2024-11-03
之前店員提過心太軟係自家製,好好味,所以星期六趁喺附近食完lunch就嚟試下。心太軟可散叫或以優惠價配雪芭/日式軟雪糕/雪糕,而雪芭亦寫明係自家製。芒果雪芭:加$18;芒果味重,冰涼,偏甜,都幾好食朱古力心太軟:單點$50;伴有焦糖脆脆;心太軟有流心效果,但未至於似熔岩;朱古力味足,但較傾向牛奶朱古力味而非黑朱古力,少咗份甘苦(我較喜歡黑朱古力)。流心的朱古力醬帶焦糖的甜味,個人口味而言覺得甜咗少少餐廳的室外擺位重新改動過,亦多咗照明,而家已經入秋,所以坐室外亦可接受。夏天時,喺室外位置坐係瘋狂地俾蠓同蚊襲擊,容易食到冇曬心機。上甜品的途中出咗小問題,店員將甜品送錯俾另一檯,仲要食埋,最後餐廳整過另一份,但因為咁,我哋等咗半個鐘先有得食。在處理的過程中,如果店員主動同我哋交待番個狀況會理想啲。如果鐘意食偏甜的甜品,呢個心太軟係可以一試,佢唔算係超級好食,但亦絕對唔會令人失望。
芒果雪芭:加$18;芒果味重,冰涼,偏甜,都幾好食