2022-04-16 45 浏览
天氣逐漸回升,陽光又猛烈,最好的消閒活動當然是行商場,行到累的時候仲搵地方坐低,一舉兩得!今日行尖沙咀就選擇來自台灣的大苑子,選用 #台灣直送水果 作茶飲。莓好花漾 $36草莓季怎可以沒有草莓的踪跡?這杯莓好花漾就是草莓配青茶,而且有滿滿的愛玉增加口感,清爽又順口。繽紛水果茶 $38茶內有多種水果,包括:蘋果、芒果、菠蘿、熱情果及青檸,配上鮮茶,味道清新怡人,果香四溢且相當解渴。芒果鮮奶酪 $28想吃一點甜,於是選了健康的鮮奶酪,面層更是甜甜酸酸的芒果肉,消暑的甜蜜滋味。

莓好花漾

莓好花漾 $36

繽紛水果茶 $38

芒果鮮奶酪 $28
莓好花漾
2022-04-16 15 浏览
新間是台灣引入的水果茶連鎖店,最近在香港開了分店,除了有出名的水果茶之外,還有芋頭系列的飲品🤩芋頭抵絕不能錯過🤩同時也有雪糕和奶酪,味道也很多😝💠繽紛水果茶 $38 🍊🍍🍎🥤Colourful Fruit Drinks叫了5分糖和少冰,水果材料超豐富,完整一大塊菠蘿,香橙,蘋果,青檸和香香果,所以水果也是從台灣新鮮運過來,全部也是從優質品質的果農提供,味道一定是原汁原味😚入口清涼,水果鮮榨出的香甜口感,飲到最後還可以食到水果😙😙💠芋見泥料超多 $36 🥤Taro Has A lot of Milk全部也是我最愛的材料,有芋泥、紅豆、芋圓、仙草凍,嚴讚大甲芋頭,保證高質好味😋叫了走冰,本身芋頭的甜度是固定,所以不能少甜😜覺得剛剛好,芋頭味道絕不是一般調味劑,是真芋頭而成,口感超滑嫩👏🏻芋圓q彈,紅豆香甜,仙草解熱氣消暑解渴!💠芋見泥新地 $28 🍦Taro Balls & Taro Paste Ice Cream雪糕底有很多芋圓,芋泥又很多,因為都挺凍的,再慢慢食😂雪糕質感很滑,用上牛乳,牛奶味濃郁.

💠繽紛水果茶 $38 🍊🍍🍎🥤
Colourful Fruit Drinks

💠芋見泥料超多 $36 🥤
Taro Has A lot of Milk

💠芋見泥新地 $28 🍦
外卖自取
🌈大苑子🧋台灣愛文芒果沙冰🌟🤍完完全全很香濃的愛文芒果香味的一杯飲料🤍味道很真實、不會是濃重的假味果汁或用糖漿味包裝出來的甜度🤍容許每個人對甜度的要求可以自選糖度,這次保守的點了3分糖,覺得芒果本身甜度已經足夠維持整杯的甜🤍口感很豐富:上層是綿密清甜的愛文芒果沙冰、下層是滑捋捋的愛玉和香甜的愛文芒果肉🤍夏天到來的最佳手搖選擇🧋繽紛水果茶🌟🤍這是我看過有最多種類水果的水果茶,包括有:橙、蘋果、百香果、鳳梨、青檸、愛文芒果而且量都頗多🤍喝水果茶時還能偶爾喝到香甜的愛文芒果肉很幸福🤍他們的水果都很清甜,無論是水果和茶都完全沒有一絲苦澀🤍水果茶味道清爽,喝完解渴不會覺得嘴巴裡黏黏的不舒服🤍甜度也是選了3分糖,下次再去喝我覺得自己點0分糖也可以🤍熱愛水果茶必須要喝一杯大苑子的繽紛水果茶🧋草莓鮮奶酪✨🤍鮮奶酪奶味香而且口感很滑捋捋🤍本來覺得鮮奶酪比想像的甜了一點,但與新鮮草莓微酸的味道配起來好夾🤍很欣賞所有水果蓉/水果物本身都是真實的水果整出來的🤍除了芒果和草莓口味,還看到有珍珠奶茶和抹茶味,好想之後試下
🌈大苑子

🧋台灣愛文芒果沙冰🌟
🤍完完全全很香濃的愛文芒果香味的一杯飲料
🤍味道很真實、不會是濃重的假味果汁或用糖漿味包裝出來的甜度
🤍夏天到來的最佳手搖選擇

🧋繽紛水果茶🌟
🤍這是我看過有最多種類水果的水果茶,
包括有:橙、蘋果、百香果、鳳梨、青檸、愛文芒果而且量都頗多
🤍喝水果茶時還能偶爾喝到香甜的愛文芒果肉很幸福
🤍他們的水果都很清甜,無論是水果和茶都完全沒有一絲苦澀
🤍水果茶味道清爽,喝完解渴不會覺得嘴巴裡黏黏的不舒服
🤍甜度也是選了3分糖,下次再去喝我覺得自己點0分糖也可以
🤍熱愛水果茶必須要喝一杯大苑子的繽紛水果茶

🧋草莓鮮奶酪✨
🤍鮮奶酪奶味香而且口感很滑捋捋
🤍很欣賞所有水果蓉/水果物本身都是真實的水果整出來的
2022-04-16 27 浏览
大苑子採用新鮮鮮搾天然果汁調製當季鮮果茶飲品,曾經被票選為台灣最好喝水果茶第一位,咁把炮既茶飲店過江龍仲要開係尖沙咀K11,咁就腳即刻同老公去左試🥳店鋪分開兩邊,一邊落order,另一邊就係少少堂食梳化位置,可以慢慢坐喺度食埋先走🔸繽紛水果茶鎮店招牌水果茶會按季節更換水果基底,今次有蘋果、百香果、菠蘿、橙、青檸,配上台灣百香果汁同金桔汁,好清新!水果茶有冷熱或少糖少冰 option,啱哂唔同口味客人🙆🏻‍♀️🔸台灣愛文芒果冰沙另一杯王牌,每杯用足兩個愛文芒果果肉,冰沙幼滑芒果味超濃!飲落仲有啖啖果肉,加上愛玉凍口感豐富,清甜消暑🔸芋見泥新地牛奶雪糕軟滑奶味濃郁,微甜芋泥同雪糕好夾,底下仲有一粒粒芋圓,芋頭控必食!

🔸繽紛水果茶

🔸台灣愛文芒果冰沙

🔸芋見泥新地
外卖自取
呢間係k11 art mall 裏面專以水果茶為主嘅茶飲店,除咗新鮮嘅水果茶之外仲有佢地自家製嘅鮮奶酪同雪糕😍店舖旁邊仲有小量嘅堂食位可以坐低慢慢享受😎❣️台灣愛文芒果沙冰 $48呢杯超驚喜!大力推薦大家一定要飲!以前一直飲開嘅芒果沙冰都會好明顯會飲到加左糖漿嘅個種甜度,但呢間 嘅唔會,飲落去係真係好明顯係芒果嘅清甜(叫咗7分糖)!芒果嘅味好新鮮,熟度剛好!沙冰嘅口感唔會好強勁但又會做到沙冰嘅感覺 讚🤩底部仲有蒟蒻同飲到嘅芒果粒,增加口感🥰❣️繽紛水果茶 $38拎上手已經見到裏面放咗唔同嘅水果係到,飲落嘅感覺似係用鮮榨果汁,因為每一淡都好原汁原味🤤最特別嘅係有時飲到西柚味,有時係橙汁味,又有時係百香果味😆飲到底時發現原來都放咗幾多水果,有百香果、一大片菠蘿🍍、橙、蘋果同芒果😍果然係好繽紛😆❣️厚珍奶鮮奶酪 $28店舖選用咗特A級鮮奶製作,再淋上手工醬同珍珠,呢個甜品就大功告成!每一淡食到煎茶嘅香味(唔知係米錯覺🤣)之後就食到好香嘅奶茶味,珍珠喺偏透明嘅珍珠,煙煙韌韌好有咬口🥰底部奶酪清淡嘅奶味好正,超中意🤤❣️芋見泥新地 $28先要讚一讚佢地嘅雪糕🍦同一般嘅好唔同,因為佢地嘅雪糕係加左花奶去整

❣️台灣愛文芒果沙冰 $48

❣️繽紛水果茶 $38

❣️厚珍奶鮮奶酪 $28

❣️芋見泥新地 $28
先要讚一讚佢地嘅雪糕🍦同一般嘅好唔同,因為佢地嘅雪糕係加左花奶去整,味道更鮮更正!加上芋泥唔會好甜同雪糕好夾😋不過若然底部嘅芋圓可以再煮淋啲就更完美啦!😆
2022-04-10
10 分钟 (外卖自取)
  • 台灣愛文芒果沙冰
2022-04-16 40 浏览
台式飲品店越開越多,數量之多快要媲美便利店了,也有調查發現香港人愛喝台飲的程度可以填滿幾千個浴缸,喜愛程度可想而知除了珍珠奶茶、黑糖鮮奶這些傳統台飲受歡迎外,近年水果茶也是香港人很喜愛購買的飲品,數月前就有一間主打鮮果茶的台灣品牌進駐到港,一開張就吸引不少朋友前來潮聖台灣愛文翡翠 $38這個絕對是個人推介的必喝pick之一!用上來自合屏東枋山愛文芒果果肉,搭配茉莉清香綠妍茶底,這杯的糖度也有調低啊~ 3分微甜剛剛好,茶味清澈帶回甘但不苦澀,加上份量不少的粒粒愛文芒果果肉,簡單突顯兩者的純粹美味,非常清爽,很適合這個夏天喝啊~莓好相遇(期間限定) $48冬天都是吃士多啤梨的季節,店家作為使用當季產地直送的新鮮水果來調配飲品當然推出以士多啤梨作主題的「一期一會」啦很喜歡台灣人將飲品都變得帶點文學氣息,這杯莓好相遇頂層有滿滿的士多啤梨果肉,下層就是士多啤梨沙冰跟鮮奶,稍作攪拌的話還可帶出漂亮的漸層,打卡一流!甜味偏重的組合,香濃的鮮奶與鮮甜的士多啤梨絕對是最好喝的配搭之一,喜歡士多啤梨絕對不能錯過莓好花漾新地 $28天氣炎熱正是吃雪糕的好時候~ 店家除了茶飲外還有雪糕供應啊~ 繼續揀選是士多

台灣愛文翡翠 $38
這個絕對是個人推介的必喝pick之一!

莓好相遇(期間限定) $48

莓好花漾新地 $28
繼續揀選是士多啤梨系列,這個對我來說絕對有驚喜
用上北海道牛乳製作的軟雪糕,入口不會太甜但充滿奶香,雪糕入口細滑如絲,但緊記要火速吃掉,因為店家的雪糕當中牛乳所佔的比例很重才會有很快溶掉的情況發生;
加上時令的士多啤梨果肉及手工熬煮果醬,味道好就已經是在預期之內,但萬萬想不到這個雪糕杯的底部是載滿檸檬愛玉~ 對我來說是非常神奇有趣的配搭,也令整杯無論口感跟食味變得更有層次感,果香滿滿,唯一美中不足的是好吃的總想多吃幾口,這個會在短時間內就必定吃光光

宇治抹茶鮮奶酪 $28
也許「奶酪」一詞對香港人的確是比較陌生,其實這個就是大家熟悉的牛奶布甸啊~
店家的鮮奶酪同樣是用上特級鮮牛奶製作,再淋上各種口味的手工醬汁,有新鮮現切的果肉或配料再混著吃,跟外國的Panna Cotta有點相似但後者是比較單一的水果醬配搭
喝過吃過店家以鮮果調配的產品,這次一反傳統來吃吃宇治抹茶鮮奶酪~ 鮮奶酪上淋上由宇治抹茶製成的手工醬汁,加入甜甜的紅豆粒點綴,抹茶甜度較低更能突出鮮奶酪的甜香,口感扎實,這個很可以啊

店家在台灣已經開業超過二十年,一直堅持用上當季新鮮水果及優先使用來自台灣果農的優質水果沖泡,絕不使用濃縮果汁,為客人帶來美味又健康的果茶,更有「台灣第一果茶」 美譽
最意想不到的是香港店同樣採用來自台灣的時令水果,直接送運香港,確保品質同時也讓香港的朋友喝到新鮮在地台灣味!加上安排台灣店員駐守香港店,不時按照客人喜好推薦最適合的飲品,絕對誠意滿滿
首間香港分店設於尖沙咀的某商場,位置在於非常當眼的出入口,裝潢帶有台灣的文青風格,除外帶外,又設有少量座位讓客人能坐在店內邊休息邊享用飲品,還未喝過這個品牌的話找天來到這個商場跟店員買一杯品嚐啦
2022-04-10
5 分钟 (外卖自取)
2022-04-15 13 浏览
最近天氣炎熱🥵,好想飲手搖嘢飲,一於搵間有得坐低飲嘅小店💕喺K11入面嘅大苑子就啱晒啦❤️繽紛水果茶$365種水果🥭🍊🍎加入鮮甜台灣百香果汁和台灣金桔汁,小偏愛水果的鮮甜和茶味的香濃,因此選了3分糖,可以飲到水果茶嘅原汁原味台灣愛文芒果冰沙$48最底層是台灣愛文芒果粒、中層是Q彈愛玉果凍、上層是由台灣愛文芒果打成的幼滑沙冰,三者加埋口感非常好👍🏼簡直冰透心涼由於芒果較甜,小編選了3分糖,甜味已經足夠了。宇治抹茶新地$28基本上雪糕都是以牛奶雪糕作基礎,宇治抹茶味就是加上香濃宇治抹茶醬,下面還有原粒日本紅豆呢💕牛奶雪糕香滑濃郁,分量十足

台灣愛文芒果冰沙
由於芒果較甜,小編選了3分糖,甜味已經足夠了。

宇治抹茶新地
2022-04-13 8 浏览
大苑子台灣過江龍茶飲店🧋必試繽紛水果茶,佢地用嘅水果係台灣直送㗎,係咪即刻加晒分先❤️|🌀繽紛水果茶 $38色彩繽紛嘅水果茶裡面有幾款時令水果,今次飲到嘅有蘋果、橙、百香果,仲有台灣最出名嘅菠蘿、芒果同金桔添🍍最驚喜係佢地加咗好多多多芒果🥭每一啖都飲到甜絲絲嘅芒果肉,超幸福🥰水果茶酸味balance得唔錯,點咗少甜但唔會太酸,水果亦好新鮮,當然一件不留食晒以示支持😋|🌀台灣芋頭鮮奶 $36呢款signature嘅台式飲品,芋泥份量非常足,差唔多佔咗半杯都係幼滑嘅芋泥,口感細膩,帶淡淡芋頭香,芋泥控表示一試愛上🥰|🌀宇治抹茶鮮奶酪 $28奶酪嘅口感類似奶凍,有陣陣清淡奶香味,配上濃郁嘅抹茶topping,一濃一淡嘅配搭又幾合拍🙌🏽|🌀宇治抹茶新地 $28新地口感好滑,抹茶味雪糕無搶走牛奶雪糕嘅牛奶味,杯底仲有同抹茶好夾嘅紅豆,增加口感,食完幸福感滿滿🥰
大苑子

🌀繽紛水果茶 $38

🌀台灣芋頭鮮奶 $36

🌀宇治抹茶鮮奶酪 $28

🌀宇治抹茶新地 $28

天氣咁熱就好想飲返杯冰凍嘢飲或者食返杯雪糕🍦🥭台灣愛文芒果沙冰 [5分糖]$48成杯都充滿著芒果嘅味道,啖啖都有香甜嘅芒果肉🤩再加上滑溜嘅愛玉,口感層次豐富,沙冰好綿,飲落唔會太凍,超正!🍓莓好花漾 [少冰5分糖]$36~季節限定~用上清甜嘅草莓🍓配上台灣綠茶,同樣底部亦都有滑溜嘅愛玉,飲落好清爽🍨宇治抹茶新地 $28北海道牛奶雪糕奶味濃郁,面頭淋上抹茶糖漿,再搭配上紅豆,雙重口感🥛芒果鮮奶酪 $28奶酪滑嘟嘟,面層鋪滿一粒粒嘅香甜愛文芒果🥭肉,好滿足🤗
天氣咁熱就好想飲返杯冰凍嘢飲或者食返杯雪糕🍦
🥭台灣愛文芒果沙冰 [5分糖]$48

🍓莓好花漾 [少冰5分糖]$36
~季節限定~

🍨宇治抹茶新地 $28

🥛芒果鮮奶酪 $28
奶酪滑嘟嘟,面層鋪滿一粒粒嘅香甜愛文芒果🥭肉,好滿足🤗
  • 芒果鮮奶酪
  • 台灣愛文芒果沙冰
2022-04-13 19 浏览
好耐無行過K11 Art Mall原來B1層開咗間鮮果飲品店【大苑子】係台灣過江龍鮮果連鎖飲料店🥭🥤連水果都係由台灣直送到香港😍🌈繽紛水果茶 💲38店家TOP 1 推介~選用當季時令水果,所以每個季節的基底果汁都不一樣,今季就是合灣百香果汁加台灣金桔汁🍊清醇馥郁茶香加上水果鮮甜,整體酸酸甜甜,生津開胃。🍓莓好相遇 💲48趕著草莓季節尾巴🌀草莓鮮奶沙冰好香甜,上層草莓沙冰下層鮮奶沙冰,飲前先拌勻。入面有草莓鮮果,好鮮甜。🍮宇治抹茶鮮奶酪 💲28奶酪系列的新品🆕 一層奶酪一層宇治抹茶奶酪,加上粒粒紅豆,好有口感。🍦芋見泥新地 💲28鮮奶雪糕好有奶香🍼淋上大量微甜芋頭醬,加上彈牙小芋圓,味道太吸引!【大苑子】📌 #尖沙咀河內道18號K11 Art Mall B1/F B101A號舖

好耐無行過K11 Art Mall

🍮宇治抹茶鮮奶酪 💲28

🍦芋見泥新地 💲28

【大苑子】
2022-04-12 15 浏览
大苑子 @ 尖沙咀 Tsim Sha Tsui 📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B101A號舖📍Shop B101A, B1/F, K11 Art Mall, 18 Hanoi Road, Tsim Sha Tsui兩杯飲品都勁足料,仲有大大片生果係入面新地雪糕估唔到咁大份,完全係滿瀉咁滯加埋D小芋圓增加口感厚珍奶鮮乳酪就配埋珍珠同奶茶醬,夾埋奶酪食落又幾夾台灣果粒多金鳳梨 $36繽紛水果茶 $38芋見泥新地 $28份量爆炸厚珍奶鮮奶酪 $28Sony A7ii + Sony FE 40mm f2.5G
大苑子 @ 尖沙咀 Tsim Sha Tsui
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B101A號舖

兩杯飲品都勁足料,仲有大大片生果係入面

新地雪糕估唔到咁大份,完全係滿瀉咁滯
加埋D小芋圓增加口感

厚珍奶鮮乳酪就配埋珍珠同奶茶醬,夾埋奶酪食落又幾夾

台灣果粒多金鳳梨 $36
繽紛水果茶 $38
芋見泥新地 $28
份量爆炸
厚珍奶鮮奶酪 $28

2022-04-09
外卖自取
呢間茶飲主打水果茶系列,以新鮮水果沖製而成,愛文芒沙冰更加係佢地人氣茶飲!所以今日黎尖沙咀一定要飲番杯🤩🌟台灣愛文芒果果沙冰 $48🥭台灣愛文芒果大粒又甜又多汁,用黎炮製沙冰真係超正🥰,由於本身勁甜,所以7分糖已經好足夠,唔係會過甜😛沙冰有濃郁既果香,杯底更有粒粒果肉👍🏻👍🏻😍🌟台灣春熙柳橙翡翠 $36 🍊杯底用左綠茶,飲落有少少茶澀味😁,配上鮮榨柳橙同熱情果,味道酸甜,口感一流,一次過有甜酸澀味🤩消暑解渴之選👍🏻🌟宇治抹茶鮮奶酪 $28呢款口味係新出😋宇治抹茶加紅豆呢個組合實無輸,永遠都係咁夾🥰抺茶味濃,紅豆既甜味,奶酪既香滑,真係好正😻😻🌟厚珍奶新地 $28新地奶味超濃,雪糕軟滑,杯底仲有粒粒珍珠,新地面頭淋上奶茶,估唔到都幾正😻

🌟台灣愛文芒果果沙冰 $48🥭

🌟台灣春熙柳橙翡翠 $36 🍊

🌟宇治抹茶鮮奶酪 $28

🌟厚珍奶新地 $28
臨近四點係尖沙咀K11 ArtMall行完街有啲攰,揾到呢間台灣過江龍水果茶店「大苑子」,決定過去買杯野飲坐低休息下被譽為台灣鮮果第一品牌😋 有得坐,環境仲好靚,坐得好舒服👍🏻😆除咗有水果茶,仲有好多其他手搖選擇🤩想食少少野又唔想太飽仲可以揀雪糕同奶酪配搭手搖😚😚😛最後揀左一杯熱台灣春熙柳橙翡翠、一杯熱台灣芋圓芋頭鮮奶、一杯厚珍奶鮮奶酪同一杯百香芒果雪糕🍦台灣春熙柳橙翡翠 (熱/半糖)$36不愧係店長推薦👍🏻👍🏻👍🏻就算半糖都飲到好豐富鮮橙香味,每啖都飲到鮮柳橙肉,真係好足料,連埋茶香配搭好好台灣芋圓芋頭鮮奶(熱)$36同樣地好足料😻😻每啖都飲到芋圓同芋頭,超級適合芋圓芋頭愛好者!!而且甜度岩岩好,飲曬成杯都唔會覺得好膩😆百香芒果雪糕 $28超開胃同好大杯!酸酸甜甜咁,先係食到百香果,底仲有好多芒果肉,配搭雪糕味道一流👍🏻👍🏻厚珍奶鮮奶酪 $28細細杯但同樣好足料!好多粒珍珠,粒粒都好煙韌,最底仲有層超香鮮奶酪😍😍連同奶茶配搭岩岩好!

被譽為台灣鮮果第一品牌😋

有得坐,環境仲好靚,坐得好舒服👍🏻😆

除咗有水果茶,仲有好多其他手搖選擇🤩

想食少少野又唔想太飽仲可以揀雪糕同奶酪配搭手搖😚😚

台灣春熙柳橙翡翠 (熱/半糖)$36

台灣芋圓芋頭鮮奶(熱)$36

百香芒果雪糕 $28

厚珍奶鮮奶酪 $28

🤰🏻呢日喺K11 art mall行街見到間台式飲品店keep著有人排隊好似幾好飲,所以就試吓佢睇吓值唔值得排😝睇佢哋menu先知佢哋嘅水果茶都係用咗台灣直送水果,保證100%純天然手打果汁,仲係被譽為台灣no.1水果茶店,咁犀利真係要試吓佢哋啲水果茶先🤔🌝繽紛水果茶(3分糖 少冰)$38水果茶通常偏甜,所以🤰🏻叫開微糖,果然呢杯微糖岩岩好👍🏻酸甜balance 得唔錯,同埋入面好多水果,真係夠色彩繽紛(好似佢個名一樣)而且同茶味都幾夾,飲完用埋佢支叉食埋下面啲水果就好滿足啦😋🌝台灣春熙柳橙翡翠(3分糖 少冰)$36 🤰🏻最鐘意佢呢杯個底啲百香果,一路飲一路𡁻幾有口感,呢杯主角係柳橙,橙味幾甜唔會酸,所以叫3分糖已經好夠🌝莓好花漾新地 $28雪糕奶味超重而且質地軟滑,零冰感👍🏻最底有啲檸檬果凍,酸酸甜甜balance下都唔錯🌖芒果鮮奶酪 $28 上面有堆愛文芒果,幾甜幾香👍🏻而奶酪其實係奶凍黎,🤰🏻覺得奶味可以出返啲
所以就試吓佢睇吓值唔值得排😝
睇佢哋menu先知佢哋嘅水果茶都係用咗台灣直送水果,
保證100%純天然手打果汁,
仲係被譽為台灣no.1水果茶店,
咁犀利真係要試吓佢哋啲水果茶先🤔

🌝繽紛水果茶(3分糖 少冰)$38
水果茶通常偏甜,
所以🤰🏻叫開微糖,
果然呢杯微糖岩岩好👍🏻
酸甜balance 得唔錯,
同埋入面好多水果,
真係夠色彩繽紛(好似佢個名一樣)
而且同茶味都幾夾,
飲完用埋佢支叉食埋下面啲水果就好滿足啦😋

🌝台灣春熙柳橙翡翠(3分糖 少冰)$36
🤰🏻最鐘意佢呢杯個底啲百香果,
一路飲一路𡁻幾有口感,
呢杯主角係柳橙,
橙味幾甜唔會酸,
所以叫3分糖已經好夠

🌝莓好花漾新地 $28
雪糕奶味超重而且質地軟滑,
零冰感👍🏻
最底有啲檸檬果凍,
酸酸甜甜balance下都唔錯

🌖芒果鮮奶酪 $28
上面有堆愛文芒果,
幾甜幾香👍🏻
而奶酪其實係奶凍黎,
🤰🏻覺得奶味可以出返啲
2022-04-09 14 浏览
係以100%天然水果鮮搾既水果茶飲店 係台灣都非常出名 而家開左係好飲程度係絕對會encore 🙌🏻除咗飲品之外 甜品都驚喜地好味🍦🌟繽紛水果茶有好多水果 蘋果,橙,芒果,熱情果,菠蘿等🍎🥭🍊而且水果仲會按季節更換👍🏻保證水果合時夠新鮮配台灣百香果汁同金桔汁 飲落酸酸甜甜勁開胃💯🌟台灣春熙柳橙翡翠採用台灣鮮甜既柳橙,加入微酸既百香果汁同清香既茉莉綠茶 飲落好清涼 好好飲😋🌟芒果鮮奶酪面頭鋪滿左勁多芒果粒🥭愛文芒果好甜配滑嘟嘟既奶酪 兩者非常夾 👍🏻🌟台灣百香芒果新地新地有四款口味可以揀 包括芋泥,草莓,荔枝玫瑰同百香芒果🙌🏻 軟雪糕口感綿密幼滑奶味好濃配上酸酸地既百香果同香甜既芒果賣相靚之餘 食落都好refreshing 岩哂而家甘熱既天氣食😋

係以100%天然水果鮮搾既水果茶飲店
係台灣都非常出名 而家開左係
好飲程度係絕對會encore 🙌🏻
除咗飲品之外 甜品都驚喜地好味🍦

🌟繽紛水果茶
有好多水果 蘋果,橙,芒果,熱情果,菠蘿等🍎🥭🍊
而且水果仲會按季節更換👍🏻保證水果合時夠新鮮
配台灣百香果汁同金桔汁 飲落酸酸甜甜勁開胃💯

🌟台灣春熙柳橙翡翠
採用台灣鮮甜既柳橙,加入微酸既百香果汁
同清香既茉莉綠茶 飲落好清涼 好好飲😋

🌟芒果鮮奶酪
面頭鋪滿左勁多芒果粒🥭愛文芒果好甜
配滑嘟嘟既奶酪 兩者非常夾 👍🏻

🌟台灣百香芒果新地
新地有四款口味可以揀
包括芋泥,草莓,荔枝玫瑰同百香芒果🙌🏻
軟雪糕口感綿密幼滑奶味好濃
配上酸酸地既百香果同香甜既芒果