2011-05-30
服務方面:一般來講,我兩公婆和B女去食飯,人地會當我地係三個人,換句話說一般都係比張四人檯,湊住BB又有背包,三人檯好方便d。這還是頭一次遇到給兩人檯的,我要求換檯,肥女侍應口黑面黑不許我換,當時入座率只有約三成,OK!算!唔同佢計較,一場由屯門開車去粉嶺就係為左食餐飯,原因為睇左金剛個節目。兩個人食點了兩份餐,唔明點解得一份餐具,叫套餐跟餐湯竟然不問我要紅湯定白湯(又係肥女侍落單),可以講服務係完全唔得!食物方面:點了個芥蜜脆皮咸豬手、辣肉腸闊麵和蕃薯奶茶。咸豬手算OK,不過不是太入味。辣肉腸闊麵認真麻麻,有浸怪味。蕃薯奶茶有d搵笨,其實唔係咁好飲,又無得跟餐加錢轉,要另外以$16單點,餐牌寫住跟餐加$10轉特飲,但原來唔可以轉蕃薯奶茶,咁特飲係咩?環境:比較窄,椅也不好坐,推BB車係無乜可能,走道亦很窄,捧餐看似很容易倒在客人頭上,我們坐的檯面刻有粗口,搞笑得來有d不雅,整體來講以價錢而論環境唔算好,有d茶餐廳可能仲會好坐過佢。建議:阿肥女待應如果你唔想做就咪鬼做,或者向老闆娘學下,佢一邊同客social而你就係度倒米,你不如搵過份工啦!
食物方面:
環境: