2023-06-05 67 浏览
沙田圍美食攻略2023沙田圍住宅區,樓下有間小店大越,越式美食,不需加一超值抵食,份量大碗抵食招牌炒通菜,脆綠爽口,帶點咸鮮辣味幾乎每位都點既生牛肉湯河呢度既牛骨湯底,同一般唔同,更加帶有香料味,飲落除左甜鮮,仲味道仲好豐富!可選麵底,牛肉可選全熟或生牛肉招牌燒豬頸肉,脆脆外皮,入面咬落 好嫩滑有肉汁,份量有十幾片超多~私心推介牛腩咖哩煮到超淋身既牛腩帶肥,口感入口即化加上超香濃既咖哩汁,撈白飯可以食2碗評分8/10消費$250仲有特式飲品都係十幾蚊起,比外面平一半呢#大越 #沙田美食 #大越越南餐廳 沙田沙角街8-12號花園城一期地下2號舖
沙田圍美食攻略2023
沙田圍住宅區,樓下有間小店
大越,越式美食,不需加一
超值抵食,份量大碗抵食

招牌炒通菜,脆綠爽口,帶點咸鮮辣味

幾乎每位都點既生牛肉湯河
可選麵底,牛肉可選全熟或生牛肉

私心推介牛腩咖哩
煮到超淋身既牛腩帶肥,口感入口即化
加上超香濃既咖哩汁,撈白飯可以食2碗

評分8/10
消費$250
仲有特式飲品都係十幾蚊起,比外面平一半呢
#大越 #沙田美食 #大越越南餐廳
沙田沙角街8-12號花園城一期地下2號舖
2023-05-31 66 浏览
今日捐窿捐罅,去咗沙田圍站附近的大越越南餐廳,餐廳門口有靚壁畫打卡🤗我們兩人眼闊肚窄,點了以下四款食物:法式蒜蓉牛油雞翼(四件)、泰原香茅豬扒湯河粉、烤豬頸肉叻沙及芝心蝦多士(四件),結果係要打包少少啦☺️我們整體觀感是食物水準不錯,每款食物都是熱辣辣的上枱,炸物蒜蓉牛油雞翼及芝心蝦多士都外脆內熱,香口美味;湯河粉則夠滑,湯底味道清甜,不會有很重的味精味👍香芧豬扒也是大大塊的,肉質鮮嫩,不會炸得過火;烤豬頸肉則烤得剛好,調味適中😬如果想靜靜地傾吓計,呢度係一個不錯的選擇😗

芝心蝦多士(四件),結果係要打包少少啦☺️

如果想靜靜地傾吓計,呢度係一個不錯的選擇😗
2023-05-31 60 浏览
沙田呢間越南餐廳真係抵食夾大件😬下午茶一碗粉麵$40咋跟一杯熱飲,重可以以優惠價追加一款小食👍🏻店內相當寬敞,枱與枱之間一啲都唔迫,每張枱都有埋一壺水同杯,呢啲細心位真係好加分👍🏻而家大熱天時,一坐低真係要飲返杯水解下渴先🥵大越生牛肉金邊粉 份量超大碗,湯底清而夠味,生牛肉大大片😋越式烤豬頸肉金邊粉 豬頸肉另上👍🏻整得好好味,唔會乾爭爭魚露灼通菜 大大碟,加左魚露來灼嘅通菜又幾好食,清清地,我同媽咪成碟食晒廣寧炸春卷 呢到啲炸春卷大大件👍🏻超足料,香脆可口椰汁紅豆冰 啲紅豆煲得夠淋熱蜂蜜玫瑰柚子茶 呢個推介必點之選😋唔會太甜又有柚子香

大越生牛肉金邊粉 份量超大碗,湯底清而夠味,生牛肉大大片😋

越式烤豬頸肉金邊粉 豬頸肉另上👍🏻整得好好味,唔會乾爭爭

廣寧炸春卷 呢到啲炸春卷大大件👍🏻超足料,香脆可口

椰汁紅豆冰 啲紅豆煲得夠淋
熱蜂蜜玫瑰柚子茶 呢個推介必點之選😋唔會太甜又有柚子香
2023-05-30
  • 熱蜂蜜玫瑰柚子茶
2023-05-30 48 浏览
係花園城既依間越南餐廳性價比好高! 個日叫左幾樣野係先HK$265~兩個女仔食飽到上心口🤰🤰同fd 子分別叫左生牛肉湯河(HK$62),三寶撈檬(HK$73), 蒜蓉牛油煎雞翼(HK$52), 清沅扎肉蒸粉(HK$33)同廣寧炸春卷(HK$48)~個人幾鍾意個🧈煎雞翼,相對坊間越南餐廳叫入味, 仲有個春卷好足料同香口~ 放左一陣個皮仲係脆脆的!🫔 另外, 可能第一次食清扎肉蒸粉, 感覺有d 似厚身嘅蒸腸粉,如果有啲汁吊味更好👍

2023-05-24 39 浏览
🔸大越海南雞(例牌)係無骨海南雞,雞皮唔會好好,份量唔會好多,唔洗驚食唔曬😂 放左一陣再食有少少啫喱質地,但唔會影響口感😛.🔸 大越火車頭(2人份)一上枱馬上嚇親,覺得係三至四人份量,牛丸好好食,係自家製,值得一試~ 牛筋好淋,牛腩幾大塊,每人分到2-3舊,肉質都唔差,份量同麵一樣咁慷慨,食完好飽😆 大份得黎呢個價錢性價比幾高,可以一試🤓.🔸鮮椰青天氣開始熱,飲返個椰青,食埋椰子肉,人都開心d😝
🔸大越海南雞(例牌)
🔸 大越火車頭(2人份)
🔸鮮椰青
天氣開始熱,飲返個椰青,食埋椰子肉,人都開心d😝

【沙田圍|🇻🇳👧🏻大越越南妹妹】多次路過都俾越南大眼妹妹壁畫吸引住,今次終於可以入嚟食晚餐。今晚主打炸物小食,越南小食我嚟啦!食咗咩?🇻🇳😋廣寧炸春卷越南餐必點名菜,春卷切好幾件,切得齊口,餡料無漏晒出嚟,用手包生菜🥬食,柯哥讚束賞位係生菜你係攞淘大乾㗎淨+乾爽,有時係其他餐廳食,有沙有泥有菜蟲,諗起都驚驚。春卷餡料豐富,調味得香口,我會先將春卷點上春卷汁再包生菜食。🇻🇳😋芝心蝦多士懷舊小食,但原來size一啲都唔細,少少芝士夾心唔會太漏,蝦肉打成膠,放上芝麻將多士炸成金黃色。蝦膠口感好彈、夾雜芝士和芝麻嘅香,不過要和多啲朋友分享,因為都幾飽肚。🇻🇳😋脆皮鮮牛腩顧名思義就是炸牛腩,廚師用嘅脆漿炸到好金黃色,脆皮有咬口,點上沙律醬食,牛腩炸完後仍然多汁肉軟,味道仲好香,呢味又係飽肚嘅食物,朋友們一齊努力💪🏻。我仲嘗試用春卷嘅生菜包住食,都幾爽!🇻🇳😋大越生牛肉什錦金邊粉生牛肉湯粉一向都係越南菜名物,食之前飲啖湯,感受一下廚師用咗長時間熬製嘅湯底,好多人都話湯底就係越南粉嘅靈魂,我感受到今次個靈魂又濃又甜,好多材料做成豐富嘅層次感覺。牛肉半熟再係熱湯中浸熟,牛肉夠薄身牛味夠。牛腩肉質好爽口
【沙田圍|🇻🇳👧🏻大越越南妹妹】

食咗咩?
🇻🇳😋廣寧炸春卷

🇻🇳😋芝心蝦多士

🇻🇳😋脆皮鮮牛腩
我仲嘗試用春卷嘅生菜包住食,都幾爽!

🇻🇳😋大越生牛肉什錦金邊粉
牛肉半熟再係熱湯中浸熟,牛肉夠薄身牛味夠。
牛腩肉質好爽口,都切得幾厚身夠咬口,牛味較濃,有少少脂肪,食入口味道豐富。
牛丸,夠彈牙又唔會太咸。

🇻🇳😋滴漏咖啡$12(原價$28)
惠顧任何食物以《加配價》$12換購
連滴漏壺放在玻璃杯上慢慢滴漏,杯底放上鍊奶,味道和啡走相似。味道相對較甜,但又較滑身,係越南風味呀!

🚙🅿️泊車攻略
·可泊花園城身一期停車場,在餐廳樓上,行一至兩層樓梯可達停車場。
·屋苑並無泊車優惠。
2023-04-30
  • 芝心蝦多士
  • 脆皮鮮牛腩
2023-05-14 65 浏览
行過時,被餐廳門面的一幅可愛的巨型壁畫吸引了,仔細看看,原來是一間越南餐廳啊。餐廳有供應不同美食,小食、小菜、湯粉、飯類及套餐。蒜蓉牛油雞翼 必點!超惹味!蒜蓉牛油味非常突出,雞翼肥美飽滿,炸至外皮香脆,肉質嫩滑Juicy,性價比高軟殼蟹米紙卷 米紙卷包住軟殼蟹、生菜、青瓜絲、米粉和蘿蔔絲,味道酸酸的,十分醒胃。軟殼蟹炸至香脆可口,滋味小食大越海南雞飯 (配油飯) 雞髀肉!係雞髀肉!海南雞肉非常嫩滑,雞皮薄且彈牙,油飯不會過咸,粒粒分明,軟硬適中,配上秘制醬油,回味無窮大越越南餐廳地址: 沙田沙角街8-12號花園城一期地下2號舖餐廳OpenRice連結:https://s.openrice.com/QrbS0iE8900~dpgvk34Fi

蒜蓉牛油雞翼

軟殼蟹米紙卷

大越海南雞飯 (配油飯)

大越越南餐廳
地址: 沙田沙角街8-12號花園城一期地下2號舖
餐廳OpenRice連結:
2023-05-10 65 浏览
去完沙田探朋友,行過見到一幅好靚好有特色既越南🇻🇳油畫🖼️牆😍,發現原來係 #大越越南菜 。望落好正宗咁,一於食埋個下午茶先返屋企🍜越式牛肉河粉以生牛肉片作為主要食材,再加上幼滑河粉和豆芽等配料,最後再以清澈的湯汁烹調而成。這道菜色清爽可口,牛肉柔嫩入味,令人回味無窮。🍤牛肉蝦片是一道讓人驚喜的美食,它是以炒牛肉粒配上蔥油放在蝦片上和蝦片為主,讓這道菜色香口十足,口感豐富。🥥「椰汁三色冰」以椰漿為基底,再加上紅豆、綠豆和班蘭糕等甜點的甜品,味道清新可口❄️☃️冰凍椰青清甜解渴😍非常適合在炎炎夏日🔥享用。
望落好正宗咁,一於食埋個下午茶先返屋企

🍜越式牛肉河粉

🍤牛肉蝦片

🥥「椰汁三色冰」

❄️☃️冰凍椰青
清甜解渴😍非常適合在炎炎夏日🔥享用。
2023-05-05 105 浏览
沙田友又出動,平日兩口子撐枱腳來到屋企附近嘅一間越南餐廳,平日沙田圍行返屋企經常經過,今日就發掘下食返餐好嘅。店內環境寬敞,見到有6-8人家庭聚餐都坐得舒適,價錢親民,有2人-6人套餐選擇及單點招牌菜款。QR CODE 落單,實體MENU 睇落款式都唔少,檯上有齊三款越南菜的調味醬汁,椰青 $28 & 椰汁珍多冰 +$12推介:⭐️⭐️⭐️⭐️先來個泰越式特飲,椰汁珍多冰滿瀉,椰汁沙冰慢慢溶解,內裡綠條爽口彈牙,味道可口值回票價。新鮮椰青略為失準,椰青水唔夠清甜,好考來貨及時節的時機。法式蒜蓉牛油雞翼 $52 推介:⭐️⭐️⭐️⭐️招牌菜之一,用左香茅調味,外皮放滿香脆蒜蓉牛油味,外脆內暖,如果牛油味再多D 滲入雞肉內會更加Juicy 美味。大越生牛肉湯金邊粉 $62推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️招牌菜之一,湯頭清甜配合越式香料上檯美觀,落單時Tick 左加粉,金邊粉麵份量認真十足,三大片生牛肉嫩口,除左金邊粉亦可以揀河粉或檬粉。泰原香茅豬扒飯 $63推介:⭐️⭐️⭐️⭐️睇餸食飯系列,越式香茅豬扒飯有水準,豬扒入味合格,建議可以加少許酸甜汁點綴提升鮮味。椒鹽軟殼蟹 $133 推介:⭐️⭐️⭐️⭐️可以一試小編有期望的一款,兩大隻

沙田友又出動,平日兩口子撐枱腳來到屋企附近嘅一間越南餐廳,
平日沙田圍行返屋企經常經過,今日就發掘下食返餐好嘅。
店內環境寬敞,見到有6-8人家庭聚餐都坐得舒適,
價錢親民,有2人-6人套餐選擇及單點招牌菜款。

QR CODE 落單,實體MENU 睇落款式都唔少,
檯上有齊三款越南菜的調味醬汁,

椰青 $28 & 椰汁珍多冰 +$12
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
先來個泰越式特飲,椰汁珍多冰滿瀉,椰汁沙冰慢慢溶解,
內裡綠條爽口彈牙,味道可口值回票價。
新鮮椰青略為失準,椰青水唔夠清甜,好考來貨及時節的時機。

法式蒜蓉牛油雞翼 $52
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
招牌菜之一,用左香茅調味,
外皮放滿香脆蒜蓉牛油味,外脆內暖,
如果牛油味再多D 滲入雞肉內會更加Juicy 美味。

大越生牛肉湯金邊粉 $62
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
招牌菜之一,湯頭清甜配合越式香料上檯美觀,
落單時Tick 左加粉,金邊粉麵份量認真十足,
三大片生牛肉嫩口,除左金邊粉亦可以揀河粉或檬粉。

泰原香茅豬扒飯 $63
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
睇餸食飯系列,越式香茅豬扒飯有水準,
豬扒入味合格,建議可以加少許酸甜汁點綴提升鮮味。

椒鹽軟殼蟹 $133
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️可以一試
小編有期望的一款,兩大隻軟殼蟹份量合格,
椒鹽份量亦足夠,只欠左少少熱辣辣香口感,
軟殼蟹肉入味香脆,係送粉送飯嘅唔錯小食。

馬拉盞通菜 $33
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️抵食
抵食之選,平時馬拉盞炒通菜感覺太油膩,
呢款烹調上用左後加馬拉盞碎肉來調味,
令每條通菜唔會太油,另有其他菜款配搭。

簡簡單單一個晚餐,同場有唔少街坊幫襯,
同區算係較為經濟份量又唔少的推介越南菜。
個Friend 住沙田, 就約左去間喺沙田圍嘅小店食越南菜" 大越越南餐廳" 呢間果然係隱世小店,  喺一個屋苑下面嘅地鋪. 好似喺屋苑側門咁都幾偏僻行人都唔多. 有幅幾靚嘅壁畫 (越南女仔) 都幾靚. 肚餓喇, 快快沖入去食野啦.  餐廳裝修同一般茶餐廳差不多. 都整潔, 枱距都寬敞. 我最鍾意食小食. 見MENU 有好多小食 好吸引. 叫左幾個小食先.  椒鹽軟殼蟹 $133  勁多香蒜好香, 主角軟殼蟹好脆身, 爽脆  燒雞串 $42  燒得好香  蒜香牛油雞翼 $52 好勁蒜味, 雞翼好香脆 好JUICY.   峴港胡椒扎蹄. $48 好重胡椒味. 口感好, 好食. 酸辣無骨鳳爪 $ 63   好大份, 酸辣度適中, 讚.叫左特飲- 椰汁綠豆冰同椰汁珍多冰..兩杯都好足料.勁濃椰汁. 攪到我地再ENCORE 多杯...椰汁綠豆冰同薄荷青刌梳打. 太好食, 唔知飽最後FINAL ROUND 叫埋 烤豬頸肉叻沙, 同生牛肉金邊粉. 勁足料. 成碟豬頸肉上. 勁抵食.  最後埋單$500 鬆.  呢到個價錢真係抵到我唔敢相信.  仲要係好食...讚有機會再黎沙田區會再黎食.

有幅幾靚嘅壁畫 (越南女仔) 都幾靚.

燒雞串 $42  燒得好香
 峴港胡椒扎蹄. $48 好重胡椒味. 口感好, 好食.
 酸辣無骨鳳爪 $ 63   好大份, 酸辣度適中, 讚.

勁足料. 成碟豬頸肉上. 勁抵食.

最後埋單$500 鬆.
呢到個價錢真係抵到我唔敢相信.  仲要係好食...讚
有機會再黎沙田區會再黎食.
2023-04-15
2023-04-29 1068 浏览
前排去咗沙田食越南菜𝐝𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫,佢哋湯粉//撈檬//飯菜//小食嘅選擇都幾多,而且份量同價錢都好親民好抵食💗💗~𝐕𝐢𝐞𝐭𝐧𝐚𝐦𝐞𝐬𝐞 𝐍𝐨𝐨𝐝𝐥𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐒𝐨𝐮𝐩~🤎大越生牛肉什錦湯粉(𝐇𝐊$𝟕𝟎)𝐑𝐚𝐰 𝐁𝐞𝐞𝐟, 𝐒𝐥𝐢𝐜𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐁𝐫𝐢𝐬𝐤𝐞𝐭, 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐁𝐚𝐥𝐥 𝐏𝐡𝐨湯粉的湯頭非常清甜,麵量十足,金邊粉好入味,好爽口🍜入面仲有生牛肉,牛腩片同牛丸~牛肉好嫩,這碗湯粉好豐富🐄🤎芝心蝦多士(𝟒件) (𝐇𝐊$𝟓𝟑)𝐒𝐡𝐫𝐢𝐦𝐩 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 𝐰/ 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 (𝟒𝐏𝐜𝐬)賣相好吸引嘅招牌菜,多士炸得非常酥脆🥪入面夾住爽口嘅手打蝦膠,配上流心芝士,芝味十足🧀多士都幾香口,但食得多可能會有啲漏🤎軟殼蟹米紙卷(𝐇𝐊$𝟔𝟐)𝐕𝐢𝐞𝐭𝐧𝐚𝐦𝐞𝐬𝐞 𝐑𝐢𝐜𝐞 𝐏𝐚𝐩𝐞𝐫 𝐑𝐨𝐥𝐥 𝐅𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐖𝐢𝐭𝐡 𝐒𝐨𝐟𝐭 𝐒𝐡𝐞𝐥𝐥 𝐂𝐫𝐚𝐛米紙卷煙煙韌韌幾有咬口,入面香脆軟殼蟹,配上新鮮的蔬菜同粉絲🦀口感豐富,配上醬汁,好開胃🤎灼椰菜苗(馬拉盞) (𝐇𝐊$𝟑𝟖)𝐒𝐜𝐚𝐥𝐝𝐞𝐝 𝐁𝐫𝐮𝐬𝐬𝐞𝐥𝐬 𝐒𝐩𝐫𝐨𝐮𝐭𝐬 - 𝐁𝐞𝐥𝐚𝐜𝐚𝐧🤎鮮椰青🥥 ($𝟐𝟖)📍 大越越南餐廳 (

~𝐕𝐢𝐞𝐭𝐧𝐚𝐦𝐞𝐬𝐞 𝐍𝐨𝐨𝐝𝐥𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐒𝐨𝐮𝐩~
🤎大越生牛肉什錦湯粉(𝐇𝐊$𝟕𝟎)

湯粉的湯頭非常清甜,麵量十足,金邊粉好入味,好爽口🍜
入面仲有生牛肉,牛腩片同牛丸~牛肉好嫩,這碗湯粉好豐富🐄

🤎芝心蝦多士(𝟒件) (𝐇𝐊$𝟓𝟑)

賣相好吸引嘅招牌菜,多士炸得非常酥脆🥪
入面夾住爽口嘅手打蝦膠,配上流心芝士,芝味十足
🧀多士都幾香口,但食得多可能會有啲漏

🤎軟殼蟹米紙卷(𝐇𝐊$𝟔𝟐)

口感豐富,配上醬汁,好開胃

🤎灼椰菜苗(馬拉盞) (𝐇𝐊$𝟑𝟖)

🤎鮮椰青🥥 ($𝟐𝟖)

📍 大越越南餐廳 (沙田)
🐰: 𝟒/𝟓

#eatwithkeikei #大越越南餐廳
#sweetiedaily_shatin

• 生牛肉湯粉
  • 大越生牛肉湯粉
2023-04-23 66 浏览
2023年4月22日 午餐香茅豬扒湯河推薦:個湯底超級多九層塔,香氣撲鼻,夠濃郁。豬扒似岩岩炸起,表面脆,入面軟嫩,啖啖都係鮮味十足。湯河粉一夾就散,可以唔好煮咁過,少少硬身就完美啦。峴港蕃茄牛腩湯河推薦:個湯底就淡淡,蕃茄嘅酸味同牛腩都幾搭,幾開胃。湯河粉同樣問題,一夾就散,硬身返少少就好。+多8蚊就有特色飲品,仲諗即加椰汁珍多冰推薦:椰汁味濃郁,甜度適中,底部好似七色啫喱條,不過結晒冰,要等佢溶。椰汁綠豆冰推薦:椰汁味濃郁,加左綠豆關係,比較甜。兩杯嘢都正,去泰國飲D椰汁冰會肚痛,呢度冇,應該D冰靚D。
2023年4月22日 午餐

香茅豬扒湯河

峴港蕃茄牛腩湯河

+多8蚊就有特色飲品
,仲諗即加

椰汁珍多冰

椰汁綠豆冰
推薦:

椰汁味濃郁,加左綠豆關係,比較甜。
兩杯嘢都正,去泰國飲D椰汁冰會肚痛,呢度冇,應該D冰靚D。
🌟餐廳:大越越南餐廳📍地址:沙田沙角街8-12號花園城一期地下2號舖💰價位:~$100 - $200⏰營業時間:星期一至日 11:30 - 21:30📱電話:26993535好耐無食越南菜啦~今日收工去沙田搵個FRIEND,順便係附近DINNER,揀咗呢間大越越南餐廳,環境寬敞,坐得舒適。———————————————————🔹峴港胡椒扎蹄胡椒味突出,皮爽肉滑,肥而不膩,好有咬口。———————————————————🔹大越火車頭有齊生牛肉、牛腩片、牛丸、牛筋、牛柏葉,大大碗上枱,真係超吸引!湯底用上牛骨熬制,飲落好鮮甜,河粉又夠爽滑,兩個人share超滿足~———————————————————🔹蒜茸包 烘至金黃色,口感外脆內軟,超惹味!———————————————————🔹椰汁紅豆冰、青檸梳打紅豆大大粒夠綿滑,椰汁味飄香撲鼻~朋友揀咗青檸梳打,清爽透心涼。———————————————————😋味道:4/5🏢環境:4/5💁🏻♀️服務:4/5💵價錢:4/5🤟🏻性價比:4/5———————————————————
🌟餐廳:大越越南餐廳
📍地址:沙田沙角街8-12號花園城一期地下2號舖
💰價位:~$100 - $200
⏰營業時間:星期一至日 11:30 - 21:30
📱電話:26993535

,環境寬敞,坐得舒適。

🔹峴港胡椒扎蹄
胡椒味突出,皮爽肉滑,肥而不膩,好有咬口。

🔹大越火車頭

🔹蒜茸包
烘至金黃色,口感外脆內軟,超惹味!

———————————————————
🔹椰汁紅豆冰、青檸梳打

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
2023-04-04
用app 搵沙田嘅好嘢食 要碌到勁底…先搵到新嘢 就係呢間大越!見到頭幾個食評都大讚間嘢好食(勁難得)性價比又高 覺得唔試對唔住自己今次食完好肯定仲會有第二、第三、第四次……☺️😗😗其實間鋪頭好大間不過開咗喺一個唔顯眼位置所以都行過嘅人都唔多😳我點咗呢個雜錦喇沙(有札肉、香茅豬扒同埋香茅雞翼)完全唔驚選擇困難!!🤣入面有2隻雞翼!!2塊大扎肉!!差唔多一塊豬扒!! (好抵食呀)搞到我分享咗勁多比人好細心佢係分湯上嘅~唔好見佢個湯好似好油咁食落又覺得香濃唔太油膩😋😋配料真係好多!全部都有精心調味如果要挑剔嘅話 係煎豬扒浸淋咗可能堂食嘅話就冇呢個問題~佢用似油麵嘅麵 所以都吸湯碳燒豬頸肉飯我老公食第一啖就「嘩 好食喎」佢仲大讚豬頸肉燒得幾Juicy! 不得了~分量都唔少呀!(不過好似喇沙更足料)炸芒蝦餅都幾好味 外皮少少脆 蝦餅都厚身不過完全食唔出芒果味 個醬都係普通酸甜醬(唔通我自己諗多咗?個芒字唔一定指芒果?😂)整體嚟講今餐都好滿意外賣自取真係好抵抵!應該係我屋企附近令我最impressive 嘅takeaway🥹
用app 搵沙田嘅好嘢食
要碌到勁底…先搵到新嘢
就係呢間大越!

見到頭幾個食評都大讚間嘢好食(勁難得)

性價比又高 覺得唔試對唔住自己

今次食完好肯定仲會有第二、第三、第四次……☺️

😗😗其實間鋪頭好大間
不過開咗喺一個唔顯眼位置
所以都行過嘅人都唔多😳

我點咗呢個雜錦喇沙
(有札肉、香茅豬扒同埋香茅雞翼)
完全唔驚選擇困難!!🤣
入面有2隻雞翼!!
2塊大扎肉!!

唔好見佢個湯好似好油咁
食落又覺得香濃唔太油膩😋😋
配料真係好多!全部都有精心調味

如果要挑剔嘅話 係煎豬扒浸淋咗
可能堂食嘅話就冇呢個問題~

佢用似油麵嘅麵 所以都吸湯

碳燒豬頸肉飯
我老公食第一啖就「嘩 好食喎」

佢仲大讚豬頸肉燒得幾Juicy! 不得了~
分量都唔少呀!(不過好似喇沙更足料)

炸芒蝦餅
都幾好味 外皮少少脆 蝦餅都厚身
不過完全食唔出芒果味 個醬都係普通酸甜醬
(唔通我自己諗多咗?個芒字唔一定指芒果?😂)

整體嚟講
今餐都好滿意

外賣自取真係好抵抵!
2023-03-18 108 浏览
呢日做完運動行過,見上次食過唔錯,就入黎食埋先返屋企座位好闊落,唔洗等位又坐得舒服,而且服務幾好,價錢又實惠大越生牛肉湯粉 湯底味道清甜,帶唔少香料味生牛肉份量適中 唔會太薄 有口感,牛肉味濃河粉柔軟有彈性,幾有誠意豬扒撈檬大大碗超足料,帶骨豬扒又入味,大推薦扎肉蒸粉包 (2件)熱辣辣,沾埋酸甜汁食一流灼椰菜仔(馬拉盞) 清甜爽口嘅椰菜仔烚完之後 ,再用上馬拉盞作調味,咸咸香香,超級惹味沙嗲牛肉串燒,一客三串牛肉嚼勁十足 配合醬汁一起吃椰青,椰汁三色冰清涼解渴,透心涼
呢日做完運動行過,見上次食過唔錯,就入黎食埋先返屋企
座位好闊落,唔洗等位又坐得舒服,而且服務幾好,價錢又實惠

大越生牛肉湯粉
湯底味道清甜,帶唔少香料味
生牛肉份量適中 唔會太薄 有口感,牛肉味濃
河粉柔軟有彈性,幾有誠意

豬扒撈檬
大大碗超足料,帶骨豬扒又入味,大推薦

扎肉蒸粉包 (2件)
熱辣辣,沾埋酸甜汁食一流

灼椰菜仔(馬拉盞)

沙嗲牛肉串燒,一客三串
牛肉嚼勁十足 配合醬汁一起吃

椰青,椰汁三色冰