2022-12-05 1128 浏览
Openrice 外賣自取WOW柚香叉燒及WOW辛麻叉燒 (辣)有7折原價$59 7折後$41可配菜飯,白飯或沙律可加臘腸+$11,潤腸+$11,臘腸 + 潤腸+$13,加蛋+$7我未試過辛麻叉燒,所以試吓,及配了沙律沙律菜份量好多也新鮮叉燒份量也好多,唔會因吃沙律而不夠飽煎蛋是燶邊流心的性比價高
原價$59 7折後$41
可配菜飯,白飯或沙律
我未試過辛麻叉燒,所以試吓,及配了沙律
沙律菜份量好多也新鮮
叉燒份量也好多,唔會因吃沙律而不夠飽
煎蛋是燶邊流心的
性比價高
WOW辛麻叉燒 (辣)
2022-12-05
外卖自取
WOW辛麻叉燒 (辣)
2022-10-13 1371 浏览
叉燒好乾好殘 味道太一般 評價過高 賣相不錯 但是叉燒味道很一般 價格不值 絕對不推薦 不會有下次 都是傳統燒味好食好多 No good no good and not worth for lunch
外卖送餐
2022-09-25 1319 浏览
疫情下都會買外賣返公司食,為咗環保通常都會自備飯盒,通常買之前都會問收銀接唔接收,如果唔得就算,冇所謂,始終人人concern唔同。但上次去買,收銀話歡迎自攜飯盒,於是我就拎個矽膠飯盒去啦。但廚房個職員就非常冇禮貌,大大聲投訴 。「嘩,個飯盒癡塵㗎喎!」佢仲要特登大聲到全個鋪面都聽到,講說話俾個客知。其實個飯盒因為係矽膠物料,性質上係會沾塵。如果介意可以唔收,但唔係講說話俾個客知,羞辱個客,成件事好過份。
疫情下都會買外賣返公司食,
為咗環保通常都會自備飯盒,
通常買之前都會問收銀接唔接收,
如果唔得就算,冇所謂,始終人人concern唔同。

但上次去買,收銀話歡迎自攜飯盒,於是我就拎個矽膠飯盒去啦。
但廚房個職員就非常冇禮貌,大大聲投訴 。

「嘩,個飯盒癡塵㗎喎!」
佢仲要特登大聲到全個鋪面都聽到,講說話俾個客知。

其實個飯盒因為係矽膠物料,性質上係會沾
  • 辛麻叉燒菜飯
2022-09-08 1392 浏览
這餐廳只有外賣。可以在OpenRice 先下單,最快10分鐘就可以去取,製作食物速度很快,也十分方便,適合午膳時間只有一小時甚至45分鐘的忙碌之人。焦蜜滿杯叉燒(中)/這個是剩叉燒,沒有白飯、雞蛋。打算買來加餸~(>^ω^<)最喜歡蜜汁味叉燒,蜜汁甜甜的配叉燒太合適了,而且蜜汁夠多,配白飯一起吃的話可以吃完一碗。叉燒肥瘦適中,偏瘦,正正是我想要的。肉質不會乾,不過價錢偏貴,份量不太多,全部都細細粒的。

焦蜜滿杯叉燒(中)/

這個是剩叉燒,沒有白飯、雞蛋。
打算買來加餸~(>^ω^<)

外卖自取
紙杯係飯、肉、飯、肉一層層鋪上去,食到最後都有好多叉燒好足料!除咗要揀叉燒口味,再揀要叉燒/烤雞/雙拼,飯底可以揀菜飯/白飯/沙律,每杯飯面頭都有一隻燶邊煎蛋🍳,唔夠仲可以再加蛋!✨爆蒜叉燒菜飯💰58💫評分: 7.3/10📝呢個係限定口味!香脆嘅炸蒜充滿住每一嚿叉燒,蒜味好重,好惹味!叉燒帶啲肥肉好邪惡,有啲真喺成嚿肥膏,有驚喜喺菜飯底,都幾多爽脆嘅菜粒,解膩一流,朋友食嗰款係焦蜜味叉燒菜飯(💰54),就會更加食到叉燒既原汁原味!✨小食拼盤 💰32💫評分: 7.1/10📝有3款小食,包括薯寶、蝦角同墨魚丸,薯寶新鮮炸脆口、蝦角有粒粒蝦肉、墨魚丸正常發揮,可以點茄汁食!好叉好味 𝕎𝕠𝕨 ℂ𝕙𝕒𝕣𝕤𝕚𝕦@wowcharsiu 📍上環禧利街14號地舖(上環🚇 A2出口行2分鐘就到) 💫評分: 7.2/10💬好似細細杯好夠飽,篤爛隻蛋好治癒🤣,自由配搭好有彈性!仲有淨係叉燒可以屋企加餸,打工仔外賣🥡又多一個地方可以試,喺香港都好多分店❣️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴 ❣️其他分店❣️📍觀塘📍鰂魚涌📍紅磡📍灣仔📍金鐘 📍北角#好叉好味 #wowcharsiu #takeawayhk #打卡美食 #打卡 #觀塘美

✨爆蒜叉燒菜飯💰58
💫評分: 7.3/10
小食拼盤

✨小食拼盤 💰32
💫評分: 7.1/10

好叉好味 𝕎𝕠𝕨 ℂ𝕙𝕒𝕣𝕤𝕚𝕦
@wowcharsiu

📍上環禧利街14號地舖
(上環🚇 A2出口行2分鐘就到)

💫評分: 7.2/10

❣️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴

❣️其他分店❣️
📍觀塘📍鰂魚涌📍紅磡📍灣仔📍金鐘 📍北角

#好叉好味 #wowcharsiu #takeawayhk #打卡美食 #打卡 #觀塘美食 #觀塘 #鰂魚涌美食 #鰂魚涌 #上環美食 #上環 #香港美食 #香港 #金鐘美食 #金鐘 #灣仔 #灣仔美食 #外賣 #外賣推介 #叉燒 #叉燒飯 #外賣推介 #北角美食
2022-08-26 1022 浏览
是日午餐!原來逢星期二有優惠(買三送一),三個人叫左三個焦蜜叉燒菜飯+送既一個焦蜜烤雞沙律分黎食,飽足🤤!叉燒比烤雞好食,隻蛋拌飯食真係好正,成桶野一層餸一層飯,好似尋寶咁🤣
2022-08-16
午餐
2022-07-25 1389 浏览
今日午餐跟同事一齊食.同事推介呢間好叉好味.話好好食.因為憑星期2買3送1.幾抵食!我地8成人都叫左焦蜜叉燒菜飯🙌🏻第一眼見到嚇親.咁大碗既.而且中間係一層飯一層叉燒.總共有四層.唔會送係哂面食唔到飯.呢個設計幾好👏🏻叉燒真係好好食.燒得好香甜甜哋.又唔會太鹹配飯一流!加埋隻糖心蛋呢個配搭冇得輸.仲可以轉菜飯.感覺健康啲🤟🏻原係真係咁好食.唔怪得知門口排左咁多人.我地叫12碗.可以一早打電話落去叫定.所以我地囉去比錢就囉得.早10分鐘叫定就ok.幾快手!
今日午餐跟同事一齊食.
同事推介呢間好叉好味.話好好食.
因為憑星期2買3送1.幾抵食!
我地8成人都叫左焦蜜叉燒菜飯🙌🏻
第一眼見到嚇親.咁大碗既.
而且中間係一層飯一層叉燒.
總共有四層.唔會送係哂面食唔到飯.
呢個設計幾好👏🏻叉燒真係好好食.
燒得好香甜甜哋.又唔會太鹹配飯一流!
加埋隻糖心蛋呢個配搭冇得輸.
仲可以轉菜飯.感覺健康啲🤟🏻
原係真係咁好食.唔怪得知門口排左咁多人.
我地叫12碗.可以一早打電話落去叫定.
所以我地囉去比錢就囉得.
早10分鐘叫定就ok.幾快手!
2022-07-02 1365 浏览
叉燒飯盒食得多,有冇食過紙杯嘅黯然銷魂飯?佢嘅紙杯飯係飯、肉、飯、肉咁一層層鋪上去,唔怕會食曬啲餸,每啖飯都一定會食到叉燒!飯盒係先揀叉燒口味,然後揀叉燒/烤雞/雙拼,最後揀飯底,有菜飯/白飯/沙律,可以根據返自己口味揀返!每杯飯面頭都會有一隻燶邊煎蛋,------------------------------🧄◖爆蒜叉燒菜飯◗ $58呢個係限定新口味!粒粒香脆嘅炸蒜均勻咁沾滿每舊叉燒,好濃蒜味,脆脆地更增叉燒嘅口感!🍗◖柚香烤雞菜飯◗ $58除咗叉燒,仲可以揀烤雞㗎!柚子味好清新,食落酸酸甜甜,係柚子蜜味道嘅烤雞,食落更加開胃!雞肉唔鞋唔痴牙,覺得叉燒太邪惡可以揀烤雞!🥚◖黃金叉燒菜飯◗ $68每粒叉燒都沾滿鹹蛋黃,鹹蛋黃醬嘅香味,仲要起曬沙,同燶燶地嘅叉燒mix埋一齊,味道真係不得了!🍟◖薯寶◗ $28薯寶好軟滑,新鮮食好脆口,所以盡快食用,唔係外賣返去會淋咗啲,口感會冇咁好。🦐◖蝦角◗ $28同春卷差唔多味道,裏面有粒粒蝦肉,拎返去都仲脆!Encore指數:8.5/10------------------------------唔好睇小佢細細杯,其實好足料好多叉燒,好夠飽!食之
🧄◖爆蒜叉燒菜飯◗ $58

🍗◖柚香烤雞菜飯◗ $58

🥚◖黃金叉燒菜飯◗ $68

🍟◖薯寶◗ $28

🦐◖蝦角◗ $28
同春卷差唔多味道,裏面有粒粒蝦肉,拎返去都仲脆!

Encore指數:8.5/10
唔好睇小佢細細杯,其實好足料好多叉燒,好夠飽!食之前篤爛隻蛋,蛋黃撈飯真係無得彈,口感少少漿口!好鍾意佢嘅飯底同叉燒口味都可以自由配搭,好有彈性!除咗叉燒飯之外,仲有滿杯叉燒可以買返去加餸!
2022-06-19 980 浏览
呢間有好多唔同口味既叉燒飯揀, 見menu有焦蜜味、柚香味、爆蒜、辛麻等等,好夠創新!🧡😋係openrice 落單外賣自取仲有85折優惠!wow焦蜜叉燒只係$49(原價$58),飯底仲可以由普通白飯轉菜飯而不另收費!相當吸引! 包裝同外相亦非常美觀,見到都會印象分大增!一打開好大隻太陽蛋🤩叉燒夠軟身亦好林,不過略嫌今次燒得唔夠,甜甜地唔夠焦,其實食唔出焦香味。但整體都ok幾好食。會想試下其他口味!

2022-05-11 1198 浏览
性價比⭐️⭐️⭐️回頭率⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️為滿分作為喺中上環嘅打工仔,每一日嘅午餐時間都會苦惱緊有咩好食,近排嘅寵兒就係呢一間叉燒飯有別於一般燒味飯,佢哋用高身嘅碗裝,大概係一層叉燒一層飯一塵叉燒一塵飯咁樣叉燒軟身又夠林,有少少甜,同埋少少燶邊如果唔想食飯,佢哋仲有沙律可以揀,又唔想食叉燒都可以揀雞扒,最吸引當然係佢哋嗰隻半熟嘅蛋,感覺真係好似食緊黯然銷魂飯自己首先會用OpenRice落咗單再去攞咁樣就唔使嘥咗等候嘅時間
性價比⭐️⭐️⭐️
回頭率⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️為滿分

叉燒軟身又夠林,有少少甜,同埋少少燶邊

自己首先會用OpenRice落咗單再去攞
咁樣就唔使嘥咗等候嘅時間
2022-04-27 902 浏览
早上9點幾落單,預約12:15自取,等到12:35先有。餐廳還先做walk in 外賣,walk in客遲過你落單,但取餐先。而經app既客遲遲都冇。味道不差,但服務真係麻麻,其實餐廳預約自取,去到即攞。

味道不差,但服務真係麻麻,其實餐廳預約自取,去到即攞。
2022-04-20 841 浏览
見好多同事都有買黎食,又講到好好食咁,試下係咪真係咁好食,覺得可以揀菜飯又幾好。12:50係openrice落單都要1:20先有得拎,可能太多人order??叫左焦香叉燒飯,一打開見到隻蛋真係好吸引, 又好香, 急不及待想食了。蛋黃撈飯真係去到邊都無得輸,跟住試下D叉燒喇,有肥肉果D當然香啲,但瘦肉果啲都唔鞋口同痴牙,同埋份量都幾多下。但如果以味道黎講,我就覺得普通喇,偏咸,食左一半左右已經膩,係咁飲水都仲係膩食到中後期會有唔想食嘅感覺了,太膩了,唔知係咪失左手? 但同事們明明個個都讚不絕口,應該會比多次機會佢下次試柚子味,希望無咁咸啦。

2022-04-04 808 浏览
常常幫襯好叉好味,一星期起碼食一次。今日還帶了朋友仔去買,一共兩大盒叉燒。晚飯正想品嚐之際,才發現好幾大塊都是嚴重焦了。如此燒焦程度,豈能給客?希望員工多多留意!
2022-03-04 1477 浏览
疫情期間都需要開 OT,但附近的其他快餐店都關門了,不是員工有感染需要關店一段日子,就是結業。上 Openrice 瀏覽見到呢間之前行過見到的,做緊少少優惠。見到呢間的叉燒飯好特別,其中一款加了柚子粒,好似好開胃,於是就訂來試試。十分鐘就可以取餐。包裝好簡便,唔用膠兜裝,我感覺上比較環保。一打開個蓋,有好大隻半熟蛋放在上面。留意到呢間的外賣是飯、肉、飯、肉,梅花間竹,一層層咁鋪上去的,最頂層先係蛋。是希望大家食的時候可以撈得更均匀。被期待整開隻蛋的一刻。撈匀之後的狀態,非常美味。我一個男人買了中 size 已經夠食。

十分鐘就可以取餐。

包裝好簡便,唔用膠兜裝,我感覺上比較環保。
柚香叉燒菜飯

一打開個蓋,有好大隻半熟蛋放在上面。

柚香叉燒菜飯

被期待整開隻蛋的一刻。
柚香叉燒菜飯

题外话/补充资料: 最近買外賣之前,邊間都好,都真的要 check 清楚有無開門。
2022-03-03
10 分钟 (外卖自取)
用餐优惠
信用卡優惠
2022-03-02 629 浏览
之前好叉好味成日喺度賣廣告, 搞到大食妹心郁郁好想食今日終於得償所願食到啦<WOW焦蜜叉燒>好叉好味其實就係車仔麵嘅米飯版, 飯底同叉燒口味都可以自由配搭, 好有彈性飯底方面, 可以揀菜飯、白飯或者沙律, 而叉燒味道方面, 就有焦蜜、柚香、辛辣同黃金四款選擇大食妹比較保守少少, 嗌咗普通嘅WOW焦蜜叉燒正所謂黯然銷魂飯, 有叉燒又點可以冇煎蛋呢一打開碗就見到, 一隻完美嘅煎蛋放咗喺面, 上高淋咗少少甜豉油吉開蛋黃, 蛋汁就會流落去叉燒嗰一層叉燒肉質比較瘦, 而且切左粒粒, 食嘅時候要有啲牙力, 個人唔太鍾意最下面就係米飯底, 菜飯真係菜加飯, 冇任何調味在落一層又係叉燒, 然後最後係豉油菜飯<薯寶>因為怕主食份量太細會食唔飽, 再嗌多咗兩份小食薯寶外賣真係好淋, 而且無提供茄汁, 唔建議嗌<炸墨魚丸>炸墨魚丸都麻麻哋, 冇乜墨魚肉
之前好叉好味成日喺度賣廣告, 搞到大食妹心郁郁好想食
今日終於得償所願食到啦
<WOW焦蜜叉燒>
大食妹比較保守少少, 嗌咗普通嘅WOW焦蜜叉燒
正所謂黯然銷魂飯, 有叉燒又點可以冇煎蛋呢
吉開蛋黃, 蛋汁就會流落去叉燒嗰一層
最下面就係米飯底, 菜飯真係菜加飯, 冇任何調味
在落一層又係叉燒, 然後最後係豉油菜飯
<薯寶>
因為怕主食份量太細會食唔飽, 再嗌多咗兩份小食
薯寶外賣真係好淋, 而且無提供茄汁, 唔建議嗌
<炸墨魚丸>
炸墨魚丸都麻麻哋, 冇乜墨魚肉