2021-09-19
近排都食過幾次元朗d貴價居酒屋,今次一於試下天水圍既居酒屋,之前行過睇過d餐牌價錢都算平,今日一於同老友一試。晚飯黎食都驚多人要排隊,我地都6點鬆d就到,門口攞完飛等10分鐘就入得,門口有得拎個口罩袋好有型點餐係掃code的,而家好多餐廳都咁玩,感覺都幾好侍應無咁忙,客人又可以慢慢睇慢慢落單,叫左呢d食物櫻花星空係雞尾酒黎,太細杯串燒粟米好食,牛油少少咸粟米夠甜串燒雞腿根幾特別,雞肉嫩滑有汁帶少少筋,但唔鍾意食筋既朋友要留意下啦串燒雞肉棒價錢比出面居酒屋平,出面3十幾蚊枝,呢度33蚊有兩枝,味道都差唔多,幾抵食,免治雞肉帶點軟骨,好特別既口感黑松露玉子燒,味道都ok,係細粒左d,食左粒先記得影相鵝肝海鮮炒飯好足料,有d3文魚粒,章魚粒蝦粒,飯係珍珠米炒得都算粒粒分明,又係食左d先記得影相個牡丹蝦刺身就有d失色,師父做法係幫你起晒蝦頭起埋尾,蝦膏放上蝦度俾你一啖食晒,做法係唔錯,但隻蝦食落唔鮮唔甜,感覺唔多新鮮,扣分整體黎講食熟食無唔錯既,性價比算ok,無試壽司,刺身就剩係試左牡丹蝦(唔靚),其實他未試唔知,
櫻花星空係雞尾酒黎,太細杯
串燒粟米好食,牛油少少咸粟米夠甜
黑松露玉子燒,味道都ok,係細粒左d,食左粒先記得影相