同事終於搬入期待已久嘅駿洋邨新公屋,話說佢成一家4口都等左成10年😢終於等到佢裝修完就成班同事上去house warming 下😄早左去到未食lunch就係駿洋商場1樓搵左間茶記「好佰佰」。.呢日係假期既lunch time, 都好多居民係度食野,餐牌方面分左每日午餐同常餐咁,都算多選擇。.🍴燒味雙拼(例牌)$88同事佢最近生酮飲食,叫左個燒味雙拼就當午餐,又估唔到呢度燒味幾👌🏻,燒腩仔係5層腩+皮極脆,都有成14舊燒腩仔;另外叉燒叫半肥瘦都幾好,睇落去以為好瘦,其實咬落係好淋同juicy, 叉燒個醃味好出,玫瑰露酒個味好香,價錢成正比。.🍴常餐(豬扒蟹黃麵餐)$38常餐有煎豬扒一大塊+蟹黃麵,食落好似公仔麵既加強版,再彈牙少少同浸耐左都唔會太淋,火腿奄列正正常常都有少少流汁,轉奶油豬要加$3,食落都滿意既,夠脆身又多醬。.👌🏻鹹魚雞粒炒飯$50 另一個同事就叫左鹹雞,正正常常炒飯,不過不失咁,主要係佢有切粒粒菜跟埋,同埋份量都算唔錯。.全部食客都送例湯,員工態度都算係咁,主要係好中意成日收碟🤣成個商場仲有間酒樓同翠河,咁佢點都好過翠河既😂😂
🍴燒味雙拼(例牌)$88
燒味雙拼(例牌)

🍴常餐(豬扒蟹黃麵餐)$38
常餐(豬扒蟹黃麵餐)

👌🏻鹹魚雞粒炒飯$50
鹹魚雞粒炒飯

燒味雙拼(例牌)
常餐(豬扒蟹黃麵餐)
鹹魚雞粒炒飯
  • 燒味雙拼
2021-01-17 329 浏览
今日去左食午餐,問個侍應有無加飯,佢話加5蚊啦。我話好。轉個頭返來同我講要加十蚊喎,我就講唔使啦。之後,有3個衣著似地盤工人的男人坐我後面果枱要落單,問同一個侍應要午餐加飯,個侍應話要加5蚊。當場火都嚟!
2021-01-17
火炭工業區新開的駿洋商場見呢到都新開左幾間餐廳,唔想試連鎖店,見到呢個裝潢新派的茶記就入去試下。一睇餐牌,價錢相當便宜見到晚市仲有多款飯麵外賣做緊32$送汽水今次坐低堂食試左午餐海南雞飯怕肥關係改了白飯,雞肉份量唔少,肉質嫩滑,醬汁夠味天氣冷點了熱咖啡,相當驚喜,咖啡味好濃好香,我呢個唔識咖啡既人都覺得杯咖啡好飲,一問先知係即磨咖啡友人試了叉燒雙蛋飯大讚好食,叉燒肉質是火炭工業區內少有乾淨企理價錢相宜、味道好的茶餐廳,見新開張但午市已經好多工友幫襯。希望keep住水準
火炭工業區新開的駿洋商場

一睇餐牌,價錢相當便宜
見到晚市仲有多款飯麵外賣做緊32$送汽水

今次坐低堂食試左午餐海南雞飯

怕肥關係改了白飯,雞肉份量唔少,肉質嫩滑,醬汁夠味

友人試了叉燒雙蛋飯大讚好食,叉燒肉質