焗有機大蘑菇配雜果沙律 ($88) ,味道都幾不錯!
大紅乳豬件
大紅乳豬件
芋蓉豬扒焗飯
鮮牛油果焗有機大蘑菇配雜果沙律
芝麻手撕雞
已經唔係第一次食了,之所以會再黎,係因為餐牌上樣樣嘢都好吸引,但胃容量有限,上次試唔曬🤣呢一晚食咗好多樣嘢1️⃣ 菠蘿咕嚕肉三色椒份量多過肉🤣 不過好食!2️⃣鮮竹銀杏湯浸翡翠苗清清地又大大碟👍🏻👍🏻👍🏻3️⃣鬆化芋頭魚真係超級鬆化😋 大家都爭住食!4️⃣三色刺身貪得意,叫來試試😂 點知又ok 喎! 真係有食魚生的感覺😂另外,仲點左金沙南瓜蝦,叉燒荷葉包一樣好食! 如果要來吃飯,強烈建議叫多啲人,可以叫多幾味吖嘛最後,是日甜點係芋頭西米露!勁香芋頭同椰汁味啊!餐廳嘅姨姨會主動過嚟問大家要唔要,唔洗自己order架記得打電話book位啊

呢一晚食咗好多樣嘢

1️⃣ 菠蘿咕嚕肉
三色椒份量多過肉🤣 不過好食!

2️⃣鮮竹銀杏湯浸翡翠苗
清清地又大大碟👍🏻👍🏻👍🏻

3️⃣鬆化芋頭魚
真係超級鬆化😋 大家都爭住食!

4️⃣三色刺身
貪得意,叫來試試😂 點知又ok 喎! 真係有食魚生的感覺😂

另外,仲點左金沙南瓜蝦,叉燒荷葉包

最後,是日甜點係芋頭西米露!勁香芋頭同椰汁味
啊!餐廳嘅姨姨會主動過嚟問大家要唔要,唔洗自己order架

記得打電話book位啊

2023-05-01 2479 浏览
朋友極力推介話大自然素食就順佢意試吓地方幾闊落,晚餐時間客人不多,去廁所就知道有幾污糟,食飯前最好避免去。伙記少,叫左幾次先有人啋吓……. 幸好上菜都好快蜜汁叉燒荷葉包$78素蜜汁叉燒賣相乾柴,味道就冇乜特別,只係有色的硬麪根,用包夾住食,加埋青瓜同甜醬,反而食吾到素叉燒原先味道,感覺仲好。鮮牛油果焗啡菇$88牛油果軟稔如忌廉,啡菇內加入了沙律醬,同時加上芝士焗,所以十分香口,口感亦 juicy, 可惜呢個價錢得一隻菇有點兒那個。鮮竹粒班腩豆腐煲$88份量足,個蠔油軒汁超杰身,食落好漿咀,味道較淡,唔好食。白飯$12一睇就知煮飯落得太多水,超級黏口,連煮碗飯都冇心機,真係等執笠。基本上十叫九吾應,零服務。

朋友極力推介話
大自然素食

就順佢意試吓
地方幾闊落,晚餐時間客人不多,去廁所
就知道有幾污糟,食飯前最好避免去。

伙記少,叫左幾次先有人啋吓…….
幸好上菜都好快

蜜汁叉燒荷葉包$78素

鮮牛油果焗啡菇$88

鮮竹粒班腩豆腐煲$88
份量足,個蠔油軒汁超杰身,食落好漿咀,味道較淡,唔好食。

白飯$12

基本上十叫九吾應,零服務。
2023-03-26 1888 浏览
來大自然素食,一定會訂枱,因為Walkin未必有位,椒鹽日本淮山片本身淮山淡而冇味的健康食物,但經過炸完再曬上椒鹽,立即變成美味餸菜 燒汁蘆筍牛肉卷 燒汁味好濃,素牛肉香脆夾雜露筍平衡味道唔油膩士多啤梨骨士多啤梨汁好清新,肉質彈牙!海鮮鴛鴦焗飯我較鍾意食茄汁嗰邊, 酸酸甜甜,白汁嗰邊較淡非一般芝士薄餅比個名吸引而order, 但確實有點失望,除了芝士濃濃,其實都好一般 大自然燒味拼盤款式多,每款都好好味玄米茶水滾茶靚總括嚟講餸菜大部份好好食,性價比高!
來大自然素食,一定會訂枱,因為Walkin未必有位,

燒汁蘆筍牛肉卷
燒汁味好濃,素牛肉香脆夾雜露筍平衡味道唔油膩

士多啤梨骨
士多啤梨汁好清新,肉質彈牙!

海鮮鴛鴦焗飯
我較鍾意食茄汁嗰邊, 酸酸甜甜,白汁嗰邊較淡

非一般芝士薄餅
比個名吸引而order,
但確實有點失望,除了芝士濃濃,其實都好一般

大自然燒味拼盤
款式多,每款都好好味

玄米茶
水滾茶靚

總括嚟講餸菜大部份好好食,性價比高!
2023-01-22 1800 浏览
新年流流諗住食餐好,啲野未食完已經話要收野,又話要收錢,收完錢另一個伙記又話嚟收錢😒衰到食食下野,成個濕嘅盤放上枱話收野,仲撞到小朋友,想趕人走。話佢哋,個女部長仲話「叫左佢拎走啦,仲想點吖」嘩,新年加三劣質服務,俾錢買難受⋯真係多得佢唔少人哋多客等,真係多我一檯唔多⋯門口又塞晒人⋯佢地只係想你俾完錢就入下一檯😔野食本來唔太差,但真係食到無晒心情⋯⋯啲檯又迫,後面不停有垃圾碌來碌去⋯去嘅話真係諗清楚

2023-01-22
2022-07-07 2670 浏览
📍GaiaveggieGrabbed a quick bite for lunch at gaiaveggie, it’s keeps popping up and was excited to finally check it out😋I ordered Seaweed in sesame oil $56Pan fried veggie dumplings $56The food was not bad - they had a good selection on the menu would definitely come here during afternoon tea as everything is 50% off during weekdays
📍Gaiaveggie

I ordered